Direktlänk till inlägg 16 februari 2009

Personanalys del 1

Av Soran Ismail - 16 februari 2009 18:05


Jag tänkte att det är mer intressant att (över)analysera en kommentar där ni inte har planerat vad ni vill avslöja om er. En av kommentarerna till "8 sanningar" var denna. 


"Är det bara jag som har reagerat på hur mycket alla dessa inlägg påminner om varandra? Snittpersonen verkar vara en person i tjugoårsåldern som känner sig ganska töntig, aldrig fått vara lyckligt kär och som lider av åtminstone en slags tvångstanke. Min fråga är då om detta är bilden som de flesta människor har av sig själva (i vårt vackra, svenska jantelagssamhälle) eller om det i själva verket bara är människor av den typen som känner sig dragna till Sorans blogg? Det bör kanske tilläggas att jag är en av dessa människor och känner igen mig i väldigt mycket som sagts ovan.

av Anna K den 14 februari 2009 kl 19:34"


Anna K, här är mina fördomar om dig. 

Du är en skötsam person, i skolan var du ganska omtyckt av lärare. Inte fjäskande på något sätt, men ändå. Det du älskade mest i gymnasiet var samhällskunskap, och kanske även historia, men då är det främst nutidshistoria. Andra världskriget och framåt. Idag är du intresserad av politik och när saker som FRA-lagen dyker upp så diskuterar du detta med folk i din närhet. 


Du har snarare få nära vänner, än många ytligt bekanta, är en annan fördom jag har. Och du har alltid, eller sedan högstadiet i alla fall, haft killkompisar. 


Till utseendet är du ganska söt. Du har aldrig ansetts vara "den snygga tjejen", men folk har inte heller sett dig som "en av de fula tjejerna". Du har haft något förhållande, kanske två. Men de förhållanden du haft har vart seriösa. Ingenting som varat i enbart 1 månad. Du har inga problem med att vara singel dock, något som du också vart under ganska långa perioder.  Detta är inte för att du är "oönskad", utan snarare för att du inte nöjer dig.


Jag har ingen aning om varför men 21 eller 23 år gammal vill jag säga att du är. Utan kompromiss. Men om du frågade mig varför jag tror det så skulle jag inte veta svaret. Det bara "känns" så.


Anna K, hur fel hade jag? Hur mycket är mina fördomar ute och cyklar? 




 
 
Ingen bild

And another one bites the dust....

16 februari 2009 18:23

haha, alla stackars själar som har tappat hoppet samlas på sorans blogg. Och det inkluderar mig...

 
Ingen bild

Anna K

16 februari 2009 18:52

Okej, gåshud! Du ska få se hur rätt du hade:

Skötsam? Ja, det skulle jag vilja påstå. Jag har väl inte varit någon tonårsrebell direkt. Jag gick ut gymnasiet med 19,9 i snitt så skolan har väl alltid varit lite min grej. Jag var faktiskt väldigt omtyckt av lärarna, men kanske framförallt för att jag gick i en klass full av "underpresterare", så jag stack helt enkelt ut. Jag har till och med vissa fd lärare som fortfarande kontaktar mig då och då, lite märkligt kan tyckas...

Ja, samhällskunskapen har alltid varit mitt favoritämne. Pluggar statsvetenskap på Stockholms Universitet nu så där prickade du verkligen rätt. Jag har dagen till ära deltagit i livliga diskussioner om The Pirate Bay-rättegången, vilket man måste anse ha lite mer FRA att göra, så än en gång, bra jobbat!

Jag är en typsik pojkflicka och har därmed alltid haft många killkompisar, precis som du säger. Jag har en samling väldigt nära vänner, det kryllar inte av dem men jag har satsat på kvalitet framför kvantitet!

Utseendet är alltid lite svårt att kommentera, men även där tror jag att dina fördomar stämmer, jag är mer åt det söta hållet än det snygga. Men det bör ändå tilläggas att jag alltid trivts med hur jag ser ut (fast usch! så får man väl inte säga? folk kan ju tro att jag har höga tankar om mig själv!)

Jag har haft ett seriöst förhållande som varade i 2,5 år. Sedan dess har jag varit singel, vilket jag, som du säger, inte alls har lidit av. Det har snarare varit en trevlig omväxling att få pyssla om sig själv lite grann.

Det enda felet du har haft hittills; jag är 19. Född 1989, ett bra år om du frågar mig.

Ja du, kära Soran, mycket mer exakt kunde inte din analys av mig ha varit. Imponerande! Jag har precis fått en biljett till Raw den 27/2 på Göta Lejon av en god vän, så om jag har tur kanske jag stöter på dig i vimlet och kan berömma dig personligen... om jag vågar, vill säga.

 
Ingen bild

SBK

16 februari 2009 20:13

Imponerande att du kan pricka in saker så bra!

 
Agnes

Agnes

16 februari 2009 20:24

Sjukt bra gjort...

http://galtspillning.blogg.se

 
Ida

Ida

16 februari 2009 20:37

Om allt skiter sig kan du ju alltid bli psykolog (eller vad för jobb som man kan ha nytta för din "talang") ;)

http://wikman.webblogg.se

 
Ingen bild

Anna

17 februari 2009 01:28

Jaa det där var bra jobbat... Väntar på ett spännande nytt avsnitt av Psykolog-Soran!

 
Melody

Melody

17 februari 2009 01:35

Soran the spågubbe, nu kan du bli egen företagare även i kurdistan!

http://pishy.wordpress.com/

 
Ingen bild

lina

17 februari 2009 08:08

wau, rikti imponerar :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Soran Ismail - 23 mars 2010 17:13

Eftersom hemsidan är nere av oklar anledning så kör jag på här tills vidare. Dessutom är detta länken som angivits från ticksters sida om min inspelningen av min stand-up special.   Återkommer snart med mer info. ...

Av Soran Ismail - 13 september 2009 17:36

Då står det äntligen klart vart jag ska flytta, och min förhoppning är naturligtvis att ni följer med mig i flytten. Vill ni göra det så klickar ni här ...

Av Soran Ismail - 12 september 2009 09:39

Det är segt nu, jag förstår det. Men det beror inte på mig. Inte längre i alla fall. Är det någon ni ska vara upprörda på nu så är det något företag som heter Crystone, utan att säga för mycket. Förhoppningsvis är allt löst i eftermiddag, ingen vill ...

Av Soran Ismail - 11 september 2009 02:24

Eftersom det inte riktigt finns någon godtagbar ursäkt till att bara försvinna ur en relation såsom jag har gjort, helt utan förklaring, så låter jag bli att ens ge det ett försök. Det här blir egentligen inget kul inlägg. Inte heller intressant. Ani...

Av Soran Ismail - 18 augusti 2009 17:38

Jag vet. Uruselt bloggande. Men det kommer igång, så fort nya siten är uppe. Ska till de som designat sidan på Fredag kl 14 så de kan visa mig allt jag inte förstått mig på. Tills dess - här är två bilder från travet i lördags.     Det är festligt m...

Ovido - Quiz & Flashcards