Direktlänk till inlägg 7 mars 2009

Det är ok

Av Soran Ismail - 7 mars 2009 15:46

Aftonbladet hade, till ingens förvåning hoppas jag, valt att göra någon skandalvinkel på det här med roastande av kändisar. Det roliga var hur många som röstade att det inte var ok, med tanke på att de inte ännu har sett resultatet. Det är väl en ganska urdefinition på "att vara dum i huvudet".


Om det fanns en "att-vara-dum-i-huvudet-manual" så skulle punkt 1a vara "ha en bestämd åsikt om någonting som du inte har någon aning om vad det är utan enbart har hört delar av från en annan part".


Sen förstår jag också att det kommer bli en del rubriker när det väl börjar sändas. Jag förstår att en del människor kommer bli upprörda. Jag förstår att konceptet "roast" inte är för alla. Men det är ok.


Det finns någon märklig uppfattning i Sverige att alla ska vara nöjda med allting hela tiden. Man ska kompromissa hela tiden, och i en kompromiss så är ingen helt nöjd. Det är rent kommunistiska tankar som inte ser till det faktum att vi är individer som utgör ett samhälle.


Detta med roastprogram är enbart positivt då man breddar humorutbudet i Sverige. De som gillar detta ska få ta del av det, de som inte gör det kan hålla sig till det de tycker om. Svårare än så är det inte. 


 Mitt tips till er: köp biljetter till morgondagens och/eller måndagens två roastinspelningar på Berns. Kl 18 och kl 20. Det är magiskt kul och måste upplevas på plats. 

 
ANNONS
 
Ingen bild

Tinan

7 mars 2009 16:18

Ja, men vad är det för slags människor som svarar på dom där undersökningarna ändå? Det är ju rätt IQ-befriat hela alltihopa. Så jag tycker att vi, resten av människorna som har lite självdistans, skiter i vad dom skriver i tidningarna och kör på istället.

 
Ingen bild

Mirja

7 mars 2009 16:22

ELLER så har man en sorts grundtanke om att det inte är humor att få människor att må dåligt. Att även om man inte sett resultatet så VET man att roast går ut på att, praktiskt taget, en grupp människor är så jävla elaka som möjligt mot en person. Man är emot mobbing helt enkelt. Är det dumhet?

Jag vet att humor inte är roligt om det är snällt och jag skrattar också åt roast, men vafan .. Vaddå "svårare än så är det inte"? Det är jävligt mycket svårare än så. Jag tycker fan att DU ska vidga dina vyer lite. Kanske inte kalla människor dumma för att de inte har den åsikt du vill att de ska ha.

 
Ingen bild

Ronn

7 mars 2009 16:24

Men oorka att dom redan ska hålla på sådär... Jag längtar faktist tills det ska visas på tv!

 
Soran

Soran

7 mars 2009 16:33

Mirja;

Det är exakt det här jag menar. Det går inte ut på att få någon att må dålig, överhuvudtaget. Det är en hyllning.

Det handlar inte om att inte ha den åsikten som jag vill. Då läser du fel. Det handlar om att man skapar en uppfattning om någonting som man vet ytterst lite om. Det är dumt i huvudet.

Vänta tills det sänds - skapa en egen uppfattning - bestämt sedan om du vill se det eller inte.

http://soranismail.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Mirja

7 mars 2009 17:03

Fast du kan ju inte förneka det faktum att det går ut på att säga jävligt elaka saker till någon? Sen kan man kalla det hyllning om man vill, mobbing om man vill. Och, jag tar inte ställning mot roast, har själv kollat runt på youtube och tycker det är roligt etc. Det jag menar är att jag har förståelse för dem som spontant tar avstånd eftersom att det är männikskor som är elaka mot andra. Man gör humor av att dissa en person baserat på saker den gjort och egenskaper den har. Det är en fråga om principer, har inte att göra med om det är roligt eller inte. Det finns inte bara en sida av saken, och därför är det inte okej att kalla dem som inte gillar konceptet för dumma i huvudet. Det är, till skillnad från vad du sa, svårare än så.

 
Ingen bild

Mirja

7 mars 2009 17:10

(Förlåt förresten att jag lät så sur i första kommentaren)

 
Ingen bild

johanna

7 mars 2009 17:11

Men dom säger ju att idol är mobbning också, allt är ju för fan mobbning om man ska se det så. Och personen som roastas har väl gått med på det? Är det frivillig mobbning då eller? Och personen får ju chans att försvara sig i slutet också. Äh, jag tycker i alla fall att roast är helt sjukt kul! Och sen att aftonbladet ska lägga sig i det gör ju bara det hela ännu roligare :)

 
Mirja igen

Mirja igen

7 mars 2009 17:54

Johanna; Det är väldigt sant, asmycket av underhållningen idag är ju förnedrings-tv av något slag. Men gör det saken mer okej? Jag tycker snarare tvärt om i så fall. Och självklart har du rätt i att det är vuxna människor som ställer upp frivillgt osv osv. But still, jag förstår dem som inte gillar konceptet. Förstår dem mer än jag tycker de är dumma i huvudet iallafall. Jag har sjukt svårt för när man förolämpar människor istället för att sätta sig in i hur de tänker, hur de fått den åsikt de har. Man ska aldrig utgå från att människor är dumma.

http://plums.blogg.se

 
Ingen bild

M

7 mars 2009 18:36

På samma sätt som boxning inte är våld är inte "roasting" mobbing. Man är med på villkoren som sätts upp och efter "matchen" är man vänner igen.

