Direktlänk till inlägg 20 januari 2009

God Natt

Av Soran Ismail - 20 januari 2009 02:15

Nu var det längesedan jag lade upp en "God-Natt-låt". Den här är i samband med en artikel jag läste idag om att Britney måste gå in i studion och spela in låten igen. Hon måste ändra i refrängen från "If you seek Amy" till "If you see amy" för några genier på radiostationerna har listat ut att det låter misstänkt snarlikt "F-U-C-K me" och har därför hotat att vägra spela låten.


Detta är inte lika mycket ett exempel på hur konservativt och efterblivet USA är, som det är ett exempel på hur starkt patriarket är där. Naturligtvis är vi inga änglar här i Sverige, men de är några snäpp värre. Ni kanske har uppmärksammat att t.ex Lil Wayne har en låt som spelar frekvent idag som heter "Lollipop". Mycket tydligare sexuellt budksap än i Britneys låt, men han är kille så det är ok. Britney är tjej, så det är mindre ok.


Av samma anledning stormar folk mot att Britney är en dålig förebild för sina barn, men få reagerar på Ozzy Ozzbourne. Inte att någon verkar vara en optimal förälder, absolut inte. Men av de två så är det tydligt för mig vem som är sämst i alla fall.. men för en är det mer acceptabelt att vara det. Han är ju en rockstar. De är ju sånna. Hon däremot är en mamma, och ska bete sig därefter.


Jag vettefan, lite mycket tankar såhär på natten. Hursomhelst, jag gillar Britney.  Här är låten som vissa radiostationer nu vägrar spela. 

 
 
Ingen bild

Nike

20 januari 2009 02:23

Det är så trevligt att du alltid skriver mitt i natten. Det är lite överskattat att sova då tycker jag, skönt att veta att det finns fler som är vakna.

 
Ingen bild

yes

20 januari 2009 03:13

gud vad jag är kär i dig ibland.

 
Emma

Emma

20 januari 2009 06:08

Bra koppling mellan Britney och Ozzy där. Väl genomtänkt och väldigt sant! Kram från Emma

http://www.emmaostlind.bloggagratis.se

 
Julia

Julia

20 januari 2009 07:09

Som sagt, bra koppling=) kul o se att någon faktiskt kan tänka=) och så sent också haha, inte illa pinkat;)

http://gnisslia.blogg.se

 
Manne

Manne

20 januari 2009 08:11

Läste precis artikeln och lyssnade på låten, var fan hörs FUCK ME?! Fast jag antar att det är en lite invecklad grej.

Tycker synd om Brit, alla klankar ner på henne hela tiden. Hon gör ju inte något värre än vad typ alla andra i USA gör precis. Finns till och med de som gör värre. Tyvärr har Brit blivit vald till "hat objektet", precis som Johan Palm var i IDOL 2008. Alltid är det någon som allt hat riktas mot.

http://www.finest.se/Mannefik

 
Agnes

Agnes

20 januari 2009 08:18

Jag hör vart de kan låta som Fuck - me. Men att behöva ändra låten för det känns överdrivet.

Vill bara tillägga att det inte är bara i USA som könsskillnaderna finns. Titta bara på den svenska stand upen!

http://galtspillning.blogg.se

 
Ingen bild

sara

20 januari 2009 09:27

Det där är lite irriterande. Låten är ju faktiskt bra och budskapen är ju lite gömd. Det är bara fjantigt att ändra en hel låt bara för EN bokstavs skull.

Det som låter som fuck me är iF U see(=C)K aME. Men man behöver ju tänka lite till för att komma på det. Det är inte som att hon skriker ut det. Det är lite som Beatles låten Lucy in the Sky with Diamonds- LSD

 
Ida

Ida

20 januari 2009 09:54

Hon har gjort några riktigt bra låtar faktiskt!

http://sixteen.blogg.se

 
Ingen bild

Mirja

20 januari 2009 10:56

Fast jag tror det är med flit, F-U-C-K-grejen, lite mystiskt med dolda budskap sådär. Men det tar ingenting ifrån det du säger, det är tvärt om väldigt sant.

 
Ingen bild

Kristin

20 januari 2009 12:19

Jag tror precis som Mirja att det är medvetet. Det är nån fiffig kuf som tänkt igenom det där noggrant, jag lovar. Och det är sant Soran att det finns värre låtar, ex. Lollipop och Candy shop och alla andra kuklåtar som accepteras av radiostationers dubbelmoral.

 
justdance

justdance

20 januari 2009 13:40

Hej, läs gärna min blogg :)

http://justdance.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Sofia

20 januari 2009 14:09

Lycka till ikväll!

