Direktlänk till inlägg 21 mars 2009

Bandy

Av Soran Ismail - 21 mars 2009 15:21

Idag åker vi till Uppsala med riksteaterns Newroz-föreställning. Det gör vi i skuggan av bandyfinalen.


Varje år är det samma hets, och det är lite lustigt tycker jag. Någon vecka innan så hänger kommunen upp oranga vimplar i hela staden (två-gator, överallt sitter det affischer kring detta och restauranger har speciella "bandy-erbjudanden". Det är också enda gången under året som det skyltas till Studenternas. 


På själva matchdagen (idag) så stormas staden av supportrar. Från Sandviken, Västerås, Stockholm (Hammarby) eller Edsbyn. Beroende på vilket lag som har fått hem flest svenskar från Ryska ligan det året. Och det är alltid lika roligt att se, för det ter sig så onaturligt för Uppsala som stad. Denna akademikerstad som helt saknar denna form av idrottskultur anpassas för en dag för att ta emot över 20.000 fans. Folk vet inte riktigt vart de ska ta vägen, får jag känslan av. 


Utöver detta så tycker jag att det är fascinerande att bandy har blivit en så stor sport. Det är den, enligt mig, överlägset mest överskattade sporten (att titta på). Planen är för stor för sporten, så även målen. Det är inte ovanligt att det blir över 10 mål i en match. Det är heller inte ovanligt att en spelare dribblar igenom ett helt försvar och gör mål. Det känns mer som en lek. En tråkig lek. För man ser knappt bollen. En utvisning påverkar inte matchen speciellt mycket. 


Nu blev det väldigt osammanhängande, jag förstår det. Men min poäng är att bandy är fruktansvärt tråkigt att titta på. Och då är jag ändå en sportnörd utan dess like och kan finna underhållning i det mesta som innehar ett tävlningsmoment. 

 
 
maria

maria

21 mars 2009 16:43

Kan du tänka dig då att bo i samma kommun som Edsbyn, i en ungefär lika stor by 1,5 mil bort? Året om är det bara bandy bandy bandy bandy, var glad att du bara behöver stå ut med eländet en vecka per år! Håller med om att det är trist att kika på, jag ser inte ens bollen när jag sitter klistrad framför tvn... Trots att jag ändå avskyr bandyn så sitter jag nu här och följer resultatet via kompisens facebookstatus.. :S Ja, jag säger nog emot mig själv... Oj, det blev lite vimsigt det här oxå!

http://amria.blogg.se

 
Ingen bild

Henke

21 mars 2009 17:21

Hur kan någon som gillar fotboll (FOTBOLL!) överhuvud taget prata om att en sport är tråkig. Fotboll är så tråkigt att det är bättre att titta på målarfärg som torkar. Nä, men ser man på! Ett skott på mål, redan efter 20 minuter. Blir det mål? Nej, den dumma jäveln skjuter över! Oj, vad underhållande!

 
Nico

Nico

21 mars 2009 18:23

Bandy är fruktansvärt tråkigt både att titta på och spela. Jag sörjer djupt att internationella idrottsförbundet eller några andra psedoordföranden har erkänt detta som en sport. Sminsk ska dem ha.

http://plaettan.blogg.se

 
Lotta

Lotta

21 mars 2009 18:34

Henke: Min komis har liknande åsikter som dig. Gillar du långt, brunt, hår och hästar så kan hon bli din.

http://www.pyttstore.blogspot.com

 
dagensoutfitta

dagensoutfitta

21 mars 2009 20:05

Alla sporter som innefattar nån form av is suger isbjörnpenis. Dessa sporter är förutom patetiska också djupt odemokratiska ty ingen boende söder om ekvatorn har möljlighet att utöva s.k idrotter som bob, curling och ishockey.

