Alla inlägg under april 2009

Av Soran Ismail - 4 april 2009 12:48

Gårdagen var fylld av småsaker att springa omkring på, där en av dem var att gå till Parlamentet-inspelningen för att stötta Kodjo. Han skulle nämligen provspela. Och han skötte det med bravur. Han var verkligen helt fantastisk, och jag skulle bli väldigt förvånad om han inte dyker upp i ett program innan det här året är slut.


Jag förmodar att de flesta av er inte vet hur en audition till Parlamentet går till, så jag tänkte att lite information vore på sin plats. Till en början så är det en vanlig inspelning, som pågår i ungefär en timme. Så fort den är klar så försvinner en från varje lag, och byts av mot de som ska prova sina vingar. Sedan kör man som ett "mini-parlamentet". Allting, fast mycket snabbare och kortare. Man gör lite "ja och nej", några korta skämt och lite Tips Från Coachen. Ungefär 7-8 minuter var blir det totalt. Sedan avgörs det om man är med och leker eller inte (kanalen har naturligtvis sista ordet, men så är det alltid). 


Jag imponeras av alla som lyckas göra en bra audition. Enligt mig är det mycket svårare än att göra ett riktigt program. Dels är pressen större, man vet att det gäller att lyckas. Nu eller aldrig. Se till att levera för fan. Det är liksom inte riktigt läge att "ha en dålig dag", om man säger så. Dessutom är det mycket kortare, vilket innebär att man har mindre utrymme för misstag. Och sist, men absolut inte minst, nervositeten. Det här är inget dussingig direkt.


Den absolut bästa provspelningen jag har sett någon göra gjordes av Björn, även fast Kodjo inte var långt efter. Detta lilla klipp har ni säkert sett förr, men det känns lämpligt att slänga in det. Som sagt, ha i åtanke att detta endast är en provspelning, med allt vad det innebär (läs ovan). 

ANNONS
Av Soran Ismail - 3 april 2009 13:23


Tänk om bara alla kunde förstå det här. Vad lätt allting hade varit då. 

ANNONS
Av Soran Ismail - 3 april 2009 05:15

Nu har Magnus avslutat sin lilla New York-episod, för den här gången i alla fall. Om ni har missat det så tänkte jag lägga upp lite klipp för er som vill se. Ett där han tightat ihop sitt material under de tre månader han vart på plats, och ett där han konstant häcklas. Intressant för er kanske att se hur man ofta kan bemötas om man är okänd och får uppträda under dåliga/sämre förutsättningar.Av Soran Ismail - 2 april 2009 15:04

Äntligen. Äntligen så är det 2a April. Jag älskar det datumet. Det är nog det bästa på hela året, om man bortser från olika saker som inträffar på olika dagar (VM t.ex.) Men rent objektivt. Om varje dag är blank så är 2a April den bästa på hela året. Varför? För då är det som längst tills det blir 1a April igen. Fy fan vad jag hatar den dagen. 


Det är som att hela samhällsstrukturen faller samman, för att folk har fått för sig att man ska skoja extra mycket just den här dagen. Dels är det vidrigt för humornivån sänks markant, jag får nys om det ena lågvattenskämtet efter det andra, vilket är irriterande i sig. Men framförallt för att folk tror att man måste skämta precis hela tiden under den här dagen. Det går inte längre att ha en vettig konversation. Det går inte att lita på någon information som man får, vilket är väldigt jobbigt i längden. Till och med våra medier, fullt seriösa medier, hittar på olika historier. Som tur var så klarade jag mig ganska smärtfritt det här året...


På senaste har det vart en hel del debatter kring vad som är ok och vad som inte är ok att skämta om. För mig så är det inte ok att dra "1a april skämt". Om de görs helt seriöst. Där går min gräns. 

 

Jag vet inte ett enda 1a-April-skämt som jag har tyckt vart riktigt roligt. Men vad vet jag, jag kanske bara har haft otur. Eller omgett mig med väldigt tråkiga människor... 

Av Soran Ismail - 2 april 2009 14:56

Gårdagen bestod av en del jobb, för ovanlighetens skull. Först till Uppsala för att uppträda på John Bauers 5-års kalas. Sedan direkt till tåget för att ta sig till Norra Brunn där jag skulle försöka vara rolig med Tobias Persson och Johan Glans.


Båda jobben gick bra. Jag skämtade, och folk skrattade. Speciellt på Norra Brunn var publiken fantastisk och bjöd på sig själv väldigt mycket, trots att de inte var speciellt berusade. Det är en lika sällsynt som fantastisk upplevelse. 


Dessutom fick jag en chans att promota mig själv i tävlingen. Jag bad alla gå in och rösta på mig, så får vi se hur många som faktiskt gör det. Men i och med John Bauer så finns det bra potential, med tanke på att skolan är full av datorer. Vi får väl se hur det går... 


Nu tänkte jag köra en spontanklippning hos Studio Olga som ligger runt hörnet. Jag gillar namnet, men det är första besöket. Vi får väl se hur det går... 

Av Soran Ismail - 1 april 2009 13:59

Efter att ha varit på Norra Brunn för att kolla på några kollegor så råkade jag och min vän Johan hamna ute, på Soap Bar. Väl där så fick jag syn på Erik Segerstedt. Ni vet, han från EMD. Först tänkte jag att det kanske vore på sin plats att tjaffsa med honom för att han leder den där sexigast-singel-tävlingen, men sedan frågade han om han fick låna min mössa en stund. Och det fick han, som ni kan se. Sedan visade det sig att han var riktigt trevlig. Fan också! 


Ps. Många av er verkar ha missförstått mitt konstverk från förra inlägget. Jag har bara färglagt bilden, och den föreställer inte mig. Jag skrev bara namn och ålder på den individ som har fyllt i med kritor (jag), precis som alla andra gjorde. Om "Oscar, 5 år" kan göra det så ska jag fan inte vara sämre. Ds. 

Av Soran Ismail - 1 april 2009 13:45

Vaknade av att jag fått ett sms av David:


"Har du hört att kurderna har fått ett land :) April April. Haha du går ju på vad som helst." Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se