Direktlänk till inlägg 10 mars 2009

Angående principer

Av Soran Ismail - 10 mars 2009 18:47

Det är kul att bolla saker med er. Ni är med i matchen och tar upp tankar och vinklar som jag inte har funderat kring.


Att principer är för idioter är naturligtvis lite provokativt, det jag ställer mig frågande till är att besluta i förväg hur man ska agera i situationer där man inte känner till alla omständigheterna.


Självklart är det inte så att jag tar en lång funderare varje gång ett tillfälle till rökning ges, innan jag fattar mitt beslut. Jag är medveten om den psykologiska problematiken som skulle uppstå. Vi fungerar inte så, för hjärnan skulle aldrig orka med det. Det jag menar är att om jag någon gång skulle känna att det vore gott/kul/tufft med att röka en cigarett, då skulle jag göra det. Jag skulle inte låta bli för att jag, några år tidigare, bestämde mig för att det var en dålig idé för all framtid.


När man fördömer ett program som t.ex "Roast på Berns" utan att ha sett det, eller den formen överhuvudtaget av princiella skäl, då blir jag lite ledsen i ögat. Men mest i hjärtat. Jag säger absolut inte att man måste gilla programmet, jag säger inte ens att man måste gilla det. Tvärtom tycker jag att man bör hålla sig borta från det om man vet med sig att man generellt ogillar "elak humor". Däremot säger jag att man inte bör uttrycka sig kring programmets innehåll innan man har tagit del av det. Om man nu insisterar på att göra det kan jag känna att det är helt substanslöst, eftersom man inte har någon aning om vad man pratar om riktigt. Utan det är en åsikt baserat på ett förutbestämt tankemönster.


Och det är synd, kan jag tycka. 


 
 
Ingen bild

amex

10 mars 2009 18:58

Förresten, när börjar roast på berns visas!?

 
Ingen bild

Disko

10 mars 2009 19:12

Jag förutspår redan nu att kvällstidningarna kommer att skriva om "skandalpåhoppen" och "mobbingchocken" för att skandalisera programmen och kunna sälja ex.

 
Pia Högfeldt

Pia Högfeldt

10 mars 2009 19:25

Haha Tjenare Soran! Jag hittade hit till din blöög via youtube! Jag ville bara lämna ett spår och ge lite feedback på det du gör, jag tycker du är en jätteduktig komiker och det känns skitbra att det kommer fler yngre komiker och just kicks a lot of asses! Jag som verkligen skulle vilja testa att hålla på med standupliknande grejer får massor av inspiration av det faktum att det finns yngre och att det går att lyckas! Man har ju apat sig nu för släkt och vänner i flera år och vill vidga vyerna litegrann, hehe!

Hare gött Soran så hoppas jag att jag får tillräckligt med klirr för att kunna se dig Live nästa gång du kommer till Luleå(Vem åker till Luleå mer än en gång? hah)

/Pia

http://polskipi.webblogg.se

 
Ingen bild

nephele

10 mars 2009 19:32

Att döma saker man inte vet något om handlar väl inte om principer, det är ju förutbestämde åsikter helt enkelt, och det är ju aldrig särskilt bra.
Principer däremot är ju mer som en grundtanke eller värdering man agerar efter, och är väl följaktligen en bra sak så länge det är en bra princip (typ att hjälpa folk när man kan är ju en rätt bra sak att sträva efter).

 
Ingen bild

nephele

10 mars 2009 19:45

Och om man kommer fram till att man tycker att det till exempel är moraliskt fel att döda, varför ska man då inte ha som princip att inte döda folk? Även om det kan dyka upp tillfällen då man tycker att det är okej att döda någon så är det ju ändå något man helst undviker. Principer är ju inte absoluta regler utan mer generella riktlinjer.
Jag har lite svårt att förstå sån moralisk relativism (particularism) där man vill undvika generella/universella principer, för hur kan du avgöra i ett specifikt fall vad som är rätt om du inte följer någon underliggande princip?

 
Yossi

Yossi

10 mars 2009 19:52

"Jag säger absolut inte att man måste gilla programmet, jag säger inte ens att man måste gilla det."

haha, va?

http://www.livserfarnaesteter.se

 
Ingen bild

Soppan

10 mars 2009 20:12

Jag har egentligen ingentig att skriva för jag känner mig inte så inblandad, men det här med att dom röstade att det inte var OK är ju jätteidiotiskt. Men om jag inte minns fel så var rubriken någonting om att Björn Gustafsson blev "förkrossad" eller ledsen eller något. Troligen har dom inte ens läst innehållet i texten, idiotiskt, för om dom hade gjort det så hade dom säkert röstat annorlunda. Han blev ju inte ledsen, han skrattade ju jättemycket om jag förstår det rätt. Jag är inte så smart så jag kan inte beskriva med vuxenord men jag tycker det är konstigt med människor som bara antar saker, eller har fördomar. Jag har också en massa fördomar, men Roast är en sorts humor och humor ska vara lite brutal eller vad man ska säga tycker jag. Nästan ingen har tagit upp det här ovanför ser jag nu, så jag kommer känna mig lite utanför x). Aja.. Min konstiga åsikt.

 
Hanna

Hanna

10 mars 2009 20:19


Oftast används ordet princip av människor som inte vill motivera sig eller fördjupa sig i ämnet.

