Alla inlägg under juni 2009

Av Soran Ismail - 13 juni 2009 14:41

David är den personen i min närhet som ger ordet "åldersnoja" det tydligaste ansiktet. Att fylla 18 är ofta en positiv dag i mångas liv. Man är äntligen myndig. Men inte för David, för honom var det bara ångest. Det har redan gått 18 år, vad har han gjort med sitt liv? Och vad ska han göra med resten av det? 


Jag lärde känna David under tidiga 2007, vilket innebar att jag vid det tillfället var 19 år gammal. Det kunde David inte riktigt hantera. Han skämdes över att vara god vän med en tonåring. När jag så fyllde 20 så tyckte jag väl att det var trevligt. Skönt att kunna gå till systemet, men inte så mycket mer. Men David var överlycklig. Han slapp ljuga om min ålder till sina andra vänner. Han slapp vara nära vän med en tonåring. 


Så nu pratade jag i telefon med honom. Han var i Uppsala igår och firade sin lillebrors födelsedag. Jag skulle gärna berättat hur gammal hans lillebror blev, om bara David själv hade vetat det...


Jag - hade du kul?

Han - Ja, det var trevligt.

Jag - Vad gjorde ni?

Han - Jag var hos min bror först med hans vänner sedan satt vi på Red Room ett tag. Efter ett tag gick de andra på diskotek, då stack jag hem.


Sanningen är att David gör sig själv mycket äldre än han är. Diskotek!? Seriously. Diskotek!? Vem fan säger diskotek år 2009!? Inte ett specifik "diskotek" heller, utan de "gick på diskotek". Obestämd form.


Nu tycker jag att ni alla går in på hans blogg (klicka här) och skriver någon kommentar som ökar hans åldersnoja lite (men han får inte bli ledsen). Typ "Hur kan du umgås med en 87a?" eller "Snart är livet över". Använd fantasin. Jag kommer att gå in och kolla sen, och den kommentaren som jag tycker är roligast vinner ett pris. 

ANNONS
Av Soran Ismail - 12 juni 2009 21:19

Stand-up har exploderat de senaste åren, det har väl inte undgått någon. Förr i tiden var det Norra Brunn. Bara. Nu är det alltmöjligt, överallt. Det är klubbar på restauranger, teatar, hotell och på båtar. I hela landet. Det är humorfestivaler i både Malmö. Det är Skrattstock, stand-up galan, Raw Comedy Cruise. Och nu det senaste tillskottet, Özz lila baby: Stockholm Comedy Festival.


Den äger rum sista helgen i Augusti och biljetter kan nu köpas här. Jag själv uppträder en gång på fredagen och en gång på söndagen.


Bara ett tips så här på fredagskvällen. Ser för övrigt Talang för första gången den här säsongen och det råkar vara finalen, är det bara jag eller har kvalitén överlag sjunkit

ANNONS
Av Soran Ismail - 11 juni 2009 16:08

Här är den, min nya leksak.



Den har jag fått låna av Nikon, snälla som de är. Jag ska leka med honom i en vecka eller så och kolla hur bra vi kommer överrens.  Om han bråkar med mig kanske jag leker med någon av hans kollegor istället. Typ D-5000. Han verkar vara en skön snubbe. Har någon av er lekt med honom eller några av hans kolleogr, isåfall får ni gärna tipsa mig/varna mig om deras positiva/negativa sidor. 


Den förlängda tanken är att jag ska ge ut någon fotobok och eller ha en fotoutställning. Jag vill bli riktigt bra på det här. För jag har några idéer som jag vill göra verklighet av. En bouns är då att den här bloggen kommer att innehålla bättre, och förhoppningsvis även fler foton. 

Av Soran Ismail - 11 juni 2009 12:53

Jag var ute med Kodjo och hans kompis Ali igår. En väldigt rolig kväll som började hemma hos Ali. Så här ser det ut i hans sovrum.


 


Nu ska jag åka och hämta min leksak. 


