Alla inlägg under oktober 2008

Av Soran Ismail - 4 oktober 2008 22:43

Jävlar vad bra det var ikväll. Jag älskar Umeå. Helt förälskad. Det är nästan så att jag inte borde komma tillbaka för det känns som att ingenting kan överträffa det här första besöket. Speciellt den sista showen, 20:00. Publiken var magisk och alla vi var på topp. TACK UMEÅ!


Det här känns som en riktig toppendag. Jag ser att Inter vann och Zlatan gjorde mål. Jag ser att Brynäs vann och Markström höll nollan. Jag ser att Storvreta vann och Joel Kanebjörk gjorde mål. Jag ser att Ottawa leder. Alla favoritlag och favoritspelare presterar. Det gjorde även vi. Jag kanske ska minnas den 4:e Oktober som ett turdatum framöver. 


Och nu sänds Extra Extra, förhoppningsvis blir även det bra men jag har inte tid att titta själv, jag ska ut och fira den här kvällen med grabbarna. Dessutom klarar jag ändå inte av att se mig själv på tv ändå.. ni som såg får berätta hur det var..


Återigen. Stor kram på alla er som kom och tittade ikväll! 

ANNONS
Av Soran Ismail - 4 oktober 2008 15:42

Då är vi framme i Umeå. Förresten, det snöade i Luleå i morse! Det är inte ok. Jag vet, det ligger långt norrut och allt sånt där, men det är fortfarande inte ok. Det är en förklaring, men det är absolut ingen ursäkt. Så gör man bara inte. Oktober har precis börjat. När jag packade hemma tänkte jag "ska jag ta med turnémössan? (pälsmössan) Nej, fan skärp dig Soran, vad larvig du är. Bara för att du ska till Norrland så kommer det inte vara vinter där. Vilken okunskap och larvig fördom." Men visst fan var det så.


Då är Umeå mycket bättre. Visserligen är det lite kyligare än i Stockholm, men ändå acceptabel temeperatur för årstiden.  Och nu har det blivit dags att åka och testa ljudet innan vi kör våra två föreställningar. Önska oss lycka till.


Jag lämnar er med ett klipp/tips. Ta med era vänner och se dem om ni har en möjlighet, ni kommer inte att ångra er!

ANNONS
Av Soran Ismail - 4 oktober 2008 03:05

Då är jag tillbaka på mitt hotellrum, aningen missnöjd. Första giget gick kanonbra, andra var mindre bra. Och man är inte bättre än sitt senaste gig, som Hasse ofta påpekar. Publiken var helt fantastisk, men jag var lite off.. det var helt ok, men inte alls lika bra som första. Bara att jobba vidare och vara bättre i morgon. Då är det Umeå som gäller, och några personer som absolut inte kommer köra bilen dit är dessa tre:Özz tyckte att jag skulle ligga ikväll. Till den gräns att han tyckte jag var otrevlig som inte ville. När vi sedan ska skåla med en massa människor, killar och tjejer som de kände sedan tidigare, så säger Özz "Och ikväll ska ni ligga med Soran, som är oskuld!". Tjejerna är snorfulla och skriker med. Jag är helt nykter och skäms. Som tur var kom en av mina barndomsvänner dit, så jag kunde sitta och prata med henne. 


När det sedan var dags för efterfest åkte jag och Björn "hem". Det känns som rätt beslut. 

Jag lämar er med ytterligare en låt som jag använder mig av frekvent för att tagga till innan föreställningar. 

God Natt. 


Av Soran Ismail - 3 oktober 2008 19:10

Vi soundcheckar nu. Det är inte bra för självförtroendet. Men om mindre än en timme sitter det 1000 pers här som vi ska ge en grym show. Det ska bli kul.

Av Soran Ismail - 3 oktober 2008 16:20


Stephen mår verkligen inte bra, stackarn. Han är för gammal för att dricka helt enkelt.


Bredvid kan ni skymta Lasse, vår ljudtekniker. Så mycket Stockholmare som man kan bli. En äkta stockholmare alltså, ingen "brat", det är bara nymodigheter. Nej, Lasse säger meningar som "ska vi keka en rekmacka". På fullaste allvar. 


Restaurangen vi åt på hette Bakfickan. Helt underbart. För 89 kr fick man buffé, med typ skolmat. Fast godare. Lax med potatisgratäng. Hur mycket man ville. Helt fantastiskt. Jag har aldrig tidigare hittat det. Inte rå lax alltså, utan tillagad, god lax. På buffé. 


