Alla inlägg under oktober 2008

Av Soran Ismail - 19 oktober 2008 23:25

Just det. I morgon sitter jag med i tv4s morgonsoffa, kl 09:15. Kanske lite sent att påpeka det nu, men det känns ändå som att ingen kommer sitta uppe och titta då.


Antingen har man en livsstil som majoriteten av er har, och då har man redan gått till jobbet/skolan vid den tiden. Tillhör man den del av befolkningen med en dygnsrytm som inte följer normen (som mig själv), ja då ligger man och sover då.


Nåja, för er som tittar så kommer ni få se mig, Cecilia törnqvist och Thomas di Leva prata lite kring nollrasism och den veckan som kretsar runt det.  


Ps. Nina, vi pratade faktiskt om att du var den enda vettiga tjejen som kom fram under hela kvällen. Tack för det. Ds. 

ANNONS
Av Soran Ismail - 19 oktober 2008 21:31

Det blev ett väldigt antiklimax igår när vi skulle festa. Efter två kanongig så var vi ganska taggade på att förlänga det roliga, men det dog ganska mycket. Jag vet inte om vi var på helt fel ställe, men det blev aldrig riktigt kul. Dessutom kom det fram ovanligt många tjejer som jag referar till som "sprutluder". Andra kanske säger "drinkluder" eller bara "pinsamma människor", vad vet jag.


Ni vet vilka jag pratar om va? De med alldeles för mycket smink, push-up, magtröja och uppenbart synliga stringtrosor. Sådana tjejer som inte respekterar sig själva. Jag blir ledsen och irriterad, men jag har ingen ork att vara otrevlig och be dem dra så då sitter jag och stör mig mest hela kvällen. Alla killar som kom fram under kvällen var däremot sköna. 


Oftast är det inte så. Oftast kommer det fram "vanligt" folk som är trevliga och bara vill snacka lite. Oftast är det folk man kan ha kul med. Men inte igår. 


Nåja, you can't win them all, som det sägs. 

ANNONS
Av Soran Ismail - 18 oktober 2008 22:34

Då har vi precis avslutat våra två föreställningar och jag måste säga att Jönköping placerar sig högt upp på listan bland de bästa städerna vi besökt. Lokalen har vart den klart bästa vi besökt hittills. När den sedan är fylld av 1000 personer, som efter båda föreställningarna ger oss stående ovationer.. ja då är det magiskt. Tack alla som kom! Verkligen. Ni gav oss en fantastisk avslutning på den här turnéveckan, med nödvändig energi inför stundande viloperiod, innan vi besöker Karlskrona på onsdag.


Nu ska vi ut och ha det trevligt. Förhoppningsvis dansa lite igen. Det pratas om något ställe som heter Sliver. Jag vet inte riktigt, men så länge man är i rätt sällskap så har man alltid roligt. Och jag är definitivt i rätt sällskap. 


Vad gör ni en kväll som denna? 

Av Soran Ismail - 18 oktober 2008 15:58

Då är vi i Jönköping. Vi bor och uppträder lite utanför "city". Jag och Björn har redan hunnit bada lite på Rosenlundsbadet, de andra är för gamla.


Jag skull undersöka hur Kalmars mat och publik var, svaret är: fantastisk. Vi åt på någon grekisk restaurang som heter Zorbas, om ni är i Kalmar så gå dit. De har någonting så ovanligt som en buffé, på en grekisk restaurang. Jag har vart med om buffé innan, och jag har vart med om grekiska restauranger, men inte i kombination med varandra. Och för endast 85 kr, jag och Björn var helt lyriska.


Föreställningarna gick som sagt bra, och efteråt gick vi till något ställe som hette Bistro. Jag har tidigare fått frågor på om jag tycker att samtalen med folk som kommer fram är givande eller inte, och svarat att de flesta inte är det. Här kommer ett från igår.


Vi (jag, måns, stephen, özz) står och pratar lite, det kommer fram några tjejer. Vi står och pratar lite och någon drar ett skämt om Tito Beltran.


