Alla inlägg under september 2008

Av Soran Ismail - 26 september 2008 03:21

Det känns som att Aftonbladet läste det jag skrev om recensioner och bara ville styrka det jag redan hade sagt. De ringde som sagt mitt i natten igår och sa att de tänkte skriva om låten.. detta var inget jag ville men de gör ju som de ville. Men jag ville ändå kika vad de hade tagit med, så läste jag om vad recensenten tyckte om mig under föreställningen. En mening. Jag "skämtade mest om Björn Gustafsson, den ofrivillige huvudpersonen".


Det bevisar bara att han hade bestämt sig för vad han skulle skriva innan föreställningen började. Inte för att han inte tyckte jag var bra, det är såklart ok. Men jag skämtade mer med Özz och Måns än med Björn.. jag undvek bara inte Björn, för det skulle kännas konstigt att utesluta någon. Men att "Jag skämtade  om Björn" är en ingenting annat än en ren och skär lögn. Det är inget man kan tycka till om. Det hände liksom inte. Säga vad man vill om kvalitén på showen, men som recensent ska du väl ändå återberätta hur det var. I verkligheten. Inte i din fantasi. Så som du önskar att det var så att du kan sälja fler tidningar. 


Nåja.. det är i alla fall anledningen till varför jag inte läser recensionerna och kommer låta bli i fortsättningen också. Publiken är mina recensenter. Och mina recensenter var riktigt nöjda ikväll. Speciellt under andra föreställnigen, publiken var helt fantastisk. Otrolig energi. Tack alla som kom och kollade ikväll, ni var verkligen grymma! 

ANNONS
Av Soran Ismail - 25 september 2008 11:05

Eftersom vi inte har en gemensam turnéblogg så kommer det här bli lite av det.. mycket kommer självklart handla om det eftersom det är en stor del av mitt liv just nu. Men jag ska försöka skriva om annat också. 

Fin frukost på hotellet. Sedan gav jag och Björn oss ut för en liten shoppingtrip på stan.. badbyxor inhandlades, samt turnémössor. De får ni se lite senare.


Har precis tagit en Ipren och ska vila en timme innan poolområdet öppnar. De har nämligen det på det här hotellet som Özz har fixat. Ett eget poolområde. Verkar som att Özz försöker se till så att vi går plus, minus noll på den här turnén..

ANNONS
Av Soran Ismail - 25 september 2008 00:05

Jag lämnar er med en låt innan jag fortsätter att återhämta mig. Det är från Idol. Det är inte låten i sig, utan killen som framför den. Jag har jobbat nästan varje dag, så jag har inte kunnat kolla på något program än, förrän i tisdags. Då ser jag att en kille från Knivsta är med. Robin Alm. Han är året yngre än mig och vi spelade i samma hockeylag ett tag. Då blir jag glad att jag kan läsa att han har gått vidare även efter idag. Jag vet, alla gillar vi Anna Bergendahl, hon är tokgrym. Men mitt stöd går ändå till Robin, om ni kan så rösta gärna på honom. Det skulle göra mig glad.

 

God Natt

Av Soran Ismail - 24 september 2008 23:38

Då var första dagen avklarad. Jag är helt slut i huvudet nu. När man är lite sjuk så fokuserar man extra mycket och det tar verkligen på krafterna, så nu ska det bli skönt med lite sömn. De andra sitter kvar och snackar lite, men den här gången orkade jag tyvärr inte. Jag måste försöka bli frisk till fortsättningen också.


Gigen gick bra. Första var helt ok, men det var lite premiärnerver. Den här turnén har jag trots allt vetat om i ett år nu.. Andra giget var fantastiskt. Man var lite uppvärmd och premiären var avklarad, så man var betydligt mer avslappnad. Jag hade verkligen riktigt jävla roligt på scenen, och även fast det är ett kul yrke så är det långt ifrån alltid som man står och njuter på en scen. Men ikväll gjorde jag det. Förhoppningsvis fortsätter turnén på det spåret.


DN, Aftonbladet, Expressen och GP var där under olika föreställningar idag. Får se vad de skriver. Aftonbladet ringde precis och berättade att de tänkte skriva lite kring låten jag spelar.. så det blir väl något om det. I övrigt skiter jag ganska mycket i vad de skriver, det är klart att det är kul om de skriver snällt och lite mindre kul om de skriver taskigt. Men jag var där och vet att publiken uppskattade det, och det är trots allt det man bryr sig om i slutändan. Och att man själv har roligt såklart, och det hade jag. Sen vad EN person av 600 tycker är egentligen inte så relevant. Men men.. vi får se vad de har att säga.


Jag har för övrigt hittat en artikel från vår turnés presskonferens idag.. gissa vad/vem den handlade om? Här skulle jag vilja göra en smiley men jag säger som appelquist "jag vill inte verka som att jag hoppade av högstadiet". Det är visserligen väldigt förståeligt, men ändå ett fascinerande fenomen. Här är hursomhelst artikeln för den som är intresserad.Av Soran Ismail - 24 september 2008 15:23

Då var presskonferensen avslutad. Det gick väl helt ok, som väntat var det ju Björn som fick 90 % av frågorna, men det passar mig fint. Jobbigt för honom bara.