Nej, tacka fan för växthuseffekten säger jag bara och drömmer om en framtid där barn får växa upp i en värld utan is.

http://twitter.com/dagensoutfitta

 
janet65

janet65

21 mars 2009 21:12

alla har sina åsikter

http://janet65.bloggagratis.se

 
Ingen bild

matilda

21 mars 2009 22:04

jag har inte förstått vad som är kul med sport, det närmaste sport jag kan kolla på är gymnastik, för det är helt sjukt hur man kan hjula på en liten pinne, men iallafall, till saken. i hockey så bråkas det friskt jag såg en snutt idag när det var två lag (dom gröna som spelade mot.. dom gula tror jag.. dom gröna brukar vara lila ibland) som kom fram till målet så åkte en grön in i en gul som åkte in i en annan gul och då började alla bråka. och jag har inte nått bra exempel, men i fotboll har jag sett nånting liknande. när jag häromveckan såg en snutt isbandy då åkte en blå in i en vit. och han stannade! och hjälpte den vita upp och klappade om honom, och sen fortsatte dom spela. så jag tycker att alla andra lagsporter kan ta efter isbandyn.

 
Ingen bild

Svartbäcken

21 mars 2009 23:32

Jag måste få rekommendera dig Soran och alla dina läsare att klicka på signaturen dagensoutfitta, som kommenterat här.

Bara namnet fick mig att bli full i skratt, och jag tänkte att det var fyndigt (själv som jag spyr på dagens outfit-bloggare), så jag blev nyfiken och klickade. Och det var mig en underhållande överraskning.

Fy fan, vad roligt det var! Vem är du?

 
Anna

Anna

21 mars 2009 23:54

Är inte så mycket för bandy heller och har väl samma åssikter ärligt talat, fotboll händer det inget på heller så även det är tråkigt men hockey är stenbra! De hjälper varandra upp Matilda... Sen bråkar de kanske mer men det är nog mest i stundens hätta, sen har vi även basket också. Underbar sport där det händer mycket på kort tid. Jaja, för att komma till sak. Bandy är tråkigt

http://onesmileandatinytear.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Jacob

22 mars 2009 00:32

Outfitta kommer från 1000apor. Så så fyndigt och kul var det icke.

 
Ingen bild

ave maria

22 mars 2009 04:01

blogga!!!

 
Ingen bild

Roza

22 mars 2009 05:31

gott nytt år, keep up the good work. din blogg är bra.

 
Ingen bild

Voodoo Chile

22 mars 2009 10:30

Jag tycker själv att bandy är en väldigt rolig sport att titta på, men vi har alla våra böjelser. :)

 
Ingen bild

DS

22 mars 2009 11:00

Du ägde på Newroz- föreställningen, jag ramla nästan av stolen när du skämtade!! :D

 
Ingen bild

Ditt fan

22 mars 2009 11:13

När ska du uppträda igen? Måste bara se det!!

 
elin

elin

22 mars 2009 15:37

För att citera en vän till mig som flyttade hit från UK för ca 3 år sedan.

"Bandy... What kind of shit sport is that? A really boring version of hockey, but for pussies?"

http://schmelin.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Soran Ismail - 23 mars 2010 17:13

Eftersom hemsidan är nere av oklar anledning så kör jag på här tills vidare. Dessutom är detta länken som angivits från ticksters sida om min inspelningen av min stand-up special.   Återkommer snart med mer info. ...

Av Soran Ismail - 13 september 2009 17:36

Då står det äntligen klart vart jag ska flytta, och min förhoppning är naturligtvis att ni följer med mig i flytten. Vill ni göra det så klickar ni här ...

Av Soran Ismail - 12 september 2009 09:39

Det är segt nu, jag förstår det. Men det beror inte på mig. Inte längre i alla fall. Är det någon ni ska vara upprörda på nu så är det något företag som heter Crystone, utan att säga för mycket. Förhoppningsvis är allt löst i eftermiddag, ingen vill ...

Av Soran Ismail - 11 september 2009 02:24

Eftersom det inte riktigt finns någon godtagbar ursäkt till att bara försvinna ur en relation såsom jag har gjort, helt utan förklaring, så låter jag bli att ens ge det ett försök. Det här blir egentligen inget kul inlägg. Inte heller intressant. Ani...

Av Soran Ismail - 18 augusti 2009 17:38

Jag vet. Uruselt bloggande. Men det kommer igång, så fort nya siten är uppe. Ska till de som designat sidan på Fredag kl 14 så de kan visa mig allt jag inte förstått mig på. Tills dess - här är två bilder från travet i lördags.     Det är festligt m...

Ovido - Quiz & Flashcards