Direktlänk till inlägg 29 december 2008

Samtal med forsaljare

Av Soran Ismail - 29 december 2008 21:09

Jag akte ner pa stan med min syster (vilket helvete)  igar kvall. Hon ville veta hur mycket nagra prydnadsdjur kostade sa vi gick in for att prata med forsaljaren.


Jag - How much for the camel?

Han - 180

Jag - Ok. Come outside here. How much for the big elephant here?

Han - This one? 450. And you get camel for 150.

Jag - Ok, and how much for the smaller elephant?

Han - 200. And you get  camel for 120. And the large elephant for 400

Jag - Ok..

Han - The large elephant for 350. And the small one for 180

Jag - ok..

Han - You know I sold this large one to another tourist. Not you, another one, stupid tourist, not you. You smart. I sold it to him 480.

Jag - That does not speak in favour of you.

Han - What?

Jag - Never mind. I'll be back, I don't have any money on me right now.

Han - Ok, if you come back I give you the camel for 100. The large elephant for 320 and the small one for 150.

Jag - Ok, have a nice night.


Utan att jag sa ett ord sa gick han ner 260 egyptiska pund. Samst. Jag kopte naturligtvis ingenting, men det var lite underhallande enda.


I morgon befinner vi oss i Kairo. Vid pyramiderna och vid Sfinxen. Men forst och framst vantar en 7 timmar lang bussresa som inleds om ett par timmar...


 
ANNONS
 
Ingen bild

H

29 december 2008 21:33

Tyvärr är de alldeles för jobbiga "på stan". slutade att jag och min bror slutade gå med våra föräldrar utanför området och bara hängde på hotellstranden, spelade tennis och biljard på hotellet och åt på de oloka hotellrestaurangerna. Allt för att slippa tjatet och försäljningssnacket.

Hoppas det blir bra i Kairo!

 
Ingen bild

i

29 december 2008 21:48

min kompis var med i en busskrasch som gick från egypten till kairo för några år sedan, föraren somnade och körde in i en lastbil. ingen i bussen dog med de i lastbilen gjorde det. jag hoppas inte att det händer dig, verkligen inte.. usch. jag hoppas att allt går bra för dig:) åhnej tänk om jag typ skrämde upp dig eller något. :( ville iallafall säga att du verkar vara helt underbar. gillar det du gör, och lycka till med bussresan. kramar ! :D

 
Ingen bild

emma

29 december 2008 22:06

desperat försäljare

 
Ingen bild

josefin

29 december 2008 22:08

jag va i kairo i slutet av ocktober eller jag var i el gouna 8 precis tanför hurghada) det var itne s jobbig tpå bussen som jag trodde det skulle vara, elelr hemresan var väl ingen hit då jag avr jsuk men annars så... Det är ändå värt att ha varit där, haha men en gång räcker när det gller kairo.
Men egyåten är grymt :D

 
Ingen bild

Victoria

29 december 2008 22:30

Rolig försäljare! Hellre att de är så än en vi träffade på i Turkiet som blev skitsur och skrek att vi var "worse than Russians" när vi inte ville köpa plastskor (som han sa var äkta läder) för 60 euro.

 
Ingen bild

Roziie

29 december 2008 23:55

Ja du, när det börjar sänka priserna huxflux så måste det vara något fel..
När jag var i Turkiet så gick vi in i en liten butik som säljer "märkes" väskor och allt vad det heter. Jag frågade hur mycket en väska kostade och han ba:
Normally 100 lira but for you, my friend, we say 40 lira. Alltså 60 lira billigare. Och han påstod att det var äkta vara också.

 
Thatdudeyouknow

Thatdudeyouknow

30 december 2008 00:21

Man kan ju undra hur mycket dom kostade honom. Han måste ju göra vinst, så om vi antar att han gör minimal vinst när han går ner till minimipris, och det är hälften av orginalpris så tänkte han alltså från början göra över 100% vinst. Han har säkert en undre gräns som du inte får veta, och är han alltför ivrig att sälja går han ner för fort. Tumregeln är oftast att man erbjuder ca hälften av orginalpriset, och sen låter dom pruta upp det till ca 75%.

Jag bor för övrigt på västbanken. Kika gärna förbi på en kopp kaffe. Men ta en lång omväg kring Gaza.

http://thatdudeyouknow.wordpress.com

 
Ingen bild

EM.

30 december 2008 00:29

Akta dig för trafiken i Egypten, de kör som om det gällde liv och död, och AC:n i bussarna är inte alltid den bästa. Hoppas ni får det trevligt i alla fall.

 
MalinTh

MalinTh

30 december 2008 01:59

Fan vilken roligt samtal! Du gav mig flashback till Thailand, tack så mycket! I Thailand är skräddarna så jädra på att man blir knäpp nästan, men det är ändå kul på samma gång! Fast visst, får erkänna att efter några dagar vill man bara mörda dem..

