Direktlänk till inlägg 21 juli 2009

Inga problem

Av Soran Ismail - 21 juli 2009 16:19

Han känner allas blickar på sig när han strosar omkring i skolans korrider. Han har blivit en expert på det ytliga, sociala spelet vid det här laget. "Tja Erik, tack för senast!" "Hej Emma, vad fin du blev i håret!" Och så vidare, och så vidare. Han vet hur verkligheten ser ut - alla tjejerna vill ha honom och alla killarna vill va honom. De som ogillar honom gör det främst på grund av jantelag eller avundsjuka, vad man än vill kalla det.


Han är den lyckligaste killan på skolan. Ja, i hela staden. Utåt i alla fall. Inåt dör han av pressen. Han inser att det är meningen att han ska vara lycklig. Att han har allt det där som så många andra strävar efter. Duktig på sport, populär både bland killarna och tjejerna. Snygg. Charmig. Men ändå - han är osäker. Han känner sig otillräcklig. Det spelar ingen roll vad han åstadkommer, han känner hela tiden att han kan göra mer. Bättre.


Är det så här det känns att vara lycklig? 


Han oroar sig över framtiden. Visst, det går bra nu, men hur kommer det se ut i den riktiga världen? Han inser verkligheten, väldigt få blir professionella hockeyspelare. Han är duktig, men konkurrens är mördande. Dessutom - det räcker med en skada så kan allt vara borta. Vad ska han göra då? Han har allt det där som skolkamraterna uppskattar men som samhället struntar i. Men det andra då, det som samhället uppskattar men som skolkamraterna struntar i, intelligens. Hur är det med den? 


Men han kämpar stenhårt för att hålla fasaden uppe. Det förväntas av honom. Han ska vara lycklig. Han får inte klaga. Vad har han att klaga över? Dörren till hans rum är en barriär han byggt upp mot resten av världen. Det enda stället på jorden där han tillåter sig själv att vara ledsen. Att ha ångest. Att må dåligt. Att vara mänsklig helt enkelt.


Är det så här det känns att vara lycklig? 


Han sover inte mycket om nätterna. Tankarna flyger omkring som kastvindar, ingen får riktigt förankring. Han tänker att han fan är sämst på jorden, han måste vara den enda som har hittat helvetet i paradiset. Vad skönt det våga vara ledsen. Självmo... Kemin. Tränaren. 


På morgonen kliver han upp med samma ångest som han somnade med. Det går långsamt, det finns ingenting som han har bråttom till. Så småningom åker allting på igen. På med kläderna. På med leendet. På med fasaden. Och så bege sig ut genom dörren för ännu en dag av skola och träning. Ännu en dag av förträngning och ångest.   


Är det så här det känns att vara lycklig?

 
ANNONS
 
Ingen bild

Lovisa

21 juli 2009 16:36

ge ut en bok. med såna här enkla men djupa texter samlade. jag beställer ett ex här och nu.

 
Ingen bild

nea

21 juli 2009 16:52

det ÄR jobbigt att ljuga för sig själv och andra, men är inte det en bra sak?

 
Ida

Ida

21 juli 2009 18:23

Sjukt bra skrivet, berör verkligen.

http://killerontheroad.devote.se

 
Nettan

Nettan

21 juli 2009 19:27

En liten mini-film spelades upp i mitt huvud... :)

Men det är lite "Gynning-blogg-varning" också...Ångest/lycka-tankar. Men inget ont om det egentligen, eftersom jag följer hennes blogg också. ;)

http://inevershutup.blogg.se

 
Manne

Manne

21 juli 2009 19:34

Snygga människor har oftast dåligt självförtroende. Svårt att tro men det är sant. Och det är så mycket som de ska leva upp till. Dag in och dag ut. När döden inträffar.. Det är då det eländiga tar slut.

Då är det inte så konstigt, att många vackra män/kvinnor tar sina liv.

http://www.finest.se/Mannefik

 
Ingen bild

Mli

21 juli 2009 20:33

Har tänkte kommentera här många gånger förut, men nu måste jag göra det. Det var en grymt bra skriven text som även får en att tänka efter..

 
Sanna

Sanna

22 juli 2009 00:11

Nej lycka har inget med utseendet att göra!
Bra skrivet igen Soran!

http://sancha.bloggagratis.se

 
Ingen bild

jojo

22 juli 2009 04:06

Han kanske har ett ideal som blir orealistiskt som att vilja överträffa steve mcqueen eller nåt sånt???

 
Rasmus

Rasmus

22 juli 2009 10:41

Tja, Snygg blogg! preminera på min blogg på bloglovin http://Rsoder.blogg.se

http://rsoder.blogg.se

 
Ingen bild

Lina

22 juli 2009 19:26

Detta påminner mig om en vän... Mycket bra skrivet! :)

 
Malin

Malin

22 juli 2009 22:31

Läs mitt inlägg om saker som skrämmer mig, och kommentera gärna om du pallar. Sen skulle det vara skitkul att veta vad som skrämmer dig! Kan du inte göra liknande grej i din blogg så vi får veta? Kan tänka mig att det är mycket? ;)

http://malingladihatten.blogg.se

 
Ingen bild

Angry

22 juli 2009 22:40

Vad har du emot Dalarna?! brist på respekt men annars en ok komiker..

 
Matilda

Matilda

23 juli 2009 11:29

Riktigt bra skrivit!

Låten tycker jag är bättre när den är med Veronica Maggio också, http://www.youtube.com/watch?v=Bj5WozNl4ik

http://matildaolofsson.devote.se

 
zandra

zandra

27 juli 2009 04:56

har tänkt på det förrut men inte tagit mig för att säga det men du är verkligen duktig på att skriva!

http://lifeintheus.blogg.se

 
Ingen bild

Julia

12 februari 2011 16:04

Hej soran!
har du hört remixen?
Förresten, har du hört att Niklas Strömstedt jävlades med bröderna schulman??
Niklas hällde tydligen en öl över Calles huvud!
(WHAT?!)
Aja!
Peace!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Soran Ismail - 23 mars 2010 17:13

Eftersom hemsidan är nere av oklar anledning så kör jag på här tills vidare. Dessutom är detta länken som angivits från ticksters sida om min inspelningen av min stand-up special.   Återkommer snart med mer info. ...

Av Soran Ismail - 13 september 2009 17:36

Då står det äntligen klart vart jag ska flytta, och min förhoppning är naturligtvis att ni följer med mig i flytten. Vill ni göra det så klickar ni här ...

Av Soran Ismail - 12 september 2009 09:39

Det är segt nu, jag förstår det. Men det beror inte på mig. Inte längre i alla fall. Är det någon ni ska vara upprörda på nu så är det något företag som heter Crystone, utan att säga för mycket. Förhoppningsvis är allt löst i eftermiddag, ingen vill ...

Av Soran Ismail - 11 september 2009 02:24

Eftersom det inte riktigt finns någon godtagbar ursäkt till att bara försvinna ur en relation såsom jag har gjort, helt utan förklaring, så låter jag bli att ens ge det ett försök. Det här blir egentligen inget kul inlägg. Inte heller intressant. Ani...

Av Soran Ismail - 18 augusti 2009 17:38

Jag vet. Uruselt bloggande. Men det kommer igång, så fort nya siten är uppe. Ska till de som designat sidan på Fredag kl 14 så de kan visa mig allt jag inte förstått mig på. Tills dess - här är två bilder från travet i lördags.     Det är festligt m...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se