Tjej - Vilka är Tito Beltran?

Jag - (tyst) de andra grabbarna låter det hela passera, men jag tycker inte att det är ok.

-  Ursäkta? Sa du "vilka är Tito Beltran"?

Tjej - Ursäkta mig för att jag inte är från Stockholm! (uppkäftigt)

Jag - ... Men alltså.. du behöver inte vara från Stockholm.. du kanske .. eh skitsamma!


Sen gick jag därifrån. Jag klarar inte av sådant. Visst, det behöver inte vara nobelpristagare man står och pratar med. Vi behöver inte diskutera politik, eller finanskrisen. Vi kan skita att ta upp huruvida den svenska arbetsmarknadsmodellen är förlegad eller inte. Men det måste fan finnas en grundläggande intelligens för att man ska kunna prata med någon. Och i det ingår att man kanske har råkat snegla på en tidning någon gång de senaste månaderna, eller råkat se nyheterna. Eller kanske bara råkat höra någon diskussion någonstans som involverar annat än smink och alkohol.


Men i övrigt så måste jag säga att jag gillar Kalmar. Jag fick bra känsla av staden, och det var mycket trevliga människor. Ett bra första intryck, med andra ord.


Och nu ska vi förhoppningsvis göra två nya bra föreställningar, denna gång i Jönköping. 

Av Soran Ismail - 17 oktober 2008 21:23

Här är Kalmarsalen där vi sitter under pausen i andra föreställningen. Jag är mer eller mindre klar, bara en låt kvar som ska framföras. Första föreställningen var ok, jag klantade mig lite i mitten men det blev helt ok till slut. Andra var avsevärt mycket bättre. Dels är publiken lite mer på, rent naturligt när det är kl 20:00 föreställning, dessutom var jag bättre.


Efteråt ska vi gå ut och ha det lite trevligt. Gärna dansa lite. Det behövs när allt man gör annars är att jobba.


Hur ska ni spendera er fredagskväll?

Av Soran Ismail - 17 oktober 2008 14:46

Då är vi framme i Kalmar. För första gången i mitt liv besöker jag staden där de vägrar säga bokstaven "R", om så deras liv hängde på det. Alla här "ä fån Kalma". I staden där fotboll har blivit religion på samma sätt som ishockeyn är religion i Ö-vik. Bröderna Elm är Kalmars svar på Foppa och Näslund. Jag kan tänka mig att det då och då kommer hem tjänstemän från kommunen och gör oannonserade undersökningar. "Vet du vilken av bröderna Elm som är yngst?" Vet man inte det, ja då får man en dansk skalle och betala extra mycket i skatt  den månaden. I den staden är jag. 


Men jag hoppas att de har bra mat här. Och att publiken är underbar. Detta återstår att se. Av Soran Ismail - 17 oktober 2008 01:20

Östersund var även det fantastiskt. Tack till er alla som kom och tittade och förgyllde min kväll. Hoppas att ni hade lika kul som jag hade. Jag har börjat komma in i ett bra flyt nu, det är inte lika upp och ner från en föreställning till en annan. Det känns bra.


Vi fortsätter lite med frågestunden här innan det blir läggdags. Det blir trots allt en ganska tidig morgon med ett flyg som avgår till mot Kalmar kl 10:00.


Hejsan!


1. Svarar du på några kommentarer du får (på t.ex den personens sida) eller känner du att eftersom du är komiker och känd så kan du inte?


2. Skulle du kunna dejta ett fan, eller tycker du att du borde rikta in dig mer på att dejta kändisar?


Hoppas du svarar! =)

 1. Jag svarar på alla frågor jag får på min gästbok på hemsidan, samt på alla mail som jag får in. Jag känner inte att jag inte kan för att "är känd".

2. Jag riktar inte in mig på att dejta någon specifik grupp av människor. Oavsett vad. Eller jo, tjejer. Men inte mer specifikt än så.


