Alla inlägg under januari 2009

Av Soran Ismail - 8 januari 2009 21:07

Jag och David har precis fått reda på att Louis CK (!) ska uppträda här i stan, på Comedy Cellar, i morgon! Vi har redan fixat biljetter till två av föreställningarna.


Det ska bli så jävla kul att se den personen jag håller som världens roligaste komiker live på scenen. Jag blir exalterad bara jag tänker på det. Börjar planera vad jag ska säga om jag får chansen att prata med honom. Hur ska jag börja? Jag vill inte verka för ivrig och för "på", men inte heller nonchalant. Och jag vill ju berätta för honom att han är världens roligaste människa enligt mig. Det vill jag att han ska veta. Men å andra sidan är det hur mycket folk som helst som kommer vilja prata med honom och han har nog redan hört allting.. 


Shit vad uppspelt jag blir. Allt bara för att jag ska titta på Louis C.K Precis som första gången jag skulle uppträda med Magnus. Jag ville inte vara jobbig men jag bad ändå om att få ta kort med honom, det är ju trots allt min förebild inom humorn sedan första gången jag såg honom. Jag kommer säkert göra detsamma med Louis C.K Inte för att han är känd, utan för att han har presterat och åstadkommit stora saker. För att han är någon som jag ser upp till. Därför vill jag föreviga vårt första möte, om jag nu vågar.. 


Det är därför jag aldrig någonsin säger nej när folk frågar om de får ta kort med mig. Absolut. Självklart. Att det sedan känns helt absurt att folk vill ta kort med just mig, att det skulle spela någon roll för någon, det är en annan sak. Det är inte upp till mig att ifrågasätta varför folk vill ta kort, om det gör dom gladare så ställer jag mer än gärna upp.


Apropå absurt: fick precis reda på (via sms) att jag är en fråga och ett tv-inslag i "Årets Tv-tittare". 

ANNONS
Av Soran Ismail - 8 januari 2009 18:33

Gårdagen gick åt att kolla läget på en ny Open Mic, den här bättre än den förra, och sedan kolla på en late night show på Comedy Cellar. Den här gången var komikerna bättre, men huvudakten, som vi gick dit för att se, var en stor besvikelse. Dave Atell. Skrattade till en, max två gånger, under 35 minuter. Riktigt dåligt faktiskt. Även om man har en dålig dag.


Kul att ni gillade inslaget på grammis-galan, men som jag skrev/gissade innan så blev det sågat, om än inte mycket. "Pinigt humorinslag" skrev Aftonbladets Jenny Seth i sin krönika om galan. Helt ok att hon tycker det, önskar bara att hon skrev vad som var "pinigt" med inslaget. Hursomhelst, jag skulle gärna vilja se hur det blev. Om någon av er har möjlighet att ladda upp det på youtube så skulle det vara soft. Om inte annat vill jag gärna se vinjetten.. 


 Nu ska vi få i oss en sen frukost.


ANNONS
Av Soran Ismail - 8 januari 2009 08:28

Hej kära läsare!

Mitt namn är Per-Robin och jag har en Gayblogg på en sida som heter kanal5.se! Jag har haft den stora äran att lära känna Soran och ska berätta för er att man aldrig har en tråkig stund tillsammans med honom. Första gången Soran tävlade i stand up var faktiskt första gången för mig också så man kan nästan säga att vi förlorade oskulden tillsammans. Soran vann tävlingen och jag gillar inte att komma tvåa så jag uppträdde inte igen.

Efter några drinkar blir jag alltid lite förälskad i Soran då jag har en svaghet för just blattar av hans slag. Han brukar alltid svara på mina tappra försök att få ligga med något elakt men jag blir inte ledsen för jag vet att han gör det av kärlek. På julafton hade jag och Soran följande SMS-konversation:

Soran: ”God Jul Robin, hoppas du har fått botemedlet mot AIDS i julklapp

Robin: ”God Jul Soran, hoppas detta var året då du fick dig ett alldeles eget land”

Soran: ”Nej men däremot en ny syster. Hoppas denna sköter sig bättre än den förra, orkar inte döda fler nu”

Nog om min och Sorans kärleksfulla relation. Nu finns det något jag skulle vilja be er om hjälp med. Ni förstår det är så att JAG lyckats bli nominerad till årets blogg på QX Gaygala som kommer hållas på Cirkus i Stockholm. Jag skulle bli hur glad som helst om någon ville gå in och rösta på mig! I samma veva går det också att rösta på Björn Gustafsson som årets tv-stjärna eller varför inte Magnus Betner som årets homo/bi?

HÄR röstar ni! Min blogg hittar ni HÄR. Hej kära läsare!

Av Soran Ismail - 7 januari 2009 15:58

Just det, om ni vill så kan ni se mig på Grammis-Galan ikväll. Ingen aning om hur resultatet blir, men det får väl ni avgöra.


Jag gissar hursomhelst på att jag kommer bli sågad av Klas Lindberg eller dylikt i nojessektionen av Aftonbladet och Expressen i morgon. Det blir alla humorinslag i dessa sammahang. De är visserligen inte alltid superroliga men det beror snarare på att man blir censurerad än komikerna själva.. 


