Alla inlägg under februari 2009

Av Soran Ismail - 16 februari 2009 18:18

Ni kanske sitter hemma och tänker: "hmm, jag undrar hur mycket ostbågar man kan äta innan man mår illa/får ont i magen, eller bara allmänt känner att man har fått nog?" 


 För er som undrar över detta så har jag tillägnat en undersökning idag. Tyvärr har jag inte svaret, men jag vet nu i alla fall att två påsar á 175 gram är för lite. 


Det, plus vatten, är för övrigt det enda jag har förtärt idag. Just nu uppskattar jag att min mor inte läser min blogg. 

ANNONS
Av Soran Ismail - 16 februari 2009 18:05


Jag tänkte att det är mer intressant att (över)analysera en kommentar där ni inte har planerat vad ni vill avslöja om er. En av kommentarerna till "8 sanningar" var denna. 


"Är det bara jag som har reagerat på hur mycket alla dessa inlägg påminner om varandra? Snittpersonen verkar vara en person i tjugoårsåldern som känner sig ganska töntig, aldrig fått vara lyckligt kär och som lider av åtminstone en slags tvångstanke. Min fråga är då om detta är bilden som de flesta människor har av sig själva (i vårt vackra, svenska jantelagssamhälle) eller om det i själva verket bara är människor av den typen som känner sig dragna till Sorans blogg? Det bör kanske tilläggas att jag är en av dessa människor och känner igen mig i väldigt mycket som sagts ovan.

av Anna K den 14 februari 2009 kl 19:34"


Anna K, här är mina fördomar om dig. 

Du är en skötsam person, i skolan var du ganska omtyckt av lärare. Inte fjäskande på något sätt, men ändå. Det du älskade mest i gymnasiet var samhällskunskap, och kanske även historia, men då är det främst nutidshistoria. Andra världskriget och framåt. Idag är du intresserad av politik och när saker som FRA-lagen dyker upp så diskuterar du detta med folk i din närhet. 


Du har snarare få nära vänner, än många ytligt bekanta, är en annan fördom jag har. Och du har alltid, eller sedan högstadiet i alla fall, haft killkompisar. 


Till utseendet är du ganska söt. Du har aldrig ansetts vara "den snygga tjejen", men folk har inte heller sett dig som "en av de fula tjejerna". Du har haft något förhållande, kanske två. Men de förhållanden du haft har vart seriösa. Ingenting som varat i enbart 1 månad. Du har inga problem med att vara singel dock, något som du också vart under ganska långa perioder.  Detta är inte för att du är "oönskad", utan snarare för att du inte nöjer dig.


Jag har ingen aning om varför men 21 eller 23 år gammal vill jag säga att du är. Utan kompromiss. Men om du frågade mig varför jag tror det så skulle jag inte veta svaret. Det bara "känns" så.


Anna K, hur fel hade jag? Hur mycket är mina fördomar ute och cyklar? 
ANNONS
Av Soran Ismail - 16 februari 2009 15:34

 För det första vill jag säga att jag är lite besviken på några av er, eller på ert förtroende för mig. När jag läste igenom alla era 8 sanningar (de blir fler och fler hela tiden) så noterade jag en del som tvivlade på att jag läste allt. Jag har sagt det innan och jag säger det innan: jag läser alla era kommentarer.Jag frågade för att jag var nyfiken på er läsare, och därför läste jag också varenda sanning.


Vidare så är det kul att så många skrivit lite om sig själv i personanalysen. Däremot kan jag känna att en del av er var aningen överambitiösa och lämnade lite till fantasin. Om vi säger så här: om jag hade undrat hur ni såg ut så gav några av er en bild på er själva i en burka mitt i natten, och andra la upp ett klipp på en porrfilm som ni är med i. Dessutom är det lite trist när ni lämnar blogglänkar, eftersom jag alltid går in och kika lite. Det blir ju lite fusk från min sida kan jag känna. 


Hursomhaver, det blev en väldans massa tjafs från mina sida nu, utan att veta om jag egentligen fick fram någonting vettigt överhuvudtaget.


Jag återkommer snart. 
Av Soran Ismail - 15 februari 2009 18:20

Note to self: Indier är ett ärligt folk. När de säger att någonting är starkt så menar de det.

