Direktlänk till inlägg 10 mars 2009

Uppsalas atletiska förmågor..

Av Soran Ismail - 10 mars 2009 19:16

Jag och David har vid ett par tillfällen pratat om och förundrats över hur otroligt mediokert Uppsala är på idrott. Det är trots allt Sveriges 4:e största stad, till invånarantalet i alla fall (om det inte skett någon ändring det senaste året), men ändå blir det aldrig några riktiga framgångar.


I fotboll spelar Sirius i Superettan, vilket anses som en stor framgång för den klubben. I Bandy har Sirius alltid precis klarat sig kvar i högsta serien. I innebandy kommer Storvreta alltid till kvartsfinal, men nästan aldrig längre. I hockey spelas Almtuna i division 1, och oftast relativt långt nere i tabellplaceringen. I basket kommer Uppsala (tidigare Sallén) nästan alltid till kvartsfinal, men inte så mycket längre. 


Men nu börjar det gå lite bättre. Sirius har tvingat fram en avgörande match i semifinalserien mot Edsbyn (regerande mästare), vilket är helt otroligt. Almtuna spelar ikväll sista och avgörande matchen till kvalserien mot Elitserien, vilket även det är ganska sensationellt. Sedan har Storvreta och Uppsala tagit sig till kvartsfinal i respektive idrott. Förhoppningsvis inspireras de av de andras framgångar och går längre än vanligt. 


Det går bra för Uppsala-lagen nu. Skoj. Det behövs. Trist om det bara bor studenter i hela staden, vore kul om några kunde hantera en idrott med den äran också. Så folk har något att göra på helgerna.


Just det; HEJA LIVERPOOL! 



 
 
Ingen bild

Malena

10 mars 2009 19:28

de känns som om jag måste kommentera, men jag kommer inte på nåt att skriva :p.. jag kan väl säga att de är kul, asså att de börjar gå bra för uppsala-lagen :D

 
Frida

Frida

10 mars 2009 19:40

Nu blev jag tvungen att kommentera för första gången. Först vill jag bara höra mig för hur det går med botemedel mot sjösjukan? Se till att finna ett till kryssningen, för där kommer jag att vara för att se dig och de andra =)
Nu pratar vi bandy. Jag håller med om att det är roligt när lagen utvecklas och får utdelning för det de jobbat för! Men igår måste jag erkänna att jag var helt förstörd! Fantastiskt roligt att vi spelar semi mot ett lag som aldrig var tippat... men mitt hjärta klarar inte av om ni skulle slå ut oss. Behöver jag säga att jag är edsbyfan? =)

http://www.fridaeng.blogspot.com

 
frida

frida

10 mars 2009 19:49

ja, heja liverpool! och, kul för sirius! såg matchen igår och den var spännande som satan! :)

http://frippefunderar.blogg.se

 
Maria

Maria

10 mars 2009 20:14

Önskar jag kunde peppa på Almtuna i ren Soran-anda, men Växjö är närmare Ängelholm vilket ger roligare bortamatcher.

http://mariakayeymf.blogg.se

 
Ingen bild

johanna

10 mars 2009 20:42

BASKET! ska kanske kolla på kvartsfinalen mot plannja, helt underbart :)

 
sporttokiga uppsalabon

sporttokiga uppsalabon

10 mars 2009 20:46

Det är skitkul att det går bra för Uppsalasporten! Lagen vinner trots att kommunen inte satsar ett skit på idrott. Hoppas det blir ändring på det nu.

http://ulrikap.blogg.se

 
Daniel

Daniel

10 mars 2009 21:32

Lioverpool heeeeeja vi på!

http://danielfagerholm.webblogg.se

 
Ingen bild

Tilda

10 mars 2009 21:47

Jag är besviken på mig själv.. Jag går in på din blogg för att läsa dina inlägg och bli uppmuntrad och inspererad, men orkar inte ens läsa bara klickar mig vidare. hoppas att jag snart hittar tillbaka!

 
Ingen bild

Matilda

10 mars 2009 22:26

Nästan-Uppsalabo som jag är slår mitt hjärta litegrann för både Sirius, Almtuna och Uppsala basket. Och Storvretabo som jag är slår mitt hjärta stenhårt för min älskade moderklubb. SIBK tills jag dör.

 
Bert-Åke Warg

Bert-Åke Warg

11 mars 2009 01:08

Vi pissade fan på dom :D
Vilken jävla match!

http://botvind.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Sirius

11 mars 2009 13:56

Betyder det att man kommer att se dig på Studenternas på lördag, Soran?

 
Ingen bild

A

16 mars 2009 09:49

GLÖM INTE DAMERNA :). Visserligen så är det inte i topp där just nu heller då div 1 är den högsta div som ett uppsalalag spelar i.. du vet säkert inte vilket! Hade inte jag heller vetat om jag varit du (om jag varit man)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Soran Ismail - 23 mars 2010 17:13

Eftersom hemsidan är nere av oklar anledning så kör jag på här tills vidare. Dessutom är detta länken som angivits från ticksters sida om min inspelningen av min stand-up special.   Återkommer snart med mer info. ...

Av Soran Ismail - 13 september 2009 17:36

Då står det äntligen klart vart jag ska flytta, och min förhoppning är naturligtvis att ni följer med mig i flytten. Vill ni göra det så klickar ni här ...

Av Soran Ismail - 12 september 2009 09:39

Det är segt nu, jag förstår det. Men det beror inte på mig. Inte längre i alla fall. Är det någon ni ska vara upprörda på nu så är det något företag som heter Crystone, utan att säga för mycket. Förhoppningsvis är allt löst i eftermiddag, ingen vill ...

Av Soran Ismail - 11 september 2009 02:24

Eftersom det inte riktigt finns någon godtagbar ursäkt till att bara försvinna ur en relation såsom jag har gjort, helt utan förklaring, så låter jag bli att ens ge det ett försök. Det här blir egentligen inget kul inlägg. Inte heller intressant. Ani...

Av Soran Ismail - 18 augusti 2009 17:38

Jag vet. Uruselt bloggande. Men det kommer igång, så fort nya siten är uppe. Ska till de som designat sidan på Fredag kl 14 så de kan visa mig allt jag inte förstått mig på. Tills dess - här är två bilder från travet i lördags.     Det är festligt m...

Ovido - Quiz & Flashcards