Alla inlägg under augusti 2008

Av Soran Ismail - 28 augusti 2008 16:21

Det här tycker jag är intressant. Jag läste igenom lite kommentarer på min förra blogg, från sista inlägget där jag skriver att jag nu lägger ned bloggandet på 1000apor. Detta är en av kommentarerna:



Självklart får folk tycka att jag är tråkig/ointressant, det vore konstigt om det inte fanns folk som tyckte det. Jag är inte på något sätt arg, jag är väl inte Niklas Strömstedt heller. Jag tycker mest att det är roligt. Gör inte ni det? För den här personen har ju haft tid att tänka till. Den har inte stått i en hetsk ordväxling och bara slängt ur sig någonting som kanske inte var så genomtänkt. Det här är i textformat. Och för att beskriva hur ointressant den här perosnen tycker att jag är så har denne valt att likna mig vid .. filmjölk. Vid filmjölk alltså. Personen har tänkt att det är en bra punchline. "Det här är bra sagt". 


Sådant roar mig. Ikväll uppträder jag på Norra Brunn om ni vill komma och titta.




Av Soran Ismail - 27 augusti 2008 15:20

Alla pristagarna från gårdagens gala var ganska förväntade och väldigt välförtjänta. Extra glad blev jag åt att Betnér fick hederspriset för allt han gjort för svensk stand-up.


Om ni inte har köpt biljett till hans turné än så gör det! Premiär den 3e September på Vasateatern i Stockholm, jag kommer i alla fall att vara där. Dessutom har trailern för hans program på femman som har premiär de 15e September kommit ut nu och det verkar väldigt roligt. Men framförallt verkar det otroligt intressant.


Ska testa och se om jag klarar av att lägga in saker här..



Av Soran Ismail - 27 augusti 2008 13:26

Det blev visst ingen intervju i morse. De ringde inte, skönt. Så fick jag sova ut. Men nu är det en annan intervju inbokad, i Vakna med The Voice kl 08:30. För er som inte har koll sänds det alltså på kanal5 och på radiostationen (självklart). Sist jag var där så hade taxin kört vilse i Knivsta så min 30 min intervju blev typ 7 minuter kort.. den här gången hoppas jag att taxin hittar. 

För övrigt, någon nämnde något att ni inte heller kunde fetstila här tidigare för ni skrev på en Mac. Det gör jag också, så jag undrar hur ni åtgärdade det problemet? 

Av Soran Ismail - 27 augusti 2008 01:56

Jag är precis hemkommen från Stand-up Galan 2008. Angående det ska jag bli intervjuad via telefon i morgon kl kvart i nio (tror jag) i Morgonpasset, för er som är intresserade att höra. Egentligen är det ganska dumt och lönlöst att tipsa om det. För de av er som har samma dygnsrytm som mig och är uppe nu för att läsa det i tid, ni kommer inte vara uppe 08:45 i morgon. Och för de med en vanlig dygnsrytm så kommer ni inte hinna se det här. 


Nåja. Någon kanske lyssnar. Om ni gör det får ni ursäkta att jag är trött. Jag förstår inte varför jag tackar ja till sånt här. Eller ja och ja, på frågan om jag kunde ställa upp på en telefonintervju sa jag "ja, ringer ni så vaknar jag säkert, och då tänker jag inte lägga på i alla fall". Men det är väl ett ja. Så om mindre än 7 timmar är det dags alltså. Därför säger jag: 


God Natt.  

Av Soran Ismail - 26 augusti 2008 17:15

Här följer ett långt inlägg om igår när Niklas Strömstedt skällde ut mig. Ni får ursäkta om det är jobbigt att läsa, men jag tycker allt är väsentligt att få med och jag lovar att det är värt att läsa.  


Niklas har vunnit ett pris för att han slog längst på något hål eller någonting liknande. Kamerateamet pushar fram mig ”passa på och snacka med honom nu”. Jag går fram.


Jag - Hej Niklas, är det ok om jag ställer lite frågor?


Jag möts av en stirrande blick från Niklas. Jag tänkte att han kanske inte hörde, det stod trots allt någon på scen och pratade, så jag testade igen.


Jag - Är det ok om jag ställer några frågor? Till programmet, nu när du har vunnit ett pris.

Strömstedt - Jag hörde att du tänkte psyka mig?

Jag - Eh.. va?

