Alla inlägg under december 2008

Av Soran Ismail - 13 december 2008 19:27

Det var underbart. Precis som ett högstadiedisco, fast med alkohol. Mycket alkohol. Jag har lärt mig att en full norrlänning är en avslappnad norrlänning. Dessutom var det riktigt längesedan jag var ute på en nattklubb och hörde "Oa hela natten". Det var ännu längre sedan jag hörde den spelas två gånger (!) på en kväll. Men jag hade jävligt kul. 


Vid ett tillfälle stod jag vid baren och skulle beställa, bredvid står en annan kille och ska göra detsamma. Det är fortfarande ganska tidigt, klockan har inte hunnit bli midnatt än, han börjar konversera: 


Han - Tja Soran! 

Jag - Tjenare

Han - Du hade show ikväll va? 

Jag - Det stämmer 

Han - Jag tänkte komma och kolla men jag var tvungen att stanna hemma med tjejen och kolla på Idol.

Jag - Haha ok. Vem vann då?

Han - Va? 

Jag - Idol, vem vann? 

Han - Öh.. jag minns inte.

Jag - haha det är inte så mycket att hålla koll på. Det var ju det allting gick ut på.. att se vem som vann.

Han - Mm..Det blev nog lite för mycket sprit..


Det är väl vad man kan kalla för "korrekt"

ANNONS
Av Soran Ismail - 13 december 2008 16:59

Idag är en bra dag, jag känner mig snäll. Det i kombination med att mina vänner har en föreställning som det ännu finns biljetter kvar till gör att jag ger er, mina kära läsare, möjligheten att se en grym stand-up show gratis. Om ni är snabba nog, det vill säga. 


Det är David Druid, Kodjo Akolor, Ola Söderholm och Ahmed Berhan som ska uppträda på Boulevardteatern kl 19:00.


Väl på plats så ska ni säga det hemliga lösenordet som är.. "Apelsinchoklad". 


För jag bestämmer lösenordet och jag älskar apelsinchoklad. Så gå till Boulevardteatern innan kl 19 och avnjut grym stand-up helt gratis, allt ni behöver göra är att minnas att säga "Apelsinchoklad".


Viska det gärna, det blir mer effektfullt då.


ANNONS
Av Soran Ismail - 13 december 2008 16:23

Så här såg David ut på Kirunas flygplats när vi landade igår i - 20 grader. Ser ni vad det står på hans keps? Det står "Stockholm". Det hade inte behövt stå det för det är precis vad hela hans klädsel står och skriker.. 

Av Soran Ismail - 13 december 2008 06:34

kl 06:15, det bankar på dörren. Jag öppnar och ser en extremt trött David utanför med en blick som säger "varför är du inte påklädd!?".


Taxin går härifrån 06:40 informerade jag honom om igår, han tittade mig djupt i ögonen och sa med en gravallvarlig röst "lämna mig inte här!". "Nej då, jag ska int lämna dig. Jag skulle aldrig lämna dig" försäkrade jag honom om. "Jag väcker dig kvart över sex" sa jag för att invagga honom i någon form av trygghet. I stressen av att råka hamna här så blandade han ihop tiderna och är nu för första gången i sitt liv klar före alla andra. Han får vänta. Han får känna hur det känns att vara en del av hans umgängeskrets. 


Men det var väldigt gulligt att se honom i alldeles för lite kläder för -23 och snöoävder, med vita jumpaskor för 20 minuter sedan, oroad över att fastna i Kiruna.

Väldigt gulligt. 

Av Soran Ismail - 12 december 2008 16:50

För det första: ni som skriver att "det är annorlunda luft i Norrland. Det känns inte lika kallt som det gör i resten av Sverige" ... det spelar liksom ingen roll. - 20 grader är fortfarande svinkallt. Visst, - 20 hade kanske känts kallare i Stockholm, men det blir aldrig - 20 där. Det blir knappt minusgrader överhuvudtaget. 

 Att försöka säga att "det inte känns lika kallt i Norrland så det är lugnt" är som folk som fortfarande använder argumentet "det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder".  Det är en riktig liar-liar pants on fire situation.. Ni som fortfarande tror på att det inte finns dåligt väder - åk till Borås. 


Många av er har frågat om mina skor, om jag har köpt nya. Det har jag, och de kan ni se på bilden här.  Inte så snygga, men varma. Som skor ska vara på vintern. 


Här är en vanlig säng i en vanlig lägenhet i Kiruna. De bor såhär. Eller så är det ishotellet i Jukkasjärvi. Jävlar vad häftigt det är. Och kallt. Kallt och häftigt.


Vår guide frågade om vi ville låna varmare skor och täckbyxor. "Nej tack" svarade vi. Det var dumt gjort. Nu tinar jag mina fötter.  Nästa gång borde jag säga "ja tack". Jag säger BORDE, för jag kommer med största sannolikhet säga nej igen.. det är ett projekt att sätta på sig skor och täckbyxor och jag vill ju se ishotellet NU. Inte sen. Av Soran Ismail - 12 december 2008 07:40

- 21 grader. Så kallt sägs det vara i Kiruna just nu. Och dit är jag på väg. Mot minus 21 grader celsius.


Man vet ju om att det kommer vara olidligt kallt men jag tror inte att jag riktigt kan ta in exakt hur kallt det kommer bli. Oavsett vad jag inbillar mig så tror jag ändå att jag kommer bli negativt överraskad över hur jävla kallt det är. "Burr" är ett ord som känns ganska lämpligt att använda just nu.  


 Men själva uppträdandet blir nog skitskoj. Jag, David, Aron och Cecilia uppträder för allmänheten så om jag har några läsare i Kiruna som ännu inte köpt biljetter så gör det. Det kommer bli kul.

Och kallt. Som fan. 

Av Soran Ismail - 12 december 2008 02:41

Trevligt gig idag. Inte så jättemycket mer. Dessvärre var det några företagsgubbar som egentligen inte ville vara där, men överlag så gick det bra. Robert Larsson såg jag för första gången och han imponerade riktigt mycket, skitkul att se! En del gamla vänner som jag inte sett på länge också som letat sig dit som gav bra energi. Sånt gör en alltid lite extra glad.


Efteråt har jag och Fredrik haft en riktigt trevlig utekväll här i Göteborg, men nu är det läggdags. Om 4-5 timmar ska jag upp och resa vidare mot Kiruna för nästa jobb. Så kan det vara.


God Natt.


Av Soran Ismail - 11 december 2008 20:12

Vakna kl 13. Åstadkomma i princip ingenting utöver att svara på några mail och äta mat. Vilket i och för sig är mer än vad jag brukar orka göra på en dag..


Gårdagen var underbar. Bra föreställning med bra publik och sedan en rolig utgång med några vänner. Hoppas att den här kvällen blir lika bra. Jag har bara bytt ut Hasse mot Fredrik Andersson, och så uppträder Martin Krantz istället för Erika Sjöwall.  Apropå Martin Krantz, titta på den här videon från igår. 


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se