Direktlänk till inlägg 7 oktober 2008

Min dröm

Av Soran Ismail - 7 oktober 2008 17:13

Hajar. Det är en speciell passion i livet som inte många vet om. Jag älskar dem. Jag är helt fascinerad. Det finns nog ingenting som intresserar mig så pass mycket som dessa förhistoriska varelser. Framförallt "The Great White".


Ända sedan jag var barn har det varit så. Jag missade aldrig en film som handlade om hajar, eller tillstymmelsen av en. Så sent som förra året gick det en dokumentär i två delar om världens 10 farligaste hajar. Den gick då på kanal 9 som jag inte hade, då såg jag till att tränga mig in hos en vän, köpa chips och Cola och ladda upp en timme innan. Det var höjdpunkten på hela veckan.


Min stora dröm i livet är att få åka till Sydafrika och sätta mig i en hajbur bland hajar. Stora hajar. Vithajar. Ha de där majestätiska varelserna simmandes förbi en och kunna sträcka ut handen och röra vid en. Jag tror aldrig jag kommer känna mig så levande som då.


Titta här bara. Tänk att få vara där. (Försök bortse från den usla musiken)





 
 
Ingen bild

Amanda

7 oktober 2008 17:47

Hajar har också alltid varit en av mina fascinationer. Hajar och morbida saker som seriemördare.

 
annuendag

annuendag

7 oktober 2008 17:53

Jag hoppas, och tror, att det fanns mycket ironi i det här inlägget, annars är ditt prat om att folk som åker karuseller och liknande är felkonstruerade inget annat än rent ljug. Ingen som förespråkar överlevnadsinstinkt och självbevarelsedrift skulle frivilligt göra det där.

http://annuendag.blogg.se

 
Maria

Maria

7 oktober 2008 17:59

Jag älsar duvor, hejar på underdog'en (no pun intended).

http://mariakayeymf.blogg.se

 
Ingen bild

sharkbait

7 oktober 2008 18:04

Jag önskar att jag var en haj för då skulle ju jag vara din dröm :)

 
Ingen bild

Evangelia

7 oktober 2008 18:24

Jeg må nok si at jeg synes haier er scary, men på en annen side så dør jo flere mennesker på grunn av en esel(donkey) enn en hai

 
Janina

Janina

7 oktober 2008 18:28

Jag tror att det hade varit en så mäktig känsla att det inte går att beskriva. Inte ens nästan. Att dyka med vithajar är min absolut största dröm, och jag hoppas kunna åka till Sydafrika och förverkliga den efter studenten i Juni. Vill du följa med? :)

http://likekindergarten.blogg.se

 
Pernilla

Pernilla

7 oktober 2008 18:31

:O :O Shit manhattan :O hur vågar man allså jag :| jag skulle fan bli as rädd men jaa du är väll MYCKET modigare än en 16 åring tjej XD hahaha

haha! hur ofta går du in på min blogg.
Alldeles för ofta. Mitt liv börjar vittra sönder och allting är ditt fel. Du är ett as
haha jag dör XD( jag är nog en aning trött nu antar jag)

http://Dahpernilla.blogg.se

 
Ingen bild

Emelie

7 oktober 2008 18:41

oj! det var verkligen en modig dröm! Jag är livrädd för hajar. För några år sen var jag i Thailand och då var det en thailändare som hade sett en haj på morgonen. Min syster fick tvinga i mig i vattnet för jag var så rädd att det skulle komma en haj. Idag måste jag blunda så fort det kommer upp en haj på TV för jag tycker de är så obehagliga och läskiga helt enkelt.
Men som sagt, du verkar otroligt modig. Hoppas du får uppleva din dröm snart!

 
Mirja

Mirja

7 oktober 2008 18:43

Musiken var ju det som gjorde klippet! Hårtsomfan! Jävligt obehagligt i The Beatch när de blir bitna tycker jag.
Förövrigt älskar jag den här kommentaren: "Jag önskar att jag var en haj för då skulle ju jag vara din dröm." Hahaha! Så jävla gulligt! Hoppas du har en bra afton Soran.

http://www.plums.blogg.se

 
Ingen bild

L

7 oktober 2008 18:48

wierdo ; )

 
Ingen bild

Tinan

7 oktober 2008 19:10

Men Soran!?!? Vad hände med din självbevarelsebedrift? Du var inte så korrekt i den frågan som du utgav dig för att vara :) "Ditt" är ju 1000 gånger värre en en liten karusell på Gröna Lund.

Jag är häpen men inte överraskad.

Har du blivit frisk från förkylningen, förresten? Hoppas det så du orkar med.

 
Anna

Anna

7 oktober 2008 19:11

Håller med du! Hajar väcker SÅ många känslor. De är skitläskiga samtidigt som de är SÅ fascinerande! Skräckblandadförtjusning på något vis!

http://anna-panna.bloggagratis.se

 
andrea

andrea

7 oktober 2008 19:45

Coolt. Ditt inlägg är lite likt mitt: http://andreaf.bloggagratis.se/2008/10/03/996190-my-passion/ , haha märkligt :P

Fast det är ju en viss skillnad på våra passioner då, hajar är mäktiga och jag delar din fascination där. Mitt handlar ju om delfiner, men fena som fena, haha. Nej ;)

http://andreaf.bloggagratis.se

 
Sofia

Sofia

7 oktober 2008 20:02

Med risk att göra dig (och Andrea) avundsjuk så måste jag berätta att snart så drar jag till Equador och Galapágosöarna där jag bl.a ska bada både med delfiner,pingviner och HAJAR! Jag ska dokumentera allting i DETALJ och sedan kommer jag lägga upp bilder etc. i min blogg, om du är intresserad dvs.
Ha det bäst nu Soran så ses vi kanske någon dag! MVH

http://rehnet.bloggagratis.se

 
Ingen bild

MICHEL

7 oktober 2008 20:26

Jag föredrar blötdjur. Mitt favoritblötdjur för tillfället är "bredbandad skimmersnäcka" eller "Aegopinella nitidula" som den heter på latin. Den lever på havets botten och livnär sig på kexsmulor och kokosflarn.
Har du något favoritblötdjur Soran?

