Alla inlägg under september 2008

Av Soran Ismail - 11 september 2008 17:13

Det har funnits två tv-projekt som föddes i slutet på våren/början på sommaren som har gått ganska segt fram till nu. Av olika anledningar. Och båda är något som jag tycker verkar kul att göra. Så idag hör båda av sig. Med goda nyheter. Ingenting är helt klart än, men projekten är nu mycket längre gångna än vad de var igår vid den här tiden. 11e September verkar vara ett riktigt turdatum.


Om man tittar tillbaka i historien så kan man säkert inte hitta någonting negativt alls som har hänt på det här datumet..

ANNONS
Av Soran Ismail - 11 september 2008 16:38

Giget igår gick bra. Kvällen blev lite väl lång kanske men så blir det ibland. För min del så hade jag en bra kväll, testade lite nytt material som fungerade bra. Sånt är alltid roligt. Efteråt kom det fram många och tackade för en bra föreställning, det är givetvis skitkul att höra. Oavsett hur ofta, det får man aldrig nog av. Men det var två stycken som stack ut extra mycket, de två tjejerna som sa "bra, men du borde komma på mer nytt. En del var samma som sist när du var här." De var trevliga, och de hade rätt. Jag borde komma på mer nytt. Man blir så otroligt lat som komiker. Nu är SysteroBror visserligen unikt i och med att de har typ 90 % stammisar som är där varje gång, men ändå.


Men dels är man lat, dels är man feg. Dessutom blir man mer kräsen. Man tänker "jo, det här är väl lite småroligt, men det duger inte till att stå på scen och ta upp folks tid med."  Men tjejerna hade rätt. Jag ska verkligen försöka bättra mig. Tanken är ju att folk ska kunna komma och se en två gånger med ett par månaders mellanrum och känna att det är en ny show. 

ANNONS
Av Soran Ismail - 10 september 2008 18:58

Fan att det alltid ska vara så här. I kväll spelare Sverige landskamp och i kväll ska jag uppträdda. Det är oundvikligt. Nåja, jag försöker trösta mig själv med att det kommer att bli en skittråkig match.


För er som bor i Stockholm och redan insett detta så kom gärna till SysteroBror vid KTH. Där tänkte vi skapa en riktig toppenkväll. Jag, Erik Bören, Marcus Palm, Babben Larsson och David Batra.

Av Soran Ismail - 10 september 2008 17:55

Min syster springer upp och ner. Hon springer ner med kläder i handen, testar till de nya skorna, följt av ett suck och ett "åhh" sedan springer hon upp igen. Kommer ner med nya kläder och så går det. Om och om igen. Då och då vänder hon sig till mig och frågar "kan man ha det här linnet till de här skorna?" och jag svarar ärligt. "Du skulle kunnat fråga precis vad som helst nu och jag skulle svara "ja". "Men åhhh!" säger hon så springer hon upp igen och letar fram något nytt plagg. 


Vadan denna klädhets kan man undra? Jo det är nämligen skolfotografering i morgon. Hennes första i gymnasiet. Ny skola och ny klass alltså. Stor grej det där, ni vet. Synd för henne att hon kommer få stå och knappt synas. Men that's life I guess. 

Av Soran Ismail - 10 september 2008 13:46

Då var jag tillbaka i Knivsta för en stund. Hemma och hälsa på mor och far. Eller, egentligen är jag här för att fixa i ordning lite papper till företaget. Men det är en fin bonus med föräldrar och bli bortskämd med mat.


Jag har pratat med min revisor nu och det börjar tydligen bli dags att starta aktiebolag så jag tänkte be er om lite hjälp. Då finns det några saker som jag skulle mejla, såsom vilka som ska vara med i styrelsen och liknande. En annan sak är några förslag på vad jag vill att mitt AB ska heta. Det är här jag tänkte be om er hjälp. Kom gärna med förslag namn ni tycker är bra. Väv gärna in mitt namn på något sätt också. Bolaget kommer väl främst att hålla på med komedi och underhållning i olika former, men tanken är att det är även ska finnas uttrymme för föreläsande, författarskap, fotografi m.m Jag har några idéer själv men ingenting som jag tycker är perfekt, men jag är övertygad om att om vi slår ihop våra kloka huvuden så kan vi komma på det ultimata namnet på mitt AB. 


Bring it on.

