Direktlänk till inlägg 15 juli 2009

Marcus Birro är genomskinlig

Av Soran Ismail - 15 juli 2009 18:58

Jag är insatt i medias spel. Jag förstår också att som artist är en produkt, hur mycket man än vill förneka det. Och det gäller att få upp värdet på den produkten så mycket som möjligt, så att man kan sälja så mycket som möjligt. Och oavsett vad vissa artister vill hävda så är det det man vill. Att sälja. Om inte för den enkla anledningen att vi lever i ett kapitalistiskt samhälle(relativt, jag vet), så för att ha råd att fortsätta göra det vi älskar allra mest. Även när det järn vi smider inte är lika varmt. Eller det mer ideolistiska syftet, att nå ut till fler personer med det vi har att säga. Jag är medveten om allt detta. Och det tror jag att gemene svensk också är. Därför blir jag irriterad på dubbelmoral, och den som mig veterligen är bäst på detta inom svensk media är Marcus Birro.


Han har sagt att han avskyr media, och vill inte vara en del av det. Ändå ställer han upp på både det ena och det andra, inom just media. 


Marcus Birro har länge smutskastat Allsång på Skansen. För det är för lätt underhållning, inte lika djupt som han är. Han skulle aldrig vara så ytlig. Det är inte bara när han har blivit tillfrågad under diverse intervjuer som han har gett sin (negativa) åsikt om programmet, utan han har alltså aktivt kastat skit på programmet. På eget initativ. Under flertalet gånger. Det är för folkligt för Birro. Och vem kunde man sedan se där på Sollidens scen läsa en dikt? Jo, Marcus Birro.(läs även här)


Och jag vet, "han har ändrat sig". Och självklart får folk ändra sig. Men när han kastat all denna skit på det här programmet så har han inte varit en omogen tonåring. Han har vart en vuxen, om än väldigt pretentiöst, människa. Då får man väl tänka igenom alla aspekter av någonting man kritiserar. Självklart kan man utvecklas även som vuxen, det är inte det. Men jag kan inte tänka mig något program som jag kontinuerligt kritiserar hårt (Du blir vad du äter) som jag skulle ställa upp i om några år. Eller någonsin. För jag har integritet. Betnér kan inte ställa upp i Singalong efter de uttalanden han har gjort, utan att tappa sin integritet.


Jag har inga (större) problem med att folk ställer upp i det ena och det andra.  Så länge man är konsekvent. Jag har i höst tackat nej till någon form av "kändis-singinbee" för det känns inte rätt för mig, medan en kollega till mig har tackat ja. Det är inga problem med det, för den här kollegan har inte på något sätt uttryckt ett hat gentemot sådana sammanhang. Men om kollegan skulle ha ägnat flertalet krönikor och blogginlägg åt att smutskasta folk som ställer upp i liknande sammanhang och sedan ställa upp i det själv, då skulle jag tappa respekten för denna kollega.


Birro gör naturligtvis detta för att bli mer känd. För att sälja mer. Tro ingenting annat. Och om han bara kunde erkänna det istället för att springa omkring med pretentiöst dravel om hur synd det är om honom så skulle jag kunna respektera honom för hans beslut att ställa upp i Allsången.


Jag tycker att det är synd, för hans förmåga att hantera orden är stor. Synd bara att hans dubbelmoral är lika större...

 
ANNONS
 
Ingen bild

Gimpen

15 juli 2009 19:00

Etta!!!!1111!!!!1111!!!!111!!!!111!!!!1111!!!!!1111!!!!!

 
Ingen bild

...

15 juli 2009 20:07

alltså...vem fan är denne marcus birro? jag har läst om honom ungefär 1000 gånger på diverse ställen, men aldrig fattat vad han gör/vem han är. vad är hans grej?

 
Ingen bild

Henke

15 juli 2009 20:08

Undar om Gimpen är efterbliven?
Jag har endast en svag upfattning om vem Birro är, men något säger mig att han kommer att skriva ett sårat inlägg i sin egen blogg (jag antar att han har en) där han uttrycker hur elak du är. Bara en hunch, inget jag vet säkert.

 
Ingen bild

s

15 juli 2009 22:20

Marcus birro är verkligen bara en tråkig typ.