 
Ingen bild

Anna

7 oktober 2008 20:27

Jag har också en passion, och det är surikater. Tyvärr sänds det inte så många sådana program... Men jag älskar att sitta och titta på Mattias KLums foton, att få vara dem så nära som han har varit skulle vara riktigt häftigt.

Och hade det varit hajar så hade jag ändå inte tvekat att gå ner i en bur, även fast jag som du, aldrig skulle sätta mig i en berg-&dalbana.

 
Cristian

Cristian

7 oktober 2008 20:32

USH! Jag är så jävla rädd för hajar. Det är det värsta jag vet. Jag dör hellre än att vara i samma vatten som en vithaj. ush, bara tanken på vithaj kommer ge mig mardrömmar inatt. Tack Soran. =)

http://elloco.blogg.se

 
Ingen bild

Emilia

7 oktober 2008 20:45

Jag är rädd för hajar. Eller ja, fiskar överhuvudtaget. Jag skulle aldrig få för mig att bada i en sjö, då ser man inte de små jävlarna ju.

 
andrea

andrea

7 oktober 2008 22:32

Sofia: Härligt! Det vill jag se sen ;)
Anna: Meercat Manor på Animal Planet ;)
Tror till och med att det finns som
serieboxar..

http://andreaf.bloggagratis.se

 
Joooel : )

Joooel : )

7 oktober 2008 23:01

Det kände jobbigt att se, såg till precis innan dom skulle sänka ner i vattnet, så obehagliga tycker jag hajar är. Det är nog världens mest obehagliga djur, skulle svimma om jag såg en haj och jag ens nuddade i vattnet den simmade i. Jag mår illa, får jobbiga tankar och helt enkelt avskyr hajar, skulle en haj börjat jaga mig och jag hade haft en kniv att försvara mig med. Hade jag tagit livet av mig med kniver bara för att slippa upplevelsen att vara så nära en haj. Jag mår illa av att tänka på det.

Det är riktigt haj-fobi. Hatar dom.

http://joelrandeblad.blogg.se

 
Ingen bild

Louise

7 oktober 2008 23:35

nä fy!! det skulle jag aldrig våga!
jag tycker också om hajar, älskar att kolla på dom på dokumentärer och så, men jag skulle ALDRIG våga hoppa i en bur och se en haj simma rakt imot mig... det där gallret förresten... det såg inte så tjockt ut, den kan ju lätt bita sig igenom det!!

 
Ingen bild

isa

8 oktober 2008 00:03

Gud, skulle verkligen vilja våga göra ngt sådant... men tror jag skulle fega ur totalt tyvärr. Inte okej alltså.

 
Ingen bild

isa

8 oktober 2008 00:06

Ber om ursäkt soran, lyckades skriva den 22a kommentaren i detta inlägg, fixar det nu dock. Hoppas du slapp se siffran :)

 
Ingen bild

anna

8 oktober 2008 00:39

Hajar är väldigt faschinerande varelser verkligen. Om du vill se någon mer hajintresserad person kan du gå in på storstadspojken.blogsopt.com, Kanske inte så jätteintressant för dig, men ibland komemr det upp lite blogginlägg om hajar.

 
michaela

michaela

9 oktober 2008 17:14

hajar är fantastiska och oerhört fascinerande djur. bara det att de fanns långt före dinosaurierna och är fortfarande i princip oförändrade är väldigt häftigt..sen att hajfens-industrin dödar runt 100 miljoner hajar per år är inte lika häftigt. Det är så synd att de är så missförstådda och att människor inte förstår vilken påverkan de har på våra liv..

http://sistabussenhem.blogspot.com

 
Ingen bild

Robin Hajälskaren Karlsson

29 april 2014 22:50

najs bror

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Soran Ismail - 23 mars 2010 17:13

Eftersom hemsidan är nere av oklar anledning så kör jag på här tills vidare. Dessutom är detta länken som angivits från ticksters sida om min inspelningen av min stand-up special.   Återkommer snart med mer info. ...

Av Soran Ismail - 13 september 2009 17:36

Då står det äntligen klart vart jag ska flytta, och min förhoppning är naturligtvis att ni följer med mig i flytten. Vill ni göra det så klickar ni här ...

Av Soran Ismail - 12 september 2009 09:39

Det är segt nu, jag förstår det. Men det beror inte på mig. Inte längre i alla fall. Är det någon ni ska vara upprörda på nu så är det något företag som heter Crystone, utan att säga för mycket. Förhoppningsvis är allt löst i eftermiddag, ingen vill ...

Av Soran Ismail - 11 september 2009 02:24

Eftersom det inte riktigt finns någon godtagbar ursäkt till att bara försvinna ur en relation såsom jag har gjort, helt utan förklaring, så låter jag bli att ens ge det ett försök. Det här blir egentligen inget kul inlägg. Inte heller intressant. Ani...

Av Soran Ismail - 18 augusti 2009 17:38

Jag vet. Uruselt bloggande. Men det kommer igång, så fort nya siten är uppe. Ska till de som designat sidan på Fredag kl 14 så de kan visa mig allt jag inte förstått mig på. Tills dess - här är två bilder från travet i lördags.     Det är festligt m...

Ovido - Quiz & Flashcards