Direktlänk till inlägg 16 september 2008

Indiskt

Av Soran Ismail - 16 september 2008 19:38

Då sitter jag här ytterligare en kväll med indisk mat. Jag äter och jag förundras. Hur det kan skilja sig så mycket från gång till gång?. Hur mycket de kryddar alltså. Det är som att spela rysk roulette med sina smaklökar. Ska de överleva? Tveksamt.


Det finns en indisk restaurang här på Kungsholmen som jag alltid äter på. Vi har blivit vänner, personalen och jag. "Det vanliga?" brukar de fråga mig. "Självklart" säger jag varje gång. Bara det att "det vanliga" kan vara olika kryddat från gång till gång. Det är chicken curry som jag äter, till en början tog jag mild. Den var ok någon gång, men för det mesta så smakade den inte speciellt mycket. Då tog jag mellanstark istället, och det var helt perfekt. Tre, fyra gånger i alla fall. Men så igår. Mellanstarkt igen, och det började brinna i munnen. Som på tecknat ni vet, det sprutade eld ur munnen.
 
Jag förstår inte hur det kan skilja så mycket på en och samma maträtt. Det känns som att det beror lite på kockens humör och vilken tid man beställer. För det är ju så att man inte vill ha stark mat. INGEN tycker om stark mat. Det är jag övertygad om. Nu pratar jag inte om kryddad mat, utan stark mat. För kryddorna har en smak, det är alltså någonting man kan tycka om. Men stark är liksom ingen smak. Det är en temperatur. Man kan inte tycka om en temperatur. Det är ingenting som smaklökarna kan uppfatta. Att tycka om stark mat är bara något som några har inbillat sig för att det har vart status när man var yngre (även äldre för de som tar tid på sig att mogna).

Sen har jag fått en del kommentarer som undrar varför t.ex jag och Björn alltid äter indiskt. Det finns en bra förklaring till detta. Björn är ett hälsofreak, jag tycker nästan aldrig om "nyttig" mat. Jag hatar fullkorn, t.ex.  Så han vill inte äta skräpmat, och jag vill inte äta "fin mat". Då blir det någonting däremellan = indiskt. Alternativt grekiskt, det skulle också fungera. Samma sak gäller när jag äter med Kodjo. Eller i princip vilken tjej som helst, för övrigt. Då drar jag slutsatsen att Björn och Kodjo är som tjejer.. det är det enda logiska här.

Nej, den enda som är en riktigt bra matkompis är David. Han ställer alltid upp på att slänga i sig vilken skit som helst. Sånt uppskattar jag.

Det är en riktig vän det.

 
 
Maria

Maria

16 september 2008 20:34

Det känns alltid lite konstigt när man går över till den fasen, "Det vanliga". Man känner sig överdrivet säker och förutsägbar. Man vill liksom krydda till det lite någon gång, men man vet att det alltid kommer ner till "det vanliga".

http://mariakayeymf.blogg.se

 
Ingen bild

Tinan

16 september 2008 20:39

Ja tackar för det. Jag skulle vara så nöjd om jag kunde tanka mig själv. Trycka på en knapp och få energi för resten av dagen. Tyvärr måste man komma på nåt, tillaga det, och sen pressa in det i käften.

Om jag hade råd skulle jag alltid äta ute. Gärna burgare eller pizza eller nåt annat som inte kräver så mycket av en.

 
Ingen bild

sebbe

16 september 2008 21:01

så jävla stark skirvet tycker jag vad tycker du soran och ni andra ? (ni kan tänka själva behöver inte alls skriva det )http://martinasoderstrom.blogg.se/ (du martina som skrev det hoppas att du inte blir sur för jag läger ut den här om du läser det här)

 
Ingen bild

anna

16 september 2008 21:03

Jag hatar när mat kryddas på för mycket! Men i mitt fall är det inte så svårt. För det är nästan som mina ögon tåras och munnen känns avdomnad så fort någon ens nämner indisk mat.

 
Ingen bild

Amanda J

16 september 2008 21:08

bra soran, bli inte ett hälsofreak som kodjo och björn!

David är ju perfekt.

 
Alanna

Alanna

16 september 2008 21:12

Indiskt är så jävla gott! skulle gärna äta det 3 gånger i veckan!
FINNS ETT ASBRA STÄLLE PÅ SÖDER. Heter Maharaja och kigger på timmermansgatan. Grymt bra! trevlig service och fantastisk mat! Ett Tips bara

http://nogg.se/alanna

 
Ingen bild

Anna

16 september 2008 21:16

jaa, david brukar ju äta på lite "finare resturanger" som mc donalds t.ex :)

 
vale

vale

16 september 2008 21:21

Hahahah , Hälsofreak

XD låter så kul . :-)

http://www.valees.blogg.se

 
Ingen bild

sebbe

16 september 2008 21:39

FÖRLÅT!! jag kometera på fel inlägg förlåt soran

 
Ingen bild

Ellen

16 september 2008 22:14

Vad heter resturangen du är stammis på? Skulle vara kul att veta :)

 
johanna

johanna

16 september 2008 22:16

jag e en mes, jag saltar inte ens min mat. Gillar maten helt kryddfri.
även mina pommes och popcorn bör vara saltfria....

http://novo.blogg.se

 
Ingen bild

andrea

16 september 2008 22:42

Åh jag älskar indisk mat! ;O Önskar att jag åt det lika ofta som ni, haha. Men som du säger, med indisk och även thai vet man aldrig om det är ätbart eller inte (kryddan) , man helt enkelt chansar när man beställer "det vanliga" xD.

