Direktlänk till inlägg 23 maj 2009

LOL

Av Soran Ismail - 23 maj 2009 16:29

Ord som "ROFL" LMAO" och "IRL" är datorspråksförkortningar som i början enbart brukades av "datornördar". Men vid det här laget har det brett ut sig till mer eller mindre hela samhället. Det har skämtats om i otaliga humorprogram, det har nämnts på nyheterna, det har skrivits artiklar om det. Den kanske mest kända av dessa internetförkortningar är nog "LOL". Vad det står för behöver jag knappast förklara för er. Har man lyckats hitta hit så har man nog tillräckligt med baskunskaper för att någon gång i sitt liv ha snubblat över det ordet. 


Det är ett fantastiskt ord. Så enkelt kan man beskriva någonting som är tillräckligt lustigt för att anmärka på, men inte så pass roligt att man brister ut i skratt. Jag älskar det ordet. Använder det dagligen. Jag och mina Knivstavänner brukar även uttrycka det med "teckenspråk". Man formar bokstaven "L" med tumme och pekfinger, sedan för man ihop dem och formar därmed ett "O" och sedan tillbaka. Det kan man använda sig av lite smidigt om det inte är läge att säga det, men man ändå vill poängtera att det som precis uppstod var "LOL". Vi hade till och med en "LOL-Dans" i högstadiet. Så stor prägel har det ordet haft i mitt liv. 


Igår så uppstod en lite småknasig siutation, som det gör flera gånger per dag. En LOL-situation helt enkelt. Men den här följdes av en märklig konversation. Jag - LOL 

Johan - Verkligen LOL

Martin - Vad säger ni?

Jag - LOL

Martin - Va? 

Jag -  Vi säger LOL

Martin - Vad är det för något? 

Jag - Du skojar va!?

Martin - Nej

Jag - Alltså, jag har till med en LOL-dans

Martin - Vad säger du? En NOLLdans?

Jag - Nej, en LOLdans. ELL O ELL.

Martin - Vad är det för något?

 

Jag är inte dum. Sjävklart förstår jag att ordet inte har samma betydelse för alla, långt ifrån.  Men jag trodde att i princip alla som inte var senila förstod innebörden av det. Nu vet jag bättre. 


Efter det här var jag lite irriterad på Martin för att han lyckats undgå det här. Ok att han är äldre, men kom igen. För i helvete! Han tyckte bara att det var roligt och ville ta kort på mig för att föreviga stunden. 


 

Det här är det enda kortet från Cypern som inte är "Tummen upp!". Och det är Martins fel. 


"Petter" skrev den här kommentaren på inlägget om våra t-shirtar. 


"Den största frågan är väl: Är inte Martin Björk liiiiite för gammal för detta?!

av Petter den 22 maj 2009 kl 22:01"

Svaret: Jo.

Martin Björk vet inte vad "LOL" står för. Snacka om LOL. 

 
ANNONS
 
Ruff

Ruff

23 maj 2009 16:34

Jag, som tycker om att leka med ord, har slagit ihop ROFLMAO med mitt smeknamn Ruff, och därmed fått rufflmao. Det är utmärkt att använda som nickname, eftersom Ruff allt för ofta är upptaget.

http://jensuno.blogspot.com

 
Ingen bild

Linnsan

23 maj 2009 17:31

LOL

 
Ingen bild

Madeleine

23 maj 2009 18:30

men LOL

 
Ingen bild

N

23 maj 2009 18:31

Undrar vilken planet han har varit på de senaste åren x)

 
Ingen bild

Elnaz

23 maj 2009 19:14

Men LOL! Jag blir såååå irriterad på folk som inte förstår såna uttryck! De borde var självklara och finnas i ordböcker eller idyl. Själv försöker jag undvika att umgås med så irriterande personer punkt.

