Senaste inläggen

Av Soran Ismail - 25 april 2009 12:38

Om gårdagens inspelning hade varit filmen Passion of the Christ så var jag James Caviezel (Jesus) i det här klippet.


Men vi hade kul under inspelningen av de här scenerna...

ANNONS
Av Soran Ismail - 24 april 2009 14:28

Snart är det dags för inspelning. Säsongens sista för min del. Jag och Annika Andersson mot Appelquist och Dorsin. Så det blir riktigt tufft, men kul. 


Här ser ni en schysst "dagens outfit", där jag har uppgraderat skorna sedan Hasse bråkade med mig. Jag ser nu att jag måste knyta om slipsen, den är alldeles för lång. Men sedan ska det levereras skämt. Och Tips från coachen ska tas emot. Och jag ska göra saker Utan att Tveka. Förhoppningsvis så går det bra.  

ANNONS
Av Soran Ismail - 24 april 2009 01:26

Idag har jag haft en helt underbar dag i Göteborg.


Efter ett kul gig igår som hjälpte att boosta självkänslan en aning så somnade jag tidigt och gott. Jag vaknade upp till strålande sol och mådde relativt bra. Efter att ha fått äta frukost ensam (kl 14) så hittade jag till slut en vän att gå en promenad med. Vi gick nog knappa två mil, det längsta jag gått sedan... ja jag kan faktiskt inte minnas när jag gick så långt senast. 


En god middag på Rubinen på det och sedan var det showtime, på samma ställe. Inför föreställningen var jag aningen nojjig eftersom jag uppträdde med Peter Apelgren, och han är helt enormt stor här i Göteborg. Så fort man sätter ut hans namn på en affisch så säljer det slut med en gång. Så till stora delar var det "hans" publik, vilka jag var osäkra på hur de skulle ta emot mig.  Men jävlar i mig vad bra de var. 


Från första sekunden till sista så njöt jag på scenen. Det var nog årets bästa publik för min del, även fast jag kanske har varit lite bättre vissa kvällar så har publiken aldrig varit så taggad som de var ikväll. Det kändes som när vi var ute på turnéen i höstas. Magiskt. Det var svårt att själv hålla sig för skratt ibland när några fantastiska själar smittade av sig med sina skratt. 


Så jag vill rikta ett enormt tack till Göteborgspubliken för deras varma mottagande, som alla andra gånger. Men den här gången kanske det behövdes lite extra mycket, för i morgon flyger jag nämligen upp till Stockholm för att spela in Parlamentet. Och då är det bra med lite självförtroende...Av Soran Ismail - 22 april 2009 18:27

Ni minns kanske den djupdykande intervjun om David Druid? När den spelades in så var det inte alla som kunde hålla masken riktigt...Av Soran Ismail - 22 april 2009 17:05

Då var jag framme i Göteborg. Igen. Även fast jag är här relativt ofta så känner jag ändå inte riktigt att det är nog. Jag har börjat känna mig lite "hemma" här.


 

Jag har mitt rum på Rubinen, vid avenyn, som jag alltid bor på. Jag vet nu vart jag ska köpa stans bästa kebab, som är i klass med Uppsala-kebaben. Jag har fått lite bättre koll på vilka ställen man kan gå ut på, och vilka ställen som är mysiga hangarounds. Jag har dessutom tillräckligt med vänner i den här staden, så att det aldrig behöver bli ensamt. Även fast det är just det jag är just nu, ensam. 


Sedan är det dessutom sol, hör och häpna, här hos Borås storebror. Nu ska det bli riktigt skönt att få revansch från måndagens debacle, för det är som de säger "man är inte bättre än sitt senaste gig"


Och det vet vi ju alla hur bra det gick...

Av Soran Ismail - 22 april 2009 11:29

Nu kan ni, äntligen, beställa er egen Soran-t-shirt.


KLICKA HÄR 


 Medan ni gör det så drar jag till Göteborg. 

Av Soran Ismail - 22 april 2009 01:30

du brukar diskutera viktiga saker på din blogg ibland, varför har du inte kommenterat pirate-bay-dommen? vad tycker du om den?


Det är väl för att jag inte är tillräckligt insatt i IPRED-lagen. Men min om domen är att den är fullständigt oprportionerlig till straffet, speciellt med tanke på hur otydligt det mesta verkar vara kring detta. Då borde alla som tillverkar mp3-spelare också fällas, om jag förstått logiken korrekt. 

Jag tror att de har blivit påverkade av starkare, internationella krafter, och det är alltid trist.

