Senaste inläggen

Av Soran Ismail - 21 juni 2009 08:59

Någon kommer in, jag vaknar upp. Efter inbrottet har jag blivit mer försiktigt, mindre naiv. Jag går och lyssnar. Det är lugnt, det är bara farbror och hans familj. Två småbarn varav den äldste, 5-åringen, påminner mig om mig själv löjligt mycket. Men man ska inte vara uppe nu, antalet inloggade på facebook avslöjar det. Nåja.


Det var trevligt igår. Riktigt trevligt. Samla lite vänner och umgås. Egen slutsats: umgås på midsommardagen framför aftonen, det är mindre press och mindre pretentioner då --> folk kan ha trevligt utan att vakna upp och känna sig besvikna över att gårdagen inte var den bästa i deras liv. 


Vakter som tar sitt jobb för mer än att bara hålla ordning på stället är lika löjliga som irriterande. Maktgalna människor har alltid provocerat, oavsett om det är på en simpel nattklubb eller om man förtrycker folk i Iran. Eller något annat land, för den delen. Hybris är irriterande överhuvudtaget, det spelar ingen roll om det är en tjej som tror att hennes fördelaktiga utseende kan överspegla det faktum att hennes personlighet har samma karaktäristiska drag som ett anus eller en vakt som tar sig för stora friheter för att han inte fick tillräckligt med kärlek som barn. Som tur är så löste allt sig.


 Hörde ljudupptagningar från mig själv när jag var 2-3 år gammal igår. Demonstrerade för fulla muggar i mitt eget hem. Förklarade att Saddam, med alla hans anhängare, inte betedde sig korrekt. Vägrade gå och lägga mig, ville demonstrera mer. Hjärntvättad jävla snorunge. Andra barn lekte Häst och Hage, eller kanske möjligtvis kurragömma medan jag lekte "demonstration". Monkey see, monkey do.


Kommer att tänka på gången då pappa åkte till Italien för att hungerstrejka. Han åt ingenting på en vecka. Jävlar. Då måste man fan tro på sin sak. Man måste nog ha tröttnat på situation enganska ordentligt för att skita i mat. Det känns ju ändå ganska väsentligt.  Framförallt om man åker till ett annat land för att skita i det. Inte bara låsa in sig på rummet som en 14-åring vars hets från omgivningen lett till en diet av vatten, tuggummi och cigaretter.


Undrar hur det kommer att bli i Kurdistan den här gången. Folk säger ju att det har blivit mycket bättre, men jag vet hur vi fungerar. Likt idioter verkar vi tro att om vi intalar oss någonting tillräckligt mycket så kanske det blir sant. Jag har hört att det finns riktiga toaletter där nu i alla fall. Det vore guld. Hatar hål i marken


Nu har det tystnar här hemma. Fördelen med att bo själv: slipper ta hänsyn till någon annan. Någonsin. Nackdelen: ensamheten. Fördelen vinner dock över nackdelen. Dessutom, jag gillar mig själv. Jag är ganska skön att hänga med, om jag får säga det själv. Vi har kul tillsammans. Jag, och jag själv. Men även jag behöver sova mer än 4 timmar.


God Natt Soran.


Igen.

ANNONS
Av Soran Ismail - 20 juni 2009 17:21

Det spelades in mycket skit under den här kvällen/natten. Här är det första klippet, kanske kommer det fler, kanske inte.

ANNONS
Av Soran Ismail - 19 juni 2009 14:35

Jaha, då var det midsommar. Första gången jag fick frågan "vad ska du göra på/har du några planer för midsommar?" var över en månad sedan. Det här är, tillsammans med nyår kanske, den mest hetsiga högtiden i Sverige. Samtidigt är det den högtiden som betyder allra minst för mig.


Alla andra högtider har vi alltid tagit del av så gott vi kan här hemma. Vi har firat jul i den mån vi förstått oss på det, så även med påsk. Vi har ätit semlor när man ska göra det, och vi har tittat på i princip varenda majbrasa sedan vi flyttade hit. Men midsommar: aldrig. Jag har firat det en gång, och det var nog två år sedan. Kanske tre. Jag var på en kompis sommarställe med några klasskamrater och firade. Det var väldigt roligt, men i år blir det ingenting speciellt. För mig är en grundförutsättning att det är minst 25 grader och sol, annars känns det inte lönt. Traditionerna i sig ger mig inte särskilt mycket tillfredställelse. 


