Direktlänk till inlägg 1 maj 2009

Ytterst bissart gig

Av Soran Ismail - 1 maj 2009 13:57

Onsdagens gig, som jag var så nervös inför, blev synnerligen ett av de mest intressanta som jag har upplevt.


Som jag nämnde så var jag en stor överraskning, det var bara föräldrarna till de som hade studentskivan som var informerade. För att ingen skulle få syn på mig så var jag tvungen att vänta i någon gång bakom restaurangen. Detta var min loge:


 


Ah.. det glamorösa livet som komiker.


Och där fick jag stå ett ganska bra tag, eftersom allting blev mer och mer försenat. Det enda jag hör från andra sidan väggen på bilden är den ena snapsvisan efter den andra, och det toppas med ett unisont brölande till 7-Nation-Army-ramsan.  För er som inte har insett det än så är jag bra nervös vid det här laget och tänker att detta kommer gå käpprätt åt helvete.


Efter en dryg halvtimmes väntan så blir det då till slut dags för mig att gå upp. Jag presenteras, och sedan springer jag upp på scenen. Och det tidigare skrikandet och brölandet fick stå i skuggan gentemot det välkomnande jublet som de gav mig.


Jag står på scenen och ser ner på en massa jublande studenter. De skriker bara rakt ut. Temat på den här studentskivan var "3 plagg". Där satt folk i skjorta, kavaj och kalsonger. Bara. Eller byxor, en låda på överkroppen och en hatt. Eller lite hockeyskydd. Och de var hur taggade som helst, och bra onyktra dessutom. Det var dessa människor som var min publik. För en sekund slås jag av hur absurt jobb jag har. Men sedan försöker jag börja.


Jag förklarar för dem att det vore kanon om de orkade lyssna på mig ett litet tag, även fast jag förstår att de vill skrika, supa och ragga. Precis när det blir tyst för första gången så skriker någon tjej "DU ÄR SÅ JÄVLA SNYGG!!" Jag kan ju ärligt säga att det är första gången det händer mig under ett gig, och jag vet inte riktigt hur jag ska reagera på det. Men det behöver jag inte oroa mig för, för innan jag vet ordet av det så börjar alla i lokalen att skrika "MALIN PUSSAR SORAN! MALIN PUSSAR SORAN! MALIN PUSSAR SORAN!" 


Den här tjejen, som har någon reflexväst på sig, och som uppenbarligen heter Malin, kommer fram till mig på scenen och pussar mig på munnen. Reaktionen på detta? Öronbedövande jubel. Även detta var en helt ny erfarenhet för mig, att folk ställer sig upp och jublar när jag pussar en tjej... längre ifrån den verklighet jag växte upp i kan jag nog inte komma. 


Jag pratade ett tag, men jag kom nog inte igenom en enda mening utan att den innehöll något ord som triggande någon till att resa sig upp och skrika ut i luften. "Det är kul att vara här i Stockholm igen" följdes av "STOCKHOLM ÄR DEN BÄSTA STADEN! WOHOOOO!" Sedan lite allmänt jubel på det. 


Men jag kunde dra några skämt. Och lite prat med publiken och så. Efter uppskattningsvis 10 minuter så var jag klar. Det avslutades med att jag skulle ställa mig på en stol, sjunga med i någon snapsvisa och dricka upp det som fanns i glaset som jag gavs. Sedan ramsan "Det var det bästa, det bästa, det bästa vi har hört!" jublandes av 80 blivande gymnasiestudenter. 


Ytterst bisarrt och märkligt gig. Någon frågade mig efteråt om det inte hade vart en lätt publik? Att köra stand-up för var fullkomligt omöjligt. Men att underhålla och roa var inga problem. För även fast de avbröt en med skrik var och varannan sekund så berodde det snarare på glädje och att de var uppspelta än att de var för fulla och dräggiga. Jag stannade kvar ett tag efteråt och jag tror nästan att alla där kom fram och pratade med mig. Och alla hade enbart positiva saker att säga. De var extremt glada över att jag var där, och det gläder mig. Detta var en oförglömlig kväll för dem och det känns jättekul att jag kunde bidra till det.



