Alla inlägg under september 2008

Av Soran Ismail - 14 september 2008 22:16

Återigen Söndag. Återigen med stort s. Har ännu inte tagit på mig några byxor och har inga planer på att göra det heller. Vissa kanske tycker att det låter skönt, att gå en dag utan att behöva ta på sig byxor. Jag tycker mest att det är sorgligt. Men uppenbarligen inte sorgligt nog för att faktiskt sätta på mig ett par byxor och åstadkomma någonting. Vad som helst.


Jag skulle kunna rabbla på om det här ett tag men jag orkar inte. Inte ens att gnälla ordentligt orkar jag med idag. Sorgligt var ordet. Istället låter jag den här bilden tala för min dag. En bild säger ju mer än tusen ord, som bekant. Jag ger er bilden. Ni får välja orden.


ANNONS
Av Soran Ismail - 14 september 2008 15:00

Jag älskar samerna.


Jag läser en artikel i expressen där de skriver om att Måns Möller driver om samerna i en sketch i Extra Extra. Naturligtvis har de ringt runt till samer för att försöka få upprörda reaktioner och en någonting att skriva om. "SAMERNA rasar över PÅHOPPET från STJÄRNKOMIKERN!" 


Men de föll inte för den lätta. Vilket är ganska tacksamt att göra. Naturligtvis är det inte någonting att bli upprörd över men rent politiskt kan det nog vara ganska smart att passa på att sätta ner foten och visa att "oss bråkar man inte med". Men killen de har intervjuat visar på härlig distans, sällan skådad på sådan nivå. 


Jag älskar samerna. 


Intervjun hittar ni här.

ANNONS
Av Soran Ismail - 13 september 2008 16:56

Schyffert ringde igår angående ett projekt som vi samarbetar på.


Schyffert - Tja 

Jag - Hej kompis, hur är läget?

Schyffert - Bra, hur är allt själv? 

Jag - lite sjuk, annars fint. 

Schyffert - Ligger du mycket nuförtiden? 

Jag - inte alls faktiskt. 

Schyffert - Inte? Varför inte?

Jag - Jag vet inte, har väl inte hittat någon att ligga med bara.

Schyffert - Sånt kan du göra när du i min ålder. Nu ska du bara passa på att ligga runt. Var en slampa. 

Jag - jaha.. 

Schyffert - Ni ska ju ut på turné. Det är bara att hänga efter Björn och ta alla som ramlar av honom. 

Jag - Ligga under hans säng och ta resterna menar du?

Schyffert - haha. Ja, det är roligt. 

Jag - Bara ett problem, ingen av dem lär vara byxmyndig. 

Schyffert - Men det är väl inte du heller? 


Efter det fortsatte samtalet lite mer seriöst. Ikväll uppträder jag på Norra Brunn för er som befinner er i Stockholmsområdet och vill komma och kolla. Nu har ni fått en tretimmars heads-up i alla fall.


Vad ska ni göra?


Av Soran Ismail - 13 september 2008 03:38

Någon som är vaken? 


Min kväll var hursomhelst väldigt lugn och ganska trevlig. Man blir dessvärre påmind ibland om hur enerverande det kan vara att hanskas med otroligt fulla människor när man själv inte har förtärt en droppe alkohol. Det tär verkligen på tålamodet.


Efteråt blev det självklart kebab. Uppsalakebab, eller 018-kebab är det egentligen, är överlägset Sveriges bästa. Ni som inte har ätit har verkligen missat något. Jag och David satt och samtalade med en vän om morgondagens Kulturnatt i Uppsala, som i själva verket är en heldag. För de flesta är det ytterligare en ursäkt att supa sig redlös och skruva upp sina förhoppningar så att de kan bli ordentligt krossade. Hon hade däremot gjort ett schema för hela dagen med saker hon skulle hinna med från kl 15 - 03. Efter att David hade retat mig ett tag för att jag hade läst dikter under förra årets kulturnatt försökte min vän berätta om sin kommande Kulturnatt. Det började med "en loppis på stadsteatern med gammal rekvisita". Efter att David hade retat henne för det ville hon inte berätta mer. Jag förstår henne. 