 
Adam

Adam

23 maj 2009 21:12

Hej! Jag är såå trött på alla folk som använder sådana uttryck! Lol, daah och allt man kan komma att tänka på! Nej, jag håller mig gärna till den ursprungliga svenskan där man i stället för daah suckar lite, lol då himlar man med ögonen etc.
Vill också säga att du är jätterolig i Parlamentet och överallt annanstans man kan se dig! /Adam

http://adalun.bloggagratis.se

 
Julia

Julia

23 maj 2009 22:34

haha behöver egentligen bara skriva en sak om inlägget "LOL" haha

Btw grymt snygg bild ;)

http://gnisslia.blogg.se

 
Nico

Nico

24 maj 2009 11:19

Slå Martin från mig. Det förtjänar han.

http://plaettan.blogg.se

 
Ingen bild

Urban

24 maj 2009 11:37

Det nästan roligaste med din blogg (trots en jävligt rolig blogg) är kommentarerna som de trogna anhängarna skriver. Det är så engagerat, kolla bara på ruffs kommentar i det här inlägget exempelvis, det går att hitta precis liknande i nästan alla inlägg.Skriv att du är pro-folkmord eller liknande och du ska nog se att du har med dig skaran där också!

 
Yossi

Yossi

24 maj 2009 19:07

Har skrivit en artikel om begreppet lol på min hemsida. Kolla in: http://www.freewebs.com/esteter/hemsidorochinternet.htm

http://www.livserfarnaesteter.se

 
Sanna

Sanna

24 maj 2009 19:54

Laughing Out Loud eller Lustigt Och Lättläst eller ....
Vad sjutton Soran om man inte sitter vid datan är detta lätt att missa.
Nu tycker jag lite synd om Martin. Fick han inte veta vad det betydde då?

Själv använder jag ALDRIG LOL.

http://sancha

 
Kristofer Dahlström

Kristofer Dahlström

26 maj 2009 15:37

Man säger INTE "lol" out loud. Man gör inte det. Bara inte! Faktum är att själva ordet ju är en grov överdrift nästan hela tiden. Jag menar, egentligen borde du ju faktiskt brista ut i ett grapskratt istället, men om det endast räcker med att säga "lol" är det ju faktiskt inte "lol", utan endast... Något annat som jag inte kan en förkortning på... :o

http://psydome.blogg.se

 
Ida

Ida

28 maj 2009 18:27

Hahaha :D LOL-dans... när får man se den? Haha :D

http://slide.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Soran Ismail - 23 mars 2010 17:13

Eftersom hemsidan är nere av oklar anledning så kör jag på här tills vidare. Dessutom är detta länken som angivits från ticksters sida om min inspelningen av min stand-up special.   Återkommer snart med mer info. ...

Av Soran Ismail - 13 september 2009 17:36

Då står det äntligen klart vart jag ska flytta, och min förhoppning är naturligtvis att ni följer med mig i flytten. Vill ni göra det så klickar ni här ...

Av Soran Ismail - 12 september 2009 09:39

Det är segt nu, jag förstår det. Men det beror inte på mig. Inte längre i alla fall. Är det någon ni ska vara upprörda på nu så är det något företag som heter Crystone, utan att säga för mycket. Förhoppningsvis är allt löst i eftermiddag, ingen vill ...

Av Soran Ismail - 11 september 2009 02:24

Eftersom det inte riktigt finns någon godtagbar ursäkt till att bara försvinna ur en relation såsom jag har gjort, helt utan förklaring, så låter jag bli att ens ge det ett försök. Det här blir egentligen inget kul inlägg. Inte heller intressant. Ani...

Av Soran Ismail - 18 augusti 2009 17:38

Jag vet. Uruselt bloggande. Men det kommer igång, så fort nya siten är uppe. Ska till de som designat sidan på Fredag kl 14 så de kan visa mig allt jag inte förstått mig på. Tills dess - här är två bilder från travet i lördags.     Det är festligt m...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se