Strömstedt - Någon sa att du hade skrivit det. Att du skulle psyka mig.

Jag - Fast det var mest på skoj, ska vi ta intervjun nu?

Strömstedt - Det var inte någon, det var jag. Det var jag som läste din blogg. Varför skrev du så?

Jag - För jag tyckte att det var roligt.

Strömstedt - Det var det inte.

Jag - Det är ok att du tycker så, men jag tyckte det var roligt.

Strömstedt - Jag vill inte prata med dig.

Jag - Nehe, ok. Jag förstår.


Detta har jag förståelse för. Någon som ogillar det man gör kanske man inte vill vara vän med, även om projektet var för välgörenhet. Så vänder jag mig om. Innan jag hunnit hela vägen runt lutar han sig fram och säger ”jo förresten, jag vill visst prata med dig”. Ok. Jag tänkte att han hade lite distans och kunde ta det med en nypa salt och nu bara skulle driva tillbaka med mig. Göra mig obekväm. Fan vad jag skulle ha älskat honom då. Sen säga, ”nej, jag skämtar bara. Klart att man bjussar på sig själv, haha. Vart vill du göra intervjun”.

Men ack så fel man kan ha.


Strömstedt - Jag tycker att du är en idiot, säger han.

Jag - Ok.

Strömstedt - varför skriver du så? Det är aldrig roligt att göra sig rolig på andras bekostnad.

Jag - Fast det stämmer ju inte. Det kan vara hur roligt som helst att göra sig rolig på andras bekostnad, speciellt om den andre kan bjuda på sig själv.

Strömstedt - Jag tycker inte det. Jag tycker att det är lågt, det är dåligt och det är du som framstår som en loser.

Jag - Ok. Jag har förståelse för att du kan vara arg, men jag tyckte att det var roligt.

Strömstedt - Jag vet inte ens vad du är för en jävla pajas.

Jag - Ok.. (tyckte det var konstigt att han har koll på min blogg och att jag jobbar med humor, men väljer att inte nämna någonting.) 

Strömstedt -  Kan du ens citera mina texter?

Jag - Nja.. vi har ju den där ”jag åkte till lidingö och hem igen. Sen körde jag på en fågel och begravde den”.

Strömstedt - Nej, det är inget exakt citat! Du kan inte ens citera ordentligt. Du är en pajas!

Jag - Det är trist att du känner så, men men.

Strömstedt - Citera fem texter då.

Jag - Jag är ledsen men dina texter är inte direkt någonting som sätter sig på minnet. Men jag vet att jag har hört några av dina låtar och reagerat på att texterna är ganska usla. Det är min åsikt- 

Strömstedt - Ser du, du kan inte ens. Om du hade citerat fem texter så hade det varit annorlunda.

Jag - Hade det varit ok då?

Strömstedt - Va?

Jag - Om jag hade citerat fem texter som jag tyckte var dåliga, hade det varit ok då?

Strömstedt - Det hör inte hit. Om du ska försöka vara rolig och lyckas så måste du sluta göra dig rolig på andras bekostnad. Du är dålig, du är en pajas. En sopa! Det är vad du är.

Jag  - Återigen, det är trist att du tog så illa vid dig och att du känner så här. Men jag kan inte hjälpa det.


Han stirrar på mig. Jag får känslans av att han vill/tror att jag ska skämmas. Böja huvudet i skam. Jag stirrar tillbaka. Jag uppskattar att vår version av ”arga leken” varade i ca 10 sekunder.


Strömstedt - Ska inte du gå och försöka vara rolig nu? (väldigt nedvärderande ton)

Jag - Nej, just nu pågår en prisutdelning. Men sen ska jag det.

Strömstedt - Tappade du lusten nu? (nedvärderande och lite belåten)

Jag - Nej verkligen inte, du får tycka som du vill. Det är verkligen helt ok från min sida.

Strömstedt - Fnys. 


Vi står bredvid varandra och tittar på den pågående prisutdelningen. Det är tyst i ca tre minuter, sedan knackar han mig i ryggen. Jag vänder mig om:


Strömstedt - Du, ta det inte så hårt. Livet är långt.

Jag - Alltså, det är verkligen helt ok för mig. Verkligen. Jag har inget problem med det här. Det verkar däremot som att du är väldigt upprörd, och det är synd tycker jag.


