Alla inlägg under september 2008

Av Soran Ismail - 22 september 2008 22:19

Jag tittar på I Ditt Ansikte, nu är det reklamavbrott. En av reklamerna gör mig förbannad, har ni sett den?


Det är en kille som får problem med sitt bredband, då går han till matbordet där de andra sitter och äter, plockar bort locket från en kastrull och lägger det på modemet. Samtidigt som detta pågår har de lagt en voice-over som säger "Nu breddar vi vår service så du kan få hjälp när du behöver. Nästa gång ditt bredband krånglar så slipper du lägga locket på."


På riktigt. Det är reklamen. Det borde fan vara olagligt att göra så dålig reklam. En pinsam ordvits. Ha i åtanke att det här är en nationell reklam, ingenting som visas på en lokal kanal i Göteborg. 


Det provocerar mig att folk har fått säkert uppåt 100 000 kr för att komma på det här. Att det här suttit folk i ett rum och brainstormat, utan att komma på någonting. Tills ett av genierna i rummet säger "men om säger att man inte längre behöver lägga locket på när man får problem, och samtidigt lägger han ett riktigt lock på sitt modem." Varpå de andra har svarat "JA! gör vi. Det är genialt!". 


Jävla idioter.

ANNONS
Av Soran Ismail - 22 september 2008 20:29

När jag blev sjuk för 10 dagar sedan tänkte jag "skönt att det kom nu i alla fall, då kommer jag inte vara sjuk under turnén". Nu börjar jag känna mig sjuk igen. Ordentligt sjuk. Helt otroligt. Förhoppningsvis går det över, för det här är verkligen inte bra timing.


Ganska lång dag idag med två inspelningar, dels för nollrasism-kampanjen dels POOCS som kommer visas på comedytv.se i sinom tid.

Det är bra med variation, brukar man säga. Något som man definitivt får säga att det här jobbet har. Först en bild från POOCS - inspelningen med Hasse och Ola. 


Sen en bild från inspelningen av reklamfilmer till Nollrasism-kampanjen. Här är jag som nynazist. Trovärdigt? Kanske inte, men snyggt. Resultatet av dagens sketcher kommer nog om ett par veckor. Nu ska jag fixa lite pulvermos med falukorv och avnjuta ett till avsnitt av I Ditt Ansikte. Hoppas att jag blir botad av det. 

ANNONS
Av Soran Ismail - 22 september 2008 03:06

Befinner mig i Knivsta nu. Åkte hem för att fixa några saker innan turnén drar igång. Skriva ut papper t.ex och klippa mig.


Eftersom jag är sämst på tid så sitter jag uppe och skriver klart sketcherna som ska spelas in till Nollrasism i morgon bitti.


Nåja, en passande låt hinner vi alla fall med. Denna gång fantastiska Robyn.

God Natt. 

Av Soran Ismail - 21 september 2008 13:08

På tunnelbanan på väg till Chinateatern igår så träffade jag ett grabbgäng som ganska förfriskade, för att uttrycka det milt. De hade med sig en taktiktavla på vilken ledaren, som även var den som var fullast, redogjorde för kvällens taktik. Så här såg det ut.

Sen skildes vi åt. Hoppas att det löste sig för dem. De var riktigt trevliga.  Framme på teatern togs den här bilden med den irländske komkiern Andrew och Björn.Andrew - We have to take a new picture. You have to me focking mad! You're wearing a Nazi-helmet. You can't be a cute Nazi. That's impossible.


Bredvid står Jonas Gardell och får nys om att det pågår fotografering. Han bjuder självklart in sig själv, vilket var helt ok för min del som fotograf. Det här är Björn när han ska se riktigt arg ut. 


 


Han är inte så bra på det. Han ser mest ledsen ut. En ledsen Nazist. Som att han saknar sina gamla vänner från 30-talet. 

Jag påpekade för Jonas att han ser lite "gay" ut. Han sa att han alltid är "Fabolicious". 


Nåja, nu ska vi äta lunch. Och den här gången blir det fan inte sushi! Av Soran Ismail - 21 september 2008 01:03

Det här är ett problem som uppstår väldigt ofta. Något som jag tagit upp tidigare också.

Vi är på chinateatern, det blir paus. Jag är hungrig och vill ha mat men björn, mårten och gardell vill ha sushi.

Så då förblir jag hungrig i väntan på att vi hittar snabbmat.

Av Soran Ismail - 20 september 2008 22:01

Såg ni det? Riktigt bra, tyckte jag. Appelquist älskar jag alltid. Likaså Dorsin. Och Josephine Bourneboush var en positiv överraskning, speciellt gillade jag hennes karaktär som programledare. Sen var kanske inte alla karaktärerna "my cup of tea" men det gör inte så mycket. Dessutom tar det ett tag innan ett program hinner etablera sig hos tittaren, men efter detta första program tycker jag att det bådar riktigt gott. Jag tänkte skriva att jag kommer fortsätta titta, men jag är på turné sex veckor framöver.. får väl kolla på nätet om det går. Eller någon repris kanske.


Apropå turnén så har jag nu skrivit klart en låt som jag ska framföra. Nöjd är jag, återstår att se hur den tas emot.


Nu är det snart dags att kolla på Extra Extra och jag är nervös. Det är Davids tv-debut. 

Av Soran Ismail - 20 september 2008 13:55

Som jag skrev om tidigare gjorde jag en intervju i tisdags i Norrbottens-kuriren med Özz. Nu har jag läst den.


Rubriken är att man ska se upp om man sitter på första raden. Det är väl kanske inte riktigt vad jag sa. Det jag sa är att om det är någon av oss som snackar med publiken så är det väl troligast att det bir just Özz. Men jag påpekade också att han gör det med kärlek, och folk blir sällan eller aldrig upprörda. Nu sitter vi hemma hos honom för att spela in sketcherna och han gnäller på mitt "uttalande". Jag försöker be om ursäkt,men det går sådär. Han är ledsen. Kul att han inte överreagerar..


Men i övrigt så var det faktiskt en bra artikel tycker jag. Ni kan läsa hela genom att klicka här.

Av Soran Ismail - 20 september 2008 11:43

Mina kollegor var riktigt bra igår. Det ska verkligen bli skitkul att börja turnera med dessa herrar. Efteråt gick de andra ut, men jag var för trött efter de dagarna som har gått, så jag och Björn tog en promenad istället. Riktigt skönt faktiskt. Givetvis kom det fram en och annan som ville prata, det var framförallt en tjej som stack ut. "Hej, jag har sett er i Parlamentet. Kan inte du läspa?" frågan hon mig. Det är en väldigt rolig men märklig fråga att ställa till någon som man aldrig har träffat tidigare.


Det här yrket är jävligt roligt men ganska speciellt. Innan kom det aldrig, jag säger aldrig, fram en främling till mig kl 02:15 en fredagkväll och bad mig läspa. Bara i det här yrket (kanske talpedagog också). 

 

Och idag ska jag spela in en sketch med min kollega Jakob Öqvist (hade helt glömt bort det, han ringde och väckte mig precis. Han ska hämta upp mig om 10 min, då tänker jag  "Nu, nu är det dags för ett blogginlägg". Det här med tid är inte min grej.) Jag har ingen aning om vad vi ska göra, jag fick bara frågan "kan du ställa upp på en sketch? Jag vill ha dig i ett kallt rum i en källare bara" Bara i det här yrket (Kanske i Österrike också).


Men eftersom den här siten krånglade lite igår vid 04-tiden så blev det ingen låt. Vi tar en ny istället. Svensk rap när den är som bäst. 018-represent dessutom (Uppsala). Enjoy.Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se