Alla inlägg under februari 2009

Av Soran Ismail - 11 februari 2009 02:59

Angående hycklandet vi pratade om tidigare..


Kvinnor pekar ofta på att det är männen som måste förstå att det råder ett patriarkat som vi måste åtgärda innan det kan ske en skillnad av betydelse. Eftersom det är just ett patriarkalt samhälle vi lever i så har ju männen de flesta maktpositionerna, så till viss mån håller jag med. MEN, en första grundläggande, fullständigt vital sak, måste vara att tjejerna själva hoppar på båten först. 


Jag provoceras av tjejer som påstår att "självklart ska killen betala". Vill du ha det så, då ska även männen ha högre lön. Om det nu är så att han ska betala för fler saker alltså. Antingen vill man ha jämnställdhet, eller så vill man inte det. Oavsett vad så får man stå för det across the board. 


Jag säger inte att en kille aldrig kan bjuda en tjej på någonting. Men precis som man aldrig säger i ett kompisgäng "självklart ska han/hon alltid betala", så ska det inte vara så i ett kärleksförhållande heller. 


Samma princip gäller för oss kurder. Det är klart att det skulle vara mycket lättare, och det skulle göra en större skillnad, om Turkiet bestämde sig på en gång för att sluta förfölja oss pga. bakgrund. Men det vi måste göra först, innan någonting kan ske från "fiendens" sida, är att själva komma överrens. Det är svårt nog som det är. 


Huvudsaken är: Sluta hyckla! Dave Chapell uttrycker det utmärkt när han säger (även fast hans argumentation inte är på topp): Chivelry is dead.. and women killed it! 

ANNONS
Av Soran Ismail - 11 februari 2009 01:20

Hej Dagboken.


Det har kommit in en ny person i mitt liv som jag inte har berättat för dig om. Grannen.


Jag stötte på någon ute för någon vecka sedan, och efter lite ordväxling kom det fram att hon bodde på gatan bredvid mig. Sjukt. Sedan dess har vi utnyttjat grannskapet en del med diverse promenader och filmtittningar. Så även ikväll (hon tog med sig ostbågar, hur underbart är inte det?). Följt av prat om allt möjligt. Det visade sig t.ex att jag ska uppträda på hennes gamla gymnasieskola i morgon. Rubeck i Sollentuna. Så tossigt det kan bli ibland. Tihi. 


Att känna sina grannar, och framförallt ha vänner i grannskapet, är någonting som jag varit väldigt bortskämd med under hela min livstid. Det har liksom vart själva premissen för vänskapen, så man lärt känna varandra så att säga. Men inte nu. Därför känns det väldigt skönt att återigen ha någon man känner bara ett stenkast bort.. inte för att jag tänkt kasta sten på henne, men det är en lugnande tanke att veta att om jag ville kasta en sten på hennes lägenhet så kan jag. Jag når liksom. Och det känns skönt.


Lite tankar bara så här på natten.. ANNONS
Av Soran Ismail - 10 februari 2009 13:58

Har ni sett klippet där Blondinbella får en flådd mink? De flesta av er har säkert gjort det, jag är aningen efter här. Men för er som inte har sett det så klicka här.


 Jag tycker, som många andra, det här är underbart att skåda. Men till skillnad från många andra så har det ingenting att göra med något slags förakt mot blondinbella. Eller ens en irritation. Jag hatar jantelagen, och tänker inte störa mig på någon som når framgång på ett udda och provocerande sätt. Däremot hatar jag hyckleri. 


 Blondinbella har tidigare använt och förespråkat konsumerandet av äkta päls. Om jag inte minns fel tror jag att hennes briljanta argument var att "det är miljövänligt"..  Men om du står för att använda döda djur som mode, då får du stå för det hela vägen. Across the board, så att säga. Vakna upp och häng med i verkligheten så är du snäll. 


Jag säger inte att jag är bättre. I just pälsfrågan är jag väl det, men rent generellt. Jag äter ju t.ex kött. Men min anledning är att jag är för bekväm. Jag bryr mig inte om mina principer, det som styr mig mest i mitt liv är min bekvämlighet. Men jag påstår inte att det jag gör är rätt för den sakens skull.. förstår ni vad jag menar? 


Om inte så kanske Louis CK kan förklara det lite bättre. Om inte så gör han det roligare i alla fall. 

