Alla inlägg under december 2008

Av Soran Ismail - 23 december 2008 15:35

Miffo: Jag förstår vad du menar, "I hear you" så att säga. Det stämmer det du säger, att bloggarna är helt olika. Jag ser helt olika på dem också. På 1000apor var det mitt jobb att blogga, då kände jag en press att leverera någonting som var aningen stimluerande för läsaren. Plantera ett tankefrö av något slag. Jag fick ju trots allt betalt. Men det var också därför jag slutade där..


Det här ser jag mer som en dagbok. Min egen tolkning är att en blogg reflekterar över saker och ting medan en dagbok är mer berättande. Den här är främst för att jag gillar att skriva av mig, och för att de som vill följa mig min vardag ska få göra det. Men jag förstår absolut vad du menar.


Anledningen till att det blivit allt färre inlägg av dignitet i den här bloggen beror på tidsbrist. På 1000apor var det mitt jobb, här är det stället där jag kommer bort från mitt jobb. 


Jag gillar det så här och kommer fortsätta med det, men ska försöka att få in fler inlägg med substans. Variera det lite mer. Det är det jag vill, men i höst har det inte funnits tid eller ork för det. Förhoppningsvis blir det bättre framöver, men jag lovar ingenting. Stanna gärna kvar och läs om ni vill, eller låt bli.


Nu vet ni hur det ligger till i alla fall. 

ANNONS
Av Soran Ismail - 23 december 2008 00:59

Under gårdagskvällen blev kompiskortet ett ämne som diskuterades en del, vi var ju tvungna att ta fram reglerna så att det inte missbrukades. En del påpekade att de redan avände sig av ett sådant system där man sa "du är skyldig mig en tjänst" eller dylikt, men jag vill påpeka att detta inte är samm sak.


När kompiskortet används så måste personen som får det göra det som den som utfärdar kortet begär. Det får emellertid inte vara vad som helst, utan det handlar om att ställa upp. Följa med på en tråkig fest, ut en kväll, på en begravning, på en parmiddag, till Gröna Lund, matsällskap.. ja vad som helst egentligen. Men för att förtydliga; man får inte säga något i stil med "sno en penna från Lennart Jähkel", det är snarare konsekvens.  


När person A har utfärdat kompiskortet till person B så får A inte använda det igen förrän B gör det. Man kan säga att det är i B's ägo nu. När B använder det tillbaka så är det fritt fram att använda det för vem som helst av de två igen. Det är nollställt. Men man får aldrig "leda med två" så att säga. 


Men skulle person A utfärda kortet, och person B inte gör det tillbaka så nollställs det tre månader efter det att kortet senast utfärdats. 


Förhoppningsvis behöver man inte använda kompiskortet särskilt ofta i en relation då den andra ofta har samma intressen, och annars säkert ställer upp ändå. Men ibland kräver situationen att man använder sig av kompiskortet, såsom igår kväll, och i sådana lägen så går det över allt. Allt. Väljer man att inte följa ett utfärdat kompiskortet så raderar man vänskapen med den personen. 


Några frågor på det? 

ANNONS
Av Soran Ismail - 22 december 2008 22:20

Jag sitter och tittar på Jeff Dunham på kanal 5, ni vet han som är känd för att göra karaktären "Ahmed the dead terrorist", och jag kan konstatera att det är tur för honom att han kan buktala..Av Soran Ismail - 21 december 2008 22:45

Jag är helt slut. Att ta det lugnt i mjukisbyxor med pizza och skitsnack är precis vad som behövdes. Trots att jag egentligen inte gjort någonting så blev det den mest produktiva söndagen i mannaminne för min del. 


Jag har pratat en del med David under kvällen, till och från. Han vill gå ut, men jag har sagt att jag tyvärr inte orkar. Då ringde han upp igen, för tredje gången, alldeles nyss. Han informerade mig om "kompiskortet". 


David - Det är så här, att i en relation så kan man använda ett kort som gör att den andra måste ställa upp, även om den vill eller inte. 

Jag - Jaha.. ok. Hur ofta får man använda det här kortet? Är det en gång per år eller en gång per livstid eller hur är det?

David - Eftersom jag kom på det här för en kvart sedan så vet jag inte hur det fungerar ännu. Det får vi utforma tillsammans allteftersom tiden går. 

Jag - Jaha.. ok, men jag orkar verkligen inte. Jag ska upp och fotograferas i morgon.

David - Jag är ledsen, men du måste. Jag har slängt fram kompiskortet nu, då har du inget val. 

Jag - Nehe ok.. 

David - Du ska vara glad att du inte har något viktigt, som en parlamentetinspelning eller något. Det hade vart jobbigt att missa.

Jag - Sant.

David - Så vi ses på stan om en timme

Jag - Jaha.. ok då. Om en timme på stan. 


Så nu måste jag alltså åka ner på stan och träffa David.  

Av Soran Ismail - 21 december 2008 14:31

Igår sa mina vänner Martina och Anna att de skulle ha en mysig hemmakväll, och frågade om jag ville göra dom sällskap. Jag ville inget hellre. Det var precis vad jag behövde. Men jag hade redan gjort andra planer, och ville inte svika Stephen, så jag fick tyvärr tacka nej. Men vi bestämde att jag skulle dit och äta lunch idag istället. Lät helt perfekt igår kväll.


Men så vaknade jag idag vid halv två, hur trött som helst. Och jag känner mig själv, jag skulle aldrig orka ta mig till söder. Det är ett projekt ju. Så jag fick ringa och säga att jag inte skulle komma. En halvtimme senare ringer dom upp. De köper pizza, medans den blir klar så kommer de hit och hämtar mig. Jag älskar dom för det. 


Om ni träffar Martina 22, eller Anna 27, kör hårt! För det är fan världens bästa tjejer. 

Av Soran Ismail - 20 december 2008 22:26

Shit. Idag har vart en tung dag. Rent fysiskt alltså, psykiskt mår jag bättre än på länge.


Blev tvungen att köpa en ny biljett, nästa lediga plats fanns ca 3h senare. Jag mådde inte bra under den 4h-resan hem. Fick ligga helt still för att inte känna att jag ska kräkas. Och det löste sig till slut.. Sedan dess har jag sovit. Så nu är jag med i matchen igen, så att säga. Och Stephen har ju sin klubb på Berns ikväll, självklart ska jag dit och supporta. Vi blir ett glatt gäng. Vad ska ni göra? 

 

För övrigt, jag kommer inte ge ut något namn på personen i fråga, det vill jag inte. Jag är ledsen, men det här var för att se hur unik smak jag har och inte för er. Och jag måste säga att jag är förvånad.. trodde inte att jag skulle vara unik..

Av Soran Ismail - 20 december 2008 08:44

Det finns vissa som säkert inte har åstadkommit någonting idag. Det gäller inte mig. Jag har missat mitt tåg.


Vad har ni åstadkommit innan kl 9 på en lördag?

Av Soran Ismail - 19 december 2008 20:13

Då sitter jag här på mitt och Özz hotellrum i Malmö och gör mig ordning. Ni vet, pudrar näsan, lite rouge och sånt. Det vanliga.


Grabbarna gör sig i ordning för föreställningen, vi andra ska bege oss ditåt när som. Jag har för övrigt fått vaccination idag, eftersom jag ska till Egypten. Så nu är jag immun mot AIDS tror jag. Eller hepatit A.. blandar ihop dom två.


Förresten, ingen av har haft rätt på min tidigare fråga. Jag kommer heller inte ge er rätt svar, förrän någon kommer på det. Så tråkig är jag. Vad ska ni göra ikväll? Det är ju trots allt fredag..Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se