Ha en fortsatt bra semester!

http://www.finest.se/HeavenlyLife

 
Småbloggskommentatorn

Småbloggskommentatorn

30 december 2008 10:27

Haha älskar din blogg. Har utsett dig till "Årets bästa blogguppstickare" i min blogg :)

Gott nytt år!
Småbloggskommentatorn

http://www.metrobloggen.se/bloggk

 
Izza

Izza

30 december 2008 20:58

Ibland går försäljare ner jättemycket bara man ser en aningens tveksam ut. Om man t ex bara tittar runt lite med tanken "Nej, jag ska inte köpa någonting" och försäljaren börjar förhandla om priset, så märks det att man inte är intresserad. Försäljaren får då nästan panik och ger en en massa erbjudanden. Lite synd eftersom man inte vill ha något...

http://www.aizzaz.bloggagratis.se

 
Gülnaz

Gülnaz

31 december 2008 12:04

Hej soran, jag är mustafas x kvinna. Jag ser på tvn dig. Min x man mustafa han bara stora paketen. Du ser som man med stora hjärtan inte bara paketen.

Ni kan lesa min blugg om min nya liven, i den nya åren med den nya startten utan min gamla man o kanske med den nya man. Mina eventyr, tankar om sverge o liven.
velkommen

/Erat habibi Gülnaz

http://www.frikvinna.bloggagratis.se

 
Sanna

Sanna

31 december 2008 13:43

Jag gillar inte att pruta och det beror väl på vår svenska vana att det knappt förekommer här hemma. I alla fall brukar jag köra ett annant knep utomlands. Jag står och tittar djupt på föremålet jag vill ha. Då försäljaren kommer nickar jag bara som att det betyder nej och går en bit. Stannar upp och kikar igen på föremålet. Så här jag kan göra tills jag nått utgången och ca 5 - 6 ggr. När jag nått utgången brukar försäljaren vara knäckt på min tysthet och har redan satt ner priset. :) Ha det bra vid pyramiderna och ramla inte ner nu. Det ska ju vara högt de där kungagavarna. Ta lite bilder vettja också! *vinkar*

http://sancha.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Malin

31 december 2008 13:57

gott nytt år (:

 
Linn

Linn

31 december 2008 15:12

Jag gillar inte sånt där... Jag är liite rädd för sånt som man inte är van vid, men mina föräldrar är anti-charter så sist vi var utomlands bilade vi till Kroatien och gången innan dess luffade vi runt i Thailand.

Gott nytt år!

http://linnastrom.blogg.se

 
Ingen bild

Erika

31 december 2008 17:14

En del avundsjuka här över att du får se pyramiderna m.m Har hört att det är väldigt mäktigt att stå vid dem. Måste se till att själv pallra mig dit snart :)

 
Sanna

Sanna

31 december 2008 17:30

Glömde ju det viktigaste; GOTT NYTT ÅR Soran!

http://sancha.bloggagratis.se

 
bowlingjocke

bowlingjocke

1 januari 2009 19:56

Haha. Tänkte först i euro, men oj vad dyrt det då hade blivit :P
1 EGP är ju typ 1,4 SEK :P.

Nej.. Nu ska jag kolla på Parlamentet :D

http://bowlingjocke.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Soran Ismail - 23 mars 2010 17:13

Eftersom hemsidan är nere av oklar anledning så kör jag på här tills vidare. Dessutom är detta länken som angivits från ticksters sida om min inspelningen av min stand-up special.   Återkommer snart med mer info. ...

Av Soran Ismail - 13 september 2009 17:36

Då står det äntligen klart vart jag ska flytta, och min förhoppning är naturligtvis att ni följer med mig i flytten. Vill ni göra det så klickar ni här ...

Av Soran Ismail - 12 september 2009 09:39

Det är segt nu, jag förstår det. Men det beror inte på mig. Inte längre i alla fall. Är det någon ni ska vara upprörda på nu så är det något företag som heter Crystone, utan att säga för mycket. Förhoppningsvis är allt löst i eftermiddag, ingen vill ...

Av Soran Ismail - 11 september 2009 02:24

Eftersom det inte riktigt finns någon godtagbar ursäkt till att bara försvinna ur en relation såsom jag har gjort, helt utan förklaring, så låter jag bli att ens ge det ett försök. Det här blir egentligen inget kul inlägg. Inte heller intressant. Ani...

Av Soran Ismail - 18 augusti 2009 17:38

Jag vet. Uruselt bloggande. Men det kommer igång, så fort nya siten är uppe. Ska till de som designat sidan på Fredag kl 14 så de kan visa mig allt jag inte förstått mig på. Tills dess - här är två bilder från travet i lördags.     Det är festligt m...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se