Direktlänk till inlägg 23 december 2008

Regler för Kompiskortet

Av Soran Ismail - 23 december 2008 00:59

Under gårdagskvällen blev kompiskortet ett ämne som diskuterades en del, vi var ju tvungna att ta fram reglerna så att det inte missbrukades. En del påpekade att de redan avände sig av ett sådant system där man sa "du är skyldig mig en tjänst" eller dylikt, men jag vill påpeka att detta inte är samm sak.


När kompiskortet används så måste personen som får det göra det som den som utfärdar kortet begär. Det får emellertid inte vara vad som helst, utan det handlar om att ställa upp. Följa med på en tråkig fest, ut en kväll, på en begravning, på en parmiddag, till Gröna Lund, matsällskap.. ja vad som helst egentligen. Men för att förtydliga; man får inte säga något i stil med "sno en penna från Lennart Jähkel", det är snarare konsekvens.  


När person A har utfärdat kompiskortet till person B så får A inte använda det igen förrän B gör det. Man kan säga att det är i B's ägo nu. När B använder det tillbaka så är det fritt fram att använda det för vem som helst av de två igen. Det är nollställt. Men man får aldrig "leda med två" så att säga. 


Men skulle person A utfärda kortet, och person B inte gör det tillbaka så nollställs det tre månader efter det att kortet senast utfärdats. 


Förhoppningsvis behöver man inte använda kompiskortet särskilt ofta i en relation då den andra ofta har samma intressen, och annars säkert ställer upp ändå. Men ibland kräver situationen att man använder sig av kompiskortet, såsom igår kväll, och i sådana lägen så går det över allt. Allt. Väljer man att inte följa ett utfärdat kompiskortet så raderar man vänskapen med den personen. 


Några frågor på det? 

 
 
Ingen bild

Stina

23 december 2008 01:14

Utomordentligt förklarat! Det är något jag bör inför med min vän snarast!
Sov gott när du ska göra det :)

 
Ingen bild

johanna

23 december 2008 01:32

Men om man skulle ha använt kompiskortet men det verkligen verkligen är en kris, går det inte att leda med två då? jag menar det måste väl finnas undantag eller är reglerna helt strikta?

 
Ingen bild

Lundabo

23 december 2008 01:49

Sen kan man ju tycka att ifall det verkligen är kris så borde ju kompisen ställa upp i vilket fall som helst. Annars vet jag inte vad det är för kompis..

 
Ingen bild

Anonym

23 december 2008 01:50

aa...kommer det här på provet?

 
Ingen bild

Ruth

23 december 2008 08:42

Det är uppfattat. Bra med tydliga ramar kring detta kompiskort.

 
Miffo

Miffo

23 december 2008 09:09

Jag ska försöka förklara det jag skrev i inlägget "jag älskar martina och anna", eftersom de 15-åriga brudarna tydligen missuppfattade det.

Jag gillar din blogg, men mer hur den var förut. När vi läsare var dina psykologer, som du beskrev det och att du skrev om turnélivet som standupkomiker. Det var intressant! och dina tankar om tex "du är vad du äter" var helt briljanta. Du satte huvudet på spiken. Du satte orden i ens mun som man hade på tungan. Det var great times, great times.

Men nu har det börjat bli en småskojig liten blogg där du påstår att David Druid gillar en sångare som sjunger falskt (oj så roligt) och där du skriver små bajsnödiga inlägg om hur skönt det är med hemmakvällar. Vad kommer härnäst? Blogginlägg där du skriver om vad du äter till frukost?

Men det är klart, bra bloggar håller aldrig i längden. Antar att de 15-åriga brudarna gillar det du skriver i alla fall. Det gör inte jag. Inte nu längre.

http://www.livserfarnaesteter.se

 
evelinaf

evelinaf

23 december 2008 10:26

Ok. Jag förstod typ allting! (:

http://evelinaf.bloggagratis.se

 
Sanna

Sanna

23 december 2008 12:08

Miffo! Jag har aldrig förstått det här med att klaga på vad andra skriver. Gillar man inte läget är det väl bara att flytta? Man behöver inte ens spy galla inför denna start på ens nya liv heller. Bara öppna dörren och gå. Jag gillar inte alla bloggar heller varför jag så avstår läsa dem som jag i alla fall gett chansen. Inte skulle jag för mitt liv skriva det till personen som är totalt onödigt eftersom vi är så olika vi människor att man inte kan kräva att allt ska vara i balans med en själv. Så jag tycker det mesta man gör i livet är frivilligt så ock ödsla tid på andra människors skrift. Läs en bok istället då och låt människorna få vara som de är. Man kan inte vara älskad av alla, sant men man behöver inte utan skäl bli hatad heller. Sreget mellan dessa två kliv är inte stort. Man har alltid val i sina liv. Utnyttja dem väl för egen del (och jag är äldre än 15 år)! //Sanna