 
 
Ingen bild

Amanda

1 maj 2009 14:44

hahahahahahhahahahahahha

 
Ingen bild

mixMartina

1 maj 2009 16:29

Åh gud va kul det låter! Och overkligt. Önskar att jag hade vart där och sett alt. :p

 
Ingen bild

lina

1 maj 2009 16:34

instämmer med amanda hahahahahahahahahahahaha

 
Ingen bild

Julia

1 maj 2009 17:35

Så det är så man ska göra?
Springa upp på scen och pussa dig haha det ska jag nog komma ihåg till kryssningen=)

 
roxbury

roxbury

1 maj 2009 17:45

Härligt att det gick så pass bra ändå, att de skrek av glädje och inte bara för att de var packade. Synd dock att du inte kunde dra så många skämt, men de verkar ju ha uppskattat det jättemycket ändå. Önskar jag hade kunnat vara där, om bara för att få uppleva deras tema på kläder :)

Ibland går inte saker som man tänkt sig, men det är ju en del av livets charm :)

Jag gillade din loge btw! :) Du verkar onekligen leva ett mycket glamouröst liv.

http://roxbury.bloggagratis.se

 
Manne

Manne

1 maj 2009 18:24

Sorans tankar under pussen:

Åhhhhhhhhhhhh vaj kudden't it be Agnes?!

http://www.finest.se/Mannefik

 
Emma The Queen

Emma The Queen

1 maj 2009 19:28

nu blev jag avundsjuk på pussmalin :( men fan vilken kul kväll du verkar ha haft! :D

http://emmzangurl.blogg.se

 
Sanna

Sanna

1 maj 2009 19:30

Först skrattade jag åt din loge och när detta lättat så började jag läsa och inte blev det bättre med att hålla tillbaka skrattet ju längre in i texten jag kom.
-Jag är ledsen Soran men var detta av allvarlig art så får du ursäkta mig för jag har skrattat så jag fick ont i magen..."stackare"!

hi hi...

http://sancha

 
Ingen bild

N

1 maj 2009 21:48

Ja, så kan det gå ;)

 
Veronika

Veronika

2 maj 2009 10:30

Men är det inte lite så där att ta studenten, man är så himla glad hela tiden. Inte för att jag vet, jag har aldrig tagit studenten. Men ändå.

http://sagoslott.wordpress.com

 
Ingen bild

johanna

2 maj 2009 18:00

Nej nu ska jag åka iväg och kolla på agnes.. avundsjuk?

 
Ingen bild

student

4 maj 2009 15:07

JAG VAR DÄR JAG VAR DÄR JAG VAR DÄR!

fyfan vad kul det var, precis som du beskrev det. satt å garva högt genom hela det här inlägget. kommer knappt ihåg nåt men bra jävla kul var det! TACK TACK TACK

 
Ingen bild

en skivare

4 maj 2009 16:09

JAG VAR OCKSÅ DÄR!! Vi hängde lite i baren tror jag för på "annandag skivdag" upptäckte jag ett nytt nummer i min mobil vid namn Soran :D

*det sista kanske var lite väl töjning på sanningen men KVÄLLEN VAR GRYM!!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Soran Ismail - 23 mars 2010 17:13

Eftersom hemsidan är nere av oklar anledning så kör jag på här tills vidare. Dessutom är detta länken som angivits från ticksters sida om min inspelningen av min stand-up special.   Återkommer snart med mer info. ...

Av Soran Ismail - 13 september 2009 17:36

Då står det äntligen klart vart jag ska flytta, och min förhoppning är naturligtvis att ni följer med mig i flytten. Vill ni göra det så klickar ni här ...

Av Soran Ismail - 12 september 2009 09:39

Det är segt nu, jag förstår det. Men det beror inte på mig. Inte längre i alla fall. Är det någon ni ska vara upprörda på nu så är det något företag som heter Crystone, utan att säga för mycket. Förhoppningsvis är allt löst i eftermiddag, ingen vill ...

Av Soran Ismail - 11 september 2009 02:24

Eftersom det inte riktigt finns någon godtagbar ursäkt till att bara försvinna ur en relation såsom jag har gjort, helt utan förklaring, så låter jag bli att ens ge det ett försök. Det här blir egentligen inget kul inlägg. Inte heller intressant. Ani...

Av Soran Ismail - 18 augusti 2009 17:38

Jag vet. Uruselt bloggande. Men det kommer igång, så fort nya siten är uppe. Ska till de som designat sidan på Fredag kl 14 så de kan visa mig allt jag inte förstått mig på. Tills dess - här är två bilder från travet i lördags.     Det är festligt m...

Ovido - Quiz & Flashcards