Men som sagt, jag hade väldigt roligt under första och enda gången jag firat midsommar. Bland annat så gick vi en tipsrunda, där svaren inte fanns ännu. De skulle komma fram under olika lekar. En fråga var "vem har bäst precision? Soran eller Simon?" Svaret kom efter att bli blev lite berusade och skulle leka den här leken: 

Av Soran Ismail - 19 juni 2009 00:59

Här i Knivsta, hos mina föräldrar, så finns det internet värt sitt namn. Så nu har jag kunnat lägga upp den första videobloggen, som jag och Magnus spelade in i måndags. Inte speciellt bra, men kul med lite omväxling kanske. Eller vad tycker ni?Av Soran Ismail - 18 juni 2009 16:28

Under vår skogspromenad häromdagen så brast David plötsligt ut i skratt. 

 

 

"Hahaha Titta där! Nu vet jag hur träd förökar sig. De knullar!" 
"Kolla in trädkuken!" 


Efter ett par timmar så tröttnade vi på skogen, så vi åkte och mötte Björn. Som, som vanligt, hade med sig några longboards. David ville testa, och visst ser han lite småproffsig ut? 


 

Att han ramlade 2 sekunder efter det att kortet togs är ingenting som vi behöver nämna. 

Av Soran Ismail - 18 juni 2009 05:18

MN: Du har rätt.


Moa: Jag förstår absolut vad du menar.


Ni andra: tack för uppmuntrande ord!


Det var ganska kul. Släng ut fler rubriker så kan vi göra om det. Men sätt dem i citationstecken den här gången, förra gången var det lite svårt att tyda ibland vad som var rubriken och vad som bara var en del av en vanlig kommentar. Men kom gärna med fler förslag, som sagt.


I övrigt: God Natt. 

Av Soran Ismail - 17 juni 2009 21:11

Du kommer hem, sparkar skorna omkring dig "Heeej Allihopa" skriker du, även fast det bara är jag hemma. Du har någonting att berätta, det märks att du är exalterad. Det faktum att jag sitter och kollar på matchen skiter du fullständigt i. Vad beträffar dig så skulle tv:n lika gärna ha kunnat varit avstängd. Du andas lite häftigt, som om att du har skyndat dig hem för att berätta om denna fantastiska nyhet som snart ska lämna dina läppar. Skor. Du har hittat de finaste skorna någonsin. Och det bästa av allt; om du bara skriver om dem i din blogg så får du dem gratis!

De är snygga, bekväma och gratis. Den bästa kombinationen av skor, som du brukar uttrycka det. Det du inte förstår är att det visst kostar, fast inte pengar. Det kostar av dig själv. Du säljer en bit av dig själv varje gång du får någonting gratis. Men det struntar du i. Jag börjar undra vart det gick fel. Vart vi började glida ifrån varandra. När du blev dum i huvudet. För det är faktiskt vad du är just nu: dum i huvudet. Och jag hatar det. Fast inte dig, dig älskar jag. Och det kommer jag alltid att göra, men jag vet inte hur länge till jag orkar med det här ytliga dravlet. 


Du blir irriterad för att jag inte delar din glädje över dina nya skor. Jag säger att du låter bloggen ta för stor del av ditt liv, du skriker tillbaka "DEN ÄR MITT LIV!". Onödigt av dig att höja rösten.  Jag orkar inte ta samma diskussione en gång till, så jag låter det gå. Jag byter samtalsämne. Det står en massa disk kvar sedan igår, som jag föreslår att du kan ta eftersom jag städade hela lägenheten medans du var och fikade på stan. Du hävdar att det faktiskt var mötesfikande, och väldigt viktigt för företaget. Må så vara, men disken sköter inte sig själv. 


Du blir än mer upprörd. Du tar återigen upp frågan om att anställa en städare. Här har jag ingen lust att backa ner, lite verklighetsförankring är viktigt. Att diska själv är det minsta man kan göra. Bara för att man har råd att betala någon som kan göra det åt en, så betyder det inte att det är rätt sak att göra. Du säger att jag inte förstår. Alla andra av dina vänner i MUF gör så. Jag säger att dina vänner kanske inte är de snabbaste hamstrarna i hjulet, vilket gör dig upprörd. En sista gång ber jag dig ta hand om disken, varpå du ryter till "DISKA ÄR ETT JÄVLA U-LANDSJOBB!" och börjar gå därifrån. Jag frågar vart du ska, men du svarar inte. Du bara smäller igen dörren. 


Jag slår på tv:n igen. Sverige ligger under med 0-1 mot Danmark, och jag slås över att det är en större förlust för mig, än det faktum att jag håller på att förlora dig. Du är ändå inte längre densamma. Jag älskar Isabella, men hon finns inte längre kvar. Kvar finns bara Blondinbella, och hon kan dra åt helvete!


Av Soran Ismail - 17 juni 2009 12:34

Jag har ju egentligen "semester" nu, men det innebär bara att det inte är några offentliga framträdanden. Möten kommer man aldrig ifrån. Och idag är inget undantag.. Men innan jag springer iväg på första mötet: igår bad jag Kodjo ge en hälsning till alla mina läsare. 

Ha en trevlig dag!

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se