 


Av Soran Ismail - 11 juni 2009 06:07

Tjejer, eller ja folk i allmänhet, som "spelar svåra" är otroligt drygt. Naturligtvis är det störigare för mig när tjejer gör det, eftersom det berör mig mer. Men det fungerar verkligen inte på mig. Jag är urusel på att ta initativ, och om någon då försöker vara lite "svår" så blir det såklart ingenting. Jag tänker inte jaga någon. Inte som en princip, det faller sig bara inte naturligt för mig. Tvärtom så gillar jag folk som tar för sig.


Cigarettrök - Fan vad äckligt det är. Fan också. Jag önskar att jag inte störde mig så mycket på det som jag faktiskt gör. Livet skulle vara enklare då.


Jag återfinns nu på Melissa Horns hemsida, bland senaste nyheterna. Och det är ju kul, att hennes webmänniskor uppmärksammar sådant. Men framförallt är det kul att ni stöttar hennes musik, så hon kan fortsätta med att ge glädje till oss. Så fortsätt gärna att sprida hennes musik och hennes namn så gott ni kan. Via bloggar, facebook eller vad det kan tänkas vara. 


I morgon ska jag få en fantastisk rolig leksak. Jag kommer ha fruktansvärt roligt med den i sommar, till att börja med. Kan ni gissa vad det är? Isåfall blir jag imponerad.

Av Soran Ismail - 10 juni 2009 19:59

Tack till alla som skickade fina sms. Snälla mail, och gulliga kommentarer uppskattas till tusen. Tack till er som följde mitt råd och köpte Melissa Horns album, det ligger numera 3a på I-tunes. Det är nog fler än vad jag tror som lyssnar på radio... Och till er som missade programmet men vill lyssna i efterhand så klicka på bilden.


 


När ni lyssnar så kommer ni höra en kille som ringer in som presenterar sig som "Per från Gävle". Jag hörde på en gång att det var David, men tänkte vänta till efter han lagt på för att berätta det för lyssnarna och de andra på plats. Dessvärre gjorde han det omöjligt för mig. Jag gjorde allt jag kunde för att hålla mig för skratt och de andra märkte att det var någonting konstigt, men de förstod inte vad. De berättade i efterhand att de hade trott att det var en jobbig stalker, så de tänkte strypa samtalet.. Men han avslutade det hela gulligt, och det var såklart roligt gjort av honom. Den jäveln



Nu spelas nästa landskamp också, och jag jobbar visserligen inte den här gången men kan en tävlingsmatch vara tråkigare? Jag tycker det är så otroligt löjligt när de har puffat för den här matchen "Nu fortsätter Sveriges väg mot Sydafrika". VI MÖTER MALTA PÅ HEMMAPLAN. Bara en liten påminnelse. Dessutom är våra chanser att nå dit minimala, och på den extremt snåriga vägen dit så har den matchen ingenting med saken att göra. IFK Göteborg - Duvbo, vem skulle kolla?


Nu sitter jag i alla fall och kollar, och så fort matchen är klar så ska jag möta upp Kodjo. Jamenvadfan, give me a break. Det är ju trots allt landslaget. Oavsett vad.


Av Soran Ismail - 10 juni 2009 08:14

När man jobbar statligt så är det väldigt noga med förberedelser. Därför blir det nu ett "God Morgon-inlägg" istället för ett vanligt "God Natt-inlägg". Idag är jag en av er. Fast ni har väl säkert vart vakna ett par timmar redan. Fan vilka hjältar ni är. 


Man vaknar och känner direkt att någonting är fel. Det är inte meningen att det ska vara så här. No way, José. I ett försök att komma igång drar man upp persiennerna, och synen som möter en kunde lika gärna vart från en novembereftermiddag. Grått överallt, och lite duggregn. Och så är det meningen att man ska tänka "Nejdå, jag är inte alls sugen på att dunka huvudet i väggen tills jag svimmar, så att jag slipper gå upp nu." Jag tycker att det är smärtsamt. 


Nu måste jag springa, taxin är här. Men som sagt, kl 10-11 i P3 hör ni mig först läsa en dikt och sedan svara på lyssnarnas frågor. Jag ser fram emot att prata med er! 

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se