 
Ingen bild

sara

20 januari 2009 14:30

Lycka till ikväll!

Jag ska precis bege mig till Kalmars och förbereda för ikväll. Hoppas jag ser dig springa förbi i korridoren eller så :)

 
Ingen bild

Victoria

20 januari 2009 14:52

Jag ÄLSKAR "If You Seek Amy"! Så sjukt roligt! Har gått och nynnat på den låten hela dagen. Britney är bäst!

 
Sanna

Sanna

20 januari 2009 15:06

Jisses, Ozzy och barnen har ju Sharon och drottningen i deras hem. Så Ozzy är bara ännu ett barn där. Visste du inte det? :)

http://sancha

 
Ingen bild

janni

20 januari 2009 17:32

håller med om det.det var ju samma sak när christina aguilera kom ut med strippd,hon fick en massa skit för kläderna hon bar men sen kunde manliga artister ha nästan helt nakna kvinnor i sina videor utan att någon reagera.sjukt

 
Nico

Nico

20 januari 2009 20:33

Jag tror inte att det handlar så mycket om det faktum om att Britney är mamma och Ozzy är pappa, även fast det säkert också spelar in. Däremot tror jag att det har att göra med det du skrev om att Ozzy är rockstar och att hans extrema beteende därför är mer accepterat. Ozzy Osbourne har alltid haft en bårkstake och rockstjärne image, herregud vi pratar om karln som bet av huvudet på en fladdermus på en konsert! Han har dessutom pratat rätt öppenhjärtligt om sina drog- och alkoholproblem, bl.a har han berättat att hans barn tvingats göra alkoholtest på honom vid ett par tillfällen, och mer eller mindre erkänt att han inte är en vidare bra pappa men att han gör sitt bästa ändå. Britney Spears däremot var ju helylleflickan och den amerikanska drömmen när hon började och det är den bilden som många fortfarande har av henne. Dessutom slog hon igenom när hon var 16 så världen har sett henne växa upp och anser sig därför vara hennes plastföräldrar och veta bäst. Britney har aldrig försökt att vara en rockstjärna och ha samma sorts image som Ozzy, även om hon helt klart har sexat till och uppgraderat sin stil i takt med att hon blivit äldre. Att hon försöker gå mot en helylle image igen, vilket inte minst skivomslaget ovan vittnar om, tror jag inte gör saken bättre. Hon verkar aldrig vara sig själv. Men det största problemet är att paparazzis förföljer henne på ett sätt som varken Ozzy Osbourne eller någon annan någonsin har varit i närheten av. Bilder på Britney Spears är 20% av paparazziindustrin i USA. Det är klart att man får en dålig bild av henne om man varje dag får se bilder på henne, från att hon går in på en offentlig toalett barfota till att hon kör med sitt barn i knäet, med en negativ rubrik över.

http://plaettan.blogg.se

 
Ingen bild

F U C K ME

20 januari 2009 21:51

You're Sofa King, we Todd did.

 
Ingen bild

Linda

21 januari 2009 16:09

Du är klok du Soran!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Soran Ismail - 23 mars 2010 17:13

Eftersom hemsidan är nere av oklar anledning så kör jag på här tills vidare. Dessutom är detta länken som angivits från ticksters sida om min inspelningen av min stand-up special.   Återkommer snart med mer info. ...

Av Soran Ismail - 13 september 2009 17:36

Då står det äntligen klart vart jag ska flytta, och min förhoppning är naturligtvis att ni följer med mig i flytten. Vill ni göra det så klickar ni här ...

Av Soran Ismail - 12 september 2009 09:39

Det är segt nu, jag förstår det. Men det beror inte på mig. Inte längre i alla fall. Är det någon ni ska vara upprörda på nu så är det något företag som heter Crystone, utan att säga för mycket. Förhoppningsvis är allt löst i eftermiddag, ingen vill ...

Av Soran Ismail - 11 september 2009 02:24

Eftersom det inte riktigt finns någon godtagbar ursäkt till att bara försvinna ur en relation såsom jag har gjort, helt utan förklaring, så låter jag bli att ens ge det ett försök. Det här blir egentligen inget kul inlägg. Inte heller intressant. Ani...

Av Soran Ismail - 18 augusti 2009 17:38

Jag vet. Uruselt bloggande. Men det kommer igång, så fort nya siten är uppe. Ska till de som designat sidan på Fredag kl 14 så de kan visa mig allt jag inte förstått mig på. Tills dess - här är två bilder från travet i lördags.     Det är festligt m...

Skapa flashcards