Men som sagt, om ni vill se mig så är det bara att kika på Grammis-Galan ikväll. Tror att det ska vara tre olika inslag, men jag är inte säker. Det är sista gången på ett ganska bra tag som jag kommer synas i rutan. 

Av Soran Ismail - 7 januari 2009 15:52

Efter att ha hälsat på Magnus hemma hos honom för att se hur han bor så gick vi runt lite i Greenwich innan det var dags att gå och kolla på en Open Mic. Det var jävligt intressant att se. Vilket otroligt självförtroende folk har här. Helt sanslöst.


När vi kom in, 2 minuter innan kvällen skulle börja, var lokalen helt öde och tom. Dealen var: betala 5 dollar för 5 minuter på scenen (något som de var hårda på). Sedan började det droppa in lite folk, 7-8 stycken kanske. Samtliga går fram och betalar sin avgift för sin scentid, medan jag och David tittar fundersamt på varandra.


Vi två var de enda som inte var komiker. Stämningen var helt död. Alla komiker var inne i sin egen värld, så ingen fick någon respons. Det beror även på att de flesta var riktigt usla. En stod t.ex och läste sin text ord för ord från ett block. Med inlevelse. Han låtsas alltså att han precis har kommit på någonting, samtidigt som han läser det från ett block. Det var absurt men intressant att se. Trots att ingen fick någon som helst respons (i princip) så pratade de med ett självförtroende som antydde på att de gjorde succé. 


Efter det gick vi till HA! Comedy Club för att kolla på "proffs". Men även de var usla med något undantag. Nej, igår var det nog ingen komiker som imponerade på mig. Förutom David då, men han stod ju inte på en scen. 

Av Soran Ismail - 6 januari 2009 18:29

Gårdagens show var riktigt bra. 4 av 6 komiker i alla fall, två stycken var mindre bra. Inte alls bra faktiskt. Greg Giraldo som vi gick dit för att se infriade förväntingarna, sedan var det en man där vid namn Sherrod Smalls som faktiskt lyckades överglänsa honom i mina ögon. Kul som fan!


Det var intressant att se klubben också, Comedy Cellar. Litet och mysigt. Riktig NY Stand-up feeling, ni vet. En liten lokal nere i en källare med tegelstensväggar. Inträdet var 10 dollar (billigt) men sedan är det ett two drink minimun/person när man är där inne. Det har nästan alla stand-up ställen här. Men det underbara var att de hade ett maxtak på alkohol. Man fick inte beställa mer än 3 alkoholhaltiga drycker. Underbart. Snacka om att tänka på komikerna och att det ska bli en bra kväll, istället för att bara få in så mycket pengar så snabbt som möjligt. Det leder i sin tur till att komikerna gillar att uppträda där --> bättre kvällar --> publiken kommer tillbaka --> mer pengar i längden. Skönt med folk som kan tänka framåt.


Vi har precis ätit frukost och ska bege oss ut i staden. Följ med? 

Av Soran Ismail - 6 januari 2009 00:35

Men inte för någon av oss, utan för Greg Giraldo. Jag och David ska möta upp Magnus och Helena för en bit mat innan showen drar igång. Ska bli intressant att se hur standarden är.. 


Dagen har gått åt att titta runt bland alla stand-up klubbarna i stan (de 4-5 största i alla fall) och kolla läget runtomkring hotellet. Vi bor ett stenkast ifrån Time Square så det är absolut inget fel med läget. Hotellet i sig är också helt ok. 


Det verkar vara ett par av er läsare som är bosatta i NY. Soft. Skriv gärna till min mail (soranismail@hotmail.com) så kanske vi kan mötas upp. Ni får mer än gärna visa oss runt lite i stan, på trevliga ställen. 

Av Soran Ismail - 5 januari 2009 05:20

Mot New York. Vi har för en gångs skull gått upp i tid, det är stort för oss. Typ som första mensen kan jag tänka mig, utan att egentligen hitta någon likhet. Taxin kommer strax och jag bävar inför den taxiresan. Inte själva resan, men de fem meter som jag måste gå för att komma in i taxin. In i värmen igen. För den här kylan är vidrig. Den är bitande. Den gör ont, det är en smärta som är såväl fysisk som psykisk. Jag hatar det innerligt. 


För ca 40 timmar sedan befann jag mig på ett ställe där det var mer sol och mer än 35 grader (!) varmare än vad det är nu. Jag tror att alla människor behöver en nedtrappningstid. Det är inte hälsosamt att gå från sol och 25 + till snö och - 10 grader. 


Och jag vet, det finns många av er som har det i sämre. Ni bor i Norrland och där är det - 38 grader. Eller ännu värre, ni bor i Dalarna. Men jag säger inte att jag har det vidrigast, absolut inte, men det här är också vidrigt. 


Fast när de 5 metrarna är avverkade så ska jag få påbörja min resa mot New York, och det är ganska jävla sweet. Vi har redan bestämt oss för att se Greg Giraldo ikväll och Dave Atell i morgon (in your face Ola). 


Sköt om er här hemma i Sverige. 

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se