Direktlänk till inlägg 26 augusti 2008

Design-tips

Av Soran Ismail - 26 augusti 2008 13:29

Många har, helt korrekt, påpekat den dåliga designen här. Det beror på att jag inte har koll. På 1000apor var allt fixat åt mig. Men jag ser gärna att det är så lättläst för er som möjligt. För det är ju det som är tanken, att texten ska kunna läsas. Så ge gärna lite tips. Dels på hur ni tycker att det borde se ut för att enklast ta sig igenom texten, dels på hur man gör (för er som vet).


Någonting enkelt.


T.ex märker jag att jag inte kan FETSTILA texten. Den ser ut att vara i fetstil, men när jag publicerar inlägget så är det borta. Någon som vet varför? Är detta en dålig sida eller är det mig det beror på? 

 
 
Lisa

Lisa

26 augusti 2008 13:41

Har aldrig använt bloggagratis, men jag föreslår som många andra att du går över till blogg.se. Fast dedär med fetstil, det var jag med om igår när jag satt på en Mac. Använder du mac?

http://dalbo.blogg.se

 
Ingen bild

Matilda

26 augusti 2008 14:35

blogspot (blogger.com) är annars ett hett tips..

 
Drina

Drina

26 augusti 2008 15:36

Fundera på vad du vill ha bloggen till innan du bestämmer dig för att flytta den.

Jag har en blogg här på bloggagratis och en på blogg.se och visst är det skillnader. På bloggagratis handlar det mer om texten, det är stilrent och inte en massa tjafs. Det är dessutom väldigt skönt att slippa en massa blinkande reklam mellan varje inlägg. Tyvärr kommer man inte åt kodmallarna så man kan inte ändra särskilt mycket i designen.

blogg.se kan man ändra hur mycket man vill i både stil- och kodmallar, det är dock en fördel om man kan lite om html innan man börjar med sånt, annars ser det lätt förjävligt ut.

Jag vill nog säga att bloggagratis är ett bättre bloggverktyg men blogg.se är roligare.
Vill du att bloggen ska handla om dina inlägg, stanna kvar här. Vill du att bloggen ska se flashig ut, flytta till blogg.se


Att fetstilen inte "funkade" beror antingen på dig eller på en slump, funktionen finns där så att säga, varför det inte funkade just nu kan nog ingen svara på. Prova igen.

http://drina.bloggagratis.se

 
Sofie

Sofie

26 augusti 2008 15:43

Håller med, gå över till blogg.se, de är enklare att förstå sig på även för oss som inte orkar fundera ut allt själva ;)
kul du fortsätter bloggar, de ska helt klart vara roligt och för ens egen skull, annars kan de lika gärna vara! =)
Söta byxor i inlägget innan! ;)
/S

http://sofiespekulerar.blogg.se

 
Sanna

Sanna

26 augusti 2008 15:56

blogg.se är väldigt bra!

http://-

 
Caroline

Caroline

26 augusti 2008 16:27

Hörru soran. Ändra inget, ja orkar inte ge tips. Men mitt hjärta höll på att flyga ur halsgropen innan ja fattade att du skulle blogga på en annan sida. Du är liksom min rutin, min blogg. Sorans blogg. Thats it.

http://www.carolineohling.blogspot.com

 
Ingen bild

Roffe

26 augusti 2008 16:38

Texten är mycket viktigare än formen. Skriv där det känns bekvämt. Du skriver bra, tänkvärt och kul. Ha det bra

 
Lena

Lena

26 augusti 2008 16:47

Det är lätt att läsa, och det var väl det som var huvudsaken? Du skriver bra och roligt. Kul att du fortsätter att blogga!

http://blogg.aftonbladet.se/15971

 
hankan

hankan

26 augusti 2008 17:35

dålig sida. byt till wordpress.

http://www.tomtomtom.blogg.se

 
Ingen bild

Amanda

26 augusti 2008 17:42

blogspot.com är bra. Blogga där.

