Direktlänk till inlägg 25 januari 2009

What goes around - Comes around

Av Soran Ismail - 25 januari 2009 16:27

Som vanligt när jag ska ta mig någonstans så blir det lite hetsigt. Eftersom jag ska till Oslo och jobba i morgon så skulle jag tänka lite extra på vad jag skulle ha med mig. Det var liksom inte läge att glömma någonting. Jag får skippa morgonduschen och hinner inte ta tunnelbanan, utan får istället ringa en taxi. Det i sig leder till att jag faktiskt är på plats hela tio minuter innan tåget ska påbörja sin färd. Oj, då hinner jag till och med köpa lite frukost. Burger King, naturligtvis.


När jag så står där vid kassan och frågar hur länge en CC (Crispy Chicken) tar att tillaga med kärlek och omsorg, letar jag samtidigt upp mobilen för att kolla exakt hur lång tid jag har innan tåget bestämmer sig för att dra.  Bara det att mobilen inte vill infinna sig i någon av mina fickor. FAN! Jag har glömt den i taxin. Hoppas jag. Jag drabbas lite smått av panik. Det finns så otroligt mycket i den mobilen som absolut inte får försvinna.


Jag förklarar snabbt situationen för personalen på BK-Lounge (Burger King för er som inte sett Dane Cook) och frågar om jag kan få låna en telefon av dem. Det gick givetvis inte för sig. Det finns faktiskt telefonautomater här på Centralstationen. Ja, vad bra. Efter att jag stod och försökte förstå mig på dessa i ett par minuter så gav jag till slut upp och la mitt hopp till SJs Kundservice. Det i sig är väl tragikomiskt så att det räcker och blir över till de flesta av er också. Men glädjande nog så satt det en rar tant (äldre kvinna, om hon skulle råka läsa detta), som kunde låna mig deras telefon.


Jag ringde först min mobil, men ingen svarade. Då återfann sig paniken snabbt i huvudet. Om den nu låg i taxin, varför svarade inte chauffören? Tänk om jag har tappat bort den bara.. Jag ringde taxibolagets reception och blev efter lite om och men kopplad till föraren som inte var långt borta. Han kunde komma om sju minuter sa han.  Bra, bara det att mitt tåg gick om fyra minuter. Så jag tänkte att han kunde ta med mobilen till kontoret så kunde jag hämta upp den senare, även om det skulle vara lite krångligt utan.. men då kom jag på att jag har en mobilbiljett. För första gången någonsin så finns biljetten enbart i min mobiltelefon.


Sju minuter senare mötte jag upp mannen, betalade ytterligare en taxiresa, och fick min mobil. Dessförinnan hade jag köpt en ny tågbiljett för 1502 SEK (den billigaste de hade) på nästa tåg. Vilket var en ganska skön känsla faktiskt, för tänka sig, när jag vaknade i morse så tänkte jag ”fan. Jag har ju 1502 SEK som jag skulle behöva slösa bort, men jag vet inte hur..” Nu var det löst. Dessutom innebär detta att jag kommer fram 16:45, och för er som inte är dumma i huvudet så inser ni att jag därmed inte hinner uppträda 16:20. Så det fick ställas in.  Men nu hinner jag i alla fall duscha på hotellet innan mitt nästa gig…

 
Jag slår på min ipod och den första låten som spelas är ”What goes around – Comes around”. Jag tar det som ett tecken och förklarar härmed krig mot karma. För här går jag omkring och är snäll och duktig, och så gör Karma så här mot mig. Då ska karma få tillbaka. Jag ska vara ett svin, bara för att visa karma att man inte beter sig så. Och om Karma gör något liknande mot mig igen, så ska jag hämnas återigen. Ett öga för ett öga, och en tand för en tand.


(det här inlägget har skrivits sakta men säkert, varje gång tåget har stannat till på vägen. Just nu är jag i Lund och provoceras av folk som sitter och läser böcker på tåget. Förstår de inte att man mår illa då?) 

 
 
Andreas Sjöström

Andreas Sjöström

25 januari 2009 16:33

Vi kan visa Karma tillsammans, elak som hon är ;D Du är så jävla bra, älskar när du är Svartskalle-Soran! Keep it up,

http://finest.se/sjostromer

 
Ingen bild

charlotte

25 januari 2009 16:34

tack för ett uppmuntrande inlägg och se upp för influensan i skåne=(

 
Manne

Manne

25 januari 2009 16:34

Vilken jädra dag! Tur att det (nästan) löste sig till slut!

Förresten, anse mig puckad om du vill, men vad menas med "what goes around - comes around"?

http://www.finest.se/Mannefik

 
Josefin

Josefin

25 januari 2009 17:05

Till Manne: En översättning till what goes around, comes around är "Som man bäddar får man ligga" (in a non-sexual sense)eller "svinhugg går igen". Hoppas att du förstår detta.

http://josefinreftl7r

 
Ingen bild

Kristin

25 januari 2009 17:10

Varför anser du att tanten bör tilltalas i plural?
PS. Om jag var Karma skulle jag tycka om att bråka med dig. Det är så lätt då det finns så mycket att ge tillbaka för.

