Direktlänk till inlägg 28 april 2009

Ett mirakel!

Av Soran Ismail - 28 april 2009 17:57

Jag sitter just nu på mitt hotellrum i Skellefteå och förbereder mig inför mitt gig som är om någon timme eller så, och det hela är inget annat än ett mirakel. Inte att jag förbereder mig inför mitt gig, det ligger inga konstigheter i det, utan att jag befinner mig i Skellefteå. Vid liv.


Jag flög nämligen hit, och det är väl inga problem. Men det var Skyways. Igen! Jag hade från början till och med tackat nej till detta gig eftersom jag inte reser med Skyways, men sedan fick jag höra att även SAS åker hit. Då lugnade jag mig, och tackade naturligtvis ja. Ni kan ju då tänka er min stora förfäran när jag gång på gång står och knappar in min bokningskod på SAS självincheckningsautomater vid terminal 4, och maskinen hävdar att den koden är ogiltig. Jag testar igen. Och igen.


För varje gång så ökar min puls mer och mer, och jag börjar befara det värsta. Efter lite samtal till bokare hit och dit så inser jag att min värsta mardröm har besannats. Jag ska flyga från terminal 3, helvetesterminalen. Det innebär alltså att det är Skyways jag måste flyga (kraschlanda)  med.


När jag kliver på så möts jag av flygvärdinnan, som vanligt. Hon säger "hej och välkommen", precis som de alla gör, men det finns ingen glädje i hennes blick. Hela hennes uppsyn är nedstämd. Jag klandrar henne inte. Hon är medveten om att vi med största sannolikhet inte kommer överleva den här flygningen, men hon har fått strikta order om inte oroa oss passagerare.


Hon är medveten om att kaptenen som ska flyga det här planet inte är en kapten. Hon var med när de svängde förbi plattan och frågade den pundare som såg mest nykter ut om han kunde tänka sig ställa upp och flyga ett plan till Skellefteå för två linor kokain och tre cheesburgare, utan saltgurka, givetvis.  De kunde inte hitta en riktig pilot som ville flyga planet, eftersom alla riktiga piloter vet att planet är för litet. Pundaren däremot har aldrig flugit ett plan tidigare, och han var dessutom väldigt hungrig, så han tackade ja.


Flygvärdinnan själv hade gärna haft ett annat jobb, men det är inte läge att vara kräsen i dagens finanskris. Hyran måste betalas, annars tvingas hon leva på gatan. "Hellre död än hemlös" förmodar jag att hennes resonemang är för att jobba som flygvärdinna på Skyways.


Men mirakulöst nog så landade vi säkert. Ni kommer säkerligen kunna läsa om det på löpsedlarna i morgon "Knarkare lyckades mirakulöst landa plan från BR med ett 20-tal passagerare ombord". Fast lite mer "klatschigt".


Hursomhelst, detta var sista gången NÅGONSIN som jag åkte med Skyways. Eller ja, tills de får för sig att bygga fullstora flygplan som klarar av att trotsa gravitationen på ett säkert sätt.  I morgon har jag sett till så att jag får åka med SAS. 


PS. Efter giget; vart kan jag se Chelsea - Barcelona och samtidigt avnjuta en manlig cider smidigast i Skellefteå? Ni får gärna komma dit och hålla mig sällskap sen. DS. 
ANNONS
 
TESS

TESS

28 april 2009 18:16

Norwegian är de läskigaste jag har flygit med, aldrig igen!

http://theresewahlsten.blogg.se

 
Ruff

Ruff

28 april 2009 18:37

Riktigt så riskfyllt är det inte att flyga med skyways. Det är säkert inte mer än var tredje plan som kraschar.

http://jensuno.blogspot.com

 
Drina

Drina

28 april 2009 18:38

Skyways flyger med Fokker 50 va?

(såna här plan: http://www.militaryaircraft.de/pictures/military/aircraft/Fokker-50/Fokker-50_RIAT2006_001_800.jpg )

Jag kan hålla med om att de inte är bekväma att resa med, bullriga, vindkänsliga och jävliga men osäkrare än andra plan vill jag inte påstå att de är.

Autopiloten klarar även meth-berra från plattan av att hantera..

http://drina.bloggagratis.se

 
Ingen bild

linus!

28 april 2009 19:18

jag gillar inte mig själv när jag gör sånt här. men det är FC Barcelona - Chelsea.. inte Chelsa - FC Barcelona.. det är riktigt stor skillnad och speciellt i champions league sammanhang.

 
Ingen bild

linne

28 april 2009 19:38

på O'learys kanske ?

 
Sanna

Sanna

28 april 2009 19:52

Vad f`n Soran, köp dig en fallskärm! :)

http://sancha

 
Ingen bild

N

28 april 2009 20:55

Att flyga småplan är ju jättehärligt :D Fast inte så långt kanske :/
Men det är ju klart, någon måste ju vilja flyga med SAS...

 
Ingen bild

Roziie

28 april 2009 21:47

Säg att du håller på Barca! Säg det!!

 
frida

frida

28 april 2009 22:18

UTAN SALTGURKA?!?! snälla, ingen skulle göra något så dumdristigt om de till och med snor ens saltgurka :)

http://frippefunderar.blogg.se

 
Skogsstjärna

Skogsstjärna

28 april 2009 22:23

Så nu befinner sig Soran Ismail och största delen av mitt hjärta i samma stad.
Hoppas du får se det bästa av det som alltid kommer att vara hemma för mig :)

http://skogsstjarna.blogg.se

 
Manne

Manne

29 april 2009 07:57

Jag älskar att flyga! Dock stora flygplan, känns mycket mer då.

När man t.ex landar, å det é en sån skön jävla känsla, wow!

http://www.finest.se/Mannefik

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Soran Ismail - 23 mars 2010 17:13

Eftersom hemsidan är nere av oklar anledning så kör jag på här tills vidare. Dessutom är detta länken som angivits från ticksters sida om min inspelningen av min stand-up special.   Återkommer snart med mer info. ...

Av Soran Ismail - 13 september 2009 17:36

Då står det äntligen klart vart jag ska flytta, och min förhoppning är naturligtvis att ni följer med mig i flytten. Vill ni göra det så klickar ni här ...

Av Soran Ismail - 12 september 2009 09:39

Det är segt nu, jag förstår det. Men det beror inte på mig. Inte längre i alla fall. Är det någon ni ska vara upprörda på nu så är det något företag som heter Crystone, utan att säga för mycket. Förhoppningsvis är allt löst i eftermiddag, ingen vill ...

Av Soran Ismail - 11 september 2009 02:24

Eftersom det inte riktigt finns någon godtagbar ursäkt till att bara försvinna ur en relation såsom jag har gjort, helt utan förklaring, så låter jag bli att ens ge det ett försök. Det här blir egentligen inget kul inlägg. Inte heller intressant. Ani...

Av Soran Ismail - 18 augusti 2009 17:38

Jag vet. Uruselt bloggande. Men det kommer igång, så fort nya siten är uppe. Ska till de som designat sidan på Fredag kl 14 så de kan visa mig allt jag inte förstått mig på. Tills dess - här är två bilder från travet i lördags.     Det är festligt m...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se