 
Ingen bild

andrea (igen)

16 september 2008 22:47

Jag är också nyfiken på vad dit stammis-ställe heter? ;) Indian Garden gör annars grymt god indisk mat! Ett kryddstarkt tips x)

 
Ingen bild

sara

16 september 2008 23:16

Så där a propo ingenting. Soran, jag tkr du borde va med på Kalmar nations Stand up kväll någon gång. Jag är nämligen från min första Stand up experience på Kalmars, och det var verkligen skoj. Kunde dock inte låta bli hur sjukt roligt det skulle ha vart om du va med där=)

 
J

J

17 september 2008 01:29

Inget ont om indisk mat... men en kebab fungerar i alla lägen. Godare att äta kall också, ifall man nu inte orkar allt.

http://tomteverkstan.blogg.se

 
Nico

Nico

17 september 2008 09:02

Skräpmat är ju det godaste! :D

http://plaettan.blogg.se

 
Ingen bild

jb

17 september 2008 10:35

är det Razmoni det handlar om? har haft samma curry-bergochdalbana där..

 
Malin

Malin

17 september 2008 11:51

Het mat är gött! :P
Fast ja, inte för stark,
typ senast jag va i Thailand
åt jag.. umm.. grön curry tror jag de va,
starkt! Försökte äta ändå för det var samtidigt jävligt gott men hepp, fick tyvärr abryta för tungan försvann, hah.
Curry for lajf xD

Indisk mat har jag inte testat, tror jag.
De flesta säger att den är superhet.
Och det frestar mig att testa, trots att superhet mat smakar nada.

http://thunborgarn.webblogg.se

 
Ingen bild

Pierre

17 september 2008 16:23

hehe, håller helt o hållet med dig vad gäller stark mat, är själv känslig vad gäller det och stör mig på folk som hävdar att det är mycket godare om det är starkt för som du sade det smakar ju inte mer, det bara bränner mer och framkallar smärta och vem gillar det? Nog mer av en statusgrejj alltså.-..jag framstår som aningen coolare om jag väljer extra starkt! eller nåt (not=)):D

 
Ingen bild

Marie

17 september 2008 19:36

Eller hur! Ingen gillar stark mat egentligen! Äntligen någon som har förstått det. Folk säger bara det för att kunna bräcka varandra i smaklöksstyrka. Såhär:

"Du kanske tycker det är lite starkt, var försiktigt."
"Tycker du det här är starkt? Det smakar ju ingenting. Jag brukar äta mycket starkare. Jag älskar stark mat."
"Nej jag tycker inte det är starkt, jag täckte att du kanske tycker det är starkt. Jag brukar äta mycket starkare än såhär. Jag tycker absolut inte att detta är starkt. Jag älskar stark mat."

Osv. Så håller de på. Förresten så gillar jag SVAG mat. Jag tycker inte om när min mat är starkare än jag själv. Jag känner mig dålig då.

Oj, det blev nästan som en liten novell eller nått av denna kommentaren. Finns det nån gräns för hur lång en kommentar får vara?

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Soran Ismail - 23 mars 2010 17:13

Eftersom hemsidan är nere av oklar anledning så kör jag på här tills vidare. Dessutom är detta länken som angivits från ticksters sida om min inspelningen av min stand-up special.   Återkommer snart med mer info. ...

Av Soran Ismail - 13 september 2009 17:36

Då står det äntligen klart vart jag ska flytta, och min förhoppning är naturligtvis att ni följer med mig i flytten. Vill ni göra det så klickar ni här ...

Av Soran Ismail - 12 september 2009 09:39

Det är segt nu, jag förstår det. Men det beror inte på mig. Inte längre i alla fall. Är det någon ni ska vara upprörda på nu så är det något företag som heter Crystone, utan att säga för mycket. Förhoppningsvis är allt löst i eftermiddag, ingen vill ...

Av Soran Ismail - 11 september 2009 02:24

Eftersom det inte riktigt finns någon godtagbar ursäkt till att bara försvinna ur en relation såsom jag har gjort, helt utan förklaring, så låter jag bli att ens ge det ett försök. Det här blir egentligen inget kul inlägg. Inte heller intressant. Ani...

Av Soran Ismail - 18 augusti 2009 17:38

Jag vet. Uruselt bloggande. Men det kommer igång, så fort nya siten är uppe. Ska till de som designat sidan på Fredag kl 14 så de kan visa mig allt jag inte förstått mig på. Tills dess - här är två bilder från travet i lördags.     Det är festligt m...

Ovido - Quiz & Flashcards