Direktlänk till inlägg 4 april 2009

Parlamentet-audition

Av Soran Ismail - 4 april 2009 12:48

Gårdagen var fylld av småsaker att springa omkring på, där en av dem var att gå till Parlamentet-inspelningen för att stötta Kodjo. Han skulle nämligen provspela. Och han skötte det med bravur. Han var verkligen helt fantastisk, och jag skulle bli väldigt förvånad om han inte dyker upp i ett program innan det här året är slut.


Jag förmodar att de flesta av er inte vet hur en audition till Parlamentet går till, så jag tänkte att lite information vore på sin plats. Till en början så är det en vanlig inspelning, som pågår i ungefär en timme. Så fort den är klar så försvinner en från varje lag, och byts av mot de som ska prova sina vingar. Sedan kör man som ett "mini-parlamentet". Allting, fast mycket snabbare och kortare. Man gör lite "ja och nej", några korta skämt och lite Tips Från Coachen. Ungefär 7-8 minuter var blir det totalt. Sedan avgörs det om man är med och leker eller inte (kanalen har naturligtvis sista ordet, men så är det alltid). 


Jag imponeras av alla som lyckas göra en bra audition. Enligt mig är det mycket svårare än att göra ett riktigt program. Dels är pressen större, man vet att det gäller att lyckas. Nu eller aldrig. Se till att levera för fan. Det är liksom inte riktigt läge att "ha en dålig dag", om man säger så. Dessutom är det mycket kortare, vilket innebär att man har mindre utrymme för misstag. Och sist, men absolut inte minst, nervositeten. Det här är inget dussingig direkt.


Den absolut bästa provspelningen jag har sett någon göra gjordes av Björn, även fast Kodjo inte var långt efter. Detta lilla klipp har ni säkert sett förr, men det känns lämpligt att slänga in det. Som sagt, ha i åtanke att detta endast är en provspelning, med allt vad det innebär (läs ovan). 

 
 
Ingen bild

Meron

4 april 2009 12:59

Kodjo är riktigt skön,
han är skit rolig.
Hoppas att han börjar vara med i Parlamentet,
skulle vara grymt kul :)
Kodjo is the best ! :)

 
Ingen bild

Anna

4 april 2009 13:39

Å vad kul, hoppas dom tar med honom!

 
Jimmy

Jimmy

4 april 2009 13:47

Grymt bra audition av Björn.

Jag ser fram emot att få se Kodjo dominera parlamentet framöver!

http://jstenqvist.blogg.se

 
Ida

Ida

4 april 2009 13:52

Kodjo är en av mina absoluta favoritkomiker (liksom du Soran), det skulle vara så roligt om han fick vara med i Parlamentet!

http://sixteen.blogg.se

 
majsan

majsan

4 april 2009 14:14

det måste vara kodjo från morgonpasset i p3, lär ju inte finnas så många fler i sverige? i så fall är det ju helt underbart :)

http://domvetingetomoss.blogg.se

 
majsan

majsan

4 april 2009 14:18

finns det ingen video från kodjos audition?

http://domvetingetomoss.blogg.se

 
Ingen bild

Sofia

4 april 2009 14:19

Vann Björn över Tobias och det är därför Tobias inte är med i Parlamentet, eller hur menar du?

Hoppas att Kodjo kommer med, så galet rolig kille!

 
Ingen bild

javaddådå

4 april 2009 14:26

åh... björn. jag saknar honom.

 
Ingen bild

andrea

4 april 2009 15:17

Den e grym! :)

 
Ingen bild

Soppan

4 april 2009 15:24

Ååå, jag älskar verkligen det där klippet! Jag menar, jag har sett det såå hilma många gånger, men det är helt jättebäst! Jag saknar Björn! Nu är jag kär igen! Ååå x)

 
Ingen bild

Malena

4 april 2009 15:29

Björn är så söt i den videon!

 
Ingen bild

emma

4 april 2009 15:50

hoppas att Kodjo kommer me, han rolig :)

 
ROBIN IN THA HOOD

ROBIN IN THA HOOD

4 april 2009 16:30

Jag skulle vilja se din första gång på Parlamentet. Finns det ute på youtube kanske? Eller är det bara jag som är ytterst dålig på att leta fram saker? Hehe. Skulle iallafall vara roligt, eftersom du är en av Sveriges roligaste komiker enligt mig!

http://robininthahood.blogg.se

 
Ingen bild

Allie

4 april 2009 17:09

På tal om Björn och parlamentet, vet du om han kommer vara med någon mer gång framöver där? Hans namn står inte med i "Hur partierna ser ut under säsongen"

 
Fia

Fia

4 april 2009 17:45

Hade varit grymt om Kodjo kom med i Parlamentet! Har gillat honom sen jag såg honom i Stockholm Live men inte uppfattade hans namn förräns jag läste att han skulle va med i Talan 2008.

http://atraxy.blogg.se

 
Sanna

Sanna

4 april 2009 20:05

Förstår vad du menar och det här gör Björn riktigt bra!

http://sancha.bloggagratis.se

 
Manne

Manne

4 april 2009 23:14

Björn är unik. Han hjälper mig att överleva alla de dagar, som jag måste vandra genom, utan min mamma. Björn är den enda som får mig att känna äkta glädje. Jag kommer alltid att ge honom av min tacksamhet.

http://www.finest.se/Mannefik

 
Ingen bild

Johanna

5 april 2009 11:46

Jag notera att Tobias Persson satt på andra sidan, blev inte han "godkänd" för jag tror inte jag har sett honom i parlamentet, och han brukar ju vara grym!

 
Sandra ^.^

Sandra ^.^

5 april 2009 16:58

Såg just dig på parlamentet Soran du va skit bra (; !

http://saandiiss.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Alanna

6 april 2009 17:04

Jag saknar Björn
Hoppas han har det bra utomlands :D
Kojo är ju störtskön

 
Ingen bild

Linda

8 april 2009 20:53

BJÖRN BJÖRN BJÖRN BJÖRN BJÖRN BJÖRN 3

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Soran Ismail - 23 mars 2010 17:13

Eftersom hemsidan är nere av oklar anledning så kör jag på här tills vidare. Dessutom är detta länken som angivits från ticksters sida om min inspelningen av min stand-up special.   Återkommer snart med mer info. ...

Av Soran Ismail - 13 september 2009 17:36

Då står det äntligen klart vart jag ska flytta, och min förhoppning är naturligtvis att ni följer med mig i flytten. Vill ni göra det så klickar ni här ...

Av Soran Ismail - 12 september 2009 09:39

Det är segt nu, jag förstår det. Men det beror inte på mig. Inte längre i alla fall. Är det någon ni ska vara upprörda på nu så är det något företag som heter Crystone, utan att säga för mycket. Förhoppningsvis är allt löst i eftermiddag, ingen vill ...

Av Soran Ismail - 11 september 2009 02:24

Eftersom det inte riktigt finns någon godtagbar ursäkt till att bara försvinna ur en relation såsom jag har gjort, helt utan förklaring, så låter jag bli att ens ge det ett försök. Det här blir egentligen inget kul inlägg. Inte heller intressant. Ani...

Av Soran Ismail - 18 augusti 2009 17:38

Jag vet. Uruselt bloggande. Men det kommer igång, så fort nya siten är uppe. Ska till de som designat sidan på Fredag kl 14 så de kan visa mig allt jag inte förstått mig på. Tills dess - här är två bilder från travet i lördags.     Det är festligt m...

Ovido - Quiz & Flashcards