Alla inlägg under november 2008

Av Soran Ismail - 2 november 2008 18:28

Björn är tydligen stor även i New York.

ANNONS
Av Soran Ismail - 2 november 2008 13:39

I fredags så gick David runt på Stureplan och pratade med människor. Det här blev resultatet. Jag tycker i alla fall att det är roligt.

ANNONS
Av Soran Ismail - 2 november 2008 12:40

Jag fick en present efter den sena föreställningen igår av en kär bloggläsare, Isabelle. Det uppskattades oerhört! Det är första gången jag får en present av ett fan, och i min glädje och iver så rev jag upp det fina paketet innan jag tänkte på att ta ett kort. Så därför får ni se innehållet istället. Hon hade sutttit hela dagen med det här sa hon, fan vad glad man blir när någon lägger ner sin egen tid för att göra någonting till en. Tack som fan Isabelle, detta kommer jag aldrig glömma!  För er som undrar över innehållet så kanske ni får veta det senare om jag får Isabelles tillåtelse och om ni är snälla.


Natten i övrigt då? Jodå, vi var på slagthust. Det blev bråk och Özz mobil blev stulen. Däremellan hade vi skitroligt. En vanlig kväll i Malmö, med andra ord. 


Nu kommer många av er påpeka "ja, men ni får ju skylla er själva som går till Slagthuset. Ni skulle hängt med oss på möllans gator istället och ätit falafel för 10kr tillsammans med folk med 3 ansiktspiercingar och minst lika många hårfärger." Men det här var lättast helt enkelt. Och vi hade kul, så mission accomplished. 


Eller något. 


God Morgon.Av Soran Ismail - 2 november 2008 00:17

Då är jag klar. Nu står Björn på scenen och avslutar hela kvällen/natten. Dessvärre var jag inte på topp under det sista giget, men det var svårt att toppa andra föreställningen. 


Nu sitter vi backstage och har börjat kalasa lite. Får se vart vi hamnar senare, oavsett vad så blir det nog inte sämre än igår. 


Hur spenderar ni er lördagsnatt?  

Av Soran Ismail - 1 november 2008 18:58

Första föreställningen idag började kl 17. På den så var det en herre som var svinpackad och skrek saker lite då och då. nu står Björn på scenen och den mannen har nu tvingats lämna lokalen eftersom han har spytt ner sig och folk i hans närhet.


Bara så att ni vet hur det kan vara när det är illa. 

Av Soran Ismail - 1 november 2008 18:06

Som vanligt när man kritiserar någonting. Att ha en mellanhand i form av internet i en diskussion underlättar inte heller saken. Men jag vill bara poängtera att vi absolut hade kul igår, men det berodde på vårt sällskap snarare än trevligt folk. Dessutom gillar jag Malmö, skarpt. Det är en väldigt fin stad och det finns mycket som är bra. Bland annat har de bland Sveriges bästa stand-up publik, generellt. Det var enbart utelivet jag ifrågasatte, med metalldetektorer på var och vartannat ställe. 


Många av er har påpekat att möllan är mindre pretentiöst, men om jag inte har fått det om bakfoten så är det enbart pubar där. Eller kan man gå ut där om man vill gå och dansa också?


Nåja, nu gick Måns precis upp på scenen och det är en kanonpublik. Det är det som är det viktiga. Och om vi ses efteråt får ni gärna visa mig vart de "rätta ställena" i Malmö är.  

Av Soran Ismail - 1 november 2008 03:30

Ja, det är frågan jag ställer till mig själv i ensamheten på mitt dubbelrum med ett extra grupprum här på Scandic i Malmö efter en utekväll i just Malmö.


Jag vet, nu kommer många av er malmöbor påpeka att "vi gick till fel ställen, om man bara vet vart man ska gå så kan det vara kanon!" Och det tror jag säkert, men det finns vissa fakta man inte kan undgå. Som att Malmö är en enda staden i Sverige där de har metalldetektorer när man ska gå in. Det var lättare att komma på planet på Bromma idag, än att komma in på Etage (nattklubb). Dessutom ska man tydligen vara glad om ett ställe har metalldetektorer, för har de inte det så vill man tydligen absolut inte infinna sig där. 


Dessutom så har jag vart ute i Malmö ett par gånger nu, inte många men fler än en gång i alla fall. Och det är samma sak överallt, hela tiden. Vakterna är brutalt otrevliga.. värre än Växjö. Oavsett ställe. Yellow Mellow t.ex är ett ganska avslappnat ställe där man kan äta bra mat.. varför vakterna där han en sådan attityd är bortom min visdom.  Jag har vart på Slaghuset och det är just vad det låter som.. ett slagthus. Jag har vart på KB och även där har majoriteten stora attitydsproblem och många är under 18. Idag var vi även på Grappo, Harry's och Etagé. Inget ställe var bättre än det andra. 


Det är inte ovanligt att folk skojar om att Skåne inte skulle vara en del av Sverige.. någonting som är ganska tacksamt och enkelt att skämta om. Men många här nere verkar ta det seriöst. Det finns en larvig patriotism i Skåne som man inte tror är sann tills man upplever den själv. Det leder till att många verkar generellt ha brist på distans när det kommer till geografiskt ursprung och dialektala differenser. Om man inte pratar skånska så är det väldigt lätt hänt att man är "en jävla noll-åtta" eller "en göteborgsfitta". 


Utöver detta så har jag i mitt liv aldrig sett så mycket diskriminering som här i Malmö. Folk pratar om att "Stureplan är elitistiskt och diskriminerande".. men det är ingenting mot nattklubbarna här. Sådan diskriminering och rasism att man blir ledsen i hela hjärtat. Det dödar feststämningen totalt. 


 

Det finns en attityd i Malmö som jag inte har upplevt närheten av någon annanstans i landet. Ibland kan det vara bra att vara "osvensk" och ta för sig, men oftast så är folk bara riktigt otrevliga. I Växjö var visserligen personalen på uteställena odrägliga, men folket var i alla fall trevliga. Inte i Malmö (det finns absolut trevliga människor, men förvånansvärt många är onödigt dryga). På en fråga som "ursäkta mig, vet du vart herrarnas är någonstans?" kan man lätt få "det kan du nog hitta själv, jävla noll-åtta" till svar. Inte någon annanstans i Sverige har jag upplevt det.


Är det bara jag som känner så här? Har jag bara haft otur?  Eller förstår ni vad jag pratar om?


Oavsett så var Malmöpubliken helt underbar ikväll, och det är den alltid. Det är ändå det som är det väsentliga. Jag blir bara lika förvånad varje gång folk är helt oprovocerat otrevliga. 

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se