Direktlänk till inlägg 26 mars 2009

Straffskalor

Av Soran Ismail - 26 mars 2009 00:27

Jag såg nyss på Kvällsöppet med Ekdahl, där det bland annat diskuterades straffskalor i allmänhet, och livstidsdomar i synnerhet. Debatten gällde främst grövre brott, mord i olika former. Ofta fler än ett.


Jag själv tycker inte att det är en lika intressant och relevant diskussion som brott som renderar i lägre fängelsestraff. Det är främst de som är helt oproportionerliga, anser jag. Om du sitter inne i 18 år eller 21 år för ett allvarligt mord anser jag vara ganska jämnbördigt. I relation till andra straff alltså. 


Jag tänker främst på de, enligt mig, extremt mildra straff som ofta delas ut vid misshandel (läs här) och våldtäkt(läs här). 


Det är de som bör rendera i minst 5 års fängelse. Så att det svider till lite. Så att de får en ärlig chans att rehabilitera sig och återvända till samhället som fungerande medborgare, vilket är syftet. Även fast jag förstår att det kan vara svårt att acceptera det som brottsoffer. 

 
 
Ingen bild

kärlek

26 mars 2009 01:03

so ran the ice man:)

 
Sofia

Sofia

26 mars 2009 01:51

Håller med dig! Tycker man läser allt för ofta att förövare har fått alldeles för låga straff jämnfört med vad dom borde fått.

http://atraxy.blogg.se

 
Manne

Manne

26 mars 2009 14:03

I USA betyder livstid = just livstid. I Sverige så betyder det cirka 20 år. Varför är det inte samma här, som där?

Och de där små straffen, som folk får, som gjort fruktansvärda ting. Jag blir irriterad bara jag tänker på det!

http://www.finest.se/Mannefik

 
Ingen bild

Emil

26 mars 2009 14:24

I USA har man dödsstraff, varför inte ha samma här som där. *ironi*

Seriöst, vad är det med den här USA-manin alla har? USA är en enorm faktor till att stora delar av världen är så hemsk som den är idag, sluta beundra massmördarna...

 
Sanna

Sanna

26 mars 2009 14:24

Ja hämnd eller inte från allmähet eller brottsoffer så kan vi inte acceptera vissa saker i vårt samhälle. Mord är ju ett av dem. Klart att det måste vara kännbara straff annars kan man ju lika gärna slopa straffen och skita i det mesta. Vilda västern med andra ord och kanske en utrensning av hela mänskligheten.

Jag tycker straffen är låga i många fall och reagerar.

Håller med Englas mamma om livstids fängelse. Är det satt ett sådant straff ska det gälla hela livet. En person som får ett sådant straff kommer ju antagligen inte att klara sig för egen maskin ute i samhället som en gammal person. Så det här är ju löjligt hur man än vänder och vrider på det!

http://sancha.bloggagratis.se

 
dof

dof

26 mars 2009 14:53

Töm Öland på folk och gör det till en fängelseö där folk får arbeta av straffen...det skulle dra fett med turister och sätta fart på ekonomin.

http://twitter.com/dagensoutfitta

 
Ingen bild

Voodoo Chile

26 mars 2009 16:47

Fem år är tämligen mycket om man har gjort en dum sak på fyllan...

 
Manne

Manne

26 mars 2009 18:07

Man kan inte skylla på alkoholen. För vem var det från början som valde att dricka? Jo en själv. Gör man något dumt när man är onykter, då får man ta sviterna för det.

http://www.finest.se/Mannefik

 
Ingen bild

mästerkatten

26 mars 2009 23:08

ett allvarligt mord? vissa förövare menar inte allvar med sitt dåd medan andra gör det? ;)

 
Ingen bild

ingen

27 mars 2009 18:59

sveriges straffsystem är ett skämt, jag som inte ens bryr mig om politik (en hemlighet hm) blir så frustrerad och arg. Och straffet som delas ut från början kortas ju ner otroligt om man uppför sig. När det gäller brott som misshandel och våldtäkt är det oacceptabelt.

Och så ifrågasätter folk varför man inte gärna anmäler våldtäkt? Jag ser mycket hellre att han som våldtog mig inte vet mitt efternamn men går fri istället för att jag ska bli utskämd och behandlad utan respekt i en rättssal med resultatet att det aset får sitta, vaddå, ett år i ett svenskt fängelse.

Fan vad jag önskar att han varit invandrare, då hade jag haft större chans att bli trodd. Sjukt, huh?

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Soran Ismail - 23 mars 2010 17:13

Eftersom hemsidan är nere av oklar anledning så kör jag på här tills vidare. Dessutom är detta länken som angivits från ticksters sida om min inspelningen av min stand-up special.   Återkommer snart med mer info. ...

Av Soran Ismail - 13 september 2009 17:36

Då står det äntligen klart vart jag ska flytta, och min förhoppning är naturligtvis att ni följer med mig i flytten. Vill ni göra det så klickar ni här ...

Av Soran Ismail - 12 september 2009 09:39

Det är segt nu, jag förstår det. Men det beror inte på mig. Inte längre i alla fall. Är det någon ni ska vara upprörda på nu så är det något företag som heter Crystone, utan att säga för mycket. Förhoppningsvis är allt löst i eftermiddag, ingen vill ...

Av Soran Ismail - 11 september 2009 02:24

Eftersom det inte riktigt finns någon godtagbar ursäkt till att bara försvinna ur en relation såsom jag har gjort, helt utan förklaring, så låter jag bli att ens ge det ett försök. Det här blir egentligen inget kul inlägg. Inte heller intressant. Ani...

Av Soran Ismail - 18 augusti 2009 17:38

Jag vet. Uruselt bloggande. Men det kommer igång, så fort nya siten är uppe. Ska till de som designat sidan på Fredag kl 14 så de kan visa mig allt jag inte förstått mig på. Tills dess - här är två bilder från travet i lördags.     Det är festligt m...

Skapa flashcards