Kommer ni varandra nära under turnén och blir det mycket småtjafs och bråk när man umgås så länge tillsammans?

Vi var alla nära innan turnén, men absolut blir det så att man kommer varandra närmre när man spenderar 5 dagar i veckan tillsammans i en så pass liten grupp. Men vi kommer väldigt bra överrens så än har det inte blivit något "småtjafs". Jag tror och hoppas att det håller i sig.


Hur är din syn på livet och vad är ditt livsmåtto? Och så är jag sugen på att veta lite mer om din bakgrund :)

Det är en väldigt diffus fråga, känner jag. Jag har nog inget "livsmotto" som jag lever efter men ett bra citat tycker jag är "I'm always happy but never satisfied". Man ska vara tacksam för det man har, men aldrig nöja sig utan ständigt jobba för att det ska bli bättre. Oavsett om det är någonting personligt eller ett samhällsproblem. Även "det här går också över" är ett bra citat. Det kan man tänka om man känner sig sämst eller bäst i världen, oavsett så går det över.

Min bakgrund... eftersom det inte är några specifika frågor vet jag inte vad du är ute efter. Jag är kurd från Irak, född i kurdiska Iran (på flykten), kom till Sverige i September - 88. Uppvuxen i Knivsta.


Visst kommer ni att komma upp till Umeå fler gånger? Eller i alla fall nära intill? :) Kram

Vi har inte planerat att åka ut på någon ny turné. Man vet aldrig hur framtiden ser ut, men nu finns det som sagt inga sådana planer. Jag och Özz kommer däremot upp tillsammans med riksteatern i slutet på Mars för någon form av firande av det kurdiska/persiska nyåret.


Står du för allt du någonsin sagt i Tv eller ångrar du någonting?

På något sätt står jag väl för allt jag har sagt, men jag är inte stolt över allt. Men den dagen man börjar ursäkta sig för skämt så tror jag att man är illa ute. Sen har man väl dragit ett och annat plumpt skämt i diverse panelprogram för att locka till enkla skratt, men det ingår i jobbet. Jag ångrar det inte.


vilken är din favoritindier?

Helt klart David Batra. Han sopar banan med Russel Peters vilken dag som helst.


Hur lärde du och Björn känna varandra ? Och vem är din absolut bästa kompis? haha

Så som med alla andra komiker, genom stå-uppen. Det är en liten bransch, så man kommer i kontakt med alla. Så är vi i samma ålder och ganska lika, och har därför en hel del gemensamt. Absolut bästa kompis? Någon sådan har nog inte funnits sedan lågstadietiden...


Hej!


1.Jag måste fråga om dom där texterna du skrev om din första kärlek är sanna? Jag hoppas i alla fall att dom var det, för det var så himla fint skrivet.

Hej. Absolut är det så.Hej!

Jag undrar om du har några planer på att komma till Finland och ståuppa i närmsta framtiden så vi finnar också har en chans att se dig :D

Ja, jag ska faktiskt komma upp 14 och 15e November med Hasse Brontén, till Vasa och Jakobstad. Så ta med vänner och kom och kolla om du har möjlighet.


Var hittar du din inspiration? Vad gör att du orkar kämpa på när livet i allmänhet känns tungt?


Musik brukar ju vara en bra grej, har du då några favoritpepplåtar? Kanske dom vi redan fått höra här i bloggen?

Vardagen. Jag önskar att jag kunde ge ett bättre svar, men så är det. Saker som händer startar tankebanor som blir till frön, av vilka några få utvecklas till att bli blommor. För att vara överdrivet pretentiös.

Jag vet inte, jag försöker "det här går också över".. Sedan har jag en egen drivkraft som gör att jag hela tiden har något slags mål att sträva mot, oavsett hur jobbigt annat kan vara.

Som ni redan fått höra i bloggen är "No Limit" en favorit.


