Senaste inläggen

Av Soran Ismail - 28 april 2009 17:57

Jag sitter just nu på mitt hotellrum i Skellefteå och förbereder mig inför mitt gig som är om någon timme eller så, och det hela är inget annat än ett mirakel. Inte att jag förbereder mig inför mitt gig, det ligger inga konstigheter i det, utan att jag befinner mig i Skellefteå. Vid liv.


Jag flög nämligen hit, och det är väl inga problem. Men det var Skyways. Igen! Jag hade från början till och med tackat nej till detta gig eftersom jag inte reser med Skyways, men sedan fick jag höra att även SAS åker hit. Då lugnade jag mig, och tackade naturligtvis ja. Ni kan ju då tänka er min stora förfäran när jag gång på gång står och knappar in min bokningskod på SAS självincheckningsautomater vid terminal 4, och maskinen hävdar att den koden är ogiltig. Jag testar igen. Och igen.


För varje gång så ökar min puls mer och mer, och jag börjar befara det värsta. Efter lite samtal till bokare hit och dit så inser jag att min värsta mardröm har besannats. Jag ska flyga från terminal 3, helvetesterminalen. Det innebär alltså att det är Skyways jag måste flyga (kraschlanda)  med.


När jag kliver på så möts jag av flygvärdinnan, som vanligt. Hon säger "hej och välkommen", precis som de alla gör, men det finns ingen glädje i hennes blick. Hela hennes uppsyn är nedstämd. Jag klandrar henne inte. Hon är medveten om att vi med största sannolikhet inte kommer överleva den här flygningen, men hon har fått strikta order om inte oroa oss passagerare.


Hon är medveten om att kaptenen som ska flyga det här planet inte är en kapten. Hon var med när de svängde förbi plattan och frågade den pundare som såg mest nykter ut om han kunde tänka sig ställa upp och flyga ett plan till Skellefteå för två linor kokain och tre cheesburgare, utan saltgurka, givetvis.  De kunde inte hitta en riktig pilot som ville flyga planet, eftersom alla riktiga piloter vet att planet är för litet. Pundaren däremot har aldrig flugit ett plan tidigare, och han var dessutom väldigt hungrig, så han tackade ja.


Flygvärdinnan själv hade gärna haft ett annat jobb, men det är inte läge att vara kräsen i dagens finanskris. Hyran måste betalas, annars tvingas hon leva på gatan. "Hellre död än hemlös" förmodar jag att hennes resonemang är för att jobba som flygvärdinna på Skyways.


Men mirakulöst nog så landade vi säkert. Ni kommer säkerligen kunna läsa om det på löpsedlarna i morgon "Knarkare lyckades mirakulöst landa plan från BR med ett 20-tal passagerare ombord". Fast lite mer "klatschigt".


Hursomhelst, detta var sista gången NÅGONSIN som jag åkte med Skyways. Eller ja, tills de får för sig att bygga fullstora flygplan som klarar av att trotsa gravitationen på ett säkert sätt.  I morgon har jag sett till så att jag får åka med SAS. 


PS. Efter giget; vart kan jag se Chelsea - Barcelona och samtidigt avnjuta en manlig cider smidigast i Skellefteå? Ni får gärna komma dit och hålla mig sällskap sen. DS.ANNONS
Av Soran Ismail - 28 april 2009 12:45

Nu har jag äntligen fått svar av Lisa, det var väl kanske inte riktigt vad jag hade hoppats på. Men jag har skrivit ett värdigt mail tillbaka, tycker jag.Det gick kanske inte så bra den här gången, men jag klarade mig i alla fall med äran i behåll. 

ANNONS
Av Soran Ismail - 28 april 2009 02:24

När man är så främmande som jag är just nu inför att träna så drenerar det lätt en på all energi som man har. Speciellt med tanke på att jag aldrig kan "ta det lugnt" när det är en boll i närheten. Så Texas Longhorn hjälpte lite, men inte helt.


Nu sitter jag här och är hungrig igen. Nästintill utsvulten (<-- överdrift). Så då gör jag som jag alltid gör. När jag vaknar, eller när jag ska gå och lägga mig. Fram med mackor och mjukost.
Antal saker som ska diskas efteråt? Inga.


Tummen upp!

