Alla inlägg under mars 2009

Av Soran Ismail - 12 mars 2009 14:46

Ni minns kanske min nära-döden-upplevelse förra tisdagen? De har nu ringt från underleverantörerna och ska ställa allt till rätta. Skicka hit en elektriker som fixar om lysknappen. En målare som målar om, och eventuellt en snickare om det behövs. Dessutom skickar de inte en faktura till mig. Snällt.


Det jag tycker är dåligt med hela incidenten är inte att vi nästan sprängdes i luften, även om det var obehagligt. Det är människor som jobbar, och människor kan göra fel. Det förstår jag, och det accepterar jag. Sedan kan man kanske önska att försiktigheten skulle varit större, och att man i vissa situationer inte "får" göra fel. Men det är som det är. Jag blev absolut inte arg/upprörd för det. Jag menar, hade något hänt så hade de två vart de två första att mista livet.


Det jag tycker är dåligt är hur företaget skötte det hela. Att de inte informerade Stockholm Gas om det som hade hänt. Att inte den utsände från företaget ursäktade det hela å det yttersta och lovade att de skulle reparera de skador de åsamkat. Men nu har de gjort det och de har lovat att allt ska ordna upp sig. 


Såja.

ANNONS
Av Soran Ismail - 12 mars 2009 05:21

Jag gör mitt bästa för att vända tillbaka på dygnet. Eller.. jag går och lägger mig innan morgonradion börjar sända iaf. Det är ett steg framåt. Eller bakåt. Beroende på hur man ser det.


Sov gott. 

ANNONS
Av Soran Ismail - 11 mars 2009 17:17

Martina & Anna kommer och hämtar upp mig så att vi kan äta frukost/middag, beroende på om man har ett liv (middag) eller inte (frukost). Efter det blir det fotboll på Retro.


Ni vet den där typiska översittaren i skolan? Han som var så mycket större och starkare än alla, så ingen vågade göra någonting. Och han var tillräckligt stor och stark för att även sätta sig i respekt hos de vuxna på skolan. Skulle någon mot förmodan våga säga någonting, då låtsades han vara oskyldig och tvingade flera andra stackare att gå i godo för honom. Man hatade honom. Av hela hjärtat hatade man honom. Han fick alltid som han ville, fast det nästan aldrig gjordes speciellt schysst.


Om klubbfotbollen gick på en skola så skulle den här killen vara Man U. Jag hoppas innerligt att de åker ur CL ikväll, och att Zlatan avgör. 

Av Soran Ismail - 11 mars 2009 16:06


Kolla vilken skön brud. De kommer behöva sparka sina anställda, men hon ger sig själv en löneökning. Så hon ska kunna fortsätta jobba. Och det förstår man ju. Hur ska hon kunna göra det med enbart 7 miljoner i årslön? Hon måste ha mer. Hon bör ha mer!


Ni som blir upprörda av det här, tänk en stund på hennes familj (som antagligen aldrig får träffa mamma). De måste ju ha mat på bordet, eller hur? Kläder att ha på sig? Tänk om barnen går in i en klädesbutik och säger "jag vill ha alla kläder här inne", hur ska hon kunna säga nej till det? Eller tänk om barnen vill ha lite bostäder och bilar? 7 miljoner SEK/år är en U-landslön. En minmilön ickevärdig en människa i Sverige. Naturligtvis ska hon ha någon miljon extra.


Även om det innebär att några andra måste få sparken för det...

Av Soran Ismail - 11 mars 2009 06:46

Jag sitter och tittar på Vakna med The Voice och känner att någonting är fel. Det känns inte rätt i magen. Jag ska inte vara vaken när de sänder sitt program. Det står i Koranen, eller något..


De flesta lyssnar när de kör bil. Jag hoppas att de inte gör som jag tänker göra nu, nämligen sova. Inte så mycket "Vakna!" med det gänget.. inte enligt min dygnsrytm i alla fall.


God Natt på riktigt nu

Av Soran Ismail - 11 mars 2009 06:14

Det var riktigt längesedan jag spelade livepoker, fram tills idag. Efter matchen och att ha mött upp David och Ahmed en sväng så gick jag förbi Casinot och spelade några timmar, och nu är jag några tusen rikare.


Men det som glädjer mig mest är Liverpool. Såg ni matchen? Herrejävlar vad bra dom var! 


God Natt. 

Av Soran Ismail - 10 mars 2009 19:16

Jag och David har vid ett par tillfällen pratat om och förundrats över hur otroligt mediokert Uppsala är på idrott. Det är trots allt Sveriges 4:e största stad, till invånarantalet i alla fall (om det inte skett någon ändring det senaste året), men ändå blir det aldrig några riktiga framgångar.


I fotboll spelar Sirius i Superettan, vilket anses som en stor framgång för den klubben. I Bandy har Sirius alltid precis klarat sig kvar i högsta serien. I innebandy kommer Storvreta alltid till kvartsfinal, men nästan aldrig längre. I hockey spelas Almtuna i division 1, och oftast relativt långt nere i tabellplaceringen. I basket kommer Uppsala (tidigare Sallén) nästan alltid till kvartsfinal, men inte så mycket längre. 


Men nu börjar det gå lite bättre. Sirius har tvingat fram en avgörande match i semifinalserien mot Edsbyn (regerande mästare), vilket är helt otroligt. Almtuna spelar ikväll sista och avgörande matchen till kvalserien mot Elitserien, vilket även det är ganska sensationellt. Sedan har Storvreta och Uppsala tagit sig till kvartsfinal i respektive idrott. Förhoppningsvis inspireras de av de andras framgångar och går längre än vanligt. 


Det går bra för Uppsala-lagen nu. Skoj. Det behövs. Trist om det bara bor studenter i hela staden, vore kul om några kunde hantera en idrott med den äran också. Så folk har något att göra på helgerna.


Just det; HEJA LIVERPOOL! Av Soran Ismail - 10 mars 2009 18:47

Det är kul att bolla saker med er. Ni är med i matchen och tar upp tankar och vinklar som jag inte har funderat kring.


Att principer är för idioter är naturligtvis lite provokativt, det jag ställer mig frågande till är att besluta i förväg hur man ska agera i situationer där man inte känner till alla omständigheterna.


Självklart är det inte så att jag tar en lång funderare varje gång ett tillfälle till rökning ges, innan jag fattar mitt beslut. Jag är medveten om den psykologiska problematiken som skulle uppstå. Vi fungerar inte så, för hjärnan skulle aldrig orka med det. Det jag menar är att om jag någon gång skulle känna att det vore gott/kul/tufft med att röka en cigarett, då skulle jag göra det. Jag skulle inte låta bli för att jag, några år tidigare, bestämde mig för att det var en dålig idé för all framtid.


När man fördömer ett program som t.ex "Roast på Berns" utan att ha sett det, eller den formen överhuvudtaget av princiella skäl, då blir jag lite ledsen i ögat. Men mest i hjärtat. Jag säger absolut inte att man måste gilla programmet, jag säger inte ens att man måste gilla det. Tvärtom tycker jag att man bör hålla sig borta från det om man vet med sig att man generellt ogillar "elak humor". Däremot säger jag att man inte bör uttrycka sig kring programmets innehåll innan man har tagit del av det. Om man nu insisterar på att göra det kan jag känna att det är helt substanslöst, eftersom man inte har någon aning om vad man pratar om riktigt. Utan det är en åsikt baserat på ett förutbestämt tankemönster.


Och det är synd, kan jag tycka. 


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se