Alla inlägg under oktober 2008

Av Soran Ismail - 26 oktober 2008 10:55

Då har det blivit dags att resa hem. Jag vill bara först poängtera att det här med Borås inte har någonting att göra med att det inte är en "storstad". Man får olika känslor på olika ställen, Kalmar, Jönköping och Umeå kändes t.ex skitmysiga. Men allt är ju baserat på några timmar och de fördomar som byggs upp.. därav min fråga. 


Idag är det jag som är gästbloggare åt Kristoffer Appelquist. Att inlägget skrevs väldigt hastigt märks tydligt på diverse stavfel och dylikt, men poängen framgår nog. Hoppas jag. Vill ni läsa så klicka här. 


God Morgon. 

ANNONS
Av Soran Ismail - 26 oktober 2008 02:46

Då har det blivit läggdags. Efter pool + bastu så gav vi oss ut i Borås-regnet denna lördagnatt för att hitta lite mat.. Mcdonald's blev det. Jag var nöjd.


Men jag har en fråga till alla er som bor/har bott i Borås (om det nu finns några av er som läser min blogg). Hur är det att bo här? Det känns som att det är skittrist. Verkligen jättedeppigt. Men jag kanske har fel? Vänligen försök att svara objektivt, utelämna någon slags "patriotkänsla" alternativt hat gentemot staden bara för att ni har tröttnat. Men jag är verkligen nyfiken.. för av det vi sett och hört hittills så är det inte snällt..


God Natt.ANNONS
Av Soran Ismail - 26 oktober 2008 00:58

Nu är tre föreställningar i Borås avklarade. Mitt första besök.. och första intrycket var att det är en väldigt ledsam stad. Vi kom hit vid 13-tiden och tänkte gå och äta lunch någonstans, men det var näst intill omöjligt. Restaurangerna här resonerar på ett intressant sätt, ett sätt som jag inte hört talas om tidigare. På lördagar, när folk har ledigt och vill gå och spendera sina pengar, då stänger resturangerna. De flesta restauranger i landet brukar vara vinstdrivande.. men inte i Borås.


Självklart regnar det också.


Men som tur var så följde inte showerna samma mönster, utan publiken var bra. Riktigt bra. Det blev tre bra föreställningar, där den andra nog var den bästa.


Detta har vart den klart "tuffaste" veckan under turnén. Dels nio föreställningar på fyra dagar, dessutom ett par hundra mils resande på fyra dagar.. Nu är alla helt slut och ingen orkar gå ut. Speciellt inte i detta väder. Istället har vi fått tillgång till någon pool här på hotellet där vi ska slappna av lite bara innan vi sover gott...


Hur spenderar ni er lördagskväll/natt? 

Av Soran Ismail - 26 oktober 2008 00:56


Det här är Sofia. Hon jobbar på Elite Hotell i Växjö. Hon vet hur man ska uppföra sig när man jobbar med kundservice. Alldeles briljant var hon faktiskt. 


All krogpersonal i Växjö borde gå ihop och besöka Sofia och be henne lära dem allt hon kan. Om hon säger nej borde de gå  ner på sina bara knän och be henne hålla en kurs. Det skulle behövas. 

Av Soran Ismail - 25 oktober 2008 09:40

Så kan man sammanfatta Växjö.


Som jag sa så var den sena föreställningen i Växjö den enskilt bästa vi haft hittills. Den första var också väldigt bra, men under den andra var det nästan löjligt hur taggade publiken var. Jag har aldrig vart på en föreställning, oavsett om jag står på scenen eller är i publiken, där jag vart med om en lika hängiven publiken. Tack!


Sedan skulle vi som sagt ut och ha trevligt. Det var i alla fall vår tanke, men det var som att all Växjös personal hade samlats innan och bestämt sig för att "nu när Turnén 2008 kommer till stan så ska de fan inte få ha roligt!".  Hade det inte vart för att vi var på ett sådant otroligt bra humör så hade vi gått hem långt innan vi hamnade på det sista stället.


Bara för att ge er ett exempel: Vi kommer till något ställe där vi frågar om vi kan få sitta vid ett bord någonstans.

Personal - Nej det går inte.

Vi - Nehe.. får man fråga varför?

Personal - Det finns inga bord lediga

Vi - ... fast.. det gör det ju. Där står det en massa lediga bord.

Personal -  Det är restaurangsdelen, där sitter folk och äter.

Vi - Men.. klockan är halv tolv. Har ni matgäster nu?

Personal - Nej. Men vi vill inte att någon sitter där.

 Vi - Ok.. ha en trevlig kväll då.


