Direktlänk till inlägg 10 februari 2009

Sluta hyckla!

Av Soran Ismail - 10 februari 2009 13:58

Har ni sett klippet där Blondinbella får en flådd mink? De flesta av er har säkert gjort det, jag är aningen efter här. Men för er som inte har sett det så klicka här.


 Jag tycker, som många andra, det här är underbart att skåda. Men till skillnad från många andra så har det ingenting att göra med något slags förakt mot blondinbella. Eller ens en irritation. Jag hatar jantelagen, och tänker inte störa mig på någon som når framgång på ett udda och provocerande sätt. Däremot hatar jag hyckleri. 


 Blondinbella har tidigare använt och förespråkat konsumerandet av äkta päls. Om jag inte minns fel tror jag att hennes briljanta argument var att "det är miljövänligt"..  Men om du står för att använda döda djur som mode, då får du stå för det hela vägen. Across the board, så att säga. Vakna upp och häng med i verkligheten så är du snäll. 


Jag säger inte att jag är bättre. I just pälsfrågan är jag väl det, men rent generellt. Jag äter ju t.ex kött. Men min anledning är att jag är för bekväm. Jag bryr mig inte om mina principer, det som styr mig mest i mitt liv är min bekvämlighet. Men jag påstår inte att det jag gör är rätt för den sakens skull.. förstår ni vad jag menar? 


Om inte så kanske Louis CK kan förklara det lite bättre. Om inte så gör han det roligare i alla fall. 

 
 
Ingen bild

johanna

10 februari 2009 14:09

Men jag läste på hennes blogg förut och då skrev hon att hon kommer sluta använda riktig päls när folk slutar äta kött. Men det är ju helt sjukt för man äter ju kött för att överleva och hon använder päls för att se "snygg" ut.

 
Ingen bild

Victoria

10 februari 2009 15:49

Skönt inlägg! Jag är vegetarian och har varit det i typ tre år... Jag stör mig på att folk alltid börjar argumentera när jag säger att jag är det. Vissa börjar dessutom försvara sitt eget köttätande, och påstår att de har någon brist på B12 som härjar i familjen som skulle göra det jättefarligt för dem att inte äta kött... Herregud, liksom... Som om jag skulle bry mig om vad andra äter, de får väl äta vad de vill! Jag blir äcklad av kött, därför äter jag inte det :)

 
Ingen bild

hanna

10 februari 2009 15:51

http://www.youtube.com/watch?v=mapl2Oi168Q njut.

 
- | | Carro | | -

- | | Carro | | -

10 februari 2009 16:22

Sant ! Bra skrivet :)

http://carolinedream.blogg.se

 
Mimmi

Mimmi

10 februari 2009 16:52

Gud vad jag önskar att jag kunde få ha en debatt med den människan om djurrättsfrågor, eller miljöfrågor för den delen! Om man kan påstå att pälsindustrin är miljövänlig så har man verkligen inte kollat upp sin fakta, eller tänkt för den delen. Men en sak måste man ju ge henne i alla fall, hon är underhållande :)

http://Ondafen.bloggagratis.se

 
Ingen bild

*Suck*

10 februari 2009 20:26

Jag gillar inte heller hyckleri, men man får förstå att människan blir upprörd när någon okänd kommer in med en flådd iller i handen. Vad väntar man sig, ska hon inte reagera alls eller?

 
Mikael

Mikael

10 februari 2009 22:18

Jag håller med dig.
Jag beundrar vegetarianer. De gör nåt som jag skulle vilja göra, men jag klarar bara inte av det för att jag är så jävla lat.

http://bajsfilm.blogg.se

 
Ingen bild

Henke

10 februari 2009 22:42

Men hur fan tänker folk. "Hm, jag vill ha något snyggt på mig.... Jag vet, jag slänger på mig en död mink, det lär se jävligt bra ut".

 
Ingen bild

S

10 februari 2009 23:25

Undra om hon har sett det där själv och varför hon själv inte säger något om det.

 
Manne

Manne

11 februari 2009 00:01

Jag håller med dig i det du skriver. Att bära päls, de människor som gör det, de måste ha väldigt lite innanför skalet.

Det finns en video som alla som bär päls bör se, jag har själv sett den, och jag mådde illa efteråt. De drar skinnet av djuret - medans djuret fortfarande är vid liv. Den videon borde människor som Isabella Löwengrip se.

http://www.finest.se/Mannefik

 
Sanna

Sanna

11 februari 2009 00:13

Jag tycker knappast det går att jämföra att äta kött som att föda upp djur enbart för pälsens skull. I vissa länder drar man skinnet av djuren levande också. En sådan film skulle BlondinBella behöva se!

http://sancha.bloggagratis.se

 
Manne

Manne

11 februari 2009 00:46

Jag vill varna känsliga personer för att klicka på den här länken, som jag skrev i min tidigare kommentar:

De drar skinnet av djuret - medans djuret fortfarande är vid liv.

http://www.furisdead.com/feat/ChineseFurFarms

http://www.finest.se/Mannefik

 
Ingen bild

LN

11 februari 2009 17:44

SÅ SANT SÅ SANT

 
Ingen bild

linda

16 februari 2009 23:19

najs inlägg! människor är otroligt bra på hyckleri, och att alltid ha en dålig ursäkt/idiotiska argument som de tror att ska göra deras handlingar mer acceptabla. själv är jag vegetarian, så därför behöver jag aldrig ta någon direkt ställning eller försvara mig i samma stora utsträckning som köttätare.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Soran Ismail - 23 mars 2010 17:13

Eftersom hemsidan är nere av oklar anledning så kör jag på här tills vidare. Dessutom är detta länken som angivits från ticksters sida om min inspelningen av min stand-up special.   Återkommer snart med mer info. ...

Av Soran Ismail - 13 september 2009 17:36

Då står det äntligen klart vart jag ska flytta, och min förhoppning är naturligtvis att ni följer med mig i flytten. Vill ni göra det så klickar ni här ...

Av Soran Ismail - 12 september 2009 09:39

Det är segt nu, jag förstår det. Men det beror inte på mig. Inte längre i alla fall. Är det någon ni ska vara upprörda på nu så är det något företag som heter Crystone, utan att säga för mycket. Förhoppningsvis är allt löst i eftermiddag, ingen vill ...

Av Soran Ismail - 11 september 2009 02:24

Eftersom det inte riktigt finns någon godtagbar ursäkt till att bara försvinna ur en relation såsom jag har gjort, helt utan förklaring, så låter jag bli att ens ge det ett försök. Det här blir egentligen inget kul inlägg. Inte heller intressant. Ani...

Av Soran Ismail - 18 augusti 2009 17:38

Jag vet. Uruselt bloggande. Men det kommer igång, så fort nya siten är uppe. Ska till de som designat sidan på Fredag kl 14 så de kan visa mig allt jag inte förstått mig på. Tills dess - här är två bilder från travet i lördags.     Det är festligt m...

Ovido - Quiz & Flashcards