God natt.

Av Soran Ismail - 12 september 2008 21:37

När jag är 40 + vill jag också kunna hitta vimmelbilder på mig själv från Sturecompagniet på stureplan.se utan att fyllas med ångest dagen efter.


 

Jag retade Mårten lite idag när vi pratades vid angående RAW i höst.


Mårten - Du vet, man är så gammal som man känner sig

Jag - Tur för dig att man inte är så gammal som man ser ut. 

Mårten - Detsamma. Då hade du inte blivit insläppt på krogen. Du hade inte ens vart byxmyndig. 


Mårtens blogg hittar ni här. Där finns även all info man kan tänkas vilja ha om stand-up och stå-upp komiker. 

Av Soran Ismail - 12 september 2008 20:05

Jag läser en artikel här om stå-upp. Hur hett det har blivit. Man kan naturligtvis inte skriva en sådan artikel utan att nämna Björn. Det vore tjänstefel. De nämner därför även vår turné. Och påpekar att det är fler som ska se oss än som var på Hultsfred. Det är faktiskt fler som ska se oss (kommer att bli över 35 000) än som var på någon musikfestival i Sverige i år. Visst har det kännts oerhört kul även innan men när man sätter det i perspektiv blir det lite smått otroligt. Det är nästan två Hultsfred. Eller tre Globen. Även fast jag knappast är anledningen till det så ska jag ändå vara med och uppträda inför detta stora antalet människor. Det känns skitkul!


Ikväll ska jag på utelivuppsalas lanseringsfest i Saluhallen i Uppsala. De ska ha en nystart på sin site, som en vän till mig driver. De har fattat poängen med att uteliv inte bara innebär bilder på de som är "snyggast på krogen" utan det är allt möjligt som händer i staden. Ni kan kolla in siten här. 


Egentligen är jag sjuk. Men jag har lovat att dyka upp. Dessutom är det många vänner som jag inte träffat på ett tag som jag ser fram emot att se igen. Får se om vi lyckas få till en "kvällens outfit". Sist jag var ute i Uppsala såg jag ut såhär: 


 


Det är min kväll. Vad har ni för er? 

Av Soran Ismail - 12 september 2008 13:16

Du som skrev den här kommentaren går med allra största sannolikhet på särskolan. 
Återigen, jag skulle aldrig någonsin ge delar av en väns privatliv till offentlig kännedom. Nu har jag inte sett bilderna och har ingen aning om vad de pratar om, men av kommentaren att döma så handlade det om när vi var på semester i skärgården. Det är så här skvallerpress fungerar. De får er att tro att de har en nyhet. Det har var känt sedan länge, att vi alla var på ön. Det skrev jag om i min blogg på 1000 apor som hade över 15 000 unika besökare i veckan. Även Sara skrev om det på sin blogg. Men de skriver det som en nyhet. De har med största sannolikhet mer information som de inte ger ut än. De väntar en vecka eller så tills det här är helt uttömt, sedan kör dem igen. För att sälja ytterligare 100 000 ex.


Till sådana som dig. En gång för alla: sluta tro på kvällspress och skvallertdiningar.

Av Soran Ismail - 12 september 2008 01:23

Jag vet att de här människorna säkert har jobbat jättehårt för att nå dit de är idag. De är säkert enorma talanger och svinduktiga. Men jag kan inte låta bli att tycka att det hela bara är skrattretande.


Det är barnsligt roligt liksom.   Boogie-woogiedansarna.. Det låter ju som någonting hämtat ur en disney-film.


"boogie-woogie dansarna åkte till det hemliga landet och besegrade den läskiga draken innan de besteg regnbågen och höjde sina händer i triumf samtidigt som det regnade mirakelgodis på dem"


God natt. 


Ps. Robin: Klart att vi ska ta en fika. Maila mig på soranismail@hotmail.com så fixar vi det. Kram. Ds. 

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se