Tex om jag nu säger att jag inte röker av princip. Om jag inte kan förklara för andra varför jag har gjort den principen till min och motivera det så tycker jag att jag ska gå hem och tänka ett varv till.
REFLEKTERA över sig själv och varför jag tycker och tänker om jag gör är människor i allmänt rätt lat med och det är ju inte särkilt utvecklande. och ibland irriterande för andra.



http://Hannsaplast.blogspot.com

 
Kristofer Dahlström

Kristofer Dahlström

10 mars 2009 20:44

Nej, det är väl inte så logiskt att man ska gå igenom en tankeprocess varje gång man ställs inför ett val som normalt sett ser en lösning mestadels utifrån rutin. Men min tanke då var att det ju faktiskt nästan rör sig om en princip (eller så missförstår jag konceptet princip helt).

Och roastning av kändisar är ju enbart roligt, och jag tror väl sällan att kändisarna som får kängorna egentligen tar illa upp, eftersom de vet varför de är där. Fast det är klart, Sverige är ju väldigt snusmumrikt (eller nåt), så när saker dras till sin spets är det ju jättefarligt och konstigt.

RAW skulle väl vara... Rått? Tycker de flesta komiker körde sina vanliga grejjer... :)

http://psydome.blogg.se

 
Ingen bild

Johanna

10 mars 2009 22:25

Men det är väl fördomar, snarare än principer ifall man inte gillar så kallad elak humor? Dessutom är det inte elak humor, bara ärlig och rakt på sak...=)

 
Malin

Malin

12 mars 2009 15:27

Jag räknas som en principfast människa av alla som känner mig. Mycket av vem jag är och vad jag gör har med principer att göra, några stora och andra små och mindre vikiga men det betyder inte att jag ALDRIG skulle göra saker jag 'av princip inte gör', bara att jag i de flesta normala fallen inte gör dem.
Ett av de mindre är tex att jag inte äter på McDonalds, detta betyder inte att jag i valet mellan att äta på McD eller svälta skulle välja svälta utan i valet McD eller ngt annat väljer något annat.
Principer är viktiga tycker jag MEN principer med hjärna, inget annat.

http://www.malinthesequel.blogspot.com

 
Ingen bild

Anna2009

13 mars 2009 15:33

Jag tycker du överdriver, men en komikers jobb är väl att dra allt till en extrempunkt. Principer är ju precis det som du säger att det inte är! Om man av en princip inte gör en sak betyder ju inte det att man hellre dör än att göra Det. Man försöker bara att undvika Det och ibland kanske man trots allt måste göra det man av princip inte gör. Men man kan ändå fortsätta att ha Det som en princip enligt mig.

PS. Varför tog du bort mig som FB-vän?

 
Skogsstjärna

Skogsstjärna

13 mars 2009 19:38

Det är ju skillnad mellan en princip man har "bara för att" och en princip som grundar sig i långt och noggrant övervägande.
Jag har t.ex som princip att aldrig utsätta min kropp för någon slags drog, för att jag vet att det är skadligt. Det spelar ingen roll vad för typ av drog det är, jag kommer att rata varje ny sort jag blir erbjuden. Inte för att jag "bestämt det" utan för att jag vet vad jag tycker om saken och därför inte behöver fundera. Däremot inser jag att jag kanske inte alltid kommer att känna likadant och kommer det en dag då jag hittar fördelar som överväger nackdelarna så tar jag antagligen ett annat beslut.
En annan princip jag har är att aldrig lyssna på rasistisk musik. Det är lite av en "bara för att"-princip. Det spelar ingen roll hur bra låtarna är för övrigt, har de ett rasistiskt "budskap" så bojkottar jag dem. Jag tycker inte att det är idiotiskt på något sätt (men man tycker väl sällan att det man själv gör är idiotiskt).
Många som väljer att inte se "Roast på Berns" har nog gjort det pga sina egna fördomar, och andras åsikter, om programmet. Med andra ord tror jag inte att det är principerna som är problemet utan att programmet hamnar i en kategori där det egentligen inte hör hemma.
Jag är inte så mycket för "elaka skämt" men har bl.a sett roasten av William Shatner (http://www.youtube.com/watch?v=iXlDrU7AVxA) och tyckte att det var jättekul. Så jag tycker absolut att man ska ge det en chans innan man stämplar det som mobbing och vägrar se det.

http://skogsstjarna.blogg.se

 
Skogsstjärna

Skogsstjärna

13 mars 2009 19:40

Och nu blev jag kommentar 13 på fredag den 13 :S
Det här kan aldrig sluta väl.

http://skogsstjarna.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Soran Ismail - 23 mars 2010 17:13

Eftersom hemsidan är nere av oklar anledning så kör jag på här tills vidare. Dessutom är detta länken som angivits från ticksters sida om min inspelningen av min stand-up special.   Återkommer snart med mer info. ...

Av Soran Ismail - 13 september 2009 17:36

Då står det äntligen klart vart jag ska flytta, och min förhoppning är naturligtvis att ni följer med mig i flytten. Vill ni göra det så klickar ni här ...

Av Soran Ismail - 12 september 2009 09:39

Det är segt nu, jag förstår det. Men det beror inte på mig. Inte längre i alla fall. Är det någon ni ska vara upprörda på nu så är det något företag som heter Crystone, utan att säga för mycket. Förhoppningsvis är allt löst i eftermiddag, ingen vill ...

Av Soran Ismail - 11 september 2009 02:24

Eftersom det inte riktigt finns någon godtagbar ursäkt till att bara försvinna ur en relation såsom jag har gjort, helt utan förklaring, så låter jag bli att ens ge det ett försök. Det här blir egentligen inget kul inlägg. Inte heller intressant. Ani...

Av Soran Ismail - 18 augusti 2009 17:38

Jag vet. Uruselt bloggande. Men det kommer igång, så fort nya siten är uppe. Ska till de som designat sidan på Fredag kl 14 så de kan visa mig allt jag inte förstått mig på. Tills dess - här är två bilder från travet i lördags.     Det är festligt m...

Ovido - Quiz & Flashcards