Det han blev upprörd över var att jag på min förra blogg bad om tips på de sämsta låtraderna han hade skrivit. Några citat. Eftersom jag inte har stenkoll själv, då han knappast är någonting som går varmt i Ipoden. Jag vill poängtera att jag under hela tiden var jag saklig. Jag sa aldrig någonting otrevligt tillbaka som att t.ex poängtera hans ex.fru som nu är lesbisk som någon av er tipsade mig om på förra bloggen. Jag sa att han får tycka som han tycker, det är beklagligt om han hade blivit sårad, men jag tyckte att det var roligt. 


Ofta när folk konfronterar mig kring något skämt som de finner olämpligt så brukar jag känna mig lite besvärad. Tycka att det är jobbigt att jag har sårat andra människor. För det är aldrig avsikten. Men här blev jag förvånad över hur otroligt likgiltig jag var inför hans utskällning. Jag tror det har att göra med att jag tyckte att den var helt obefogad.  


Sist men inte minst vill jag påpeka att det bästa med Niklas Strömstedt är att han har lagom mycket självdistans och att han aldrig överreagerar.


Av Soran Ismail - 26 augusti 2008 13:29

Många har, helt korrekt, påpekat den dåliga designen här. Det beror på att jag inte har koll. På 1000apor var allt fixat åt mig. Men jag ser gärna att det är så lättläst för er som möjligt. För det är ju det som är tanken, att texten ska kunna läsas. Så ge gärna lite tips. Dels på hur ni tycker att det borde se ut för att enklast ta sig igenom texten, dels på hur man gör (för er som vet).


Någonting enkelt.


T.ex märker jag att jag inte kan FETSTILA texten. Den ser ut att vara i fetstil, men när jag publicerar inlägget så är det borta. Någon som vet varför? Är detta en dålig sida eller är det mig det beror på? 

Av Soran Ismail - 26 augusti 2008 13:07

Jag märker nu att den här siten är lite svår att blogga från. Det går inte att lägga in bilder som man vill i inlägget tydligen, de hamnar alltid överst eller underst. Synd. 

Här är i alla fall lite bilder från igår. De tyckte inte att mina kläder var tillräckligt "golfiga" (tur det) så de tvingade på mig några andra från golfshoppen där. Jag var sådär lagom nöjd som ni kanske kan se. Det är svårt nog att framstå som heterosexuell när man dricker cider och har scarf på sig. Man behöver inte rosa byxor också. Då får man flickvänner som heter Peter, eller något sådant.

Men sedan fick jag provköra någon ny BMW, det var en astuff golfbil tyckte jag. Men även de klassiska golfbilarna fungerar. Då var jag lite gladare. 



Av Soran Ismail - 26 augusti 2008 01:53

Den här dagen har vart en av de längsta på mycket länge. Den började ungefär vid 10-tiden i morse och tog slut runt midnatt. Hela tiden jobbandes. Hela tiden på tårna. Redo att köra, tänka ut någonting att säga. Någonting att göra. Det blir ganska påfrestande för psyket i längden. Speciellt med dåligt med sömn och dåligt med mat. 


Men det var väldigt lyckat. De nådde sitt mål med att fördubbla pengarna till insamlingen från förra årets turnering. Och folk hade kul och bjöd på sig själva. (De flesta i alla fall, men jag kommer till det i morgon). På slutet var det en aktion med en del golfsaker och klockor bland annat. Budgivningen började på 10 000: 


Janne Loffe Karlsson - 10 000.

Konferenciern - Vi har 10 000 från Janne Loffe Karlsson.

Janne Loffe Karlsson - 12 000!

Konferenciern - .. ok, då har vi två bud, båda från Loffe Karlsson.

Janne Loffe Karlsson - 15 000!


Han är verkligen inte bra på budgivningen den herren. Men att han är underhållande, det kan man inte ta ifrån honom.


Nu är jag helt slut så bilder kommer i morgon. Även historien om min diskussion med Niklas Strömstedt kommer då. Men nu är det läggdags för längesen.


God natt.


Ps. Tack som fan för alla vänliga saker ni har skrivit. Riktigt kul att ni uppskattar mitt skrivande. Som sagt vet jag inte hur det kommer att se ut här, men jag vet att jag bara kommer skriva när jag själv vill i alla fall. Och det känns bra. Ds.  


Ovido - Quiz & Flashcards