Direktlänk till inlägg 29 juni 2009

Det var första och sista repitionen med mitt nya Death Metal band (rubrik vald av CliffBarnes)

Av Soran Ismail - 29 juni 2009 16:11

23e April 2002. Thunmanskolan, Knivsta. För första gången i år kan vi vara utomhus utan våra jackor, och utan att frysa röven av oss.  Vi sitter på en bänk på skolgården och pratar om ingenting. Plötsligt ser vi Lisa och Niklas komma ut ur en av skolans flyglar. Hon något steg bakom honom. Något underlägsen. Vi förstår det inte. Hur kan Lisa vara ihop med Nicklas!? Lisa är skolans vakraste tjej, Nicklas är skolans största svin. Kanske lite överdrivet, men inte långt från sanningen. Oavsett: han förtjänar inte henne. Någon av oss gör det. Vi förstår inte, vad är det han har som inte vi har? Robin förklarar:


Han är visserligen äldre, och det är en liten faktor. Men inte den enda. Han är ett svin. Tjejer gillar sådant. De vill inte ha sköna killar, som vi. Inte att ligga med i alla fall. Det enda sköna killar får penetrera är dockor. Farliga killar däremot. De får ligga. Tjejer tror att de kan förändra dem, eller något sådant. Eller så är de bara dumma i huvudet.  Eller både och. Oavsett: tjejer gillar farliga killar.


Men hur ska vi framstå som farliga? Som badass? Som några killar som skiter i vad samhället säger. Vi går vår egen väg. Helt själva. Tillsammans.  Death Metal. Där har vi svaret. Förslaget är Johans. Vi har sett hur grabbarna i nian klär sig och ser ut. Det är människor som signalerar ”håll dig borta!”. Vi ska starta ett death metal band!


Bara ett problem, ingen är speciellt musikalisk. Men vadfan, det är inte Gessle heller och det har ju gått helt ok för honom. Han skulle få ligga med Lisa, det är ett som är säkert. Vi tar kontakt med Musik-Uffe. Han är som vanligt i sin musiksal och olika ungdomar sitter utspridda med olika instrument och skiter fullständigt i instruktioner. Det slår mig vilken otrolig bristande pondus den här mannen har.  Vi frågar om vi får gå in i repsalen. Vi ska starta ett band.


Uffe lyser upp. Elever som tar egna initiativ till att skapa någonting musikaliskt. Har han kanske lyckats nå ut till några individer av de hundratals han undervisar? Har han hjälpt några att hitta kärleken till musiken? Nej. Det är tjejer som lockar. Som vanligt.  Dessvärre är det upptaget just nu, men vi kan få låna det efter lunchen.


Under lunchen sitter vi och smider våra planer. Hur vi ska marknadsföra oss, vad vi ska heta. Vem ska göra vad?  Vårt utseende, det här dög inte. Vi får låna några tjejers mascara och börjar kladda svart i ansiktet. Att sminka sig visar sig vara svårare än man tror. Inte konstigt att så många tjejer misslyckas.  Folk tittar konstigt på oss, men de har ingen aning om att vi är genier. Om att vi håller på att fixa brudar. Genom att sminka oss.


Efter en timme så är vi tillbaka hos Uffe. Och sedan in i repsalen, med alla instrument.  Ingen vill ha basen, för den är för mesar. Alla vill spela gitarr. Vi kommer fram till att Johan bör sjunga, för han har blivit det största offret för målbrottet. Det är trots allt death metal det här, det är inte meningen att det ska låta bra. Diskussionerna fortsätter: Vad ska vi sjunga om? Någon måste ta basen, vem? Till slut ballar Jonas ur. ”Det här är inte Death metal! Death metal är inte timlånga elevrådsmöten. Det är hårt! Det är tufft! Så här!” så plockar han upp en gitarr och drämmer den i backen. Den går sönder. Det blir tyst. Alla tittar, nej stirrar, på Jonas. Jonas tittar upp, hans ansiktsform förändras. Som att han vart i trans och nu kommer tillbaka till verkligheten. Han inser plötsligt vad han har gjort. Inte bara har han blivit ersättningsskyldig för en gitarr, han har dessutom förstört alla våra chanser att någonsin få ligga med Lisa…

 
ANNONS
 
Ingen bild

Henke

29 juni 2009 16:57

Du är ju bra på det här. Fast en grej stör mig lite. Bas är för mesar? Vi har Lemmy i Motörhead, Tom Araya i Slayer, och Cliff Burton som är Metallicas första basist och Jason Newstedt som är deras andra. Ingen av dom har någonsin blivit refererade till som mesar. I metalvärlden är det absolut inget fel på att spela bas. Bli inte arg eller besviken nu, bara. Det var väldigt bra skrivit.

 
Ingen bild

Amanda

29 juni 2009 17:16

Haha bra sören!

 
Ingen bild

MEN VAD I HELVETE

29 juni 2009 17:29

Eftersom att ditt namn är "Henke" du som skriver där uppe, borde det betyda att du har bott i Sverige i hela ditt liv, så du borde fan veta att det heter "bra skrivet" och inte "skrivit" !!! Du gör samma fel i andra kommentarer. Skärpning, annars blir det IV för dig.

 
Emma

Emma

29 juni 2009 17:32

Riktigt bra skrivet :-D

http://emmariklund.blogspot.com

 
Ingen bild

MEN VAD I HELVETE

29 juni 2009 17:32

Eller i alla fall att du är svensk.