 
Manne

Manne

25 januari 2009 17:54

Till Josefin: Tack för förklaringen! Nu fattar jag, det verkar som att en del av mina hjärnceller hade tagit semester, men nu är de tillbaks igen!

http://www.finest.se/Mannefik

 
Sophia Nordlöf

Sophia Nordlöf

25 januari 2009 18:15

Vilket tur att du fick tag i mobilen iallafall. Hoppas det inte blir lika mycket strul då du ska vidare till oslo!

http://metrobloggen.se/fiabus

 
Sofia

Sofia

25 januari 2009 18:42

Nä men stackare! Hur lyckas du med allting egentligen? Sicken tur att du fick tag i mobilen i alla fall. Hoppas att det gick bra på giget och att du får det roligt i Oslo.

Jag måste få passa på att tipsa om att jag uppdaterat min blogg. Det senaste inlägget kanske är något för dig, det handlar om tid. Lite filosofiskt inlägg. Läs gärna och säg vad du tycker!

http://rehnet.bloggagratis.se

 
Maria

Maria

25 januari 2009 18:49

Om du hade mumlat förföriskt "mhm... extra pickles" så hade du nog fått låna telefon.

http://mariakayeymf.blogg.se

 
Ingen bild

Mysan

25 januari 2009 20:10

Allt slutade väl i alla fall, du var jävligt avslappnad och skön på scen! Fy vilken otur, jag hatar sån stress, när allt går fel och man står helt handfallen.. ångest! Du var som sagt bra på slagt, kul med nya skämt, och du fick även det gamla (det där om att döda spindlar) att funka på nytt! Lyckat! Kanske måste det gå lite fel för att det ska gå rätt sen? Om man inte vet vad olycka är vet man inte vad lycka är heller :)

 
Ingen bild

Victoria

25 januari 2009 20:17

Hur mycket otur kan man få egenligen? Fy vad jobbigt! Trist kostnad också, det hade du kunnat köpa nya skor för ;)
Ha det bra i Norge!

 
Sanna

Sanna

25 januari 2009 20:52

Det här var väl ett av de längsta blogginlägg du tagit tror jag och är precis slut och fick magsår också när jag läser om din telefon "igen" som försvinner och dålig mat som du tvingas äta och pengar som du dribblar bort etc. Jisses människa kan du aldrig vara ute i god tid??????? Så¨snacka inte med mig om illamående. Jag måste iväg på toa......:)

http://sancha

 
Ingen bild

ELvira

25 januari 2009 22:01

Om du fortfarande är i Lund, kom och hämta mig nu! =P

 
Ingen bild

Mysan

25 januari 2009 22:10

Just det, jag skulle nämna att kanske var du stressen till trots skön på scen av den anledningen att du skrev om vad som hänt dig här! Ibland funkar det som terapi att berätta om det så kan man lägga det bakom sig sen när man väl konstaterat, "så här är det".

 
Julia

Julia

25 januari 2009 22:15

Fy fan, stackare. Bara för att du för en gångs skull(?) faktiskt var i tid när du ska nånstans;)
Karma's a bitch

http://gnisslia.blogg.se

 
Ingen bild

Louise

25 januari 2009 22:20

hahahhahaah Soran, välkommen till mitt liv, såna saker händer mig ofta, när man VERKLIGEN inte har tid..
Jag undrar vad jag har gjort karma...?

hoppas uppträdandena gick bra iallafall (:
Kram Louise

 
Sophia Nordlöf

Sophia Nordlöf

26 januari 2009 10:17

Eller kanske var det karma ? Det var trots allt bättre att du glömde den i taxin än på tunnelbanan? lycka till i oslo!
kram sophia

http://metrobloggen.se/fiabus

 
Ingen bild

Evangelia

26 januari 2009 12:23

Hva slags jobb er det du skal gjøre i Oslo da? :D Håper det blir en bra reise

 
Ingen bild

N

26 januari 2009 22:57

Du är bara för söt!

 
Ingen bild

sidonia

28 januari 2009 09:30

Det är bra Soran - buss på Karma! "There is no fate but what we make".
Alltid kul att läsa din dagbok. :)
Kram

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Soran Ismail - 23 mars 2010 17:13

Eftersom hemsidan är nere av oklar anledning så kör jag på här tills vidare. Dessutom är detta länken som angivits från ticksters sida om min inspelningen av min stand-up special.   Återkommer snart med mer info. ...

Av Soran Ismail - 13 september 2009 17:36

Då står det äntligen klart vart jag ska flytta, och min förhoppning är naturligtvis att ni följer med mig i flytten. Vill ni göra det så klickar ni här ...

Av Soran Ismail - 12 september 2009 09:39

Det är segt nu, jag förstår det. Men det beror inte på mig. Inte längre i alla fall. Är det någon ni ska vara upprörda på nu så är det något företag som heter Crystone, utan att säga för mycket. Förhoppningsvis är allt löst i eftermiddag, ingen vill ...

Av Soran Ismail - 11 september 2009 02:24

Eftersom det inte riktigt finns någon godtagbar ursäkt till att bara försvinna ur en relation såsom jag har gjort, helt utan förklaring, så låter jag bli att ens ge det ett försök. Det här blir egentligen inget kul inlägg. Inte heller intressant. Ani...

Av Soran Ismail - 18 augusti 2009 17:38

Jag vet. Uruselt bloggande. Men det kommer igång, så fort nya siten är uppe. Ska till de som designat sidan på Fredag kl 14 så de kan visa mig allt jag inte förstått mig på. Tills dess - här är två bilder från travet i lördags.     Det är festligt m...

Ovido - Quiz & Flashcards