Det kan mycket väl vara så att de har en princip eller något liknande.. men det var inte på något sätt så att de var bemötande och trevliga. Det var som att de fokuserade så att de inte skulle råka le. När vi till slut kom till nattklubben "Grace" så blev det skrattretande hur otrevliga de var. Vi förklarade att vi gärna väntade på vår tur och betalade för oss, men folk i baren vägrade bemöta oss med någon som helst respekt. Dessutom... de ville slänga ut Stephen för att han hade keps på sig!


1. Ingen hade förklarat klädkoden att man inte fick ha keps.

2. Ingen av oss har någonsin vart med/hört talas om ett uteställe där man inte får ha sin keps på sig. Och då har vi ändå tvingats utså en och annan fisförnäm restaurang. Detta var en trashig nattklubb. Jag blir nyfiken.. har ni vart med om något liknande? På en nattklubb?


Självklart tog Stephen av sig kepsen, eftersom det tydligen var en så pass viktig regel för de här vakterna.. Vi kunde väl bara känna att det är lite onödigt att knuffas.. ord fungerar bättre vid kommunikation, men det är väl bara jag..


Det ska dock poängteras att all personal inte var dryg och otrevlig. Det fanns ett par vakter på Grace som var väldigt snälla. Och för det ska de ha ett stort tack. Och alla vi träffade ute var svintrevliga. 


Nåja, nu när jag väl orkat mig upp i tid för att hinna äta frukost så ska jag väl göra det också.


God morgon, förresten. 

Av Soran Ismail - 24 oktober 2008 22:38

Det är allt jag har att säga för nu. Alla väntar på mig, vi ska ut och fira. Den sena föreställningen i Växjö var den enskilt bästa hittills. Enormt tack alla som kom!


Hur spenderar ni er fredagskväll?

Av Soran Ismail - 24 oktober 2008 16:09

Framme i Växjö. Vi ska uppträda på det relativt nybyggda konserthuset. Eller det är väl ca 15 år gammalt, vad jag förstått, men i konserthus-mått mätt så är det en yngling.


Det är väldigt fräscht. Vårt hotell ligger dessutom i samma byggnad som konserthuset, så det är väldigt smidigt. Mitt i stan. Det är i alla fall vad jag fått berättat för mig.. annars skulle jag aldrig kunna listat ut att vi är mitt i stan. Det är inte direkt den känslan jag får när jag tittar ut från mitt hotellfönster, om man säger så. 


De har en jacuzzi här. Och ett litet minigym, men det är skitsamma. För de har en jacuzzi. Och en bastu. Riktigt skönt att slappna av lite. Sen kan man ha efterfest där.. jag skriver "kan" för att jag vet att det inte kommer bli så. Får se om folk ens orkar gå ut.. jävla åldersmän. 


 Men nu måste jag raka mig, för det här är inte ok. Dessutom ska jag försöka få i mig lite mat också. Om 20 minuter ska vi soundchecka.. varför får jag en känsla av att jag kommer bli sen? Det är illa.. vi bor ju i princip vägg i vägg med scenen och jag kommer ändå att komma sent. Jag vet det. Jag säger det nu till och med.. men kommer jag ändra på någonting och komma i tid? Jag vill tro det.. men förmodligen inte. 

Av Soran Ismail - 24 oktober 2008 03:10

Då är jag tillbaka i mitt dubbel-rum. Ensam. Men det var en rolig kväll. Özz och Stephen var de tappra två som följde med ut i torsdagsvimlet i Karlstad. Det blev något ställe som hette Arena. Över mina fördomsfulla förväntningar över en torsdagskväll i Karlstad, måste jag säga. Alltid trevligt med trevliga människor.


Men det var stor white-trash varning på DJ:n som spelade "när vi gräver guld i USA" tätt följt av en ny remix av "sweet home alabama", och däremellan pratade väldigt mycket. Om du är DJ på ett smårisigt hak i Karlstad.. PRATA INTE. Spela bara musik, så ska du se att folk blir så nöjda så. Han älskade verkligen att höra sin röst. Han påade och avade varenda låt "det där var Fångad av en Stormvind med Carola".. jo tack, vi hörde det , kompis. 


Men allt som allt, en mycket trevlig kväll i Karlstad och ett bra första intryck.


Lämnar er med lite Patrik Isaksson. Jag vet, det är "gay" att tycka om det. Men låt oss lägga normen åt sidan, bara för en natt, och uppskatta en bra låt. Sedan kan vi gå tillbaka till att hata det.. bara för att det känns tryggast så. 

God Natt. 

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se