1. När bestämde du dig för att bli komiker?

2. Vad är det roligaste du har gjort?

3. Vad är du mest nöjd med?

4. Hur länge har du känt Björn Gustafsson?

5. Vad hade du för betyg och vilka var dina starkaste ämnen i skolan?

1. Jag bestämde mig aldrig. Under hösten 2006 anmälde jag mig till nybörjartävlingen bungycomedy, mest för att det skulle vara kul att prova på. Sedan fick jag blodad tand och har fortsatt.

2. Svårt att säga. Den här turnén är jävligt rolig att vara ute på. Men även att uppträda inför ca 4 000 personer på Skrattstock är kul. Om det var så du menade. Om du menade vad det roligaste jag åstadkommit är så vet jag inte.

3. Jag har tyvärr inget svar på den frågan.

4. Vi har känt varandra i snart två år.

5. Jag hade 18.0 i slutbetyg. Jag var ganska jämnbra, men hade extra lätt i samhällsämnen och engelska. 
Lite torr fråga men.


Hur lång är du ?

Fråga det du vill veta, du behöver inte ursäkta dig för vad som intresserar dig. 171 cm.


Tycker du att det är svårt att skriva nytt material till stand-up och var får du insperationen ifrån liksom?

Jag sätter mig aldrig ner för att skriva, utan om något uppstår som får igång en tankebana så kan det kanske bli någonting. Då kan jag skriva ner ett stödord för att inte glömma bort det. Men absolut så tycker jag att jag borde producera mer material, men problemet blir att jag är för kräsen. Jag tycker kanske att det är lite småroligt, men inte roligt nog för att ta upp folks tid med. Där måste jag bli bättre och våga mer.


Har du planer på att komma till Rosendal och uppträda nån gång snart? ;) Och kanske ta med Björn i sådana fall :P?

Det finns inga sådana planer i dagsläget.


Gillar du att shopa eller äre bara pest?

Det är bland det värsta jag vet (som andra gillar). Om jag behöver någonting, säg ett par jeans, så tar jag med en tjejkompis, går till en affär sen får hon välja ut tre, fyra plagg och om något fungerar så köper jag det. Annars åker jag hem. Så tar jag en ny affär någon annan dag.1. Hur många barn skulle du vilja ha?

2. Vill du ha barn?

1. två, om jag ska ha barn. Två söner.

2. Det vet jag inte.


1.Hur mycket väger du ?

2. om du vill ha barn vad vill du att dom ska heta?

1. Jag har inte vägt mig på länge men jag har vägt 60 kg de senaste fyra åren, så jag tror att det är så även nu.

2. Ingen aning.


Vilken är din favoritfilm och varför?

Det är alltid svårt att säga när det kommer till "favoritfilm/bästa låt" osv men jag kan svara så gott jag kan. Big Fish är en film jag gillar starkt. Så även Radio. Det är dels för att jag gillar filmer som är baserade på verkliga historier, samt Cuba Gooding Juniors makalösa skådespel i rollen som Radio. Men den film som jag nog tycker är bäst är ändå This is England. Det kan visserligen bero på att det inte var så längesedan jag såg den, så den ligger långt fram i minnesbanken. Men det är för att den dels fick mig att skratta hjärtligt, dels fick den mig att gråta. En fantastisk blandning av skådespelare och handling som lockade fram alla känslorna man hade under filmens gång. Sedan har vi briljatna filmer som "Anchorman", men den är ju enbart humor.


1. Vilken publik har ärligt talat varit bäst hittills på turné 2008?

2. Har du många givande samtal med människor som kommer fram till dig för att de känner igen dig och vill prata?

3. Är du religiös?

1. Ärligt så kan jag inte svara på det. Men som helhelt, så har Umeå vart bäst tycker jag. Men det finns en och annan föreställning i olika städer som är svårslagna.. men som sagt, om jag ser till helheten så håller jag Umeå allra högst.

2. I ärlighetens namn, nej. De flesta konversationerna är inte längre än 10 sekunder långa.. men då och då dyker det upp något guldkorn. Som för alla.

