Direktlänk till inlägg 27 oktober 2008

Lite svar del 3

Av Soran Ismail - 27 oktober 2008 02:02

Det var ett tag sen jag satte mig ner och svarade på era frågor senast, men det beror inte på att jag glömt bort det utan för att det helt enkelt inte funnits tid/ork. Men nu kör vi ett tag till.


Hejsan!

Jag undrar bara när du kom på att du skulle börja med stand-up? Hur kom du på det? Och har du haft andra yrkesdrömmar?

Kram

Hej. Jag "kom aldrig på det", det var vänner som tjatade. Dessutom älskar jag att få folk att skratta och det här kändes som ett intressant forum. Jag tittade runt lite på internet och hittade en nybörjartävling som heter bungycomedy (finns än idag), där alla som vill får testa tre minuter var på scen inför publik. Jag tänkte att jag kommer ångra mig om jag inte ger det ett försök.. så jag gjorde det och fick sedan blodad tand. Sedan dess har det rullat på (detta var 30e Okt 2006).

Absolut har jag andra yrkesdrömmar. Psykolog är en av dem, och jag hoppas fortfarande kunna uppfylla den.


Kommer du vara konfransier på talangkampen09 (om det nu blir någon)?

Som du säger så vet jag inte ens om det kommer bli en talangkamp i vår, men jag hoppas verkligen det. Med allt arbete som lades ner förra året så skulle jag bli väldigt besviken om det inte följdes upp. Huruvida jag kommer vara konferencier eller inte är för tidigt att svara på..


Har du googlat dig själv någon gång?

Du äger!

Kram

Det har jag gjort, innan jag blev en "offentlig person". När jag började med stand-up tyckte jag att det var kul om det mot förmodan stod någonting någonstans. Men så fort jag var med i tv så har jag slutat läsa något om mig själv överhuvudtaget förutom min gästbok/mail/blogg.


Vilket datum fyller du år?

3e December.


Vad har du för skostorlek?

41,5

Varför fastnade du i Kurdistan när du var liten? Du berättade det i nåt inlägg där du skrev att du träffat en barndomskompis och att efter du kom tillbaka kunde du bara säga Kom, så det var så ni konverserade(1000 apor).

Problem med pass är det enda svaret jag kan ge.


1# Hur tror du samerna skulle stå sig i ett jättestort slagsmål med andra ursprungsbefolkningar?


2# Har du någon favoritost?

1. Oj. Jag är inte alls påläst nog i denna fråga för att kunna berättiga det svar jag skulle tänkas ge.. men skitsamma. Halvbra.. de förlorar mot indianerna t.ex men vinner mot Aboriginierna i Australien.

2. Nej, men jag har många som jag hatar. Gorgonzola är en ost som låter god men som kan vara bland det äckligaste någonsin. All möglig ost är vidrig. Vanlig ost är min favorit. Typ fetaost. Eller hushållsost.


1. Vad är du rädd för?

2. Om du fick reda på att du skulle dö imorgon, skulle du ångra någonting som du har gjort (eller inte gjort) i ditt liv?


ha det bäst! kram

1. Många saker. Men främst höjder.

2. Det finns en sak jag skulle ångra, som jag inte vill gå in på, men då skulle jag se till att göra det innan jag dog också.

Kram


Kollade på youtube och hittade en gammal intervju med dig. På frågan om vad du gör om 5 år svarade du att du inte visste att du kanske började plugga... Så frågan är: Vad skulle du vilja plugga till?

och en fråga till: Har du någon mer dröm om något du vill göra förutom att simma med hajar?


Förresten såg att nån frågade om en dejt... Hoppas du har läst en gammal kommentar av mej (kommentar på Mariah Carey) om att du borde fika mer innan du svarar på den frågan (förlåt nu blev jag troligtvis för privat men i alla fall)

Jag skulle vilja utbilda mig till psykolog. Någon mer konkret dröm finns väl inte egentligen förutom att trivas i livet.. eller i och för sig, köpa ett hus till mina föräldrar.


En mesig fråga kanske men here it goes:

När folk kommer fram till dig, känner du då bara att dom gör sig till och är "en i mängden" eller ser du alla som unika personer?


En väldigt skum fråga, men det är kul att se hur olika personer

svarar.

Jag inser att det låter gay och pretentiöst men alla är unika. Eller inte alla kanske, men de allra flesta. Sen innebär det inte att alla gör ett så starkt intryck att man minns den, eller att folk är unika på ett positivt sätt.


DAMN, vad många frågor! Nu får du ligga i.