 
Ingen bild

Soppan

15 juli 2009 22:31

Jag har aldrig i hela mitt liv hört talat om Marcus Birro.

Och jag är inte säker på om han är värd att Googla. x)

 
Ingen bild

sara

16 juli 2009 01:27

Va skönt att jag inte är den enda som inte har blekaste aning vem denna människa är

 
Krister

Krister

16 juli 2009 11:09

Handen på hjärtat: skrev du inte detta inlägg för att det är inne att skälla på Birro! För att plocka enkla poäng hos folk som anser samma som just du.
Jag menar: du kunde ju valt att förtiga hela Allsång på Skansen grejen. Men valde att kommentera...

PS din omröstning är felställd: Vilken av följande är minst dålig skulle du frågat. Finner ingen av dina förslag värda att rösta på

http://gammelsmurfen.bloggagratis.se

 
Ingen bild

linnea

16 juli 2009 12:21

Marcus Birro who?

 
Ingen bild

Gimpen

16 juli 2009 16:57

Undar (bra stavning där Henke...) om "Henke" är efterbliven?

 
Ingen bild

K

17 juli 2009 21:11

Hm... Jag vet inte vem den här Birro är, men jag håller inte med dig Soran. Om Birro nu har ändrat åsikt om programmet, så är det väl helt okej? Jag har betydligt mindre respekt för folk som bestämt håller fast vid en åsikt, utan att kunna ändra sig (av rädsla för att förlora ansiktet utåt?). Och om han nu inte ändrat åsikt, utan ställer upp trots att det är mot hans principer. Ja, då är det väl ändå hans ensak? Det är väl han som avgör hur viktig just den principen var för honom.

Att göra (eller låta bli att göra) saker bara för att inte tappa integritet tycker jag mest är fånigt. Om det är något man VILL göra, så ska väl inte något man råkade skriva tidigare hindra en?

 
Sanna

Sanna

18 juli 2009 14:15

Jag brukar hålla med dig men denna gång tycker jag du resonerar barnsligt. Sedan får man ju givetvis tycka vad amn vill så ock du.
Birro har väl rätt att ändra åsikt och testar man inget så vet man ju heller inget och då kära Soran ska man nog inte yttra sig.

Jag har sett en hel del av Birro som jag tycker är en ärlig och öppen människa. Han berättar om sina dåliga sidor i yngre år och för att få andra att tänka till. Han erkänner att han inte alls är stolt över vissa saker han gjort men han har kämpat sig igenom detta och blivit hel idag. En sådan kille med författar talang ska man väl sporra. Dessutom är han lite rolig även om man inte asgarvar men det finns en poäng i det han säger.
Detta är min åsikt!

http://sancha

 
soran

soran

21 juli 2009 16:26

Sanna: Varför har då Birro i år yttrat sig om hur uselt Allsången är?

http://soranismail.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Soran Ismail - 23 mars 2010 17:13

Eftersom hemsidan är nere av oklar anledning så kör jag på här tills vidare. Dessutom är detta länken som angivits från ticksters sida om min inspelningen av min stand-up special.   Återkommer snart med mer info. ...

Av Soran Ismail - 13 september 2009 17:36

Då står det äntligen klart vart jag ska flytta, och min förhoppning är naturligtvis att ni följer med mig i flytten. Vill ni göra det så klickar ni här ...

Av Soran Ismail - 12 september 2009 09:39

Det är segt nu, jag förstår det. Men det beror inte på mig. Inte längre i alla fall. Är det någon ni ska vara upprörda på nu så är det något företag som heter Crystone, utan att säga för mycket. Förhoppningsvis är allt löst i eftermiddag, ingen vill ...

Av Soran Ismail - 11 september 2009 02:24

Eftersom det inte riktigt finns någon godtagbar ursäkt till att bara försvinna ur en relation såsom jag har gjort, helt utan förklaring, så låter jag bli att ens ge det ett försök. Det här blir egentligen inget kul inlägg. Inte heller intressant. Ani...

Av Soran Ismail - 18 augusti 2009 17:38

Jag vet. Uruselt bloggande. Men det kommer igång, så fort nya siten är uppe. Ska till de som designat sidan på Fredag kl 14 så de kan visa mig allt jag inte förstått mig på. Tills dess - här är två bilder från travet i lördags.     Det är festligt m...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se