Nu ska jag tappa upp ett bad och försöka komma på lite fler skämt. Samtidigt drar jag igång en ny undersökning/omröstning i processen att lära känna er läsare, eftersom den andra nu kommit upp i 1000 svar. Det gäller humorserier.  Vilken humorserie man tycker är bäst säger ganska mycket om en person. Jag kommer lista några stycken, om er absoluta favorit inte finns med får ni väl hojta till. Mycket möjligt att jag glömmer ett par här. Av Soran Ismail - 24 september 2008 13:26

Tack för de vänliga kommentarerna! Idag är jag i betydligt bättre skick. Fortfarande sjuk med huvudvärk och lite feber, men inte alls lika illa som igår. Om jag timar in min Ipren-intagning så bör jag klara av kvällens båda föreställningar fint. Timing är ju som sagt A och O..


Nu har vi checkat in på vårt hotell. Özz har fixat allt, riktigt glassigt. Dubbelrum till alla och här har vi badkar mitt i rummet.


Nu väntar en presskonferens på Storan kl 14. Den ska vara en timme.. jag misstänker att Björn kommer få de flesta frågor och att de flesta kommer vara helt irrelevanta vad beträffar turnén. Aftonblade och Expressen kommer ju trots allt vara där.. Men vi får se hur det blir. 

Av Soran Ismail - 23 september 2008 17:08

Jag skrev igår att jag började känna mig sjuk. Att jag hoppades på att det skulle gå över. Ack så fel jag hade. Jag mår riktigt dåligt.


Jag vaknar kl 9, huvudet känns som att det håller på att sprängas. Eller nej, det känns som att kraniet, sakta och inte speciellt säkert, håller på att krympa. Ögonlocken är stekheta, likaså pannan. Då och då trycker jag på tinningarna för att trycket ska släppa, och det hjälper lite grann. Med jämna mellanrum får jag rysningar genom kroppen och gåshuden visar sig. Det smärtar i kroppen, främst i handlederna och armhålorna. Då och då känner jag hur jag börjar svettas. Jag fryser och svettas i en vidrig kombination. Den enda gången jag kan må någorlunda ok är efter jag tagit en Ipren, och det varar i max 30 minuter. Detta är en sådan period. Men då har jag ändå halsont.


Och eftersom varje försök till att äta någonting har resulterat i att jag måste kräkas likt en bullemipatient så har jag konstant tom mage. Ipren i tom mage = ont i magen.


I morgon kl 10:30 åker vårt flyg från Bromma, och jag har inget hårt gitarrfodral som jag kan transportera gittaren i. Så jag var så illa tvungen att bege mig ut och köpa ett. Det börjar med att jag går till en affär som ligger alldeles i närheten av där jag bor. De har inte det jag letar efter, så jag blir hänvisad vidare. Samma historia upprepar sig och till slut befinner jag mig, två timmar senare, på min sjunde musikaffär. Nu har jag hunnit enda fram till söder. Inte heller de har något. Jag får alltså åka tomhänt tilbaka, väldigt irriterad. Dels över huvudvärk/illamående/halsont/magvärk/feber, men dessutom över att jag inte kommer kunna framföra min låt under turnéns första vecka. Jag blir arg som fan på alla musikaffärer som inte har detta innestående, men inser att det egentligen bara är projicering från min sida. Jag är egentligen arg på mig själv som inte har tagit tag i detta tidigare. Då hade jag kunnat legat kvar hemma och kurerat mig, med ett gitarrfodral i lägenheten.


Jag återvänder till den första butiken som ligger vid mig för att beställa hem ett fordral. På så sätt kan jag i alla fall ha det på resten av turnén. Jag pratar med en annan kille än tidigare, han frågar vad jag vill beställa hem. Jag förklarar och han säger "jaha, men det har vi inne på lagret(!). Vänta ett ögonblick så ska jag hämta det." Det var tur att han gick iväg för annars hade stackarn fått en utskällning för att han hjälpte mig.. dumt.


Nu har jag köpt bananer och filmjölk och hoppas att jag inte kommer kräkas upp det igen. Jag hoppas innerligt att det är någonting jag ätit som försvinner ur mitt system snarast, för det här är verkligen inte rätt läge att bli sjuk. I morgon börjar som sagt vår turné med 54 föreställningar på 42 dagar. Under den här tiden ska jag dessutom hinna med tre tv-inspelningar också, samt skriva manus till ett annat projekt. Och så fort turnén är klar väntar ett par inspelningar till.


Det här är oacceptabelt, jag har liksom inte tid att vara sjuk. Jag vet bara inte vem jag kan ta upp det med. Alla som har någorlunda koll på humor vet att timing är A och O (oavsett situation). Detta gäller tydligen inte bara när man drar ett skämt, utan även sjukdomar. 


Problemet är också att det här inte är något jobb jag kan sjuksriva mig till. Oavsett hur jag mår i morgon så ska jag leverera en grym show för alla som tar sig tiden och betalar pengarna för att komma och kolla. Det lovar jag.


Problemet är bara att jag inte kommer kunna njuta av det.. 


Ps. Jag vill be om ursäkt till er tjejer som kom fram och ville prata på tunnelbanan om jag verkade lite otrevlig. Men jag hade fullt sjå med att stå på benen. Hoppas att ni förstår. Ds.

Av Soran Ismail - 23 september 2008 01:20

Med huvudvärk och lite feber tar jag väl och skriver av Özz blogginlägg lite här.


Nu på onsdag den 24:e september börjar turnén.

TURNÉN 2008 - BJÖRN, MÅNS, SORAN & ÖZZ

6 veckor
16 städer
54 shower.
Snart 35.000 sålda biljetter.

Utan tvekan Sveriges största standup turné.

Vi börjar på Storan i Göteborg 24:e sept och avslutar på Cirkus i Stockholm 5 nov. Avslutningvis kommer en låt som jag gillar starkt. Hoppas ni vet vad den handlar om, annars får ni googla det.  God Natt. 


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se