Av Soran Ismail - 15 februari 2009 15:31

Frukost är ju den viktigaste måltiden under dagen, och man ska man aldrig skippa den, sägs det. Därför ska nu Martina hämta upp mig så vi kan göra just det. Äta frukost. Indiskt blir det nog.Av Soran Ismail - 15 februari 2009 15:23

Såg ni melodifestivalen igår? Antagligen gjorde ni det, men om ni inte gjorde det så youtuba fram Markoolios insats. Det var underbart att skåda.


Nu är det inte bara folk som tittar ironiskt, och en ironisk programledare som driver med hela fenomenet, utan nu är till och med bidragen ironiska. jag älskar det. Om melodifestivalen följer den här utvecklingen så kan det bli riktigt bra underhållning till slut. Där ingen tar det seriöst och det blir till Sveriges största skämt. Bokstavligt talat. Med 4 miljoner tittare.


Jag hoppas att Carola rappar nästa år. Och Amy Diamond har blivit en house-dj. Av Soran Ismail - 14 februari 2009 16:34

Jag har tydligen blivit "utmanad" av fairy att berätta 8 sanningar om mig själv. Jag brukar generellt inte ställa mig positiv till utmaningar av det här slaget, men för all del.


1. Jag älskar mjukost. Mildas mjukost såklart, inte någon annan. Varje gång någon säger att de har mjukost hemma, och så visar det sig vara något annat märke än just Milda så blir jag ledsen i hjärtat. Det är inte så att "jag tycker att det är gott" utan min kärlek till innehållet i den här tuben är osund. Utan problem slänger jag i migen tub på 200 g på en kväll, om det bara finns tillräckligt med bröd.

Ibland får man frågan "vilka tre saker skulle du ta med till en öde ö"? Det är alldeles för svårt att svara på, men jag vet att mjukost skulle vara en av de tre i alla fall. 


2. Jag blev av med oskulden när jag var 20 år. Tjugo och ett halvt, närmare bestämt.


3. När jag var liten så hade jag ett gosedjur som hette pricken. Precis som min favoritbarnbok. Men min var inte en kanin, det var en vit hund med svarta prickar på. Lämpligt nog. Det följde mig överallt. Pricken hängde med till de tidiga tonåren, i alla fall tills jag var 14 så låg han i min säng med mig.

När jag var riktigt liten (6-7 år) så brukade jag lägga mig på mage, med honom under min lilla pojkpenis. Jag förstod inte alls varför, men det kändes väldigt skönt.


4. Min far har alltid pushat för att jag ska lära mig läsa/räkna i tidig ålder. När jag var 5 läste jag barnböckerna själv. 


5.  Kanske inte rätt dag att säga det på (Alla Hjärtans Dag) men jag har aldrig vart lyckligt kär. Jag har alltså aldrig haft en flickvän. Eller, det är inte riktigt sant. I årskurs fyra frågade en vän chans på en tjej åt mig, hon sa ja. Vi var "ihop" i en vecka men sa inte ett ord till varandra, sedan gjorde hon slut via vykort. Hon la det i min bänk och hade inte ens anständigheten nog att betala porto.


6. Jag kollar alltid, alltid bakom duschdraperiet för att vara säker på att det inte är någon där. Det är väl vad man kan kalla för en "tvångstanke". 


7. Jag har "hängt" med Terror-Tommy när jag följde med en  vän på en djurgårdsmatch när jag var ca 11-12 år gammal. 


8. Jag lärde mig spela gitarr när jag var 15 för att jag var olyckligt kär i en tjej och jag tyckte att jag gjorde precis allting rätt, men hon var ändå inte intresserad. Ok, "vad mer gillar tjejer", tänkte jag. Killar som spelar gitarr såklart. Så då satt jag och övade tre-fyra timmar per dag tills jag lärde mig ett par låtar. Om det fungerade? Sjävklart inte, men nu kan jag spela gitarr i alla fall. Så helt dumt var det inte.


Några av de där sanningarna visste ni säkert om ni har följt mig ett tag, några är nya. Tanken är att man ska utmana nya personer nu, men jag gör så här istället. Jag utmanar er. Mina läsare. Skriv 8 sanningar om er själva i kommentatorsfältet, så lär vi känna varandra lite bättre. 

Av Soran Ismail - 14 februari 2009 13:56

Tills vidare; ha en trevlig alla hjärtans dag.Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se