1. Vad gör dig genuint lycklig och varm i hjärtat? respektive...


2. Vad får dig att bli arg, ledsen och tappa tron på mänskligheten?

1. Självförverkligande. Det femte trappsteget i Maslows behovstrappa.

2. När folk är dumma i huvudet på det sätt att de inte kan tänka själva. Att de tror på saker bara för att. Folk som gör saker på ett visst sätt "för att det alltid har vart så" är ett sådant exempel.


Vad för fråga skulle du helst vilja att nån frågade o vad skulle va svaret på den frågan va ? (:

Lurigt, men jag har tyvärr inget svar på den frågan. Eller fråga för den delen..


Efter era shower på turnén. Brukar du stanna och ta kort med fans?


Varför/Varför inte?

Brukar? Nej. Det beror på tidsbrist, vi brukar ha ungefär 20 minuter mellan föreställningarna och då ska det hinnas med att äta. Efter den sista föreställningen brukar det finnas möjlighet att ta kort för de tappra som stanat kvar längst. Om jag stöter på någon som vill ta kort så går det naturligtvis bra.


hur lärde du och björn känna varandra? med tanke på att du är från uppsala och han från göteborg :)

Stand-up branschen är ganska liten. En fiskdamm har den liknats vid, och det är inget jag sätter mig emot. Vi uppträdde ofta på samma klubbar och på den vägen är det..


Hejsan! läste någonstans att du hade vart i USA ett år. Om det är sant skulle jag gärna vilja veta vad du gjorde där. Berätta om din USA-tripp:)

KRAM

Jag var utbytesstudent i Somerset, Kentucky. Gick High-school och bodde hos en främmande familj. Antagligen det bästa året i mitt liv, definitivt mest utvecklande i alla fall.

Det är allt jag kan berätta i ett kort svar, men det får komma mer i ett eget inlägg senare. Kram


1. Hur blev du känd genom stand-up? Hur gick processen och alla idéer? Hur lärde du känna Björn (som bor en bit ifrån dig) och allt sånt där. Gärna fina detaljer.

2. Jag ska göra stand-up inför kanske 300 personer i April här i Malmö. Skulle du acceptera en inbjudan?

3. vad tycker du om min hemsida: http://www.freewebs.com/esteter


sist men inte minst vill jag tacka för stand-up-videorna du lagt upp här. Har kollat igenom dane cooks båda dvd:er och har lärt mycket av att läsa din blogg. Du är en cool kis, du.

1. Jag blev känd genom att få vara med i Parlamentet. Idéer, oavsett kring vad, håller jag i huvudet. Då och då skriver jag ner stödord för att inte glömma bort, men det är oundvikligt. Björn och jag lärde som sagt känna varandra genom stå-uppen. Vi är arbetskollegor..

2. Modigt! Jag är osäker på om det kommer finnas tid men skicka gärna en inbjudan när det börjar närmar sig så är det lättare att ta ställning.

3. Den är snygg men lite förvirrande. Skulle gärna vilja ha en presentation på startsidan om vad det gäller.. Annars är det tummen upp.


Nu får du ta tag i alla frågor och svara :)


Om jag bjöd ut dig, vad skulle du svara?


/N

Jag ska göra mitt bästa. Eftersom det är över internet så skulle jag svara nej. Jag är alldeles för feg för att träffa människor jag inte känner i obekväma situationer (obekvämt för mig).


hej hopp Soran! Vill inte vara till börda med EN till fråga men undrade bara lite om din familj.

Har du syskon? Isf hur många?

Var din familj stödjande när du valde att satsa på att bli komiker?


Please kom tillbaka till göteborg ! //Elnaz

Hej hopp. Ingen börda.. detta är ju trots allt en frågestund. Jag har ett syskon, en lillasyster som nyss börjat gymnasiet.

Absolut, de har stöttat mig i allt. Men som aningen överbeskyddande så hoppas de naturlgtvis att jag även skaffar mig en "riktig utbildning" också.. för trygghetens skull. Så jag har något att falla tillbaka på.

Jag kommer tillbaka i december, 10e och 11e.


Tycker du det är jobbigt med alla dessa frågor? :-P

Nej då. Jag önskar bara att jag hade mer tid. Eller egentligen önskar jag att jag kunde stoppa tiden..


Din familj, har ni teaterblod i ådrorna, eller andra artistiska gener?


Vad sa grannarna då hela turnégänget kom till dina föräldrar? Var de nyfikna?

Inte det minsta. Min syster har en underbar sångröst som ingen får höra, utöver det så finns det ingen estetisk talang. De sa inte så mycket, de märkte nog inte ens att vi var där.


Hej Soran.

Vilken är din favoritfilm och varför?