 
Emma

Emma

29 juni 2009 17:39

Vem utnämde "MEN VAD I HELVETE" till språkpolis...?

http://emmariklund.blogspot.com

 
Ingen bild

Joel

29 juni 2009 17:41

Bert spelar bas, vad säger det egentlign? haha

 
Ingen bild

andrea

29 juni 2009 17:53

Aaww ;)

 
Sisse

Sisse

29 juni 2009 18:20

Underbart skrivet Soran! :D

http://www.myoccurrence.blogspot.com

 
Ingen bild

Jenny

29 juni 2009 18:51

Du är grym! Haha

 
Ingen bild

Henke

29 juni 2009 18:57

Till "MEN VAD I HELVETE". Det stämmer. Du har rätt. Det stavas skrivet. Jag ber om ursäkt för detta brott mot mänskligheten. Förlåt mig!

 
Ingen bild

Henke

29 juni 2009 19:05

Fy fan, vad jag hatar när någon påpekar sådant. Det är lite märkligt med tanke på att jag är exakt likadan själv. Det är kanske bra att jag får smaka på min egen medicin ibland.

 
Ingen bild

Love

29 juni 2009 19:31

Jag tror att Henke helt enkelt bytte signatur till "MEN VAD I HELVETE" för att kunna rätta dig själv och på så sätt dels få utlopp för sina språkpolisbehov, men samtidigt få chansen att själv känna hur det kännas att bli rättad, dvs smaka på sin egen medicin. Jag är ungefär 90% säker på detta. Och det var bra gjort, Henke, det är mycket mer sympatiskt att rätta sig själv än att rätta någon annan.

 
Ingen bild

Henke

29 juni 2009 22:12

Tyvärr var det inte så, Love. Men det var en intressant tanke. Förlåt mig för att jag på sätt och vis rättar dig nu, men jag hoppas att det är okej.

 
Ingen bild

Miss V

29 juni 2009 23:05

hahahaha... "Att sminka sig visar sig vara svårare än man tror. Inte konstigt att så många tjejer misslyckas"

 
Maria

Maria

29 juni 2009 23:12

Det var väldigt Bert av dig Soran!

http://verbalninja.blogg.se

 
Ingen bild

CliffBarnes

30 juni 2009 09:28

Hahaha, kul att du tog min rubrik, känner mig ärad :)
Bra skrivet även! Det fick mig att skratta.
/CB

 
Ingen bild

lillen

30 juni 2009 09:34

Idag läste jag följde i Göteborgs-Postens pappersbilaga: "Öckerö blir inte sist att få Systembolaget, trots allt - kvar är Knivsta"

 
Ingen bild

moaaaaaaah

30 juni 2009 11:31

bra skrivit!

 
Ingen bild

Henke

30 juni 2009 12:07

Hån mot mig? / \
|
|
|

 
Ingen bild

Johanna

30 juni 2009 14:01

Bra skrivet!

"Han är som vanligt i sin musiksal och olika ungdomar sitter utspridda med olika instrument och skiter fullständigt i instruktioner. Det slår mig vilken otrolig bristande pondus den här mannen har."

Det låter precis som en musiklärare jag hade i sjuan och åttan. Lektionerna var precis så - alla sket i läraren och satt bara med sina instrument. Ingen hade någon respekt alls för den killen, vilket får mig att undra. Är alla musiklärare så?

 
Ingen bild

David D

30 juni 2009 17:08

Haha 22 mother fucker

 
Ingen bild

Henke

30 juni 2009 17:11

23 :D
Fy David!

 
Manne

Manne

1 juli 2009 01:19

Hahahaha David goes evil! Elle ja.. Han kanske alltid é evil. Vad vet jag.

http://www.finest.se/Mannefik

 
Sanna

Sanna

1 juli 2009 11:58

Vilka lustiga kommentarer du får iblöand Soran och för det mesta brukar jag inte läsa dem förutom idag.

Nåja jag tycker i alla fall att det här var lysnade och du har talangen för att skriva, helt klart!

http://mrcs

 
Parastoo.

Parastoo.

6 juli 2009 16:01

Grattis " MEN FÖR I HELVETE ". Du har vunnit titeln som " Språkpolis of the year ".

http://parastoosdagbok.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Soran Ismail - 23 mars 2010 17:13

Eftersom hemsidan är nere av oklar anledning så kör jag på här tills vidare. Dessutom är detta länken som angivits från ticksters sida om min inspelningen av min stand-up special.   Återkommer snart med mer info. ...

Av Soran Ismail - 13 september 2009 17:36

Då står det äntligen klart vart jag ska flytta, och min förhoppning är naturligtvis att ni följer med mig i flytten. Vill ni göra det så klickar ni här ...

Av Soran Ismail - 12 september 2009 09:39

Det är segt nu, jag förstår det. Men det beror inte på mig. Inte längre i alla fall. Är det någon ni ska vara upprörda på nu så är det något företag som heter Crystone, utan att säga för mycket. Förhoppningsvis är allt löst i eftermiddag, ingen vill ...

Av Soran Ismail - 11 september 2009 02:24

Eftersom det inte riktigt finns någon godtagbar ursäkt till att bara försvinna ur en relation såsom jag har gjort, helt utan förklaring, så låter jag bli att ens ge det ett försök. Det här blir egentligen inget kul inlägg. Inte heller intressant. Ani...

Av Soran Ismail - 18 augusti 2009 17:38

Jag vet. Uruselt bloggande. Men det kommer igång, så fort nya siten är uppe. Ska till de som designat sidan på Fredag kl 14 så de kan visa mig allt jag inte förstått mig på. Tills dess - här är två bilder från travet i lördags.     Det är festligt m...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se