Direktlänk till inlägg 30 september 2008

Barndomsminne

Av Soran Ismail - 30 september 2008 12:05

Att runka eller inte runka, det är frågan.


Vi hade inte kommit långt på vår första termin i årskurs fyra, jag var nio år gammal. Klassen var nykomponerad. Hälften, däribland jag, kom från Gredelbyskolan. En liten skola upp till årskurs tre. Den andra hälften hade gått på Thunmanskolan innan, där vi alla nu alltså gick. Det var den "stora tuffa skolan", som hade upp till årskurs nio.


I vårt klassrum fanns det en dörr längst bak som välkomnade en i grupprummet där den enda datorn fanns. Där satt jag med ytterligare ett par personer och spela någon dålig ursäkt till ett datorspel. In kommer Tobias, en av de tuffa grabbarna som hade gått på Thunman innan. Hela klassen var visserligen väldigt stökig (alla killarna fick bland annat träffa en psykolog en gång i veckan i femman, men mer om det i ett senare inlägg), men den här Tobias var extra tuff. Och jag var extra mesig.


Tobias - Soran, har du runkat någon gång?

Jag - Nej! (Så mycket hade man förstått, att om man inte vet vad någonting är så ska man svara "nej". Ta det säkra före det osäkra).

Tobias - Jo det är klart att du har.

Jag - Nej, det har jag inte alls!

Tobias - Har du inte? Alla har gjort det, jag har själv gjort det.

Jag - Jaha.. jo men isåfall har jag också gjort det.

Tobias springer ut ur grupprummet, in i klassrummet, skrikandes:

- HAHAHA! SORAN HAR RUNKAT! SORAN HAR RUNKAT! HAHAHA!


Efter honom kom jag i all hast, skrikandes: NEJ JAG HAR INTE ALLS RUNKAT! (så här i efterhand känns som att det måste sett jävligt roligt ut att se en nioåring komma utspringades från ett rum, helt förfärad, skrikandes att han inte har runkat.) Alla i klassen börjar självklart att skratta. Inte för att de visste vad "runka" betyder, utan för att man hör på Tobias ton att det är en retande ton. Och ingen vågade ju säga "vaddå, vad betyder det?" för då riskerade man att Tobias skrek "HAHA, VET DU INTE VAD DET BETYDER!?", så blev man själv retad. Så istället skrattade alla åt mig och jag blev ledsen. Ledsen och arg. Arg som fan på Tobias.


Idag har jag förlåtit Tobias. Han hade det inte lätt, den killen. Han började ta droger innan han blev tonåring, för att beskriva honom lite. Hoppas att han mår bra idag. 

 
ANNONS
 
Malin

Malin

30 september 2008 12:42

dom finns i varje klass :)

http://mykarma.blogg.se

 
Ingen bild

em

30 september 2008 13:12

Killarna i vår klass fick också dras till en psykolog(eller kurator iaf) under femman... Är det vanligt?

 
Cristian

Cristian

30 september 2008 13:28

Hmm är man extra ond i Femman?? Vi fick en lärarinna att sluta efter 3 månader i femman. Första dagen vi skulle ha henne skrev vi "Välkommen Marie Lerberg"(ja, hon hette så) på tavlan. Jag ritade en lerhög med ögon på tavlan, den såg mer ut som en bajshög, men där satte vi alltså tonen. När jag tänker tillbaka så skäms jag något otrolig över vad vi fick henne att genomlida.

http://elloco.blogg.se

 
Ingen bild

Pierre

30 september 2008 13:48

hehe, ja barn i den åldern är elaka men shit Soran, här har du ju en perfekt rutin o dra på scen :)

 
Ingen bild

Marcus

30 september 2008 13:58

Haha vet nog exakt vilken Tobias vi pratar om.

 
Sanna

Sanna

30 september 2008 14:18

Det här fick mig att skratta. Är du en rolig en????????? :)

http://sancha.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Maria

30 september 2008 14:51

Hm, känner nästan hur mitt hjärta börjar blöda för den där Tobias. Har du ingen aning om hur det är med honom idag? Var han bor? Ingen gammal klasskompis som hört något?

Ta och kolla upp honom på Ratsit.

 
andrea

andrea

30 september 2008 16:06

Femman är en galen årskurs, min lillebror går i femman nu och jag har verkligen märkt hur han förändrats x)

http://andreaf.bloggagratis.se

 
Maria

Maria

30 september 2008 18:25

Vi fick också vår lärare att gråta i femman. Vi påpekade att hon var en dålig lärare och tårarna stod som spön i backen. Sedan kom rektorn och förklarade att "Siv inte mår så bra just nu".

"Siv" var hemsk och vi slapp henne sen. Femman var rolig på så sätt.

http://mariakayeymf.blogg.se

 
Ingen bild

=)

30 september 2008 21:04

Uhh vilken jobbig typ, åldern 10-11 är en knepig ålder. ;)

 
Ida

Ida

30 september 2008 22:14

När jag var runt den åldern brukade jag ställa frågan "är du heterosexuell?" till barn som var yngre än mig. Dom visste ju såklart inte vad heterosexuell betydde, så dom svarade alltid nej. Det tyckte jag var jättekul, haha.

http://sippingtea.devote.se

 
elin

elin

2 oktober 2008 21:29

SERIÖST?! Har du gått på thunman? I knivsta? Där har ju jag gått tills nu, då jag började gymnasiet. Riiiiktigt fränt ju! :D

http://flashh.blogg.se

 
Ingen bild

Annie

10 oktober 2008 18:49

Fan va jag tycker du e ball! du bjuder verkligen på dig själv, är grymt rolig (såg dig i halmstad) både här o på scen, och har en otrolig personlighet! Du är en fantastisk förebild! :D

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Soran Ismail - 23 mars 2010 17:13

Eftersom hemsidan är nere av oklar anledning så kör jag på här tills vidare. Dessutom är detta länken som angivits från ticksters sida om min inspelningen av min stand-up special.   Återkommer snart med mer info. ...

Av Soran Ismail - 13 september 2009 17:36

Då står det äntligen klart vart jag ska flytta, och min förhoppning är naturligtvis att ni följer med mig i flytten. Vill ni göra det så klickar ni här ...

Av Soran Ismail - 12 september 2009 09:39

Det är segt nu, jag förstår det. Men det beror inte på mig. Inte längre i alla fall. Är det någon ni ska vara upprörda på nu så är det något företag som heter Crystone, utan att säga för mycket. Förhoppningsvis är allt löst i eftermiddag, ingen vill ...

Av Soran Ismail - 11 september 2009 02:24

Eftersom det inte riktigt finns någon godtagbar ursäkt till att bara försvinna ur en relation såsom jag har gjort, helt utan förklaring, så låter jag bli att ens ge det ett försök. Det här blir egentligen inget kul inlägg. Inte heller intressant. Ani...

Av Soran Ismail - 18 augusti 2009 17:38

Jag vet. Uruselt bloggande. Men det kommer igång, så fort nya siten är uppe. Ska till de som designat sidan på Fredag kl 14 så de kan visa mig allt jag inte förstått mig på. Tills dess - här är två bilder från travet i lördags.     Det är festligt m...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se