Alla inlägg under oktober 2008

Av Soran Ismail - 7 oktober 2008 17:13

Hajar. Det är en speciell passion i livet som inte många vet om. Jag älskar dem. Jag är helt fascinerad. Det finns nog ingenting som intresserar mig så pass mycket som dessa förhistoriska varelser. Framförallt "The Great White".


Ända sedan jag var barn har det varit så. Jag missade aldrig en film som handlade om hajar, eller tillstymmelsen av en. Så sent som förra året gick det en dokumentär i två delar om världens 10 farligaste hajar. Den gick då på kanal 9 som jag inte hade, då såg jag till att tränga mig in hos en vän, köpa chips och Cola och ladda upp en timme innan. Det var höjdpunkten på hela veckan.


Min stora dröm i livet är att få åka till Sydafrika och sätta mig i en hajbur bland hajar. Stora hajar. Vithajar. Ha de där majestätiska varelserna simmandes förbi en och kunna sträcka ut handen och röra vid en. Jag tror aldrig jag kommer känna mig så levande som då.


Titta här bara. Tänk att få vara där. (Försök bortse från den usla musiken)

ANNONS
Av Soran Ismail - 7 oktober 2008 03:05

Här tackas de av, allesammans. De uppträdde i kronologisk ordning, från det datumet då de började med stand-up. Från Adde Malmberg som startade -88 till Tobias Persson, årets manliga komiker 2008, som började 98. Stand-up kom som sagt till Sverige samtidigt som mig (jag är inte född här), och man blir väldigt ödmjuk inför det konstaterandet. Man har fortfarande en hel del kvar att lära/uppleva/åstadkomma. Alla komikerna var grymma, men jag tror ingenting slog det komiska i att ha Petra Mede och Jonas Hallberg som konferencierer tillsammans. Ni som var där vet vad jag menar. Ni som inte var där kommer aldrig någonsin att förstå vad jag menar, det är det som är tjusningen med stand-up, att det bara hände för de som var där ikväll och hur man än försöker kan man aldrig återuppleva exakt samma kväll igen. 

Efteråt gick de flesta till Norra Brunn där de bjöds på mat och dricka. Dessutom ett och annat roligt tal.


För övrigt så är jag sjukt besviken på er, mest på signaturen "malin". Nu är det 22 st kommentarer på inlägget om "humorserier", och hon var den som skrev den 22a. Jag har ju förklarat det här. Nu måste någon av er skriva en 23e innan jag kan gå och lägga mig.


 Inte God Natt..ANNONS
Av Soran Ismail - 6 oktober 2008 19:36

Då är jag återigen på intiman i stockholm. Men denna gång som åskådare. Det ska firas att stand-up har funnits i sverige i 20 år. Det har jag också gjort..

Av Soran Ismail - 6 oktober 2008 13:25

Jag ser att någon har lagt upp ett klipp från Extra Extra, och döpt det till "neverending skämt om Anna Book". De klippte alltså med en del av dom skämten. Jag tänkte ge er, kära läsare, en liten förklaring.


För det första så har du helt rätt "Hainz", mitt första skämt där är tänkt som en liten tribute till Family Guy när de driver med James Woods. Min tanke var att det skulle vara ett så pass känt skämt att folk kände till det, så de kunde referera till just det och tycka att det skulle bli roligare, men det föll ganska platt. 


Sedan förstår jag om det här framstår som ganska plumpt. Det är ju det. Att skämta om Anna Books vikt. Men i Extra Extra (och alla andra humorproduktioner i princip) så blandas högt och lågt. Det som var roligt här var att vi hade pratat innan om att inte ta upp det, just för att vi kunde få skit för det. Det är tacksamt för kvällspressen att skriva något i stil med "Anna Book MOBBAS i tv-program". Men så tog thomas upp det, och alla började spåna vidare. Till slut pratar Tobias om "stjärnor på is", och då brister det för Måns. Och när det brister för Måns, ja då brister det även för mig. Det går inte att hålla sig för skratt när han tappar kontrollen, det är helt omöjligt. Så vi hade kul i studion, sen förstår jag om det inte blir världens roligaste i rutan. 

Av Soran Ismail - 6 oktober 2008 01:44

Ny vecka, och ny omröstning/undersökning. Den förra var dessutom ganska tråkig, det var mest av själviska skäl, för att se om det finns någon poäng i att använda gamla inlägg från förra bloggen.


 För alla er tappra läsare som orkar sitta uppe på nattkvisten ska jag denna gången lämna er med ett humorklipp. En gammal rutin från Dane Cook som jag älskar. Förhoppningsvis gillar ni den också, så kan ni surfa vidare på youtube några timmar och bli underhållna. Förhoppningsvis. 


God Natt. 

Av Soran Ismail - 5 oktober 2008 21:50

Väl ute i Umeå igår kom det fram en del folk som ville prata, en kille utmärkte sig extra mycket. Han hade gjort en ganska tuff grej tycker jag, förutspått när han ska dö. Nu planerar han visserligen att leva rätt länge.. men ändå.


 

Av Soran Ismail - 5 oktober 2008 12:34

Jag vaknar och är glad, det är en väldigt skön känsla. Gårdagen var verkligen helt perfekt.


Det har funnits en viss tendens till att man slappnar av lite, omedvetet, efter ett bra gig och således blir det andra aningen sämre. Trots att det gått bra blir man själv lite besviken, för man vet att man kunde gjort det ännu bättre. Man är ju alltid ute efter förbättring. Men igår så var det två kanongig, dessutom var alla komiker på topp och hade kul själva. Alla pusselbitarna föll på plats helt enkelt. Det var behövligt inför den här tredagars-"vilan" som vi har inför Norrköping. 


Nu blir det flyget hem till Bromma.  Hejdå Umeå och återigen, tack för ett helt fantastiskt första bemötande!

Av Soran Ismail - 5 oktober 2008 02:49

Jag lämar er med ett klipp från Invito i Umeå där vi satt och firade med lite mat och dricka. Återigen, tack Umeå för en fantastisk kväll! De andra städerna har en hel del att leva upp till. 


God Natt.


Ps. Pia: Tacka dina döttrar. Jag blir väldigt glad! Och tack till Lollo som räddade mig från "22" inlägg. Ds. 

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se