Jag tror inte heller att det leder till att folk kommer börja köpa cd-skivor igen, den tiden är förbi. Det är upp skivbolagen att hänga med i den tekniska utvecklingen. 


Vad tycker du om att så många utnyttjar dig och dina frågestunder till att fråga massa saker om Björn?

Folk får fråga om vad de vill, men då även respektera att det finns saker jag inte kommer svara på.


Gillar du kardemumma? Eller chokladpudding?

Kardemumma är ok. Inte mer, inte mindre. Chokladpudding är gott.


Visste du att Soran blir Röran på T9?

Ja. Det eller rosan.


1. Vad är det som gör att vissa lyckas som stand up komiker och vissa inte. Vad är det man behöver för att bli duktig.


2. Vilket är de bästa gig du gjort?


3. Om du skulle ge någon en biljett till någon stå uppare, vilken skulle du välja?


4. Hur mycket påverkar publiken ifall det blir ett bra gig eller inte


1. Det är jättesvårt att säga, naturligtvis. Man behöver kunna vara objektivt rolig, och inte bara träna fram roligheter. Man behöver ha mod och våga misslyckas. Sedan underlättar det om man har någonting som kallas för "likeability". Att folk gillar dig på en gång när du går upp på en scen. Men som sagt, det är individuellt och det finns naturligtvis inget facit på något framgångsrecept.

2. Har nog inget enskilt toppgig, det finns många fina minnen från diverse gig. Men mitt första skrattstockframträdande är jag väldigt nöjd med med tanke på hur sent ute jag var, fullständigt okänd, och den lyssning och responsen som jag fick.

3. Det beror på personen som fick biljetten. Vi har många briljanta komiker i det här landet, men alla passar inte till alla. Men troligtvis Appelquist.

4. Oftast så är det så att komikern påverkar om det blir dåligt eller bra, och publiken påverkar HUR bra eller HUR dåligt det blir. Det är min erfarenhet. Om du fick byta liv med någon för en dag, vem och varför?

Hm, svårt. Men kanske Justin Timberlake eller någon annan som har en underbar sångröst. Sedan skulle sjunga hela dagen.


Om du fick välja en plats i hela världen, vilken skulle du då helst vilja resa till?

Just nu är jag sugen på Australien.


vad för slags tjejer faller du för? vad anser du om size 0 idealet som råder? är du för eller emot fildelning?

 Såklart är även detta, som så mycket annat, väldigt individuellt och det går inte att säga några generella alltid fungerar. Men jag tänker inte svara så tråkigt, så med det i åtanke:

Personlighetsmässigt dras jag till tjejer som inte är så mycket som mig. Oblyga och framåt. Däremot måste de ge mig intellektuell stimulans och det underlättar om man delar samma humor.

Utseendemässigt så har jag hittat en svaghet hos mig. Förutom att jag gillar korta tjejer och föredrar söt framför snygg så kan jag smälta på plats när jag ser en tjej med blont hår och bruna ögon. Det är kontrasten som är det vackra, även motsatsen.  
Jag svarar på fler frågor så fort jag får tid.

Av Soran Ismail - 21 april 2009 23:31

Jag vill bara förtydliga lite angående gårdagens katastrofgig, efter att ha läst era kommentarer.


Som jag skrev i själva inlägget så är jag inte arg på publiken på plats. Inte det minsta, och jag menar verkligen det. Det var förutsättningarna det var fel på, inte publiken. 


Vi var där som en överraskning. Folk var där för att festa, mingla, dansa och ha kul. Folk hade börjat tjoa Seven-Nation-Army-ramsan en halvtimme innan vi skulle upp på scenen. De var inte ett dugg intresserade av att bli avbrutna av några som skulle stå och försöka vara roliga i trekvart. Och det har jag full förståelse för. 


Den gången man kan hävda att det är idioter i publiken, eller jag kan bli arg på dem är på stå-upp klubbar. När det är på vår "hemmaplan". Då har folk ändå tagit någon form av ett aktivt beslut av att vara där. Om man då ändå snackar och stör, ja då anser jag den personen vara lika socialt inkompetent som dryg och otrevlig. Men så var inte fallet igår. 


Jag stannade kvar efteråt och pratade med många som var på efterfesten. Alla var trevliga mot mig, och visade full förståelse för situationen. Jag förklarade också för dem att de inte hade något att be om ursäkt för, ibland är det bara dåliga förutsättningar för stand-up och gårdagen var en sådan kväll. 

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se