http://sancha.bloggagratis.se

 
andrea

andrea

23 december 2008 12:09

Uppfattat :I ;)

http://andreaf.bloggagratis.se

 
Miffo

Miffo

23 december 2008 12:36

Man kan göra den här jämförelsen:

Ponera att du älskar Tim Burton men hatar Michael Bay. Michael Bay släpper filmen the island, och då vet du redan när du ser trailern att det inte är något för dig. Så den tittar du inte på. Men Tim Burton vars filmer du alltid gillat släpper under samma tid filmen big fish. Big fish visar sig vara skitdålig enligt din smak, men du tittar på den ändå. Besvikelsen är enorm och du känner att Tim Burton har svikit dig och snott 90 minuter av ditt liv. Men sen släpper Tim Burton en ny film. Den verkar bra. Den är bra! Du gillar den. hurra. Men big fish suger fortfarande.

På samma sätt bevakar jag inte blondinbellas blogg, jag vet att jag inte har något att hämta där. Medan jag vet att Soran Ismail har potential att skriva sånt som ger mig något. Det som stör mig är att hans senaste inlägg har varit precis som big fish var enligt exempelpersonen.

och skitsamma om det är en "personlig" grej och inte "till för att underhålla", det är fortfarande en offentlig grej. Soran Ismail kan mycket väl göra flera hundra inlägg om sina frukostar och sina hemmakvällar, jag kommer ändå vara där när han skriver nästa briljanta inlägg eftersom jag inte förlorat hoppet. Inte än i alla fall.

http://www.livserfarnaesteter.se

 
Julia

Julia

23 december 2008 13:11

Men Miffo, det är väl klart att du ska va inne och läsa, men sluta klaga över att det inte är några inlägg för dig. Låt bara bli att kommentera isf, ingen som tvingar dig att skriva kommentarer som ändå bara är klagomål. Eller gör du det för att gå igång en diskussion?
Förstör inte läsningen för oss andra, snälla=)

http://gnisslia.blogg.se

 
Kebabsoppan

Kebabsoppan

23 december 2008 13:12

ha ha, Soran väcker känslor i vintermörkret.

http://www.metrobloggen.se/kebabsoppan

 
Ingen bild

Amanda

23 december 2008 13:13

Jag tror Miffo är typ rädd (eller rädd och rädd, vill inte) att soran ska bli en sån som typ (exempel) bara bloggar om vad han äter till frukost osv.

a.k.a en fjortis.

eller så har jag helt fel, jag skrev bara ner nåt för att verka smart..

 
MalinTh

MalinTh

23 december 2008 13:50

Nu känns du som en lärare. Det konstiga är att det var intressant att läsa. Vilket betyder att du är en bra lärare. Wiihi!

http://www.finest.se/HeavenlyLife

 
Miffo

Miffo

23 december 2008 14:12

Julia: Haha, va? Vad förstör läsningen för er andra? Det är inte så att jag hackar in på Sorans blogg och redigerar runt på hans inlägg. Jag är bara en fjuttig kommentator som uttrycker en åsikt.

http://www.livserfarnaesteter.se

 
Ingen bild

sara

23 december 2008 14:20

hur många gånger får man använda kortet? för kan man använda det allt för ofta så förlorar kortet sitt värde, kan man tycka.

 
Sanna

Sanna

23 december 2008 15:24

Dålig jämförelse eftersom en film är ihopsnickrat av många människor allt från manus till producent och sist men inte minst skådisen. Om filmen är dålig så beror det ju inte på skådisen utan på innehållet som inte tillför dig något. Att blogga, eller skriva en dagbok är långt ifrån detsamma. Det kan vara de där äggen du åt till frukost som känns viktiga ena dagen och den andra dagen kan rampljuset på scenen var större. En blogg är och förblir en dagbok och en dagbok skriver man vad man gör. Vill du veta om kommendy, läs hemsida eller skaffa dig de kanaler som underhåller i detta tema (finns redan idag). Jag tycker detta är så löjligt att man ska klanka på innehållet. Detta kunde vara Brad Pitts blogg och jag ger mig fanken på att vi då inget hellre skulle önska att han skrev vad han åt till frukost. Så är tyvärr människan också skapt!!! Ha det gott med eller utan önskat innehåll och du får väl se om Soran viker sig för dig? //Sanna

