Alla inlägg under mars 2009

Av Soran Ismail - 22 mars 2009 21:04

Vi vann! Eller vi och vi, jag var inte med och spelade, men Vide kommer alltid kännas som "Vi" för mig. Nu har jag lovat att ta med hela laget till Café Opera för att fira (jag har lite tjänster innestående där sedan jag jobbade gratis för dem under en golfturnering i somras. Ni vet den där Niklas Strömberg skällde på mig.) Det ska bli så inåthelvete skoj att se hur det blir när ett gäng "bönder" från Knivsta möter folket på Café Opera.


Så förhoppningsvis blir detta en oförglömlig kväll. Jag återkommer med resultatet. 


Ps. Det är många som har mailat och undrar angående t-shirtarna. De kommer att finnas att köpas via en webshop. Jag säger till så fort det kommer  upp. Ds.ANNONS
Av Soran Ismail - 22 mars 2009 17:01

Efter gårdagens föreställning:


"Du var skitbra! Du kommer bli känd en dag, jag lovar!" 


Nu ska jag heja fram SK Vide till division 4 Uppland i innebandy.


För övrigt så känner jag att Leksand är lika överskattat som lag som Bandy är som sport. 

ANNONS
Av Soran Ismail - 22 mars 2009 13:10

Beklagar dålig uppdatering, men jag har inte haft tillgång till dator. Efter gårdagens föreställning så lämpade det sig så väl att en nära vän hade födelsedagskalas i Uppsala. Så jag åkte dit. 


Till en början var det småstelt för min del. I princip alla var härligt berusade, medan jag var spiknykter. Det var en del folk där som man hade lite kontakt med innan, men som inte tillhörde den närmaste kretsen. Så det blev lite småstelt vanligt prat á la "vad gör du nu för tiden?". 


Sedan hittade jag min plats vid köksbordet. Jag satt bredvid ett par vänner och några helt okända. Och så började jag få i mig lite alkohol. Inte mycket, men tillräckligt för att bli lite avslappnad. Vi satt och pratade och försökte vara roliga för fulla muggar. Där satt jag i uppskattningsvis 3 timmar och pratade med mestadels främlingar och hade det trevligt. Sedan åkte jag hem (naturligtvis en sväng förbi stan för att avnjuta en fin 018-kebab först). 


Så här efteråt  känns det helt underbart. Det var så otrolig längesedan jag gjorde något så otroligt "vanligt". Bara saken att vara på en hemmafest. Och att sedan inte känna alla där, inte ens de flesta. Det var ju så jag levde min gymnasietid. Jag var expert på att lära känna nya människor. Att en kille sedan däckade och folk tog fram tuschpennor (varför är det alltid någon som har tuschpennor med sig när de ska på fest?) och skrev in diverse könsord, det minskade inte direkt nostalgi-faktorn. 


Men kul var det och jag hoppas att det sker oftare.  Om ni har hemmafest så får ni gärna bjuda in mig. Men då måste jag få ta med några vänner för om jag inte känner någon så blir jag bara stel och blyg. Av Soran Ismail - 21 mars 2009 15:21

Idag åker vi till Uppsala med riksteaterns Newroz-föreställning. Det gör vi i skuggan av bandyfinalen.


Varje år är det samma hets, och det är lite lustigt tycker jag. Någon vecka innan så hänger kommunen upp oranga vimplar i hela staden (två-gator, överallt sitter det affischer kring detta och restauranger har speciella "bandy-erbjudanden". Det är också enda gången under året som det skyltas till Studenternas. 


På själva matchdagen (idag) så stormas staden av supportrar. Från Sandviken, Västerås, Stockholm (Hammarby) eller Edsbyn. Beroende på vilket lag som har fått hem flest svenskar från Ryska ligan det året. Och det är alltid lika roligt att se, för det ter sig så onaturligt för Uppsala som stad. Denna akademikerstad som helt saknar denna form av idrottskultur anpassas för en dag för att ta emot över 20.000 fans. Folk vet inte riktigt vart de ska ta vägen, får jag känslan av. 


Utöver detta så tycker jag att det är fascinerande att bandy har blivit en så stor sport. Det är den, enligt mig, överlägset mest överskattade sporten (att titta på). Planen är för stor för sporten, så även målen. Det är inte ovanligt att det blir över 10 mål i en match. Det är heller inte ovanligt att en spelare dribblar igenom ett helt försvar och gör mål. Det känns mer som en lek. En tråkig lek. För man ser knappt bollen. En utvisning påverkar inte matchen speciellt mycket. 


Nu blev det väldigt osammanhängande, jag förstår det. Men min poäng är att bandy är fruktansvärt tråkigt att titta på. Och då är jag ändå en sportnörd utan dess like och kan finna underhållning i det mesta som innehar ett tävlningsmoment. 

Av Soran Ismail - 21 mars 2009 13:13

Ni efterfrågade en bättre bild på t-shirtarna. Här är de; Jag lyssnade på er. Demokrati rådde. De två mest populära förslagen blev tryckta den här gången. Nästa gång blir det kanske nya citat. 


(De finns även  i svart. Jag hojtar till när webshoppen öppnar.)

Av Soran Ismail - 21 mars 2009 03:58

Eftersom jag själv uppträdde så missade jag andra programmet av Grillad. Enligt många som var med så skulle detta vara ett bra program, så jag undrar nu; stämmer det? Hur var detta? Ett steg i rätt riktning? Hoppas det.


God Natt så länge... 

Av Soran Ismail - 20 mars 2009 19:35

Jag stötte på den som jag tror är min största beundrare. Han hade fått tag på en av mina t-shirts, som han stolt visade upp.

Alltid lika kul med engagerade fans.

Av Soran Ismail - 20 mars 2009 11:39

Jag fick ett mail på facebook av någon som visade mig den här länken.


 Det är till Agnes blogg i något projekt. Där har hon fått lite frågor och svarat på dem. En av frågorna handlar om mig, och det här är vad hon har svarat:


Vad tycker du om Soran?
Vet inte riktigt vem du menar!
 

Ni ser. Hon spelar svår. Visst betyder det att hon är intresserad? Annars skulle hon väl aldrig svara så? Nej, så måste det vara. Hon vill ha mig. Kul för henne. Men isåfall får hon jobba för det. Jag är inte vem som helst. Ett riktigt kap är vad jag är. Hittills är det ingen som har lyckats få mig, vi får väl se hur Agnes lyckas. Men att hon vill, det är uppenbart... Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se