Låter kanske som en väldigt onödig fråga men jag tycker att det säger mycket om en person, inte bara vilken film de gillar utan varför.

Och jag tycker det skulle vara kul att veta om du har googlat dig själv någon gång!

Puss

Hej.

Båda dessa frågor har jag svarat på. This is England är hursomhelst favoritfilmen tror jag (alltid svårt med favoriter) för att den är bra på så många olika sätt. Den fick mig att dels skratta hjärtligt, dels att gråta.

Kram


Vad tycker du om Västerås?

*brist på annat* sry..

Har enbart vart där en gång, det var nu med turnén. Eller nej, jag spelade Mcdonald's Cup där när jag var ca 11 år också.. men det var inte kul. Matcher på grus och kallt. Men Västerås känns ganska likt Uppsala. Rätt soft, med andra ord. Jag tycker alltså bra om Västerås.


finns det nååågon som helst chans att man kan träffa er och byta några ord efter showen på cirkus? :D alltså om ni typ går ut och skriver autografer och sånt :)


Kraaaam!

Någon chans finns absolut. Jag vet dock inte hur det kommer se ut.. allt jag vet är att vi efter showen kommer åka och fira storslaget någonstans. Som en stor avslutning på turnén.

Kram


Är du lycklig? Motivera.. (:


Om du ger ut dejter vill jag oxå ha en! :P

Det är jag. Jag trivs i mitt liv och det är en lyx få förunnat, har jag förstått. Jag jobbar med någonting som jag uppriktigt tycker är roligt. Dessutom brukar jag ta lite tid varje kväll, precis innan jag går och lägger mig, för att vara tacksam för saker som jag har. Typ mat, hus, kläder. Frihet. Sådant tjaffs..

Hade jag gett ut dem hade du fått en.


hur går det med marieberg sk?

Jag har tyvärr ingen koll på hur de sköter sig, men för egen del så har jag tagit en paus. Det blev en träning. Det låter ju sorgligt men problemet är att de tränar på onsdagar och vi har vart ute på turné de senaste 5 veckorna.. jag kommer spela med dem så fort jag får tid.


jag vet inte om detta är för personligt, men Soran, hur står det till med självförtroendet? Till exempel i detta inlägg; "Om det nu finns några frågor.." självklart finns det frågor till dig! :).

Jag vill påstå att vi människor är mer komplexa än bara ha ett "bra självförtroende" eller ett "dålig självförtroende". Inom vissa områden, där jag byggt upp en trygghet, så har jag bra självförtroende. T.ex att försöka få folk att skratta. Men när det gäller andra saker, som t.ex tjejer jag tycker om, har jag uruselt självförtroende.

Men jag har blivit mycket bättre bara under det senaste året på att bekräfta mig själv istället för att hela tiden söka det utifrån. För bekräftelse behöver alla för att må bra.. men nu kan jag som sagt få den av mig själv i mycket större utsträckning än tidigare.


Tror du det ligger någon sanning i det man brukar säga att komiker privat är världens tråkigaste människor? Kan det bli för mycket humor om man alltid ska vara rolig eller faller det bara naturligt?

Jag tror inte det är sant, men däremot tror jag inte heller att det är en lögn. Det är väl bara att detta är folk som förväntar sig att komiker ska skämta precis hela tiden, och naturligtvis är det inte så. Så kanske man bara träffar dem en gång och då är de lågmälda.. så tycker man att de är "tråkiga privat".

Jag vill påstå att alla som är bra komiker är roliga privat också. Det är just det, att man vart rolig privat, som gjort att man kunnat arbeta med humor och inte tvärtom. Däremot uttrycket sig folk olika.. vissa tar med plats och skojar mer tydligt/ofta (Özz) medan andra är mer tillbakadragna (glans).


Vilket är dina topp 5 karaktärer/avsnitt i south park?

Gärna med motivering.

Som vanligt med frågor av den här karaktären så är det väldigt svårt att ge ett bra svar, men jag försöker.

Cartman och Butters är karaktärerna. Cartman kan vara den mest briljanta karaktären alla kategorier. Det i kombination med Butters naiva dumhet blir briljant.