http://sancha

 
Miffet

Miffet

23 december 2008 16:28

skådis, regissör. Inte samma sak. Man säger inte att Gudfadern är "av" Francis Ford Coppola utan anledning. Vissa tenderar att skifta sin regimetod från film till film. Men vissa regissörer blir kända för just ett sätt de regisserar sina filmer på. Tim Burton, Woody Allen, Milos Forman, Stanley Kubrick, Michael Bay och så vidare.

jag tyckte det var en rätt grym jämförelse. och sen skrev jag också vad jag tyckte om hela den där "en blogg är personlig"-grejen.

http://www.livserfarnaesteter.se

 
YAIYA

YAIYA

23 december 2008 19:38

Hahaha, nej inga frågor. Allt är glasglart. nu kan jag äntligen börja använda kompiskortet i mina relationer!

http://ymperia.com/yaiya.blog

 
Ingen bild

sg

23 december 2008 21:49

miffo behöver sig ett ligg tror jag :)

 
JennY

JennY

23 december 2008 22:40

Men vad fan, låt Miffo vara.
Helt ärligt. Han/Hon har sin åsikt och ni kan ha eran. Bli inte så upprörda på att han/hon har en åsikt när ni helt uppenbart har er egen. Om ni tycker bloggen är fenomenal så måste ni ändå acceptera att vissa inte tycker likadant. Och ja människor, de personerna har precis lika stor rätt att kommentera som ni har.

Kommentarfältet är inte bara till för positiv repsons, utan även negativ respons. Som kanske kan bli något positivt i längden. I vilket fall så är ni fööör engagerade just nu. Läs vidare om ni tycker det är nåt att ha, men tracka inte på dom som inte tycker som ni.

Punkt.
och God Jul på er :)

http://jespettersson.blogg.se

 
Izaa

Izaa

25 december 2008 19:46

Angående kompiskortet.
Låt oss säga att man tar ut en begravning t ex, sedan tar man ut en till efter tre månader, och sedan en till efter tre månader. Det blir fyra begravningar om året. Och efter fem år så skulle man ju kunna ta ut typ tjugo begravningar om man vill, och det utan att den andre tagit ut någon begravning i överhuvudtaget. Visserligen så förutsätter det att folk faller som koner omkring en, men om man ser på saken utan att vara för logisk, funkar den reglen då?

http://www.aizzaz.bloggagratis.se

 
Ingen bild

E

25 december 2008 21:53

suddar bort ortusnummret

 
Ingen bild

E

25 december 2008 21:53

*otursnummret*

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Soran Ismail - 23 mars 2010 17:13

Eftersom hemsidan är nere av oklar anledning så kör jag på här tills vidare. Dessutom är detta länken som angivits från ticksters sida om min inspelningen av min stand-up special.   Återkommer snart med mer info. ...

Av Soran Ismail - 13 september 2009 17:36

Då står det äntligen klart vart jag ska flytta, och min förhoppning är naturligtvis att ni följer med mig i flytten. Vill ni göra det så klickar ni här ...

Av Soran Ismail - 12 september 2009 09:39

Det är segt nu, jag förstår det. Men det beror inte på mig. Inte längre i alla fall. Är det någon ni ska vara upprörda på nu så är det något företag som heter Crystone, utan att säga för mycket. Förhoppningsvis är allt löst i eftermiddag, ingen vill ...

Av Soran Ismail - 11 september 2009 02:24

Eftersom det inte riktigt finns någon godtagbar ursäkt till att bara försvinna ur en relation såsom jag har gjort, helt utan förklaring, så låter jag bli att ens ge det ett försök. Det här blir egentligen inget kul inlägg. Inte heller intressant. Ani...

Av Soran Ismail - 18 augusti 2009 17:38

Jag vet. Uruselt bloggande. Men det kommer igång, så fort nya siten är uppe. Ska till de som designat sidan på Fredag kl 14 så de kan visa mig allt jag inte förstått mig på. Tills dess - här är två bilder från travet i lördags.     Det är festligt m...

Ovido - Quiz & Flashcards