3. Nej.


jag skulle så himla gärna vilja vara med i en film och försöker så fort jag ser något, har du något tips? Sen undrar jag även ifall du är skämtasam på fritiden eller ifall du lämnar det när du lämnar jobbet? ha det bra!

Tyvärr inte, jag har ingen koll på den branschen alls. Som i allt annat kan jag bara säga att du ska ta för dig och tro på dig själv. Klyschigt, men sant. Absolut skämtar jag hela tiden, där är därför jag har kunnat bli komiker. Det är inte så att jag blev komiker, sen började jag skämta. Utan det är för att har skämtat så mycket innan som jag har tränat upp den biten, och sedan kunnat livnära mig på det.

 

Vem är enligt dig Sveriges just nu bästa komiker? Eller låt mig omformulera, vilken komiker kan du rekommendera i alla lägen av de etablerade? Om man nu bara vill garva arslet av sig =)


 Hade du inte lagt till den sista meningen så hade jag sagt Magnus Betnér. Men han har knappast den högsta skrattfrekvensen bland svenska komiker, snarare tvärtom. Johan Glans är en kille som fan aldrig misslyckas. Även Hasse Brontén är riktigt stabil. Det finns många faktiskt.. i princip alla etablerade. Sedan beror det lite på ens egen smak.. Förresten, Lennie Norman är kanske det största proffset av alla.


Hvilken land har du vært i? :D

Jag har vart i Irak, Iran, Turkiet, Norge, Finland, Danmark, Spanien, Österrike, Tyskland, Cypern, USA, Mexico och självklart Sverige. 


Läser du om dej själv och din arbetskompisar i tidningarna ?

Om mina arbetskompisar kan jag läsa ibland, men inte någonting som rör mig själv. Jag har kommit dit jag är genom att göra saker jag tror på och tycker är kul, då ska jag fortsätta med just det. Om jag läser vad folk tycker/tänker för mycket så tror jag att man lätt kan bli påverkad av det. Sen är man så skör och tar åt sig onödigt mycket om man får kritik.


Hmm.. Det känns lite dumt att fråga någon man inte känner om en massa.Men men. Jag har varit lite nyfiken på det här:


Hur gammal var du när du kom till Sverige?

Du har ju sagt att du är muslim, men hur religiös är du egentligen. Du dricker ju å så till exempel. Jag dömer inte, är bara lite nyfiken.

Du behöver inte ursäkta dig. Jag var 9 månader gammal. Inte ett dugg religiös.


Kommer ni ha kul med oss på Slagthuset efter era shower den 31e oktober och 1e november? :)

Något slags kalas kommer det säkerligen att bli, men Slagthuset känns farligt. Vi var där efter våra föreställningar förra året.. det var väldigt oroligt, för att uttrycka mig milt.Det har nu gått en timme sedan jag började svara på frågorna, hoppas att ni är nöjda med svaren. Nu är det läggdags. Jag lämnar er med en låt som jag var tvungen att lära mig spela på gitarr.. den har fastnat i huvudet och väcker många känslor.


God natt. 


Av Soran Ismail - 16 oktober 2008 16:58

Då är vi i Östersund. Vi har varit det ett tag och när vi för en gångs skull fick lite tid ledigt passade vi på att unna oss ett besök på storsjöbadet. Helt fantastiskt! Alla möjliga olika bastu-upplevelser och relaxavdelningar, utöver de barnsligt roliga vattenrutschbanorna samt sköna bubbelpooler. Exakt vad vi behövde. 
Sedan har vi testat ljud. Där ser vi att det står en ren i vår loge, varför det kan man man undra. Jo, för Özz har skrivit in i kontraktet att Folkets Hus ska förse oss med "en ren och varm loge". De tolkade ordet "ren" lite väl ordagrant.. 

 


Nu väntar två utsålda hus. Förhoppningsvis blir det lika bra som i Kramfors igår. 

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se