 
Ingen bild

Emma

26 augusti 2008 18:01

Blogg.se är jätte bra, tydlig enkel,& så

 
Thorell

Thorell

26 augusti 2008 19:46

För att ändra layout går du in på "Färg & utseende". Det kan vara lättare att läsa om man, som jag, har svart bakgrund och vit text. Och fetstil och allt det annat brukar fungera som det skall, så det är nog bara att försöka igen.

http://1337.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Linn

26 augusti 2008 19:49

För min del spelar det ingen roll hur det ser ut, huvudsaken är att du skriver. du är fantastisk Soran, ily!

 
Drina

Drina

26 augusti 2008 20:12

Såg att nån lämnat tipset att det blir enklare att läsa om man har svart bakgrund och vit text, jag vill inte idiotförklara dig Soran men jag hoppas att du inte lyssnar på just det "rådet". Jag kan nog inte komma på något som är svårare att läsa än just ljus text mot mörk bakgrund..

http://drina.bloggagratis.se

 
Thorell

Thorell

26 augusti 2008 20:47

Haha läste att "Drina" dissade mitt förslag, MEN jag tycker i alla fall att det är lättare, för det ser ut som att den ljusa texten blir tjockare. Och då blir den ju även automatiskt lättare att läsa?

http://1337.bloggagratis.se

 
Fio

Fio

27 augusti 2008 10:04

Alltså, jag tycker inte riktigt att texten på den här sidan med den designen du har nu är i fokus. Det rosa/beiga/vaddetnuärförfärg på kanterna gör att allt blir ganska.. lamt, smälter ihop. Blogg.se har en förmåga att bli plottrigt men de har en design jag verkligen gillar där jag tycker texten är i fokus, vanligt svart på vitt. Där kan du använda bilder som du vill också.

Jag har den designen på min blogg, tittar du på dem brevid varandra så tycker jag texten på min sida ser mycket 'starkare' ut. (Och nej nu försöker jag inte få upp besöksstatistiken hos mig) Bara en jämförelse. Hare!

ps. Egentligen, skriv vart du vill bara du skriver! :)

http://arodoif.blogg.se

 
Dalida

Dalida

27 augusti 2008 13:29

flytta till blogg.se, jag kommer hjälpa dig med designen ;)

http://dalida.se

 
Ingen bild

iller

27 augusti 2008 15:03

jag har haft många bloggar, och Blogspot.com är överlägset den bästa och enklaste. komigen

 
Ingen bild

tess

27 augusti 2008 15:32

Blogg.se är enkel och smidig!

 
Anna

Anna

20 februari 2012 03:55

Vilken underbar sida du har! Har varit här och kollat ett par gånger. Har precis satt igång en egen blogg :)

http://annaaaaajoh774.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Soran Ismail - 23 mars 2010 17:13

Eftersom hemsidan är nere av oklar anledning så kör jag på här tills vidare. Dessutom är detta länken som angivits från ticksters sida om min inspelningen av min stand-up special.   Återkommer snart med mer info. ...

Av Soran Ismail - 13 september 2009 17:36

Då står det äntligen klart vart jag ska flytta, och min förhoppning är naturligtvis att ni följer med mig i flytten. Vill ni göra det så klickar ni här ...

Av Soran Ismail - 12 september 2009 09:39

Det är segt nu, jag förstår det. Men det beror inte på mig. Inte längre i alla fall. Är det någon ni ska vara upprörda på nu så är det något företag som heter Crystone, utan att säga för mycket. Förhoppningsvis är allt löst i eftermiddag, ingen vill ...

Av Soran Ismail - 11 september 2009 02:24

Eftersom det inte riktigt finns någon godtagbar ursäkt till att bara försvinna ur en relation såsom jag har gjort, helt utan förklaring, så låter jag bli att ens ge det ett försök. Det här blir egentligen inget kul inlägg. Inte heller intressant. Ani...

Av Soran Ismail - 18 augusti 2009 17:38

Jag vet. Uruselt bloggande. Men det kommer igång, så fort nya siten är uppe. Ska till de som designat sidan på Fredag kl 14 så de kan visa mig allt jag inte förstått mig på. Tills dess - här är två bilder från travet i lördags.     Det är festligt m...

Ovido - Quiz & Flashcards