Sedan finns det hur många briljanta avsnitt som helst. Tre som kommer upp direkt är "vote or die", det där Cartman bråkar med en dvärg som ska föreläsa för dem, samt det där Ike och henens lärare har en sexuell relation. Har väl ingen speciell motivering.. vote or die samt det sistnämnda är väldigt roliga i kombination med att de är väldigt smarta och "spot on", så att säga. När Cartman bråkar med en dvärg är bara hysteriskt jävla roligt.


hur var det när du var yngre, hur var du under gymnasietiden? var du klassens clown eller lite mer blyg och tillbakadragen? .. mitt intryck som jag får av dig är att du är just blyg och tillbakadragen. vilket inte anses som negativt enligt mig, är skitgulligt haha, låter som nån fjant nu men kom inte på någon vettig fråga :)


Jag var, och är mer blyg och tillbakadragen. Men detta gäller främst i nya sammanhang. På t.ex en förfest med kanske åtta nära vänner så kan det vara jag som är den som pratar allra mest. Men oftast är jag tillbakadragen och jag trivs egentligen bäst så.. även om det låter konstigt med en person som livnär sig främst med att stå på en scen inför hundratals människor.


Är du blå eller röd? Du känns som en röd och hoppas på det med :)

Jag tycker ju inte att det går att vara så svart på vit egentligen. När jag var yngre var jag rödare än vad jag är nu i alla fall. Sen förstår man vissa saker.. som att det finns sjukt mycket pengar som skulle kunna disponeras bättre. Men måste jag välja så är jag mer röd än blå, rent ideologiskt.


Jag vet inte om du får svara på det här, men det vore kul att veta hur mycket av parlamentet som är manus, och hur mycket ni improviserar. ??

Och så har jag en till fråga: Var på kungshomen bor du?(jag är ingen stalker, är bara lite nyfiken)

Jag vet inte heller om jag får svara på de men jag kan säga att av det som kommer med i programmet i slutändan så är majoriteten manus.

Den andra frågan vill jag inte svara på.


Vilket är ditt favorit godis?

Fan, jag gillar inte dessa "favoritfrågor" men hallonmumrik är jävligt gott.


vad blev innebandyn av!?

Jag och innebandyn har tagit ett uppehåll för ett tag nu, pga tidsbrist. Men så fort jag har tid igen så är det Marieberg som gäller.


Sådär, nu har jag suttit och svarat på frågor i exakt en timme. Hoppas ni är nöjda. Ni som inte fått svar än får det förhoppningsvis så snart som möjligt.




 
 
Ingen bild

Läsare

27 oktober 2008 09:49

TACK SORAN

 
Julia

Julia

27 oktober 2008 10:56

Förstår inte hur du orkar sitta o svara på alla frågor=P

skönt att det inte bara är jag som fyller i december=P skittråkigt ju
kram

http://gnisslia.blogg.se

 
Ingen bild

Amanda J

27 oktober 2008 12:58

Håller med Julia, fast fördelen är att man får födelsedagspresenter/pengar typ samtidigt som man får julklappar/pengar.
Och när dom andra är 30 så är vi fortfarande 29!

 
Nico

Nico

27 oktober 2008 20:27

Vad duktigt du är som orkar svara på alla frågor! :D

http://plaettan.blogg.se

 
Sandy

Sandy

28 oktober 2008 22:41

haha This is england e faktiskt helt bra :) Smelly e ju helt klart sötast ;) eller aa kanske inte... Jag har snackat lite med Thomas Turgoose (lilla killen i filmen) och han e hur trevlig som helst :)

http://ialwaysknew.blogg.se

 
Ingen bild

frågare

29 oktober 2008 14:03

väldans rart o svara på alla frågor :) TACK

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Soran Ismail - 23 mars 2010 17:13

Eftersom hemsidan är nere av oklar anledning så kör jag på här tills vidare. Dessutom är detta länken som angivits från ticksters sida om min inspelningen av min stand-up special.   Återkommer snart med mer info. ...

Av Soran Ismail - 13 september 2009 17:36

Då står det äntligen klart vart jag ska flytta, och min förhoppning är naturligtvis att ni följer med mig i flytten. Vill ni göra det så klickar ni här ...

Av Soran Ismail - 12 september 2009 09:39

Det är segt nu, jag förstår det. Men det beror inte på mig. Inte längre i alla fall. Är det någon ni ska vara upprörda på nu så är det något företag som heter Crystone, utan att säga för mycket. Förhoppningsvis är allt löst i eftermiddag, ingen vill ...

Av Soran Ismail - 11 september 2009 02:24

Eftersom det inte riktigt finns någon godtagbar ursäkt till att bara försvinna ur en relation såsom jag har gjort, helt utan förklaring, så låter jag bli att ens ge det ett försök. Det här blir egentligen inget kul inlägg. Inte heller intressant. Ani...

Av Soran Ismail - 18 augusti 2009 17:38

Jag vet. Uruselt bloggande. Men det kommer igång, så fort nya siten är uppe. Ska till de som designat sidan på Fredag kl 14 så de kan visa mig allt jag inte förstått mig på. Tills dess - här är två bilder från travet i lördags.     Det är festligt m...

Ovido - Quiz & Flashcards