Direktlänk till inlägg 19 juni 2009

Midsommar

Av Soran Ismail - 19 juni 2009 14:35

Jaha, då var det midsommar. Första gången jag fick frågan "vad ska du göra på/har du några planer för midsommar?" var över en månad sedan. Det här är, tillsammans med nyår kanske, den mest hetsiga högtiden i Sverige. Samtidigt är det den högtiden som betyder allra minst för mig.


Alla andra högtider har vi alltid tagit del av så gott vi kan här hemma. Vi har firat jul i den mån vi förstått oss på det, så även med påsk. Vi har ätit semlor när man ska göra det, och vi har tittat på i princip varenda majbrasa sedan vi flyttade hit. Men midsommar: aldrig. Jag har firat det en gång, och det var nog två år sedan. Kanske tre. Jag var på en kompis sommarställe med några klasskamrater och firade. Det var väldigt roligt, men i år blir det ingenting speciellt. För mig är en grundförutsättning att det är minst 25 grader och sol, annars känns det inte lönt. Traditionerna i sig ger mig inte särskilt mycket tillfredställelse. 


Men som sagt, jag hade väldigt roligt under första och enda gången jag firat midsommar. Bland annat så gick vi en tipsrunda, där svaren inte fanns ännu. De skulle komma fram under olika lekar. En fråga var "vem har bäst precision? Soran eller Simon?" Svaret kom efter att bli blev lite berusade och skulle leka den här leken: 

 
ANNONS
 
Alice

Alice

19 juni 2009 14:45

TACK, äntligen någon som har insett hur överskattat det är att fira midsommar.

Soran for president!

http://buttahara.blogg.se

 
Ana

Ana

19 juni 2009 15:03

är du kändis el? jag har ladrig hört talas om dig innan =)
jag hittade din blogg för att en kille har lagt ut din adress på nätet

http://anibanani.webblogg.se

 
Ingen bild

Ina

20 juni 2009 00:16

Haha äntligen någon som känner likadant! Vi firade en "alternativ midsommar" idag, vilket innebar pizza och till efterrätt kladdkaka:) bra mycket godare än sill!

 
Ingen bild

Emma

20 juni 2009 01:29

Trodde jag var ensam om att inte fira midsommar :P Själv satt jag bara hemma och kollade på Hey Baberiba och åt chinamat - ingen jäkla sill här inte! :o)

 
mathilda

mathilda

20 juni 2009 02:14

jag gjorde som majoriteten av sverige och firade på stort.

http://mathildahugosson.blogg.se

 
rebecka umeå

rebecka umeå

20 juni 2009 02:24

okej, jag är en sucker för maten på midsommar. Men de där dansa runt stången grejjerna förstår jag mig inte heller på. Hets, helt klart.
Ikväll har jag och en kompis ätit middag. Glott på tv och suttit i en soffa. Bra nog!

http://rebeckafahlestal.blogg.se

 
Missbatman

Missbatman

20 juni 2009 07:39

Du borde göra en blondinbella och börja videoblogga! Jag tror att det kommer gå ganska så mycket bättre för dig. Jag röstar iallafall på ett ja!

http://missbatman.bloggagratis.se

 
Ingen bild

K

20 juni 2009 22:09

För mig är midsommar den minst hetsiga högtiden. Jag firar midsommar i en röd sommarstuga med min familj och våra vänner. Vi plockar blommor, binder en midsommarstång, dansar runt midsommarstången, äter jordgubbstårta, leker lekar, äter sill och färskpotatis och sjunger snapsvisor på kvällen. Typiskt idylliskt midsommarfirande. Och grejen är att det faktiskt är riktigt avkopplande och mysigt.

Å andra sidan skulle det nog inte vara lika kul utan den där röda sommarstugan... Jag tror att man behöver en sommarstuga, eller något annat idylliskt, icke stadsaktigt ställe för att kunna fira midsommar.

Det enda jag inte gillar med midsommar är sillen och färskpotatisen, men man överlever ju på knäckebröd och cider också. :P

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Soran Ismail - 23 mars 2010 17:13

Eftersom hemsidan är nere av oklar anledning så kör jag på här tills vidare. Dessutom är detta länken som angivits från ticksters sida om min inspelningen av min stand-up special.   Återkommer snart med mer info. ...

Av Soran Ismail - 13 september 2009 17:36

Då står det äntligen klart vart jag ska flytta, och min förhoppning är naturligtvis att ni följer med mig i flytten. Vill ni göra det så klickar ni här ...

Av Soran Ismail - 12 september 2009 09:39

Det är segt nu, jag förstår det. Men det beror inte på mig. Inte längre i alla fall. Är det någon ni ska vara upprörda på nu så är det något företag som heter Crystone, utan att säga för mycket. Förhoppningsvis är allt löst i eftermiddag, ingen vill ...

Av Soran Ismail - 11 september 2009 02:24

Eftersom det inte riktigt finns någon godtagbar ursäkt till att bara försvinna ur en relation såsom jag har gjort, helt utan förklaring, så låter jag bli att ens ge det ett försök. Det här blir egentligen inget kul inlägg. Inte heller intressant. Ani...

Av Soran Ismail - 18 augusti 2009 17:38

Jag vet. Uruselt bloggande. Men det kommer igång, så fort nya siten är uppe. Ska till de som designat sidan på Fredag kl 14 så de kan visa mig allt jag inte förstått mig på. Tills dess - här är två bilder från travet i lördags.     Det är festligt m...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se