Nu är det vila som gäller innan vi åker och testar ljudet om några timmar.

Då jävlar blir det åka av, som det heter. 

Av Soran Ismail - 3 oktober 2008 02:01


Jag är hemma nu, men dessa två stiliga karlar är fortfarande ute och festar. Idag har Stephens "vita månad" tagit slut, så han kör hårt. Eller för att citera honom själv "ikväll ska han tilta!". 


Jag försökte vara kvar, det gjorde jag verkligen. Och det var jag, ett tag. Längre än Måns och Björn. Sedan kom Kodjo och Behrad + flickvän och höll oss sällskap. Men jag var för trött, helt orkeslös. Dessutom lite illamående, så jag fick  ge upp till slut. Vi ska trots allt upp snart och flyga till Luleå för nya föreställningar. Men förhoppningsvis så går det bra för grabbarna.. 


Nattens låt är den jag lyssnar på varje gång innan ett viktigt gig. Som på turnén. Den får mig alltid att tagga till. Och jag var dessutom för ung för att kunna uppskatta 90-talsmusiken, så nu är det lite nytt för mig. 


Av Soran Ismail - 2 oktober 2008 16:19

För er som följer bloggen så minns ni säkerligen att jag har tjatat lite om Nollrasism-veckan på tv4. Jag skulle spela in lite sketcher till dem. Nu är det gjort, och de är klara. Ett par sms ramlade in i mobilen igår, så jag har förstått att de går på tv nu också.


Eftersom tidspressen (max 17 sek) var så stor så är allting ganska forcerat. Sedan blev den jag hade tänkt mig från början inte bra så den kom inte med. Men ni ska få tanken av mig, exklusivt för er som läser den här bloggen. Jag och Aron (briljant komikerkollega) var karaktärerna, jag är en reporter, Aron är en rasist som står och bränner ner vad som ska se ut som en flyktingförläggning. 


"Hej och välkomna till fördomsnytt. Idag ska vi få träffa Johan som har egna fördomar. Han hatar islänningar."


Jag - Johan, johan.. berätta: varför hatar du islänningar?

Aron  - för att de har en så liten genpool och de äter upp all vår säl. 

Jag - Ok, men så här du inte hålla på. Det är ju nollrasismveckan nu. Du får vänta med det här till v.44

Aron - Ok, men lovar du att det bara är en vecka då?

Jag - Ja, absolut. Sedan är allting tillbaka som vanligt igen.

Aron - Isåfall är det ok. 


Nåja, de sänder fyra stycken i alla fall. Det är kanske inte det bästa som producerats, men jag hoppas att det fyller sin funktion i alla fall. Ett smakprov kan ni se här. 


Nu ska jag till intiman där jag ska vara om tre minuter. Inte så troligt. Efteråt ska vi till Collage, där Stephen är vän med ägarna, och festa ordentligt. Så kom dit!


Av Soran Ismail - 2 oktober 2008 13:42

Det var med djup sorg, tårfyllda ögon och helt utan livsglädje som jag gick upp i morse. Jag hatade livet och jag hatade mig själv. Jag mådde bedrövligt såväl fysiskt som psykiskt, och det var helt omöjligt att hitta ett syfte eller en mening med någonting. Överhuvudtaget. Så kändes det.


Anledning? Jag var gäst hos Adam och Gry i morse. Det är inget fel med Adam och Gry i sig, tvärtom så tycker jag bra om båda två på ett personligt plan. Men deras arbetstider är inte acceptabla. Nu har jag visserligen inte läst koranen, men om jag gör det är jag övertygad om att jag hittar någonting som säger att detta är mot min religion. Om inte kan jag bara tolka något så att det passar in i min värld, såsom de flesta religiösa fanatiker gör.


Taxin var hos mig kvart i sju. 06:45, alltså. I min värld är det helt omöjligt, det går inte ihop med min "ingenting innan lunch" regel. Tillåt mig citera Gry "Jag tror aldrig vi har haft en tröttare gäst." Det kan även ha lite att göra med att jag blev ganska onykter efter våra föreställningar igår och kom hem efter kl 5. Men bara lite. Mest är det alla andras fel. Jag var ändå tvungen att representera Rosendalsgymnasiet lite.  Skoltröjor är fashion.


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se