Av Soran Ismail - 27 april 2009 17:31

Det finns en tjej som heter Lisa. Hon bor i Uppsala och jag finner henne vara väldigt vacker. Så jag skickade ett mail till henne. Nu väntar jag med spänning på ett svar. 


Hennes blogg hittar ni här, om ni vill hjälpa henne fatta rätt beslut. 

Av Soran Ismail - 27 april 2009 16:04

Då fortsätter vi med svaren på era frågor. 


1. Tänker du utbilda dig på något sätt eller lita på att du kan vara rolig resten av livet? Eller i alla fall plugga något inom kort?

2. Älskar att vi har exakt samma syn på sömn. När jag sitter och surfar fem på morgonen och ser dig skriva blogginlägg så ler jag för mig själv för att sedan gå till skolan tre timmar senare. Du har sån tur med arbetstider! Hur klarade du av att gå upp tidigt jätteofta förr?

3. Vad tycker du om Bill Hicks? Är han något du hänger i julgranen?

4. Får jag värma upp publiken nästa gång du kommer till oslipat/annan plats i Malmö/Lund?

1. Så enkelt är det inte. Jag förlitar mig på att jag kan vara rolig resten av livet. Men. Jag är inte säker på att tillräckligt många alltid kommer tycka det, rent objektivt, och jag är inte heller säker på hur länge jag kommer tycka att det är roligt att livnära sig på. Och även om det skulle bli så (alla tycker att jag är skitroligt för all framtid) så vill jag ändå utbilda mig till psykolog. Vi människor är ganska komplexa och jag tror ingen har enbart ett intresse. Jag vill utveckla fler sidor hos mig själv. Mitt intresse för psykologi är en av dem. 

2. Som med allt i livet, man anpassar sig. Om jag var tvungen att gå upp kl 7 varje morgon för att överleva, så hade jag gjort det. Jag hade bara varit en mindre lycklig människa. 

3. Bill Hicks är underbar. Han är den som fick min förebild inom svensk stand-up att börja med just det (Betnér). Otroligt synd att han gick bort så pass tidigt, tänk om han hade levt idag. Han hade åstadkommit en hel del. Väckt intressanta diskussioner, i ett land som är i desperat behov av det.

4.  Det är inte jag som bestämmer sådant, det avgör klubbägarna. 


1. kommer du åka ut på någon egen turné snart? :)

2. Vem tycker du är världens roligaste person?

3. Tycker du Växjö räknas som en storstad? haha (a)

1. Det pågår just nu diskussioner om hur saker och ting ska läggas upp inför nästa år, men förhoppningsvis och troligtvis så blir det så under 2010. 

2. Av de som jag inte känner så är det helt klart Louis CK. 

3. Absolut inte. Inte ens Stockholm gör det. Men jag gillar Växjö. 


Favoritfilm?

Favoritlåt?

Favoritartist?

Vilken talkshow gillar du mest genom tidern?

Vad tycker du om Russel Brand?

God middag(jao)

Jag avskyr "favoritfrågor" eftersom jag inte har några svar på dem. Men jag gillar This is England mycket. John Q är fantastisk. Anchorman. Radio. Waltz With Bashir är den senasta filmen jag sett som jag gillat mycket. 

Låtfrågan har redan dykt upp och samma svar här. Men jag säger väl "Sweet Dreams - Eurythmics". Men det beror ju helt och hållet på vilket humör man är på. 

Ingen favoritartist heller, ledsen. Inte heller favorittalkshow. Sen Kväll med Luuk, kommer jag ihåg att jag gillade. Men jag var ju ganska ung när det sändes.. 


Soran...vilket var det första skämt som du komponerade? Och som du kände att "fan, det här är bra"? =)

Jag har väl inte för vana att "komponera" skämt, utan det ligger väl naturligt för mig att försöka vara rolig till vardags. Vissa saker blir objektiva roliga och är inte enbart internskämt. De kan man köra på en scen. 

Men det första jag sade första gången jag körde stand-up var "jag tänkte testa det här med stand-up innan de på migrationsverket blir sugna på tårta igen". (då var det aktuellt med att migrationsverket hade skickat iväg någon och firat med tårta). 