Av Soran Ismail - 10 februari 2009 02:31

Det är under natten som det händer, i alla fall i den här dagboken med bekräftelsebehov (läs: blogg). Kul för de som håller sig uppe, trist för de som sover. Men det är rätt åt er som ger mig dåligt samvete för att ni är ordentliga människor med garderob och lampor och sånt..


Jag ringde David för ett par veckor sedan och istället för ett vanligt "tja" så började han sjunga på en låt. Sedan dess har jag stört mig på att jag inte kan komma på vad låten heter, men nu har jag äntligen gjort det. Kommer ni ihåg den här? Det är lite nostalgi för min del.


Man inser för övrigt att man inte är så gammal när man hittar nostalgiskt värde i en låt som släpptes 2001..Av Soran Ismail - 10 februari 2009 01:37

En blåval sprutar ca 400 liter sperma när den får utlösning. Däremot är det bara 10 % av det som går in i partnern. Detta innebär att 360 liter sperma rinner ut i havet varje gång en blåval för utlösning.


Källa: 118100


Så att ni vet. Om det kommer på ett prov eller er chef undrar.

Av Soran Ismail - 10 februari 2009 01:13

David och Johan. En åkte till NY, den andra till Thailand. Men båda ska komma tillbaka idag. Skönt. Mitt liv blir lite bättre då, och det gillar jag.

Av Soran Ismail - 10 februari 2009 00:45

"Jag saknar mim mamma. Trots det vet jag att jag kommer känna likadant som du gjorde idag. Med skillnad att jag har fina lampor i mina fönster.

Vad sa den här kommentaren om mig? Ålder, sysselsättning, mental kapacitet?

Berika mig med din analys!

av Tinan den 10 februari 2009 kl 00:19"

 Nu var det inte riktigt så jag menade. Alla kommentarer säger inte allt om er. Eller, egentligen säger de kanske inte så mycket om er, men jag tolkar det som det. Men men, jag är inte rädd för att ha fel så lets give it a shot.


Du har flyttat hemifrån relativt nyligen, men under längre tid än mig. Jag gissar på ca 2 år. Du är garanterat yngre än 30, troligtvis yngre än 25 också. Men äldre än 20. Min fördom är att du pluggar. Jag skulle även kunnat gissa på att du arbetat med ett praktiskt yrke som man var färdigutbildad till efter gymnasiet (frisör t.ex.) men sättet du valde att formulera dig får mig att tro annat.

Din mentala kapacitet är god. Rent av mycket god. Du var alltid bland de bättre i klassen. En annan fördom jag har om dig är att du är en väldigt rolig person själv. Inte "spralligt" rolig, utan intelligent rolig. Det är även den humorn du uppskattar mest. Betnér t.ex Du har inte mycket över för kiss&bajs-skämt. Du är överlag inte någon som är speciellt lättroad. En annan, ganska absurd, fördom är att du är från Norrland. Det har enbart med ditt namn att göra. Tina är för mig ett norrländskt namn.


Nu skulle ju allt detta också kunna vara en "kugg-grej", du bor egentligen hemma men saknar din mamma för att hon är bortrest, och du kommer känna som mig när hon kommer hem igen. Men jag tror inte det är så..


Nå "Tinan", hur fel har jag? 

Av Soran Ismail - 9 februari 2009 23:38

Jag är hemma i Knivsta igen. Passade på att följa med lillasyster hem igår, och fixa några ärenden i Uppsala under dagen.


Det är verkligen helt otroligt hur snabbt man (läs: jag) tröttnar på att vara hemma. Jag blir provocerad över att det är andra människor här. Detta trots att de inte på något sätt stör mig, annat än att bara vara. Efter varje harmlös fråga så känner jag hur irritationen växer, de vill veta om det ena och det andra. När de ska få komma hem till mig och sätta upp lampor, hänga upp gardiner, osv osv.. Helt förståeligt, rent logiskt. Men mina känslor visar ingen förståelse. Jag svarar, är relativt trevlig och håller masken, naturligtvis. Men jag har lite svårt att förstå mig på mig själv när jag tycker att det ska bli riktigt skönt att komma hem igen trots att jag inte vart här mer än 24h. Och de flesta av dessa timmar har spenderats i Uppsala..


Som tur är så har jag min katt här. Jag brukar plocka hennes päls. Nu vill jag inte att någon ska hetsa upp sig över det här, man kan göra det fyra gånger.. 

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se