Av Soran Ismail - 10 september 2008 13:40

Ok. Som jag nämnt tidigare så ser jag det här fenomenet "blogg" som ett förhållande mellan läsare och skrivare. Man ger och man tar. Och vid det här laget känner ni mig, lite i alla fall. Ni vet att jag är en 20-årig komiker från Knivsta som nu bor på Kungsholmen. Om er vet jag ingenting eller väldigt lite. Därför har jag startat en ny undersökning/omröstning uppe till höger här. Svara gärna på hur gamla ni är, det skulle vara intressant att veta ungefär vilka det är som läser den här bloggen som jag kallar för min dagbok.


Vi kan väl börja med ålder, sen kan vi kanske gå vidare och lära känna varandra mer. Svar uppskattas. 


Ps. Till er som svarade att ni inte fick tag på några biljetter till vår turné på förra omröstningen: titta på blocket. Där finns det en del som säljer sina biljetter. Ds. 

Av Soran Ismail - 9 september 2008 12:44

Jag fick tips av en vän om en intervju som kom med i DN idag angående vår turné. En intervju som jag gjorde på telefon för en vecka sedan. Fan vad jag hatar sånt. Nästan varje gång känner man sig felciterad. Eller att fel saker kom fram. Men det blir väl så när man pratar i 20 minuter och det komprimeras till 4 meningar.


För det första: jag har all respekt för "tunnhåriga 40-åringar". Menade bara att det är kul att tv vågar ge en chansen innan man når dit. Många har tvingats vänta då folk inte har vågat förnya.

För det andra: jag påpekade flera gånger att ingen av oss fyller en specifik roll på vår turné. Vi är bara fyra kollegor som gillar varandra och som alla ska göra vårt bästa för att få folk att ha en trevlig kväll. Jag gillar inte när folk insisterar på att till vilket pris som helst sätta in personer i olika fack. Nu blir det kanske lite väl mycket betnér över det, men det är så jag känner. Vi är bara 4 komiker som gillar varandra och åker ut på turné, varför måste man komplicera till det?


Nåja, den korta intervjun i sin helhet hittar ni här. 

Av Soran Ismail - 9 september 2008 01:41

Jag är precis hemkommen från Kristallengalan. Lite smått onykter men inte på något sätt full. Mår i allmänhet bra. Bestämde mig ganska sent för att närvara, så vid 15-tiden idag åkte jag hem till Knivsta för att ta på mig mina "finkläder" (den enda kostymen jag äger) och sen begav jag mig ditåt. Så här i efterhand kan jag känna att det var ett lyckat beslut.Innan träffades parlamentetgänget på Clarion för en fördrink. Där frågade Anders, ni vet han programledaren, hur vi skulle ta oss till kalaset.


"Vi kan ta tunnelbanan" föreslog jag. "Det är bara tre stationer bort".


Anders blänger ner på mig

"Men skärp dig för i helvete Soran!" Tydligen tyckte de inte att man skulle åka kollektivt om man har vart med på tv. Jag höll inte med. 


Det hela kändes ganska overklig. Det fanns en röd matta, och blixtrarna smattrade. Folk frågade "får jag ta kort? Här, titta hit! Le!" Då kände man sig lite som en superstar. Det blev dock väldigt kortvarigt för sekunden senare tog de fram penna och papper och frågade "vad heter du?". Haha. De har förstått att man troligtvis är känd eftersom man är där men de har ingen aning om vad man gör. Nåja, lite roligt var det i alla fall. 


Efter tv-inspelningen, där jag till och med fick synas ett par sekunder och som innehöll en del roligt och en del mindre kul, så var det dags för efterfesten


Som ni ser så var det enda man ville att de skulle samla mer människor på en mindre yta. Men som tur var luckrades det upp efterhand.


Trots att jag träffade många människor jag beundrar/beundrat genom åren såsom Adam Alsing, Gry Forsell, Annika Lantz, Carina Berg, David Hellenius och Filip Hammar så var det ändå en helt annan som jag ville fotografes med:

 


Han tycker jag är tuff.


Nu var jag även tvungen att ta ett sånt där "dagens outfit" kort där jag ser helt dum i huvudet ut:

 


Kostym från Dressman, inhandlat för typ 1000 SEK till niornas bal år 2003. Samma kostym användes även på niornas avslutning. Och min studentskiva. Och min student. Och de fyra parlamentetavsnitt jag deltagit i än så länge. Och nu på Kristallengalan. Slipsen däremot är från typ H&M eller något annat häftigt som jag inte riktigt minns. Sen hade jag även "jumpadojor" som Batra uttryckte det. Men de är mycket bekvämare än "finskor". 


Det var min måndagskväll, hur hade ni det?


God natt. 

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se