Det här landet är alldeles för politiskt korrekt för sitt eget bästa....

 
Madeleine

Madeleine

7 mars 2009 18:43

ooh jag har fan god lust o köpa en biljett nu, passa på medans man är i sthlm lixom :)
men ja vi får se :P

http://www.maddedans.blogg.se

 
Ruff

Ruff

7 mars 2009 19:16

Fast jag tror att du har fel. "ha en bestämd åsikt om någonting som du inte har någon aning om vad det är utan enbart har hört delar av från en annan part" skulle varit punkt 2. Punkt 1 hade varit som följer:
"Bli bokstavstroende, men aftonbladet som din bibel"

http://jensuno.blogspot.com

 
Sanna

Sanna

7 mars 2009 19:17

Jag tror att konceptet att vara på plats också betyder en hel del. Stämningen och när man rycks med spelar ju en stor roll för att/om man skrattar. Så att sitta framför TV är säkert inte samma sak även om det är samma skämt och samma person som befinner sig framför en.

Sedan är det väl så att man inte kan tillfredställa alla, humor eller inte! Humorn kan te sig milsvidd från andra skämt också.

Trevlig lördagkväll Soran!
//Sanna

http://sancha.bloggagratis.se

 
Ingen bild

N

7 mars 2009 19:34

Håller med, de som inte tycker om det behöver ju inte titta :)Inget tvång.
Personligen tycker jag att det ska bli toppenkul :D

 
Ingen bild

Victoria

7 mars 2009 19:51

Håller med! Får panik på min kompis som säger att Harry Potter-böckerna suger då hon inte ens läst dem!

 
Ingen bild

Victoria

7 mars 2009 20:01

Tycker förresten det verkar överkul med roastandet! Såg när Özz och en annan kille visade ett exempel i Vakna med the Voice i veckan, riktigt roligt! Men visst, en del tycker jag var lite väl taskigt, men så är det ju alltid med humor och det ju det som gör det roligt!

 
Ingen bild

johanna

7 mars 2009 21:24

Jo jag förstår dom som inte tycker om konceptet, men jag kan inte riktigt acceptera det. Som jag sa förut så är det helt frivilligt att vara med och de vet vad de kommer bli utsatta för och de gör det för att underhålla. Då tycker jag att jag och alla andra som vill se det ska se det och dom som inte vill kan använda sin tid till annat än att sitta och rösta på saker på aftonbladets hemsida som de egentligen inte vet någonting om. Jag förstår inte riktigt hur humor kan uppröra så många, det är ju inte på allvar!

 
Ingen bild

louise

7 mars 2009 21:43

Jag vet inte vad jag tycker ,men jag tror jag ska se det. Det ska ju vara kul inte något dåligt.

 
hanna

hanna

7 mars 2009 22:44

Handlar inte det inte mycket om vem man rostar också, är det en person med självinsikt och en gnutta humor så blir det bra.

Personer som inte klarar av att få kritik i någon form med eller utan humor passar inte för detta och det är trolgtvis dom som lyssnar på medias vinklingar och blir upprörda.

Jag ser i alla fram fram emot måndag och rosten av robert gustavsson!

http://hannsaplast.blogspot.com

 
Ingen bild

Soppan och Malena

7 mars 2009 23:51

Ja men det är ju helt klart att man inte ska ha fördomar om saker man inte har sett. Dom har säkert bara sett rubriken och inte innehållet. Slöfockar! LÄS/SE och sen ha en åsikt! Realise att ni inte har något liv. x)

 
Ingen bild

fujiOne

8 mars 2009 05:45

Äsch, roasting är ju en riktig höjdare inom komedi. Jag garvade ialla fall rejält på både Pamela Anderson och Hugh Hefner's roasts på COmedy Central.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Soran Ismail - 23 mars 2010 17:13

Eftersom hemsidan är nere av oklar anledning så kör jag på här tills vidare. Dessutom är detta länken som angivits från ticksters sida om min inspelningen av min stand-up special.   Återkommer snart med mer info. ...

Av Soran Ismail - 13 september 2009 17:36

Då står det äntligen klart vart jag ska flytta, och min förhoppning är naturligtvis att ni följer med mig i flytten. Vill ni göra det så klickar ni här ...

Av Soran Ismail - 12 september 2009 09:39

Det är segt nu, jag förstår det. Men det beror inte på mig. Inte längre i alla fall. Är det någon ni ska vara upprörda på nu så är det något företag som heter Crystone, utan att säga för mycket. Förhoppningsvis är allt löst i eftermiddag, ingen vill ...

Av Soran Ismail - 11 september 2009 02:24

Eftersom det inte riktigt finns någon godtagbar ursäkt till att bara försvinna ur en relation såsom jag har gjort, helt utan förklaring, så låter jag bli att ens ge det ett försök. Det här blir egentligen inget kul inlägg. Inte heller intressant. Ani...

Av Soran Ismail - 18 augusti 2009 17:38

Jag vet. Uruselt bloggande. Men det kommer igång, så fort nya siten är uppe. Ska till de som designat sidan på Fredag kl 14 så de kan visa mig allt jag inte förstått mig på. Tills dess - här är två bilder från travet i lördags.     Det är festligt m...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se