Senaste inläggen

Av Soran Ismail - 13 maj 2009 01:37

I morgon har jag ett möte som jag ser fram emot, det kan vara början på någonting riktigt kul. Det gäller en lite större roll i en ny långfilm som ska spelas in, mer än så kan jag tyvärr inte säga just nu. Absolut ingenting är klart. I morgon är första mötet bara, sedan ska jag träffa lite annat folk, provfilma, känna att det känns rätt, osv, osv.

 Men det roliga ligger inte att de är intresserade av mig till den här rollen. Inte främst i alla fall. Det roliga, för min del, är att rollen inte är en sterotyp invandrarkille. 


Varje gång det ringer från något produktionsbolag/filmteam angående en skådisroll som jag är tilltänkt till så är det en "förortsblatte". Jag tycker att det är synd, av två anledningar. Den första är att alla "vanliga invandrare" behövs lyftas fram. Visa att det finns många invandrare som inte bryter. Men framförallt, jag är jättedålig på att spela "blatte". Jag har märkt att jag är usel på att bryta, t.ex Det blir, som för många andra, att man bara lägger till ord som "shuu", "mannen", och "jag svär" lite här och var. Men det är mer ungdomsslang som används av "vanliga svenskar" i stor utsträckning. Jag menar att bryta ordentligt, som mina föräldrar. Jag klarar inte av det. 


Men här är jag inte tilltänkt som någon "tuff förortskid", utan en vanlig kille som råkar ha invandrarbakgrund. Jag har dessutom läst en scen ur manus och jag får riktigt bra feeling. Sedan är det, som jag nämnde tidigare, långt ifrån klart. Men även om det stannar vid mötet i morgon så känns det skönt att bli tilltänkt till en roll som inte enbart är för att man är invandrare. 


Men förhoppningsvis går det hela vägen.

ANNONS
Av Soran Ismail - 12 maj 2009 18:38

Förutom lite olika möten, och jobbmail så har jag ägnat en stor del av dagen åt att lära mig spela Misirlou. Det är relativt svårt. Testa själva om ni har en gitarr hemma.ANNONS
Av Soran Ismail - 12 maj 2009 00:59

Om det är någon av er bloggläsare som bor i Eskilstuna med omnejd och ni vill se mig köra stand-up, så vill jag tipsa er om detta.


Sylvia Comedy Club, nu på onsdag den 13e Maj. Kvällen börjar kl 20:00, och vi är några komiker som ska göra det hela till en fantastisk kväll. Kom gärna dit och gör den fantastisk tillsammans med oss, men skynda er om ni vill ha biljetter för från vad jag har hört så är det ett ganska litet, men mysigt ställe.


Jag lägger ut informationen, så får ni göra vad ni vill med den... 

Av Soran Ismail - 11 maj 2009 11:58

Lördagens gig på Norra Brunn var väldigt kul. Först fick jag en riktigt bra uppvärming av Fritte Fritzon (även han från Knivsta faktiskt, fast det var ca 20 år sedan han bodde där...), vilket underlättar ens eget arbete en hel del. Sedan var det min tur att prata ett tag, men inledningen blev väldigt udda.


Jag hinner knappt säga "hej" innan en kvinna ropar ut att hennes dotter "älskar mig". Och att hon har fått mig i 18-års present. Jag sa att det låter jättebra, men i fortsättningen så är det kanon om jag får veta om sådant här i förväg. Att jag blir bortskänkt. Det känns dessutom som en sak som är vanligare i min kultur...


Men det löste sig fint, och blev en kul grej. Sedan gick giget smidigt, och efter ca 20-25 minuter så hade jag snackat klart. Efteråt så pratade jag självklart med mamman och dottern, som visade sig vara moster och systerdotter. Linda och Kajsa.Trevliga.


 Nu ska jag ägna den här dagen åt att fixa lite ångestfyllda ärenden. Pass så att jag får åka till Cypern. Skattetjaffs så att jag inte hamnar i fängelse... ni vet, lite smågrejer bara. 

Av Soran Ismail - 11 maj 2009 01:10

Säger god natt med den här, väldigt roliga, sketchen

Av Soran Ismail - 10 maj 2009 19:19

Någon som kallar sig för "räknaren" har räknat ut att på de 9 månader jag har bloggat här på bloggagratis så är det endast 5 av dessa dagar som jag inte har bloggat. Jag är ju lite av en sucke för kuriosa som denna art, så tack ska du ha.


Idag var nog inte långt bort ifrån att vara en sådan dag. Jag är helt slut, både fysiskt och mentalt. Men jag kan passa på att påminna er om att jag är med i Parlamentet ikväll. Kl 20:30 på tv4, som det har varit sedan -99, ifall att någon har missat det. Och som vanligt får ni gärna säga vad ni tyckte om programmet, för jag är för feg för att kolla själv.

Av Soran Ismail - 9 maj 2009 19:30

Då var det snart dags att, precis som igår, uppträda på Norra Brunn.


Pga gårdagens hockey-semifinal så var det aningen mindre folk än vanligt under en fredagkväll på Brunnen, men det var bara skönt. Det var inte på något sätt tomt, men den här gången var det ingen som behövde vända i dörren.


Det ledde till en mer intim och mysig känsla än vad som annars brukar infinna sig under helgkvällarna där. Man kunde ta ut svängarna lite mer, och hela kvällen blev mer personlig. Dessutom slapp man den fylla som brukar infinna sig när man går upp sist på en helgkväll. Skönt.


Hur det blir ikväll återstår att se... vad ska ni hitta på för skojigt? 

Av Soran Ismail - 9 maj 2009 16:25

Fan, har jag glömt att tipsa er om Jacko under alla dessa månader? Det hoppas jag verkligen inte.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se