Brukar du äta inne på toa, samtidigt som du uträttar dina behov ? ;)

Jag får känslan av att du har läst Ramin och Farzads blogg på 1000apor, och att du har fått det från Ramin. Självklart inte. Det är vidrigt. 


hej soran!

jag kommer att vara i stockholm 6-7 maj. Jag vill bjuda ut dig på en dejt. vill/kan du?

kram

Jag jobbar dessvärre som det ser ut, men bortsett från det så vågar jag nog inte. Tyvärr. Är inte speciellt bekväm i uppstyrda situationer. Och framförallt med människor som jag inte känner. Men om vi råkar ses ut någon gång så tveka för guds skull inte att komma fram och börja snacka, så kan vi ta det därifrån.

Kram


Hur fångar man ditt intresse?

Kan du inte "lotta ut" en date med dig själv? Haha :)


 Hm, jag vettefan. Testa på lite olika sätt så får du se om någonting fungerar. Jag vet själv inte vad svaret är. 

Lotta ut en date är jag för feg för. Tyvärr. 


Brukar ni köra The Aristocrats-skämtet även när svenska komiker träffas? I så fall, hur går din version?

 Nej, det har jag aldrig vart med om/hört talas om. 


undrade bara hur du fick bli utbytes student i ett år.Vart du kontaktade osv. Var det i samband med skolan? För skulle gärna också vilja göra det nu under gymnasie tiden.

Fredens liljor!

Jag kontaktade en organisation och åkte med dem, svårare än så var det inte. I mitt fall var det EF.  Det är det mest utvecklande året i mitt liv, och troligtvis även det roligaste. Jag rekommenderar det starkt till alla som är sugna. Man går ju ett "extra" år på gymnasiet, men jävlar vad det är värt det. 


Vad faller du för hos tjejer?

Vad tycker du om dansare & modeller?

 Har nog redan svarat på den här frågan, men vi kör igen. Utisdan: blont hår + bruna ögon = magi. Insidan: gemensam humor + intelligens + bra självförtroende = magi. 

Vad för slags dansare? Vad för slags modeller? Nej, jag har väl ingen bestämd uppfattning om någon av yrkesgrupperna. Förutom att jag inte verkar hålla med omvärlden i vad som är snyggt ofta, eftersom jag inte tycker så många modeller är speciellt attraktiva. Men så hör jag ofta att jag har en "konstig smak". 


Vilken hejdundrans komiker du är, Soran!

Vilken är din favoritcider? (Av alla de manliga som finns därute alltså.)

Gillar dig riktigt mycket!

Tack, vad kul! 

Rekorderlig, Skogsbär, 7.0:or är favoriten från systemet. På krogen är det päroncidern som är den allra manligaste. (Men var försiktig när du beställer cider, vissa ställen har bara Cidrai. De försöker hävda att det är en torrare cider från Frankrike, men de ljuger. Det är öl maskerat till Cider.) 
Av Soran Ismail - 27 april 2009 02:05

I morgon ska jag hitta tid att svara på fler frågor, men nu är det läggdags.


För er som missade Parlamentet ikväll men ändå ville se så kommer mina tips här (det var det enda som har lagts ut i skrivande stund). Jag har själv inte vågat mig igenom dem, men det kommer nog i morgon. Sakta, men säkert. 


God Natt

Av Soran Ismail - 26 april 2009 20:17

Då var det återigen dags för Parlamentet, och vi gör som vanligt tycker jag. Eftersom jag inte vågar titta så får ni göra det åt mig, och vill ni kommentera någonting så får ni gärna göra det. Vill ni dessutom att jag ska läsa det så gör ni det med fördel här.


20:30, tv4. Som vanligt. 

Av Soran Ismail - 25 april 2009 19:43

Då var det dags att åka till Uppsala. Igen. Och dessutom är det dags att uppträda igen. Och som överraskning. Igen.


Vi vet ju alla hur det gick sist (i Måndags) så jag hoppas verkligen att det går bättre ikväll. Och det tror jag också att det gör, för det är nämligen ingen alkohol inblandad i eventet jag ska dyka upp på. 


Det gäller mina gamla arbetskamrater på SECO (SverigesElevrådsCentralOrganisation) och dess årsmöte med gymnasieelever från hela landet. Det blir nog kul med mycket gemensamma referenser eftersom jag har jobbat ett år som något så sexigt som elevrådstjänsteman. Det har jag inte berättat något om för er va? Eller har jag det? 


Nåja. Jag hoppas att det går bra. Och jag hoppas också att ni har en trevlig lördagskväll/natt. 


Kjam. 

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se