Direktlänk till inlägg 11 februari 2009

God Natt

Av Soran Ismail - 11 februari 2009 02:59

Angående hycklandet vi pratade om tidigare..


Kvinnor pekar ofta på att det är männen som måste förstå att det råder ett patriarkat som vi måste åtgärda innan det kan ske en skillnad av betydelse. Eftersom det är just ett patriarkalt samhälle vi lever i så har ju männen de flesta maktpositionerna, så till viss mån håller jag med. MEN, en första grundläggande, fullständigt vital sak, måste vara att tjejerna själva hoppar på båten först. 


Jag provoceras av tjejer som påstår att "självklart ska killen betala". Vill du ha det så, då ska även männen ha högre lön. Om det nu är så att han ska betala för fler saker alltså. Antingen vill man ha jämnställdhet, eller så vill man inte det. Oavsett vad så får man stå för det across the board. 


Jag säger inte att en kille aldrig kan bjuda en tjej på någonting. Men precis som man aldrig säger i ett kompisgäng "självklart ska han/hon alltid betala", så ska det inte vara så i ett kärleksförhållande heller. 


Samma princip gäller för oss kurder. Det är klart att det skulle vara mycket lättare, och det skulle göra en större skillnad, om Turkiet bestämde sig på en gång för att sluta förfölja oss pga. bakgrund. Men det vi måste göra först, innan någonting kan ske från "fiendens" sida, är att själva komma överrens. Det är svårt nog som det är. 


Huvudsaken är: Sluta hyckla! Dave Chapell uttrycker det utmärkt när han säger (även fast hans argumentation inte är på topp): Chivelry is dead.. and women killed it! 

 
 
Manne

Manne

11 februari 2009 03:13

Så sant så. Jag håller med dig. Dave Chapell är förresten mycket bra! Som om det var det viktigaste i ditt inlägg.

(Låtsas att vi har en tävling om att vara uppe längst) Så du lägger dig före mig - igen! Ojojoj, inte likt dig att sova så tidigt, eller det kanske det är? Jag vann hur som helst inatt med! ;)

http://www.finest.se/Mannefik

 
Linda

Linda

11 februari 2009 03:17

För tio år sen var det vi kvinnor som skulle börja ta för oss mer och det tycker jag fortfarande gäller även om jag gillar att debatten också börjat handla om att män behöver uppmärksamma problemet och sträva efter samma sak - jämställdhet. Och det är ju det som krävs, för när man gör något tillsammans så kan man förändra. Och angående "självklart ska killen betala" så fattar jag bara inte hur man kan tycka att det ska vara så. Jag förstår inte killarna heller, de som tycker att de ska betala, skjutsa, hämta, koppla in nya datorn m.m varenda gång. Men av alla grejjer är det en jag har ett riktigt stort problem med. Det är varför så många tjejer slutar köra bil när de har en kille. Sånt gör mig asförbannad.

Ha det gott!

http://niskalainen.blogg.se

 
Ingen bild

johanna

11 februari 2009 08:59

Men nu är det ju så att de flesta tjejerna inte tycker så t ex att killen ska betala. Som min mamma säger alltid att jag ska hänga upp tvätt osv och min bror ska klippa gräset men nu har jag sagt åt dom att det ska vara tvärtom - och nu är det så! haha

 
saki

saki

11 februari 2009 11:06

Jah håller helt me dej :) de ska spela roll vem som köper maten osv för man kan göra de båda fast vid olika tillfällen :)

och vi kurder måste komma överns själva ja , innan vi kan få ett land !

http://www.sakar.blogg.se

 
Ingen bild

Roziie

11 februari 2009 12:25

Det ska inte vara självklart att killen alltid ska bjuda. Vi tjejer blir också glada av att kunna bjuda. Jag vet att jag blir det..
Däremot så tycker jag helt enkelt att killen ska betala på första dejten. Självklart tar jag med mig pengar och jag kommer erbjuda mig att betala men då ska han säga nej ;)

 
Linda

Linda

11 februari 2009 14:46

Haha, tänk vad olika det kan vara! Om killen visar tecken vid första dejten på att vilja splitta notan vid första dejten har han helt klart större chanser att få en andra dejt. Det är bara ett sundhetstecken tycker jag och då blir han mer intressant. Åtminstone om vi båda är fattiga studenter.. ;)

http://niskalainen.blogg.se

 
Ingen bild

Karin

11 februari 2009 16:50

Man splittar verkligen inte notan på en dejt! Den som bjöd ut den andra betalar.

 
Sanna

Sanna

11 februari 2009 17:36

Det finns inget mer ocharmigt där killen och tjej betalar var för sig på första daten. Sorry men så ser jag det.

http://sancha.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Roziie

11 februari 2009 20:30

Splitta notan?! Åh herregud.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Soran Ismail - 23 mars 2010 17:13

Eftersom hemsidan är nere av oklar anledning så kör jag på här tills vidare. Dessutom är detta länken som angivits från ticksters sida om min inspelningen av min stand-up special.   Återkommer snart med mer info. ...

Av Soran Ismail - 13 september 2009 17:36

Då står det äntligen klart vart jag ska flytta, och min förhoppning är naturligtvis att ni följer med mig i flytten. Vill ni göra det så klickar ni här ...

Av Soran Ismail - 12 september 2009 09:39

Det är segt nu, jag förstår det. Men det beror inte på mig. Inte längre i alla fall. Är det någon ni ska vara upprörda på nu så är det något företag som heter Crystone, utan att säga för mycket. Förhoppningsvis är allt löst i eftermiddag, ingen vill ...

Av Soran Ismail - 11 september 2009 02:24

Eftersom det inte riktigt finns någon godtagbar ursäkt till att bara försvinna ur en relation såsom jag har gjort, helt utan förklaring, så låter jag bli att ens ge det ett försök. Det här blir egentligen inget kul inlägg. Inte heller intressant. Ani...

Av Soran Ismail - 18 augusti 2009 17:38

Jag vet. Uruselt bloggande. Men det kommer igång, så fort nya siten är uppe. Ska till de som designat sidan på Fredag kl 14 så de kan visa mig allt jag inte förstått mig på. Tills dess - här är två bilder från travet i lördags.     Det är festligt m...

Ovido - Quiz & Flashcards