Direktlänk till inlägg 3 juni 2009

Inget mer skräp

Av Soran Ismail - 3 juni 2009 13:02

Den 1a Juni är en dag jag har sett fram emot länge. Länge. Ända sedan den 1a December faktiskt. Det var då den första DN-tidningen damp ner i mitt brevinkast ca 04:30 på morgonen, och skrämde skiten ur mig. Jag hade aldrig tidigare bott i en lägenhet, post var någonting som man hämtade. Utomhus. Inte något som folk kastade innanför din dörr.


Men skrämseln till trots så var det inte det som var det jobbiga, jag vande mig efter ett tag. Det var det att jag under ett svagt ögonblick, när jag hade som mest att göra, råkade tacka ja till en halvårsprenumeration av DN.   Några gånger försökte jag ringa till dem för att upphäva prenumerationen, men det var alltid en för lång telenkö för min tid och mitt tålamod.


Så i ett halvårs tid har det här vart det första jag mötts av när jag öppnat dörren. Som bäst har det sett ut så här. Oftast är det tre gånger så mycket tidningar. Jag bär bort några, men så kommer brevbäraren med nya. Varje jävla natt/morgon. Och det dumma är att jag aldrig läser dem.


Jag vet inte vad jag trodde. Att jag skulle gå upp på morgonen och springa en liten runda. "För att komma igång".  Komma hem. Duscha. Fixa i ordning lite gröt (som för övrigt är vidrigt) och rosta lite mackor. Marmelad, mjukost och varm choklad. Lite Hushållsost. Sedan skulle jag avnjuta min frukost långsamt medan jag bläddrade i min DN. När jag var klar skulle jag lösa korsordet.


Inte en enda gång har det där hänt. Inte en enda gång har en enda av de där sakerna ägt rum. Inte en enda. DN finns väl för fan på Internet? På den dator som jag just nu har i bröstet, på sängen. Och frukost? Ich don't think so. Det betyder att man måste göra någonting innan lunch, I don't swing that way.


Men de senaste dagarna har varit helt fantastiska. Näst intill magiska. För jag har inte väckts av att någon kommer hem till  mig och väcker mig med lite skräp ned i mitt brevinkast kl 04:30 varje morgon. Det är DET som är starten på en bra dag, inte någon jävla Kellogs med extra mycket fibrer. 

 
ANNONS
 
Mathilda

Mathilda

3 juni 2009 13:08

Trots det att jag bott i lägenhet i ungefär 8 år skräms jag varje gång posten dämper ner genom brevinkastet.

http://mathildahugosson.blogg.se

 
Ingen bild

Lina

3 juni 2009 13:11

Så rätt, Soran! :)

 
Madeleine

Madeleine

3 juni 2009 14:14

hahaha sådär ser det ut hemma hos mig också.

http://www.juustdaance.blogg.se

 
Ingen bild

Pierre

3 juni 2009 14:59

Jag jobbar lite grand som tidningsbud på sommrarna och stör mig nåt fruktansvärt på att man skall tvingas springa upp i alla trapphus...oftast är det nämligen så att de som valt att prenumerera också valt att bosätta sig högst upp på tredje våningen...allt för att jävlas. Fixa ett postfack längst ned i hyreshuset istället tänker man så får de själva hämta sin post där...för som sagt en del vaknar ju när tidningen dimper ner innanför dörren.

 
Ingen bild

Brunetten vid hörnet på Temple

3 juni 2009 15:00

Haha, vem åker inte på den fällan? Drömmen om den perfekta morgonen innehållande morgongympa, nyttiga frukostar och tidningsläsande. Tog en gratis enmånadsprenumeration vilket ledde till att hela min lägenhet såg ut som på bilden. Sedan får man ångest för att man måste gå till pappersinsamlingen med alla också de bara ligger där och stirrar på en "LÄS MIG", SÅ irriterande...

 
Manne

Manne

3 juni 2009 16:18

Har inte din syrra vart hos dig på ett tag, o städat? (skrattar)

Förprästen, gröt är gott.

http://www.finest.se/Mannefik

 
Julia

Julia

3 juni 2009 16:32

Håller med helt och hållet!
Det enda som man faktiskt läser i tidningen är serierna och tv tablån...

Frukost = big no no!

http://gnisslia.blogg.se

 
Ingen bild

Linnéa

3 juni 2009 17:13

Du är typ skadat cool and I like it ;D

 
Ingen bild

bma

3 juni 2009 17:35

Vilket bra inlägg! Din blogg är så jäkla bra, följer den slaviskt.

 
Ingen bild

Murre

3 juni 2009 19:17

roligt inlägg

 
Sanna

Sanna

3 juni 2009 19:49

Din dag den kommer den med Soran. Det blir när du fått din barn och sitter där vid köksbordet i nätlinnet och orakad. Dina 6 barn klättrar upp och ner på bordet och någon snor dina slitna svarta tofflor. Du märker det inte ens eftersom du fastnat på sid 3 i DN.

http://sancha

 
Ingen bild

Elin

3 juni 2009 20:26

det är en positiv sak att inte träna, eftersom alldeles för väldtränade killar bara ser snuskiga ut. .

 
Ingen bild

andrea

3 juni 2009 21:19

Men Soran då, frukosten är ju dagens viktigaste mål x)

 
Nettan

Nettan

3 juni 2009 22:23

Du är bara så j-vla rolig... Det är i och för sig ganska passande egenskap i ditt yrke. :)

http://inevershutup.blogg.se

 
Ingen bild

P.

4 juni 2009 17:43

Gröt smakar helt enkelt " Gunn-Britt på julafton ".

 
Märta-Li

Märta-Li

8 juni 2009 20:34

Hahahaha, jag dör! Sådan skön beskrivning av den mysiga lilla frukoststunden som aldrig blir av. Och tidningen 04,30 -det känner vi igen. Också uppvuxen i hus, jag höll på att dö första gången tidningen damp in på hallgolvet. Verkligen DÖ av skräck.

Men laptopen, du, bör du verkligen ha på ett bord...den strålningen är INTE bra för varken ditt bröst om du har den på bröstet, eller för ditt underliv om du har den i knät. Tänka på saken?

Märta-Li

http://martali.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Soran Ismail - 23 mars 2010 17:13

Eftersom hemsidan är nere av oklar anledning så kör jag på här tills vidare. Dessutom är detta länken som angivits från ticksters sida om min inspelningen av min stand-up special.   Återkommer snart med mer info. ...

Av Soran Ismail - 13 september 2009 17:36

Då står det äntligen klart vart jag ska flytta, och min förhoppning är naturligtvis att ni följer med mig i flytten. Vill ni göra det så klickar ni här ...

Av Soran Ismail - 12 september 2009 09:39

Det är segt nu, jag förstår det. Men det beror inte på mig. Inte längre i alla fall. Är det någon ni ska vara upprörda på nu så är det något företag som heter Crystone, utan att säga för mycket. Förhoppningsvis är allt löst i eftermiddag, ingen vill ...

Av Soran Ismail - 11 september 2009 02:24

Eftersom det inte riktigt finns någon godtagbar ursäkt till att bara försvinna ur en relation såsom jag har gjort, helt utan förklaring, så låter jag bli att ens ge det ett försök. Det här blir egentligen inget kul inlägg. Inte heller intressant. Ani...

Av Soran Ismail - 18 augusti 2009 17:38

Jag vet. Uruselt bloggande. Men det kommer igång, så fort nya siten är uppe. Ska till de som designat sidan på Fredag kl 14 så de kan visa mig allt jag inte förstått mig på. Tills dess - här är två bilder från travet i lördags.     Det är festligt m...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se